MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Δε μπορεί ένας άνθρωπος 102 ετών να περιμένει σε μια γωνιά 6 ώρες…» Ο γιος της ασθενούς στη CT

Advertisement

Sponsored by exness

Από τις 2 και 30 το μεσημέρι οπότε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Λάρνακας περίμενε δεμένη και χωρίς νερό μέχρι να εξεταστεί, γυναίκα 102 ετών – «Οι ηλικιωμένοι θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα» – Όσα ανέφερε ο γιος της μιλώντας στη Cyprus Times

Η μητέρα του, ήταν έξι ολόκληρες ώρες στην αναμονή, δεμένη και χωρίς νερό, μέχρι να εξεταστεί από ιατρό στο Νοσοκομείο Λάρνακας, καταγγέλλει ο γιος της ασθενούς. Η κυρία Άννα Ελευθερίου Μωυσέως, είναι σήμερα 102 ετών.

Advertisement

Η καταγγελία του κ. Μωυσή Μωυσέως, που μίλησε στη Cyprus Times, έρχεται σε συνέχεια της δημόσιας καταγγελίας του ιατρού, γεροντολόγου Μάριου Κυριαζή, που έκανε λόγο για απάνθρωπες συνθήκες, αναφέροντας ότι η γυναίκα ανέμενε σε τρόλεϊ στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών, δεμένη, όπως μεταφέρθηκε εκεί με το ασθενοφόρο και χωρίς ένα ποτήρι νερό.

Η ηλικιωμένη γυναίκα, τελικώς εξετάστηκε όταν μία γιατρός που βρέθηκε στο σημείο και αφού άλλαξε η βάρδια, ρώτησε μέλος της οικογένειας τι είχε η γυναίκα.

«Όπως την μετέφεραν με το ασθενοφόρο την πήγαν κατευθείαν μέσα στις Πρώτες Βοήθειες. Εμείς περιμέναμε έξω. Περνούσαν οι ώρες, εγώ βρήκε τρόπο μπήκα από την πίσω πλευρά και την είδα ξαπλωμένη στο τρόλευ και δεμένη. Δεν είχε ένα πλάσμα να της δώσει ένα νερό, ένα τσάι. Μέχρι να πάω να βρώ κάτι να της πάρω να πιεί με είδαν από την ασφάλεια και μου είπαν να φύγω γιατί θα έβρισκαν τον μπελά τους» είπε ο γιος της μιλώντας στη Cyprus Times.

Ο κύριος Μωυσέως ξεκαθάρισε ότι όντως μπορεί να την άφησαν δεμένη για να μην πέσει κάτω κλπ, ωστόσο σε όλους τους ανθρώπους και ειδικά σε ανθρώπους τέτοιας ηλικίας θα πρέπει να δείχνεται ένας σεβασμός. «Δε μπορεί ένας ηλικιωμένος άνθρωπος να αφήνεται για ώρες, σε μια γωνιά. Ακόμα και στο κρεβάτι μέσα να ήταν, δε μπορεί ένας άνθρωπος 102 χρονών να περιμένει για τόσες ώρες» ανέφερε σημειώνοντας ότι από το μεσημέρι έγινε λίγο πριν από τις 10 για να φύγουν από το Νοσοκομείο και να επιστρέψουν στο σπίτι με την ηλικιωμένη μητέρα του.

Το περιστατικό συνέβη στις 15 Δεκεμβρίου.

Όπως μας ανέφερε ο κ. Μωυσέως, αύριο θα μεταβεί στο Νοσοκομείο Λάρνακας για να υποβάλει και γραπτώς καταγγελία.

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα ο Δρ. Κυριαζής, με σημερινή του ανάρτηση στο facebook έγραψε: «Χθες μου είπαν για μια μάνα, 102 χρονών, που την είχαν δεμένη σε τρόλεϊ στις Πρώτες Βοήθειες στο νοσοκομείο Λάρνακας, χωρίς νερό, για 6 ώρες. Συγγενείς προσπάθησαν να είναι μαζί της, αλλά τους πετάξαν έξω οι σεκουριτάδες. Και για συμπεριφορά συγκεκριμένου γιατρού που τους μίλησε σαν να ήταν γαϊδούρια. Λυπήθηκα, απογοητεύτηκα, αλλά δεν παραξενεύτηκα. Και μετά απογοητεύτηκα ξανά, που το περιστατικό δεν με παραξένεψε, αφού είναι κάτι το συνηθισμένο. Απάνθρωπο, αλλά συνηθισμένο. Μετά ντράπηκα που είμαι γιατρός. Εύχομαι καλές δουλειές στο νέο Υπουργό Υγείας. Και του συστήνω να διαβάσει για τον Σταύλο του Αυγεία».

Η Cyprus Times επικοινώνησε από το πρωί με τον Εκπρόσωπο του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπο Χαριλάου, ο οποίος απάντησε ότι ενώπιον του Οργανισμού δεν υπάρχει κάτι άλλον πέραν της συγκεκριμένης ανάρτησης και επισήμανε ότι η δημόσια καταγγελία θα διερευνηθεί προκειμένου να διαφανεί κατά πόσον ισχύει και τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network