MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Back to school με μάσκες και SafePass. Παράπονα για καθυστέρηση στον έλεγχο (pics-video)

Advertisement

Sponsored by exness

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι για Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές – Με μέτρα και πρωτόκολλο η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία – Μικρή καθυστέρηση στον έλεγχο των SafePass κατά την πρώτη μέρα – Τι αναφέρει γονέας στη Cyprus Times – Δείτε φωτογραφίες από την επιστροφή των μαθητών

Επιστροφή στα θρανία με το SafePass στο χέρι και με μικρή καθυστέρηση στον έλεγχο…

Advertisement

Πίσω στα σχολεία τους επέστρεψαν οι μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών κρατώντας στο χέρι το Safepass τους και φέροντας την προστατευτική τους μάσκα.

Η Cyprus Times βρέθηκε στο Γυμνάσιο Ακροπόλεως και όπως παρατηρήθηκε, κατά τον έλεγχο των Safepass στους μαθητές, υπήρξε αρχικά μικρή καθυστέρηση. Στη συνέχεια όλοι οι μάθητες μπήκαν κανονικά στις τάξεις τους.

«Υπάρχει μία καθυστέρηση στην έναρξη, λόγω της εξέτασης των Safepass. Ήταν 70 παιδιά μαζί πολύ επικίνδυνο για θέμα κορωνοϊού μέχρι να μπουν τα παιδιά στο σχολείο. Ακόμη είναι 8 η ώρα και αρκετά παιδιά είναι εκτός αιθουσών. Ελπίζουμε ότι θα λυθεί το πρόβλημα τις επόμενες ημέρες», ανέφερε γονέας στη Cyprus Times. 

Στο Γυμνάσιο Ακροπόλεως βρέθηκε το πρωί ο Υπουργός Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν συνολικά 113 σχολεία Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, εκ των οποίων τα 63 είναι Γυμνάσια, τα 38 είναι Λύκεια και τα 8 εξατάξια σχολεία με πλήρη γυμνασιακό και λυκειακό κύκλο, συμπεριλαμβανομένου και του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου.

Επίσης, τη φετινή σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά και οι τρεις τάξεις των Εσπερινών Σχολών Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και υπολογίζεται πως θα φοιτήσουν σε αυτές γύρω στους 350 μαθητές.

Οι μαθητές που θα εισέρχονται στον χώρο του σχολείου μεταξύ 7:30-7:45 θα μεταβαίνουν κατ’ ευθείαν στην αίθουσα διδασκαλίας τους, ενώ αυτοί που θα έρχονται νωρίτερα, μεταξύ 7:00-7:30, οφείλουν να παραμένουν στους χώρους που υποδεικνύει η Διεύθυνση του σχολείου, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Ωστόσο, για να τους επιτραπεί η είσοδος εντός του σχολείου θα πρέπει να προσκομίσουν Safepass, κάτι το οποίο ισχύει επίσης για καθηγητές και λοιπό προσωπικό.

Την ίδια ώρα, ένα από τα μέτρα που πρέπει να τηρείται με ευλάβεια από μαθητές Μέσης, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό, είναι η χρήση μάσκας, για αντιμετώπιση της διασποράς του ιού.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network