MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Απεργούν οι εργαζόμενοι του ΟΚΥπΥ… Έκκληση για υπομονή στους ασθενείς (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Εκτός Νοσοκομείων οι εργαζόμενοι του ΟΚΥπΥ – Πραγματοποίησαν στάση εργασίας – Διαμαρτύρονται για μη τήρηση δεσμεύσεων του ΟΚΥπΥ, για συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης για το προσωπικό που προσλήφθηκε με προσωπικά συμβόλαια – Δείτε εικόνες

Εκτός καθηκόντων για δύο ώρες οι εργαζόμενοι του ΟΚΥπΥ εφόσον διαμαρτύρονται για μη τήρηση δεσμεύσεων του Οργανισμού, για συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης για το προσωπικό που προσλήφθηκε με προσωπικά συμβόλαια.

Advertisement

Οι εργαζόμενοι παρέμειναν εκτός καθηκόντων από τις 8.30 μέχρι και 10:30, ενώ με πανό βρέθηκαν εκτός Νοσοκομείων.

Δείτε σχετικές εικόνες:

Δεν λύνει προβλήματα η απεργιακή κινητοποίηση

Η όποια απεργιακή κινητοποίηση δεν επιλύει τα προβλήματα, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου μιλώντας το νωρίτερα στο Τρίτο. Είπε ότι, αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου και με εργασιακή ειρήνη.

Τόνισε ταυτόχρονα, ότι η σημερινή δίωρη στάση εργασίας επηρεάζει κυρίως τα εξωτερικά ιατρεία και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι υπομονετικοί.  Σημείωσε επίσης ότι, συλλογική σύμβαση δεν έχουν εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί από τον ΟΚΥπΥ με συμβόλαια.

Διευκρίνισε, ότι το πρόβλημα αφορά βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό, ωρομίσθιους, νοσηλευτές, αλλά και γιατρούς διαβεβαιώνοντας όπως μετέδωσε και χθες η Cyprus Times πως τη Δευτέρα ο Οργανισμός θα καταθέσει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις νέα πρόταση για συλλογική σύμβαση που θα εξασφαλίζει τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων αλλά και του ίδιου του Οργανισμού.

Παραδέχθηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση στην επίλυση του προβλήματος, η οποία όμως δεν ήταν σκόπιμη, όπως εξήγησε.

Πυρά απο ΠΑΣΥΚΙ

Αυτοί που διαχειρίζονται τον ΟΚΥπΥ έχουν διαφορετική φιλοσοφία με εμάς, δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας. Μιλώντας στην εκπομπή Πρώτη Ενημέρωση. «Δεν μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες εργαζομένων».

Κατήγγειλε ότι έχουν φύγει 100 γιατροί μέσα σε ένα έτος και αυτό είπε, επιφέρει ιδιαίτερη βλάβη στη λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network