MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αντίστροφη μέτρηση για την δίκη με φόντο την τρομοκρατία

Advertisement

Sponsored by exness

Αρχίζει τη Δευτέρα η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση του Αζέρου φερόμενου εκτελεστή και άλλων πέντε για την υπόθεση των σχεδιαζόμενων δολοφονιών – Με βαρύ κατηγορητήριο ενώπιον του Κακουργιοδικείου

Με βαρύ κατηγορητήριο, που περιλαμβάνει και την κατηγορία της τρομοκρατίας, οδηγούνται αύριο Δευτέρα ενώπιον Κακουργιοδικείου για την έναρξη της δίκης τους ο Αζέρος φερόμενος εκτελεστής και οι άλλοι πέντε, που συνελήφθησαν για σχεδιαζόμενες δολοφονίες στη Λευκωσία.

Advertisement

Η υπόθεση είχε γίνει είδηση και εκτός Κύπρου από τον Οκτώβριο, καθώς είχε από νωρίς συνδεθεί με τρομοκρατική δράση, ενώ μέχρι και το πρωθυπουργικό γραφείο του Ισραήλ είχε πάρει θέση, κάνοντας λόγο για τρομοκρατική επίθεση που ετοίμαζε το Ιράν εναντίον Ισραηλινών επιχειρηματιών που ζουν στην Κύπρο.

Πιο συγκεκριμένα οι έξι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις πιο κάτω κατηγορίες, ενώ δεν αποκλείεται ο ένας εξ αυτών να μετατραπεί σε μάρτυρα κατηγορίας.

Τρομοκρατίας
Συνωμοσίας για φόνο
Συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος
Συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος
Συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση
Συμμετοχής και αποδοχής διάπραξης εγκλήματος
Παράνομης κατοχής και μεταφορά εκρηκτικών υλών – πυροβόλων όπλων
Κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου
Πλαστογραφίας
Πλαστοπροσωπίας

Υπενθυμίζεται ότι πέραν των έξι συλλήψεων, η Αστυνομία προχώρησε και στην έκδοση διεθνούς εντάλματος σε βάρος άντρα από το Πακιστάν, ο οποίος φαίνεται να εγκατέλειψε την Κύπρο μέσω κατεχομένων, όταν άνοιξε ο «χορός» των συλλήψεων για την υπόθεση.

Τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα «έστησαν» το πάζλ με τους ντελιβεράδες

Ως γνωστόν, για την υπόθεση, συνελήφθη περί τα τέλη Σεπτεμβρίου πρώτα ένας 38χρονος Αζέρος, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε όπλο και σιγαστήρας και εν συνεχεία από τα τηλεπικοινωνιακά του δεδομένα, οι ανακριτές οδηγήθηκαν σε 27χρονο από το Πακιστάν ο οποίος συνελήφθη στην Πάφο όπου ζει και εργάζεται ως διανομέας φαγητού. Από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του 27χρονου, οι ανακριτές οδηγήθηκαν στους άλλους δύο -έναν 25χρονο και έναν 32χρονο- επίσης από το ΠακιστάνΈνας ακόμα Πακιστανός συνελήφθη στις 25 Οκτωβρίου. Ο έκτος κατά σειρά, ένας 21χρονος από το Λίβανο, συνελήφθη για την υπόθεση στις 28 Οκτωβρίου.

Όλοι οι συλληφθέντες -πλην του Αζέρου- εργάζονταν ως διανομείς φαγητού και όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενα δημοσιεύματα υπό την κάλυψη της διανομής φαγητού φαίνεται πως σχεδίαζαν να εκτελέσουν τα δολοφονικά σχέδια.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network