MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αναμένει δικαστική συνδρομή από 8 χώρες η Αστυνομία για τα στημένα στο ποδόσφαιρο

Advertisement

Sponsored by exness

Σε αναμονή απαντήσεων από το εξωτερικό βρίσκεται η Αστυνομία από το 2016 για υποθέσεις παράνομου στοιχήματος

Εν αναμονή της απάντησης των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής από οκτώ χώρες του εξωτερικού βρίσκεται η Αστυνομία σε σχέση με υποθέσεις που αφορούν παράνομο διαδικτυακό στοίχημα σε αθλητικά γεγονότα.

Advertisement

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου κληθείς να σχολιάσει το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή», για υπόθεση του 2016 η οποία έμεινε στα συρτάρια.

Η υπόθεση, σύμφωνα με την «Χαραυγή» και η οποία αναδείχθηκε από τον Βουλευτή του ΑΚΕΛ Γιώργο Λουκαΐδη, αφορά, αστυνομική επιχείρηση το 2016 όπου εντοπίστηκε στοιχηματική δραστηριότητα, στην οποία φέρονται να εμπλέκονται παράγοντες του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Ερωτηθείς για την υπόθεση, ο κ. Ανδρέου αναφέρθηκε στα γεγονότα. Όπως είπε, στις 17 Μαρτίου, 2016, μετά από πληροφορία που λήφθηκε για διεξαγωγή παράνομου διαδικτυακού στοιχήματος σε αθλητικά γεγονότα, η Αστυνομία ξεκίνησε τη διερεύνηση της υπόθεσης με ύποπτα δύο πρόσωπα. Για τη διερεύνηση της υπόθεσης, ορίστηκαν δύο ανακριτές που υπηρετούσαν στο ΤΑΕ Αρχηγείου.

Κατά τη διάρκεια της διερεύνησης, σημείωσε, έγιναν αρχικά έρευνες με δικαστικά εντάλματα έρευνας στις οικίες και υποστατικά των δύο υπόπτων, όπου και παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές και έγγραφα. Παράλληλα, ανακρίθηκαν αρκετά πρόσωπα, ενώ στις 31 Οκτωβρίου, 2016 μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας εκτελέστηκαν 23 δικαστικά εντάλματα έρευνας σε αντίστοιχα υποστατικά και ανακρίθηκαν ισάριθμα πρόσωπα.

Ο κ. Ανδρέου είπε στη συνέχεια πως στις 3 Νοεμβρίου, 2016 πραγματοποιήθηκε νέα επιχείρηση, όπου εκτελέστηκαν άλλα 17 εντάλματα έρευνας σε αντίστοιχα υποστατικά και ανακρίθηκε ισάριθμος αριθμός προσώπων. Από τις πιο πάνω έρευνες, όπως ανέφερε, κατασχέθηκε αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι έτυχαν δικανικών εξετάσεων. Επίσης, εκδόθηκαν διατάγματα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, τα οποία αξιολογήθηκαν προς όφελος των ερευνών, ενώ διεξάχθηκε οικονομική έρευνα από δικανικό λογιστή, μετά από σχετικό δικαστικό διάταγμα.

Ο κ. Ανδρέου δήλωσε στη συνέχεια πως από τις εξετάσεις που έγιναν, κρίθηκε αναγκαίο να σταλούν αιτήματα Δικαστικής Συνδρομής στις Αρμόδιες Αρχές οκτώ χωρών, οι απαντήσεις των οποίων κρίνονται, όπως τόνισε, αναγκαίες για τη συνέχιση των εξετάσεων.

Μέχρι σήμερα, είπε, και παρά τις υπενθυμίσεις που έτυχαν οι Αρχές των χωρών αυτών, δεν υπήρξε καμία απάντηση στα εν λόγω αιτήματα εκτός από δύο, οι οποίες δεν ήταν ικανοποιητικές και ζητήθηκε εκ νέου, με νέα αιτήματα, η συνδρομή τους. Παρόλα αυτά, συνέχισε, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε στις δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ πως το ογκοδέστατο ανακριτικό έργο το οποίο αποτελείται από έντεκα φακέλους τύπου box files, τέθηκε ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα στις 18 Μαΐου, 2018. Μετά από αυτό δόθηκαν οδηγίες να παραμείνει σε εκκρεμότητα η υπόθεση μέχρι την απάντηση των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής που στάλθηκε στις χώρες του εξωτερικού.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network