MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η αδιαφάνεια βλάπτει σοβαρά το κράτος

Advertisement

Sponsored by exness

Το Σαββατοκύριακο, στον παράλληλο κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μαινόταν (και μάλλον μαίνεται) ένας πρωτοφανής πόλεμος, με εξόχως σοβαρές υποθέσεις. Σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, που δεν υπνώττει τα Σαββατοκύριακα και τις δημόσιες αργίες, θα υπήρχε άμεση παρέμβαση από τα αρμόδια όργανα.

Το πρώτο θέμα, αφορά ένα θανατηφόρο οδικό δυστύχημα το 2012 στη Λεμεσό. Για αυτό το τραγικό συμβάν, εδώ και καιρό διακινούνται φήμες, που έμεναν στο επίπεδο αυτό, χωρίς να υπάρχει κάποιο απτό στοιχείο που να τις τεκμηριώνει.

Advertisement

Οι φήμες αυτές, όπως συμβαίνει συνήθως, κατέληξαν να γίνουν θέμα συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αφέθηκαν σοβαρότατα υπονοούμενα, για πρώην και νυν αξιωματούχους και θεσμούς του κράτους και θα ανέμενε κάποιος πως οι ίδιοι ή οι αρμόδιες αρχές θα παρενέβαιναν δίνοντας εξηγήσεις και ρίχνοντας φως.

Το ίδιο θα ανέμενε κάποιος και από τα κόμματα ή τους λαλίστατους πολιτικούς παράγοντες, οι οποίοι απολάμβαναν την τριήμερη παράλυση του κράτους λόγω εορτασμού της 25ης Μαρτίου και τους Σαββατοκύριακου. Πλήρης σιωπή.

Το άλλο θέμα, ήταν το δημόσιο «ξεκατίνιασμα» του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη με τον επιχειρηματία και ποδοσφαιρικό παράγοντα Χριστόφορο Τορναρίτη, για το αν είχαν φιλικές σχέσεις και αν αντάλλασσαν μηνύματα. Αφορμή μια φήμη για μια έξοδο σε εστιατόριο με παρουσία ενός νυν αξιωματούχου, μιας πρώην υπουργού και του επιχειρηματία.

Μέσα από αυτή την αντιπαράθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πληροφορηθήκαμε για έρευνες της αστυνομίας, της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, της στάσης της Νομικής Υπηρεσίας κλπ.

Και σε αυτή την υπόθεση, δεν υπήρξε καμία απολύτως τοποθέτηση των αρμόδιων κρατικών οργάνων, παρά το ότι τέτοιες συμπεριφορές διασύρουν το κράτος και το κύρος του.

Ελπίζουμε πως σήμερα τουλάχιστον, θα δοθούν σαφείς εξηγήσεις και θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση και δεν θα αφεθεί η πληροφόρηση των πολιτών, σε ανώνυμες καταγγελίες μέσα από το Twitter και το Facebook.

Πρωτίστως η αστυνομία θα πρέπει να δώσει μια εξήγηση για την «εξαφάνιση» του δελτίου τύπου για το θανατηφόρο του 2012. Ποιος και γιατί το αφαίρεσε από την ιστοσελίδα;  Από τον άλλη ο Γενικός Εισαγγελέας από τη στιγμή που ενεπλάκη το όνομα του, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν υπήρξε οποιαδήποτε σχέση του ίδιου με την υπόθεση. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην υπόθεση του δημόσιου καυγά, και πάλι η αστυνομία θα πρέπει να εξηγήσει αν όντως μέλη της πληροφορούν πολίτες που βρίσκονται υπό διερεύνηση, για συσκέψεις και πορεία ερευνών που τους αφορούν.

Επίσης ο Γενικός Ελεγκτής, οφείλει να εξηγήσει γιατί συζητούσε με έναν επιχειρηματία θέματα που δεν όφειλε να συζητήσει και μάλιστα με τρόπο επιεικώς απαράδεκτο. Ποια ήταν η ανάγκη αναφοράς στον βουλευτή, αδελφό του επιχειρηματία για υπόθεση που σχετιζόταν με αντιπαράθεση του, με τον Γενικό Εισαγγελέα.

Όσο όλα αυτά θα μένουν στη σκιά που προκαλεί η σιωπή, τόσο θα εκτίθενται όλοι.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network