MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η CT δημοσιεύει τα αστυνομικά δελτία για το ανεξιχνίαστο τροχαίο του 2012. Μπορεί ν’ ανοίξει ξανά ο φάκελος;

Advertisement

Sponsored by exness

Συνεχίζεται ο σάλος με ανεξιχνίαστο θανατηφόρο του 2012 στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης – Πολίτες καταγγέλλουν συγκάλυψη και εμπλέκουν γνωστά ονόματα σε αυτό – Το τροχαίο δεν εξιχνιάστηκε ποτέ – Τα όσα είδαν το φως τη δημοσιότητα καταρρίπτονται και δεν ευσταθούν, λέει η αστυνομία – Καλεί όσους ισχυρίζονται ότι έχουν στοιχεία να τα δώσουν στις αρχές – Μπορεί να ανοίξει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης; – Παρουσιάζουμε τα δελτία τύπου της αστυνομίας που δημοσιεύει η Cyprus Times και τα οποία «χάθηκαν» λόγω τεχνικού προβλήματος

Στο Αρχηγείο Αστυνομίας βρίσκεται ξανά μετά από 11 χρόνια αλλά μόνο για μελέτη, ο φάκελος της υπόθεσης τροχαίου θανατηφόρου που σημειώθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2012 στη Λεμεσό, με θύμα τον 17χρονο Ανδρέα Λοΐζου.

Advertisement

Η υπόθεση επανέρχεται στο προσκήνιο μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το Σαββατοκυρίακο και εντεύθεν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με λογαριασμούς να δημοσιεύουν «πληροφορίες» σχετικά με το τροχαίο δυστύχημα που έμεινε ανεξιχνίαστο, εμπλέκοντας μάλιστα και γνωστά πρόσωπα στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, τότε ο άτυχος 17χρονος παρασύρθηκε από όχημα που οδηγούσε γυναίκα και εν συνεχεία κατέληξε.

Χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζοντας το θέμα, κάνουν λόγο για συγκάλυψη και καταγγέλλουν ότι το πρώτο δελτίο τύπου της Αστυνομίας αφαιρέθηκε, ενώ το όχημα της οδηγού δεν εντοπίστηκε ποτέ.

Η Αστυνομία αποδίδει την απουσία του Δελτίου Τύπου από το σύστημα σε τεχνικό ζήτημα λόγω αναβάθμισης.

Η Cyprus Times εξασφάλισε και παρουσίαζει αυτούσια τα δελτία τύπου για το τροχαίο:

Απορρίπτει η Αστυνομία και απαντά για τις ενέργειες της…

Μιλώντας στη Cyprus Times η Λειτουργός Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας Ελένη Κωνσταντίνου και ερωτηθείσα σχετικά, ξεκαθάρισε ότι τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας καταρρίπτονται και δεν ευσταθούν.

«Πρόκειται για ένα δυστύχημα που σημειώθηκε στις 5 τα ξημερώματα στην Μουταγιάκα όταν αυτοκίνητο σε κάποιο σημείο, ενώ διερχόταν κάτω από την γέφυρα του αυτοκινητόδρομου, στην προσπάθεια να προσπεράσει δύο μοτοποδήλατα εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να ανακόψει την πορεία οχήματος που οδηγούσε 21χρονος. Στην προσπάθεια του να αποφύγει την σύγκρουση, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται κινήθηκε αριστερότερα της πορείας και στην συνέχεια προσπαθώντας να επαναφέρει το όχημα στον δρόμο συγκρούστηκε με ένα εκ των δυο μοτοποδηλάτων, και συγκεκριμένα αυτό που οδηγούσε ο 17χρονος. Από την σύγκρουση ο οδηγός τραυματίστηκε και απεβίωσε στις 6 Σεπτεμβρίου στο Νοσοκομείο».

Κληθείσα να απαντήσει γιατί δεν εντοπίστηκε το ενεχόμενο όχημα, η κ.Κωνσταντίου εξήγησε ότι, «έγιναν όλες οι εξετάσεις και ελέγχτηκε η ευρύτερη περιοχή παραλήφθηκαν κλειστά κυκλώματα, λόγω όμως της κακής ποιότητας δεν κατέστη δυνατόν να αναγνωριστούν αριθμοί έγγραφης και για αυτό δεν υπήρξε άλλη μαρτυρία».

Τα μέλη της τροχαίας Λεμεσού, όπως είπε, από μαρτυρία που είχαν και στη βάση αυτής εντόπισαν και έλεγξαν μεγάλο αριθμό όμοιων αυτοκινήτων χωρίς να προκύψει κάτι.

«Διερευνήθηκαν επίσης όλες οι πληροφορίες που έλαβε η αστυνομία χωρίς να προκύψει οτιδήποτε. Όλες οι μαρτυρίες που λήφθηκαν αφορούν αυτοκίνητο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ωστόσο δεν υπήρξε καμία αναφορά για συγκεκριμένα πρόσωπα, ή στοιχεία για αυτά, ότι οδηγούσαν το συγκεκριμένο όχημα» είπε.

Τότε, εκδόθηκε δελτίο στις 2 Σεπτεμβρίου που αναφέρεται ξεκάθαρα, ότι ζητείτο η συμβολή του κοινού για πληροφορίες σε περίπτωση που αντιλήφθηκαν, ή είδαν κάτι για το δυστύχημα, ή το όχημα και καλούνταν να ενημερώσουν την αστυνομία. Σχετικά έγγραφα που δημοσιεύει και πιο πάνω η Cyprus Times. «Τα δελτία χάθηκαν μόνο ηλεκτρονικά, λόγω τεχνικού προβλήματος» διευκρίνισε η κ.Κωνσταντίνου.

Τι γίνεται με τον φάκελο της υπόθεσης… Μπορεί να ανοίξει ξανά;

Ο φάκελος της υπόθεσης σύμφωνα με την κ.Κωνσταντίου, εφόσον έγινε διερεύνηση διαβιβάστηκε στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες και δόθηκαν οδηγίες και ταξινομήθηκε ως ανεξιχνίαστη. «Προωθήθηκε για θανατική ανάκριση. Μπορεί ωστόσο, ανά πάσα στιγμή ο φάκελος αυτός να ανοίξει οποιαδήποτε στιγμή εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία».

Όπως εξήγησε η λειτουργός του γραφείου τύπου της Αστυνομίας, οι αρχές έκαναν όλες τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν και βρίσκονται καταχωρημένες στον φάκελο της υπόθεσης. «Εμείς καλούμε οποιοδήποτε πρόσωπο ειδικά από τα άτομα που κάνουν αναρτήσεις, εάν έχουν στοιχεία να προσέλθουν στην αστυνομία να μας τα δώσουν. Ή να επικοινωνήσουν, ή με την τροχαία Λεμεσού η γραμμή πολίτη 1460 και να καταθέσουν τα στοιχεία αυτά» είπε.

Τέλος, διερωτήθηκε γιατί κάποιοι ισχυρίζονται ότι κατέχουν πληροφορίες και τις αναμεταδίδουν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ωστόσο δεν πήγαν στην αστυνομία για να δώσουν τις πληροφορίες προς διερεύνηση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network