MC MEDIA NETWORK

June 19, 2021 Saturday 21:36:55

Εγγραφή στο
Newsletter

Τελικά μηνύματα και… αγώνας και για την τελευταία ψήφο

Τα τελικά μηνύματα των αρχηγών πριν την κάλπη – Όλα στο τραπέζι και για την τελευταία ψήφο!

Κατέβασε το APP της CYPRUS TIMES! ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS

Μετά από μία μακρά, ιδιαιτέρως έντονη και ιδιόμορφη λόγω πανδημίας προεκλογική περίοδο, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν θέματα διαφθοράς, οι αρχηγοί των κομμάτων στέλνουν τα δικά τους μηνύματα λίγο πριν οι πολίτες μεταβούν στην κάλπη.

Οι αρχηγοί των κομμάτων, επιχειρούν μέσα σε λίγες γραμμές να συμπεριλάβουν τις στοχεύσεις και θέσεις τους και κάνουν την τελική τους προσπάθεια να πείσουν τους ψηφοφόρους.

Αβέρωφ: Η ψήφος δε θα είναι για μια μέρα αλλά για 5 χρόνια

Την Κυριακή αποφασίζουμε αν θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω, αναφέρει μεταξύ άλλων στο τελικό του μήνυμα ενόψει βουλευτικών εκλογών ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Την Κυριακή αποφασίζουμε αν θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω. Μπροστά, για να κάνουμε πράξη την Κύπρο του αύριο μέσα από το Σχέδιο Ανάκαμψης; Ή πίσω, σε επικίνδυνα πειράματα στην οικονομία; Μπροστά, για μια Βουλή που αποφασίζει; Ή πίσω με μια Βουλή όμηρο προσωπικών εμμονών και κομματικών παιχνιδιών;» αναρωτιέται.

Και επισημαίνει ότι πρέπει να κερδίσουμε και τις επόμενες μάχες, όπως αυτή της πανδημίας. «Κερδίσαμε τη μάχη με την πανδημία. Πρέπει να κερδίσουμε αύριο τις επόμενες μάχες: της οικονομίας, των μεταρρυθμίσεων και της απελευθέρωσης της πατρίδας μας.

Η ψήφος μας δεν θα είναι για μια μέρα αλλά για πέντε ολόκληρα χρόνια. Κάθε ψήφος που πάει στα μικρά κόμματα, είναι έμμεση πριμοδότηση του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ. Οι πολίτες έχουν σήμερα να επιλέξουν ανάμεσα στον ανεύθυνο λαϊκισμό και τη σοβαρότητα. Διασφαλίζουμε τις κατακτήσεις του σήμερα, χτίζουμε μαζί την Κύπρο του αύριο» καταλήγει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Άντρος: Το βασικό ερώτημα: Ποιους θέλουμε ισχυρούς…

«Την Κυριακή καλούμαστε στην κάλπη για να απαντήσουμε το βασικό ερώτημα: ποιους θέλουμε ισχυρούς στη Βουλή για να υπερασπιστούν την Κύπρο και την κυπριακή κοινωνία» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Και αναφέρεται και στο Κυπριακό, στο τελικό του μήνυμα πριν τη μάχη της Κυριακής.

«Η προκλητική στάση της τουρκικής πλευράς με την απαράδεκτη αξίωση για λύση δύο κρατών και η επιθετικότητα της στην ΑΟΖ σκιαγραφούν ζοφερό μέλλον για την πατρίδα μας. Δυστυχώς ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ αποδείχτηκε ότι δεν έχουν ως προτεραιότητα όραμα για την επανένωση της Κύπρου, ούτε και σωστή τακτική για να μας προστατεύσουν από τις τουρκικές βλέψεις» αναφέρει.

Και εξαπέλυσε επίθεση κατά της Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ με τα θέματα της διαφθοράς στο επίκεντρο. «Στα χρόνια της διακυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμού οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και φτωχοί φτωχότεροι. Μισοί μισθοί, ελαστικά ωράρια, ατομικά συμβόλαια, ακρωτηριασμένο κοινωνικό κράτος. Έδωσαν στις τράπεζες όλα τα εφόδια για να αυθαιρετούν και άφησαν όσους πλήγηκαν από την οικονομική κρίση απροστάτευτους, να τρέμουν την ώρα που θα εκποιηθεί το σπίτι και η δουλειά τους. Τους άφησαν να ζουν στην αβεβαιότητα. Ενώ η πλειοψηφία της κοινωνίας αγωνίζεται να επιβιώσει, η διαφθορά και η διαπλοκή ανθούν επί των ημερών του κ. Αναστασιάδη. Οι ημέτεροι, φίλοι, κουμπάροι, συγγενείς θησαύρισαν όλα αυτά τα χρόνια με το φαγοπότι εκατομμυρίων που στήθηκε με τα χρυσά διαβατήρια και άλλα σκάνδαλα. Ό,τι έχτισε ο λαός μας τα προηγούμενα χρόνια ξεπουλήθηκε λίγο-λίγο, όπως έγινε με τον Συνεργατισμό. Με ηθικούς αυτουργούς την κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα, η διαφθορά και η διαπλοκή ρεζίλεψαν την Κύπρο διεθνώς και καταρράκωσαν θεσμούς.

Η κρίση του κορονοϊού ήρθε να αποδείξει ξανά την ανεπάρκεια τους να λάβουν σωστές και συγκροτημένες αποφάσεις. Απέδειξε όμως και την ανάγκη που υπάρχει σε κάθε σύγχρονη κοινωνία για ποιοτική δημόσια υγεία, για δημόσια παιδεία, για ενισχυμένο κοινωνικό κράτος.
Είναι λοιπόν ανάγκη οι πολίτες να πάνε την Κυριακή στην κάλπη για να δώσουν δύναμη στη δύναμη που παλεύει για την Κύπρο, για την κοινωνία, για τους πολλούς. Να δώσουν δύναμη στο ΑΚΕΛ. Έχουμε όραμα για την Κύπρο του αύριο. Κύπρο ελεύθερη και επανενωμένη. Μια χώρα πρότυπο αρμονικής συμβίωσης δύο κοινοτήτων, που θα έχει καταφέρει να διώξει τους στρατούς και θα διοχετεύει όλες της τις δυνάμεις και τους πόρους στις κοινωνικές επενδύσεις και στην οικονομική ανάπτυξη.

Έχουμε θέσεις και προτάσεις για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, για στήριξη όσων έχουν ανάγκη. Έχουμε θέσεις και προτάσεις για την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής. Για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και της δημόσιας παιδείας. Έχουμε θέσεις και προτάσεις για Κύπρο βιώσιμη, καθαρή, με ισχυρή περιβαλλοντική πολιτική που θα διασφαλίζει το αύριο.

Οι εκλογές της Κυριακής είναι η ώρα να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα στον κ. Αναστασιάδη και τον Συναγερμό. Ότι δεν αντέχουμε άλλο τις αντιλαϊκές πολιτικές, τη διαφθορά, τον αυταρχισμό, την αλαζονεία. Ότι θέλουμε πολιτικές για τα συμφέροντα και τις ανάγκες των πολλών. Ότι άρχισε γι’ αυτούς η αντίστροφη μέτρηση. Θέλουμε προοδευτική αλλαγή. Χωρίς δυνατό ΑΚΕΛ αλλαγή δεν μπορεί να γίνει. Την Κυριακή ο λαός πρέπει να δώσει δύναμη στη δύναμη του. Να δώσει δύναμη στο ΑΚΕΛ. Να δώσει δύναμη στη σταθερή, σοβαρή και συνεπή δύναμη που υπερασπίζεται το λαό» καταλήγει ο Άντρος Κυπριανού.

Νικόλας: «Μπορούμε να σταματήσουμε τη διαπλοκή και τη διαφθορά της κυβέρνησης ΔΗΣΥ

«Το μήνυμα  στους συμπατριώτες μας είναι απλό και ξεκάθαρο: Στις 30 Μαΐου, με την ψήφο μας, μπορούμε να αλλάξουμε όσα πληγώνουν την πατρίδα μας και την αξιοπρέπεια μας» αναφέρει στο τελικό του μήνυμα πριν από την κάλπη ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

«Μπορούμε να σταματήσουμε τη διαπλοκή και τη διαφθορά της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ. Την αδιαφορία της για την κοινωνία και την οικονομία. Την καταστροφική πολιτική που ακολουθεί στο Κυπριακό.

Καλούμε όλες και όλους, να μελετήσουν τις προτάσεις μας. Προτάσεις συγκεκριμένες και ρεαλιστικές, που δίνουν λύσεις σε σημαντικά προβλήματα. Τους καλούμε να θυμηθούν τα επιτεύγματα των διακυβερνήσεων του  Σπύρου Κυπριανού και του Τάσσου Παπαδόπουλου. Και σήμερα το ΔΗΚΟ μπορεί να πρωταγωνιστήσει και να φέρει καλύτερες μέρες για τον λαό μας. Καλούμε τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν, γιατί οι λυσσαλέες επιθέσεις του ΔΗΣΥ αφορούν κυρίως το ΔΗΚΟ. Εμάς φοβούνται και σωστά μας φοβούνται.  Γιατί ξέρουν ότι το ΔΗΚΟ θα απαιτήσει έλεγχο και κάθαρση.  Θα πιέσει για να προχωρήσουν οι υποθέσεις του Συνεργατισμού. Θα αναζητήσει ευθύνες για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων.

Τους καλούμε να αναλογιστούν ότι τίποτα δεν αλλάζει με την αποχή. Τίποτα δεν αλλάζει με την ψήφο διαμαρτυρίας.  Η καθαρή αλλαγή θα έρθει  μέσα από τη στήριξη του Δημοκρατικού Κόμματος. Μέσα  από την εφαρμογή των προτάσεων μας. Απευθυνόμαστε σε κάθε Κύπρια και κάθε Κύπριο. Ζητάμε να μας δώσετε δύναμη για να εμποδίσουμε τα σχέδια της Τουρκίας για συνομοσπονδία δύο κρατών. Για να στηρίξουμε  την κοινωνία και την οικονομία. Για να πολεμήσουμε τη διαφθορά και να φέρουμε την κάθαρση.

Όσο πιο ισχυρό το Δημοκρατικό Κόμμα, τόσο πιο σίγουρη η καθαρή αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός μας» καταλήγει.

Σιζόπουλος: Μια ενισχυμένη ΕΔΕΚ μπορεί να κάνει τη διαφορά

«Μια ενισχυμένη ΕΔΕΚ μπορεί να κάνει την μεγάλη διαφορά στην επόμενη Βουλή αφού αποδείξαμε πως επίκεντρο των στόχων μας είναι η στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού», αναφέρει σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ» αναφέρει στο μήνυμα του λίγο πριν το άνοιγμα της κάλπης ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σε ότι αφορά το κυπριακό:

1. Η επίλυση του κυπριακού αποτελεί την ύψιστη πολιτική προτεραιότητα της ΕΔΕΚ. Από τη λύση του θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η εθνική, θρησκευτική και φυσική επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού. Η διαδικασία επίλυσής του πρέπει να έχει ως βάση τη διεθνή πτυχή ως θέματος εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής και όχι να αντιμετωπίζεται ως ζήτημα διακοινοτικής διευθέτησης. Η ΔΔΟ με πολιτική ισότητα αποτελεί μια ρατσιστική μορφή λύσης που όχι μόνο δεν προάγει τη συνεργασία με τους Τουρκοκύπριους, αλλά αντίθετα μέσα από τον πληθυσμιακό και εδαφικό διαχωρισμό θα οδηγεί σε συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις που θα υπονομεύουν τη βιωσιμότητα του κράτους. Η ΔΔΟ ουσιαστικά αποτελεί τη χειρότερη μορφή νομιμοποιημένης διχοτόμησης της πατρίδας μας. Διεκδικούμε η λύση να διασφαλίζει ένα κράτος, ένα λαό με πλήρη κατοχύρωση των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών, με εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη την επικράτεια χωρίς παρεκκλίσεις. Την πλήρη αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, την αποχώρηση των εποίκων και την επιστροφή των προσφύγων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

2. Αποχώρηση των παράνομων Βρετανικών Βάσεων.

3. Μέχρι την επίλυση του κυπριακού η ενίσχυση της στρατιωτικής αποτρεπτικής ισχύος της πατρίδας μας είναι αναγκαία και απαραίτητη. Επιβάλλεται η αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας της Ε.Φ., η περαιτέρω ενίσχυσή της σε σύγχρονα οπλικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας, η επανα-ενεργοποίηση του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδας – Κύπρου και η αύξηση αριθμητικά και οπλικά της στρατιωτικής παρουσίας της Ελλάδας στην Κύπρο.

Σε ότι αφορά τα ζητήματα της εσωτερικής διακυβέρνησης:

4. Συνέχεια της προσπάθειάς μας για πάταξη της αδιαφάνειας και της διαπλοκής. Δημοσιοποίηση των πορισμάτων για σκάνδαλα που ταλάνισαν την κοινωνία και απόδοση ευθυνών σε όσους εμπλέκονται σε αυτά.

5. Τα πολιτικά πρόσωπα να δημοσιοποιούν κάθε χρόνο τις φορολογικές τους δηλώσεις στη βάση εξελεγμένων λογαριασμών.

6. Περαιτέρω σταδιακή αύξηση της κατώτατης σύνταξης με στόχο στην προοπτική της επόμενης 5ετίας αυτή να ανέλθει στα 1000 ευρώ το μήνα για μονήρη συνταξιούχο και στα 1500 ευρώ για ζευγάρι συνταξιούχων.

7. Καθιέρωση κατώτατου μισθού, ποινικοποίηση της απλήρωτης εργασίας, νομοθετική κατοχύρωση των συλλογικών συμβάσεων και καθιέρωση της ίσης αμοιβής ανδρών και γυναικών για ίδια εργασία.

8. Επαναξιολόγηση των μέτρων στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών με στόχο την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας που αποτελεί σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά προβλήματα της πατρίδας μας.

9. Προώθηση της πρότασης νόμου για σύσταση ειδικού τμήματος στα επαρχιακά δικαστήρια για να εκδικάζουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τις προσφυγές των δανειοληπτών που διαφωνούν με τις υπερχρεώσεις ή/και τη διαδικασία εκποίησης.

10. Αυστηροποίηση της διαδικασίας αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης την οποία η Τουρκία αξιοποιεί ως μέθοδο υβριδικού πολέμου για να αποσυνθέσει την κυπριακή κοινωνία. Επιβάλλεται άμεσος και γρήγορος επαναπατρισμός των παράνομων μεταναστών. Αποδοχή αιτήσεων για πολιτικό άσυλο μόνο από αιτητές που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές και να υπάρχει ομοιόμορφη κατανομή σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

11. Εκπόνηση προγράμματος για στήριξη του πρωτογενούς, δευτερογενούς τομέα της οικονομίας καθώς και μονάδων υψηλής τεχνολογίας για να επιτευχθεί μακροοικονομική σταθερότητα για την αντιμετώπιση της αυξημένης ανεργίας στους νέους.

12. Ενίσχυση της στεγαστικής πολιτικής του κράτους για παραχώρηση κατοικίας σε νέα ζευγάρια σε τιμή κόστους και σε ευπαθείς οικογένειες με χαμηλό ενοίκιο, ειδικά αυτή την περίοδο όπου οικογένειες έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση τόσο του 2012-2013, όσο και την πρόσφατη της πανδημίας.

13. Άμεση διόρθωση των προβλημάτων που παρατηρούνται μετά την εφαρμογή του ΓεΣΥ, ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και να αναβαθμιστεί η ποιοτική προσφορά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους πολίτες, κυρίως σε αυτούς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να την αποκτήσουν με άλλους τρόπους. Απαλλαγή των χαμηλοσυνταξιούχων και των χαμηλόμισθων από την καταβολή συνεισφοράς για την απόκτηση φαρμακευτικής αγωγής σε περίπτωση χρόνιων παθήσεων.

14. Ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών, μεταξύ των οποίων χωροθέτηση και στην παλιά Λευκωσία.

15. Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση σε όλες τις βαθμίδες και ενίσχυση των προγραμμάτων για μαθητές ειδικής εκπαίδευσης.

16. Ανέγερση νέων σύγχρονων δημόσιων κτηρίων, προσιτών στους πολίτες και με μειωμένη ενεργειακή κατανάλωση.

17. Καθορισμός ειδικών περιοχών απομονωμένων από τις οικιστικές για εγκατάσταση βαριών και οχληρών βιομηχανιών για να υπάρξει προστασία της υγείας των πολιτών.

Γι’ αυτό και από την πλευρά της ΕΔΕΚ, καλούμε τους ψηφοφόρους την Κυριακή, να μας δώσουν την αναγκαία και απαραίτητη κοινοβουλευτική στήριξη ώστε αυτές οι προτάσεις μας να μπορούν να μετουσιωθούν σε πράξεις όπως μέχρι σήμερα το αποδείξαμε κατ’ επανάληψη μέσα από τη συνέπεια, την υπευθυνότητα την οποία έχουμε επιδείξει.

Και με αφορμή και τον πρόσφατο προϋπολογισμό, επιβεβαιώσαμε ότι αυτό που είναι επίκεντρο των στόχων μας είναι η στήριξη των ευπαθών κυρίως ομάδων του πληθυσμού για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις από την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας. Μια ενισχυμένη ΕΔΕΚ μπορεί να κάνει την μεγάλη διαφορά για την επόμενη πενταετία. Να είναι σίγουροι οι ψηφοφόροι ότι αυτή την ψήφο θα την τιμήσουμε στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό με συνέπεια και αξιοπρέπεια» καταλήγει.

Θεοπέμπτου: Ψήφος στους Οικολόγους είναι μια ψήφος για διαφάνεια, δημοκρατία

«Να μετατρέψουν την απογοήτευση και το θυμό τους για τα σκάνδαλα διαπλοκής και διαφθοράς σε μια χρήσιμη και ωφέλιμη ψήφο καλεί τους πολίτες, κάλεσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπος Θεοπέμπτου».

Σε δηλώσεις του σήμερα στο τελικό του μήνυμα πριν από τις κάλπες, ο κ. Θεοπέμπτου κάλεσε όλους τους Κύπριους πολίτες να πάνε την Κυριακή να ψηφίσουν, σημειώνοντας πως η επιλογή είναι οι Οικολόγοι. «Τους καλούμε την Κυριακή να ψηφίσουν το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών που εδώ και 25 χρόνια αγωνίζεται εντός και εκτός Βουλής, στους δρόμους και στην κοινωνία για το κοινό καλό», είπε.

Πρόσθεσε πως ψήφος στους Οικολόγους είναι μια ψήφος για διαφάνεια, δημοκρατία, κράτος δικαίου, κοινωνική δικαιοσύνη, πράσινη ανάπτυξη, βιώσιμη λύση του Κυπριακού, καθαρό περιβάλλον, προστασία των ζώων, καλύτερη δημόσια υγεία και δημόσια παιδεία και για πολιτικές που έχουν στο επίκεντρο τους τον άνθρωπο και τη σύγχρονη κοινωνία, για μια Πράσινη Κύπρο.

«Την Κυριακή καλούμε τους πολίτες να στείλουν το πιο δυνατό μήνυμα ψηφίζοντας «Φυσικά Οικολόγους», κατέληξε ο κ. Θεοπέμπτου.

Θεοχάρους: «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ προχωρεί ακάθεκτη 

«Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ προχωρεί ακάθεκτη προς τις εκλογές έχοντας την ακράδαντη πεποίθηση ότι θα είμαστε νικητές την Κυριακή» αναφέρει μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του Κινήματος Ελένη Θεοχάρους στο προεκλογικό της μήνυμα.

«Γιατί ο λαός γνωρίζει ότι δεν πρέπει να σιγήσει η μόνη δημοκρατική, γνήσια, πατριωτική, αντικατοχική φωνή από την Βουλή των Αντιπροσώπων του. Γιατί ο λαός δεν θέλει μιαν άβουλη βουλή… έρμαιο του αδίστακτου δια-κομματικού διεφθαρμένου κατεστημένου, που έχει συμπτύξει συμμαχίες για να εξαλειφθεί η Αλληλεγγύη.

Ο λαός των αδικημένων, των προσφύγων, των φτωχών, των υπερήφανων απροσκύνητων πατριωτών, θα μας δώσει την Νίκη» καταλήγει το τελικό μήνυμα της κυρίας Θεοχάρους ενόψει εκλογών.

Καρογιάν: Να καλυφθεί το κενό ενός δυνατού και αυθεντικού κέντρου

«Φτάνουμε στο τέλος μιας εκλογικής αναμέτρησης στην οποία επικράτησε μια πολιτική πόλωση που δεν επέτρεψε ούτε την ανάπτυξη των επιχειρημάτων της κάθε πλευράς ούτε το διάλογο πάνω στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορά το αύριο της Κύπρου, το αύριο της νέας γενιάς» ανέφερε, σε δήλωση του την Παρασκευή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης Μάριος Καρογιάν, στο τελικό του μήνυμα πριν την εκλογική διαδικασία της Κυριακής.

«Πρόκειται για ακόμα μια απόδειξη της επείγουσας ανάγκης να καλυφθεί άμεσα το κενό που έχει δημιουργηθεί με την απουσία ενός δυνατού, αξιόπιστου και αυθεντικού Κέντρου. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι με τη δική της παρουσία η Δημοκρατική Παράταξη δίνει τουλάχιστον μια εναλλακτική διέξοδο στον κυπριακό λαό και την ευκαιρία να ενώσει τις δυνάμεις του με τις δικές μας δυνάμεις σε μια κοινή προσπάθεια να μπει επιτέλους ένα τέλος στις στείρες αντιπαραθέσεις, τους άγονους κομματικούς ανταγωνισμούς και στον λαϊκισμό», πρόσθεσε.

Είπε, παράλληλα, ότι ψήφος στη Δημοκρατική Παράταξη σημαίνει παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις με ένα τρόπο συνετό, δημιουργικό, και μετριοπαθή.

«Ένα τρόπο που θα ανοίγει τον δρόμο σε ένα πιο παραγωγικό και δημοκρατικό διάλογο και στην αναζήτηση των σύνθετων απαντήσεων που πρέπει να δοθούν στα πιεστικά, αλλά σύνθετα προβλήματα της εποχής. Δίνεται με άλλα λόγια στον κυπριακό λαό η ευκαιρία να κάνει την διαφορά, στέλνοντας μέσα από την ψήφο του υπέρ της Δημοκρατικής Παράταξης το μήνυμα υπέρ ενός άλλου πολιτικού πολιτισμού. Ενός νέου πολιτικού πολιτισμού που θα μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική και οικονομική σταθερότητα. Ενός νέου πολιτικού πολιτισμού που θα μεριμνά και θα φροντίζει τους αδύναμους. Ενός νέου πολιτικού πολιτισμού που ξέρει να τιμά τις αξίες και τα ιδανικά της πατρίδα μας, της θρησκείας και του χώρου μας», συμπλήρωσε.

Τώρα, συνέχισε ο κ. Καρογιάν, είναι η στιγμή που οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν μια Βουλή που θα μπορέσει να παράξει τις συνθέσεις, τις συναινέσεις και το τεράστιο έργο που απαιτούν οι δύσκολες περιστάσεις και οι ανάγκες της νέας εποχής ή εάν προτιμούν μια Βουλή των στείρων κομματικών αντιπαραθέσεων, των άγονων πολιτικών ανταγωνισμών, των ατερμάτιστων προσωπικών φιλοδοξιών.

Όπως ανέφερε, από τις επιλογές των πολιτών «θα εξαρτηθεί εάν θα κάνουμε ένα αποφασιστικό και ποιοτικό βήμα προς το μέλλον ή εάν θα επιστρέψουμε στα αδιέξοδα του παρελθόντος».

«Σε αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει ο λαός μας. Αυτό θα είναι το διακύβευμα των επιλογών του. Οφείλουμε να καταστήσουμε τις βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαΐου ορόσημο μιας νέας εποχής, ενός νέου ξεκινήματος, μιας νέας προοπτικής. Να αναγεννήσουμε το αυθεντικό Κέντρο. Να ξαναδώσουμε ελπίδα και εθνική αυτοπεποίθηση στον λαό μας. Αυτός είναι ο ρόλος που διεκδικεί η ΔΗΠΑ με τη συνεργασία των Δημοκρατικών Δυνάμεων», πρόσθεσε.

Ο κ. Καρογιάν είπε, επιπρόσθετα, ότι «είμαστε σίγουροι για την ανταπόκριση που θα βρει το διάβημά μας». «Είμαστε σίγουροι για την έκπληξη που θα αποκαλύψει η κάλπη. Για την μεγάλη ανατροπή που θα σημάνουν τα αποτελέσματα των εκλογών. Γιατί, είμαστε σίγουροι και για την νοημοσύνη και για την αξιοπρέπεια και για την αγάπη προς την πατρίδα και την δημοκρατία του πολύπαθου λαού μας», κατέληξε.

Συμμαχία Πολιτών: Οι υποψήφιοι μας είναι άνθρωποι με καθαρά χέρια

«Οι πολίτες στις 30 Μαΐου καλούνται να αναδείξουν τους 56 βουλευτές τους, οι οποίοι θα τους εκπροσωπούν επάξια από τα έδρανα του κοινοβουλίου. Καλούμε λοιπόν τους πολίτες, με καθαρό μυαλό, να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτούς που διαχρονικά μέσα στη Βουλή ήταν σταθερά δίπλα στον απλό άνθρωπο. Αυτούς που με τις προτάσεις και τις ψήφους τους εντός του Κοινοβουλίου, προωθούσαν και στόχευαν στην ευημερία των απλών πολιτών, απαλλαγμένοι από την εξυπηρέτηση οποιωνδήποτε άλλων συμφερόντων.

Αν όντως η κοινωνία διψά για αλλαγή στα πολιτικά δρώμενα του τόπου, πρέπει να ψηφιστούν άτομα που ήταν και παραμένουν ενάντια στα κατεστημένα. Αν θέλουμε στ’ αλήθεια να γυρίσουμε σελίδα, να περάσουμε από τις μαύρες σελίδες της διαφθοράς στις άσπρες σελίδες της διαφάνειας, τότε οι πολίτες οφείλουν να δώσουν δύναμη σ’ αυτούς που έμειναν έξω απ’ το σύστημα της διαπλοκής.

Οι υποψήφιοι της Συμμαχίας Πολιτών αλλά και ολόκληρου του συνδυασμού «ΕΔΕΚ – Κοινωνική Συμμαχία», είναι άνθρωποι με καθαρά χέρια που διεκδικούν τη δυνατότητα να προσφέρουν και όχι να πάρουν. Στάθηκαν και θα συνεχίσουν να το πράττουν απέναντι από το κατεστημένο και το σύστημα και δεν έγιναν ποτέ μέρος του.

Παράλληλα, οι απειλές για την πατρίδα μας πολλαπλασιάζονται καθημερινά, ως απότοκο του εγκλωβισμού της δικής μας πλευράς στις διχοτομικές θέσεις της Τουρκίας. Οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν και να ενδυναμώσουν τη μοναδική πατριωτική αντιδιζωνική φωνή, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που προκύπτουν στο εθνικό μας θέμα.

Με ψήφο στον συνδυασμό «ΕΔΕΚ – Κοινωνική Συμμαχία», θέτουμε τις βάσεις για την ενδυνάμωση ενός δημοκρατικού αντιδιζωνικού μετώπου, για να βαδίσουμε με αξιοπρέπεια και ν’ απεγκλωβιστούμε από τους τουρκικούς τακτικισμούς.

Οι βουλευτικές εκλογές της Κυριακής είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον του τόπου και καλούμε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες, γιατί το αποτέλεσμα θα καθορίσει το δικό τους μέλλον.

Τα τελικά μηνύματα των αρχηγών πριν την κάλπη – Όλα στο τραπέζι και για την τελευταία ψήφο!

Μετά από μία μακρά, ιδιαιτέρως έντονη και ιδιόμορφη λόγω πανδημίας προεκλογική περίοδο, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν θέματα διαφθοράς, οι αρχηγοί των κομμάτων στέλνουν τα δικά τους μηνύματα λίγο πριν οι πολίτες μεταβούν στην κάλπη.

Οι αρχηγοί των κομμάτων, επιχειρούν μέσα σε λίγες γραμμές να συμπεριλάβουν τις στοχεύσεις και θέσεις τους και κάνουν την τελική τους προσπάθεια να πείσουν τους ψηφοφόρους.

Αβέρωφ: Η ψήφος δε θα είναι για μια μέρα αλλά για 5 χρόνια

Την Κυριακή αποφασίζουμε αν θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω, αναφέρει μεταξύ άλλων στο τελικό του μήνυμα ενόψει βουλευτικών εκλογών ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Την Κυριακή αποφασίζουμε αν θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω. Μπροστά, για να κάνουμε πράξη την Κύπρο του αύριο μέσα από το Σχέδιο Ανάκαμψης; Ή πίσω, σε επικίνδυνα πειράματα στην οικονομία; Μπροστά, για μια Βουλή που αποφασίζει; Ή πίσω με μια Βουλή όμηρο προσωπικών εμμονών και κομματικών παιχνιδιών;» αναρωτιέται.

Και επισημαίνει ότι πρέπει να κερδίσουμε και τις επόμενες μάχες, όπως αυτή της πανδημίας. «Κερδίσαμε τη μάχη με την πανδημία. Πρέπει να κερδίσουμε αύριο τις επόμενες μάχες: της οικονομίας, των μεταρρυθμίσεων και της απελευθέρωσης της πατρίδας μας.

Η ψήφος μας δεν θα είναι για μια μέρα αλλά για πέντε ολόκληρα χρόνια. Κάθε ψήφος που πάει στα μικρά κόμματα, είναι έμμεση πριμοδότηση του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ. Οι πολίτες έχουν σήμερα να επιλέξουν ανάμεσα στον ανεύθυνο λαϊκισμό και τη σοβαρότητα. Διασφαλίζουμε τις κατακτήσεις του σήμερα, χτίζουμε μαζί την Κύπρο του αύριο» καταλήγει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Άντρος: Το βασικό ερώτημα: Ποιους θέλουμε ισχυρούς…

«Την Κυριακή καλούμαστε στην κάλπη για να απαντήσουμε το βασικό ερώτημα: ποιους θέλουμε ισχυρούς στη Βουλή για να υπερασπιστούν την Κύπρο και την κυπριακή κοινωνία» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Και αναφέρεται και στο Κυπριακό, στο τελικό του μήνυμα πριν τη μάχη της Κυριακής.

«Η προκλητική στάση της τουρκικής πλευράς με την απαράδεκτη αξίωση για λύση δύο κρατών και η επιθετικότητα της στην ΑΟΖ σκιαγραφούν ζοφερό μέλλον για την πατρίδα μας. Δυστυχώς ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ αποδείχτηκε ότι δεν έχουν ως προτεραιότητα όραμα για την επανένωση της Κύπρου, ούτε και σωστή τακτική για να μας προστατεύσουν από τις τουρκικές βλέψεις» αναφέρει.

Και εξαπέλυσε επίθεση κατά της Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ με τα θέματα της διαφθοράς στο επίκεντρο. «Στα χρόνια της διακυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμού οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και φτωχοί φτωχότεροι. Μισοί μισθοί, ελαστικά ωράρια, ατομικά συμβόλαια, ακρωτηριασμένο κοινωνικό κράτος. Έδωσαν στις τράπεζες όλα τα εφόδια για να αυθαιρετούν και άφησαν όσους πλήγηκαν από την οικονομική κρίση απροστάτευτους, να τρέμουν την ώρα που θα εκποιηθεί το σπίτι και η δουλειά τους. Τους άφησαν να ζουν στην αβεβαιότητα. Ενώ η πλειοψηφία της κοινωνίας αγωνίζεται να επιβιώσει, η διαφθορά και η διαπλοκή ανθούν επί των ημερών του κ. Αναστασιάδη. Οι ημέτεροι, φίλοι, κουμπάροι, συγγενείς θησαύρισαν όλα αυτά τα χρόνια με το φαγοπότι εκατομμυρίων που στήθηκε με τα χρυσά διαβατήρια και άλλα σκάνδαλα. Ό,τι έχτισε ο λαός μας τα προηγούμενα χρόνια ξεπουλήθηκε λίγο-λίγο, όπως έγινε με τον Συνεργατισμό. Με ηθικούς αυτουργούς την κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα, η διαφθορά και η διαπλοκή ρεζίλεψαν την Κύπρο διεθνώς και καταρράκωσαν θεσμούς.

Η κρίση του κορονοϊού ήρθε να αποδείξει ξανά την ανεπάρκεια τους να λάβουν σωστές και συγκροτημένες αποφάσεις. Απέδειξε όμως και την ανάγκη που υπάρχει σε κάθε σύγχρονη κοινωνία για ποιοτική δημόσια υγεία, για δημόσια παιδεία, για ενισχυμένο κοινωνικό κράτος.
Είναι λοιπόν ανάγκη οι πολίτες να πάνε την Κυριακή στην κάλπη για να δώσουν δύναμη στη δύναμη που παλεύει για την Κύπρο, για την κοινωνία, για τους πολλούς. Να δώσουν δύναμη στο ΑΚΕΛ. Έχουμε όραμα για την Κύπρο του αύριο. Κύπρο ελεύθερη και επανενωμένη. Μια χώρα πρότυπο αρμονικής συμβίωσης δύο κοινοτήτων, που θα έχει καταφέρει να διώξει τους στρατούς και θα διοχετεύει όλες της τις δυνάμεις και τους πόρους στις κοινωνικές επενδύσεις και στην οικονομική ανάπτυξη.

Έχουμε θέσεις και προτάσεις για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, για στήριξη όσων έχουν ανάγκη. Έχουμε θέσεις και προτάσεις για την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής. Για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και της δημόσιας παιδείας. Έχουμε θέσεις και προτάσεις για Κύπρο βιώσιμη, καθαρή, με ισχυρή περιβαλλοντική πολιτική που θα διασφαλίζει το αύριο.

Οι εκλογές της Κυριακής είναι η ώρα να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα στον κ. Αναστασιάδη και τον Συναγερμό. Ότι δεν αντέχουμε άλλο τις αντιλαϊκές πολιτικές, τη διαφθορά, τον αυταρχισμό, την αλαζονεία. Ότι θέλουμε πολιτικές για τα συμφέροντα και τις ανάγκες των πολλών. Ότι άρχισε γι’ αυτούς η αντίστροφη μέτρηση. Θέλουμε προοδευτική αλλαγή. Χωρίς δυνατό ΑΚΕΛ αλλαγή δεν μπορεί να γίνει. Την Κυριακή ο λαός πρέπει να δώσει δύναμη στη δύναμη του. Να δώσει δύναμη στο ΑΚΕΛ. Να δώσει δύναμη στη σταθερή, σοβαρή και συνεπή δύναμη που υπερασπίζεται το λαό» καταλήγει ο Άντρος Κυπριανού.

Νικόλας: «Μπορούμε να σταματήσουμε τη διαπλοκή και τη διαφθορά της κυβέρνησης ΔΗΣΥ

«Το μήνυμα  στους συμπατριώτες μας είναι απλό και ξεκάθαρο: Στις 30 Μαΐου, με την ψήφο μας, μπορούμε να αλλάξουμε όσα πληγώνουν την πατρίδα μας και την αξιοπρέπεια μας» αναφέρει στο τελικό του μήνυμα πριν από την κάλπη ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

«Μπορούμε να σταματήσουμε τη διαπλοκή και τη διαφθορά της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ. Την αδιαφορία της για την κοινωνία και την οικονομία. Την καταστροφική πολιτική που ακολουθεί στο Κυπριακό.

Καλούμε όλες και όλους, να μελετήσουν τις προτάσεις μας. Προτάσεις συγκεκριμένες και ρεαλιστικές, που δίνουν λύσεις σε σημαντικά προβλήματα. Τους καλούμε να θυμηθούν τα επιτεύγματα των διακυβερνήσεων του  Σπύρου Κυπριανού και του Τάσσου Παπαδόπουλου. Και σήμερα το ΔΗΚΟ μπορεί να πρωταγωνιστήσει και να φέρει καλύτερες μέρες για τον λαό μας. Καλούμε τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν, γιατί οι λυσσαλέες επιθέσεις του ΔΗΣΥ αφορούν κυρίως το ΔΗΚΟ. Εμάς φοβούνται και σωστά μας φοβούνται.  Γιατί ξέρουν ότι το ΔΗΚΟ θα απαιτήσει έλεγχο και κάθαρση.  Θα πιέσει για να προχωρήσουν οι υποθέσεις του Συνεργατισμού. Θα αναζητήσει ευθύνες για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων.

Τους καλούμε να αναλογιστούν ότι τίποτα δεν αλλάζει με την αποχή. Τίποτα δεν αλλάζει με την ψήφο διαμαρτυρίας.  Η καθαρή αλλαγή θα έρθει  μέσα από τη στήριξη του Δημοκρατικού Κόμματος. Μέσα  από την εφαρμογή των προτάσεων μας. Απευθυνόμαστε σε κάθε Κύπρια και κάθε Κύπριο. Ζητάμε να μας δώσετε δύναμη για να εμποδίσουμε τα σχέδια της Τουρκίας για συνομοσπονδία δύο κρατών. Για να στηρίξουμε  την κοινωνία και την οικονομία. Για να πολεμήσουμε τη διαφθορά και να φέρουμε την κάθαρση.

Όσο πιο ισχυρό το Δημοκρατικό Κόμμα, τόσο πιο σίγουρη η καθαρή αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός μας» καταλήγει.

Σιζόπουλος: Μια ενισχυμένη ΕΔΕΚ μπορεί να κάνει τη διαφορά

«Μια ενισχυμένη ΕΔΕΚ μπορεί να κάνει την μεγάλη διαφορά στην επόμενη Βουλή αφού αποδείξαμε πως επίκεντρο των στόχων μας είναι η στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού», αναφέρει σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ» αναφέρει στο μήνυμα του λίγο πριν το άνοιγμα της κάλπης ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σε ότι αφορά το κυπριακό:

1. Η επίλυση του κυπριακού αποτελεί την ύψιστη πολιτική προτεραιότητα της ΕΔΕΚ. Από τη λύση του θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η εθνική, θρησκευτική και φυσική επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού. Η διαδικασία επίλυσής του πρέπει να έχει ως βάση τη διεθνή πτυχή ως θέματος εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής και όχι να αντιμετωπίζεται ως ζήτημα διακοινοτικής διευθέτησης. Η ΔΔΟ με πολιτική ισότητα αποτελεί μια ρατσιστική μορφή λύσης που όχι μόνο δεν προάγει τη συνεργασία με τους Τουρκοκύπριους, αλλά αντίθετα μέσα από τον πληθυσμιακό και εδαφικό διαχωρισμό θα οδηγεί σε συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις που θα υπονομεύουν τη βιωσιμότητα του κράτους. Η ΔΔΟ ουσιαστικά αποτελεί τη χειρότερη μορφή νομιμοποιημένης διχοτόμησης της πατρίδας μας. Διεκδικούμε η λύση να διασφαλίζει ένα κράτος, ένα λαό με πλήρη κατοχύρωση των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών, με εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη την επικράτεια χωρίς παρεκκλίσεις. Την πλήρη αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, την αποχώρηση των εποίκων και την επιστροφή των προσφύγων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

2. Αποχώρηση των παράνομων Βρετανικών Βάσεων.

3. Μέχρι την επίλυση του κυπριακού η ενίσχυση της στρατιωτικής αποτρεπτικής ισχύος της πατρίδας μας είναι αναγκαία και απαραίτητη. Επιβάλλεται η αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας της Ε.Φ., η περαιτέρω ενίσχυσή της σε σύγχρονα οπλικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας, η επανα-ενεργοποίηση του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδας – Κύπρου και η αύξηση αριθμητικά και οπλικά της στρατιωτικής παρουσίας της Ελλάδας στην Κύπρο.

Σε ότι αφορά τα ζητήματα της εσωτερικής διακυβέρνησης:

4. Συνέχεια της προσπάθειάς μας για πάταξη της αδιαφάνειας και της διαπλοκής. Δημοσιοποίηση των πορισμάτων για σκάνδαλα που ταλάνισαν την κοινωνία και απόδοση ευθυνών σε όσους εμπλέκονται σε αυτά.

5. Τα πολιτικά πρόσωπα να δημοσιοποιούν κάθε χρόνο τις φορολογικές τους δηλώσεις στη βάση εξελεγμένων λογαριασμών.

6. Περαιτέρω σταδιακή αύξηση της κατώτατης σύνταξης με στόχο στην προοπτική της επόμενης 5ετίας αυτή να ανέλθει στα 1000 ευρώ το μήνα για μονήρη συνταξιούχο και στα 1500 ευρώ για ζευγάρι συνταξιούχων.

7. Καθιέρωση κατώτατου μισθού, ποινικοποίηση της απλήρωτης εργασίας, νομοθετική κατοχύρωση των συλλογικών συμβάσεων και καθιέρωση της ίσης αμοιβής ανδρών και γυναικών για ίδια εργασία.

8. Επαναξιολόγηση των μέτρων στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών με στόχο την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας που αποτελεί σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά προβλήματα της πατρίδας μας.

9. Προώθηση της πρότασης νόμου για σύσταση ειδικού τμήματος στα επαρχιακά δικαστήρια για να εκδικάζουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τις προσφυγές των δανειοληπτών που διαφωνούν με τις υπερχρεώσεις ή/και τη διαδικασία εκποίησης.

10. Αυστηροποίηση της διαδικασίας αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης την οποία η Τουρκία αξιοποιεί ως μέθοδο υβριδικού πολέμου για να αποσυνθέσει την κυπριακή κοινωνία. Επιβάλλεται άμεσος και γρήγορος επαναπατρισμός των παράνομων μεταναστών. Αποδοχή αιτήσεων για πολιτικό άσυλο μόνο από αιτητές που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές και να υπάρχει ομοιόμορφη κατανομή σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

11. Εκπόνηση προγράμματος για στήριξη του πρωτογενούς, δευτερογενούς τομέα της οικονομίας καθώς και μονάδων υψηλής τεχνολογίας για να επιτευχθεί μακροοικονομική σταθερότητα για την αντιμετώπιση της αυξημένης ανεργίας στους νέους.

12. Ενίσχυση της στεγαστικής πολιτικής του κράτους για παραχώρηση κατοικίας σε νέα ζευγάρια σε τιμή κόστους και σε ευπαθείς οικογένειες με χαμηλό ενοίκιο, ειδικά αυτή την περίοδο όπου οικογένειες έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση τόσο του 2012-2013, όσο και την πρόσφατη της πανδημίας.

13. Άμεση διόρθωση των προβλημάτων που παρατηρούνται μετά την εφαρμογή του ΓεΣΥ, ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και να αναβαθμιστεί η ποιοτική προσφορά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους πολίτες, κυρίως σε αυτούς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να την αποκτήσουν με άλλους τρόπους. Απαλλαγή των χαμηλοσυνταξιούχων και των χαμηλόμισθων από την καταβολή συνεισφοράς για την απόκτηση φαρμακευτικής αγωγής σε περίπτωση χρόνιων παθήσεων.

14. Ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών, μεταξύ των οποίων χωροθέτηση και στην παλιά Λευκωσία.

15. Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση σε όλες τις βαθμίδες και ενίσχυση των προγραμμάτων για μαθητές ειδικής εκπαίδευσης.

16. Ανέγερση νέων σύγχρονων δημόσιων κτηρίων, προσιτών στους πολίτες και με μειωμένη ενεργειακή κατανάλωση.

17. Καθορισμός ειδικών περιοχών απομονωμένων από τις οικιστικές για εγκατάσταση βαριών και οχληρών βιομηχανιών για να υπάρξει προστασία της υγείας των πολιτών.

Γι’ αυτό και από την πλευρά της ΕΔΕΚ, καλούμε τους ψηφοφόρους την Κυριακή, να μας δώσουν την αναγκαία και απαραίτητη κοινοβουλευτική στήριξη ώστε αυτές οι προτάσεις μας να μπορούν να μετουσιωθούν σε πράξεις όπως μέχρι σήμερα το αποδείξαμε κατ’ επανάληψη μέσα από τη συνέπεια, την υπευθυνότητα την οποία έχουμε επιδείξει.

Και με αφορμή και τον πρόσφατο προϋπολογισμό, επιβεβαιώσαμε ότι αυτό που είναι επίκεντρο των στόχων μας είναι η στήριξη των ευπαθών κυρίως ομάδων του πληθυσμού για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις από την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας. Μια ενισχυμένη ΕΔΕΚ μπορεί να κάνει την μεγάλη διαφορά για την επόμενη πενταετία. Να είναι σίγουροι οι ψηφοφόροι ότι αυτή την ψήφο θα την τιμήσουμε στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό με συνέπεια και αξιοπρέπεια» καταλήγει.

Θεοπέμπτου: Ψήφος στους Οικολόγους είναι μια ψήφος για διαφάνεια, δημοκρατία

«Να μετατρέψουν την απογοήτευση και το θυμό τους για τα σκάνδαλα διαπλοκής και διαφθοράς σε μια χρήσιμη και ωφέλιμη ψήφο καλεί τους πολίτες, κάλεσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπος Θεοπέμπτου».

Σε δηλώσεις του σήμερα στο τελικό του μήνυμα πριν από τις κάλπες, ο κ. Θεοπέμπτου κάλεσε όλους τους Κύπριους πολίτες να πάνε την Κυριακή να ψηφίσουν, σημειώνοντας πως η επιλογή είναι οι Οικολόγοι. «Τους καλούμε την Κυριακή να ψηφίσουν το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών που εδώ και 25 χρόνια αγωνίζεται εντός και εκτός Βουλής, στους δρόμους και στην κοινωνία για το κοινό καλό», είπε.

Πρόσθεσε πως ψήφος στους Οικολόγους είναι μια ψήφος για διαφάνεια, δημοκρατία, κράτος δικαίου, κοινωνική δικαιοσύνη, πράσινη ανάπτυξη, βιώσιμη λύση του Κυπριακού, καθαρό περιβάλλον, προστασία των ζώων, καλύτερη δημόσια υγεία και δημόσια παιδεία και για πολιτικές που έχουν στο επίκεντρο τους τον άνθρωπο και τη σύγχρονη κοινωνία, για μια Πράσινη Κύπρο.

«Την Κυριακή καλούμε τους πολίτες να στείλουν το πιο δυνατό μήνυμα ψηφίζοντας «Φυσικά Οικολόγους», κατέληξε ο κ. Θεοπέμπτου.

Θεοχάρους: «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ προχωρεί ακάθεκτη 

«Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ προχωρεί ακάθεκτη προς τις εκλογές έχοντας την ακράδαντη πεποίθηση ότι θα είμαστε νικητές την Κυριακή» αναφέρει μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του Κινήματος Ελένη Θεοχάρους στο προεκλογικό της μήνυμα.

«Γιατί ο λαός γνωρίζει ότι δεν πρέπει να σιγήσει η μόνη δημοκρατική, γνήσια, πατριωτική, αντικατοχική φωνή από την Βουλή των Αντιπροσώπων του. Γιατί ο λαός δεν θέλει μιαν άβουλη βουλή… έρμαιο του αδίστακτου δια-κομματικού διεφθαρμένου κατεστημένου, που έχει συμπτύξει συμμαχίες για να εξαλειφθεί η Αλληλεγγύη.

Ο λαός των αδικημένων, των προσφύγων, των φτωχών, των υπερήφανων απροσκύνητων πατριωτών, θα μας δώσει την Νίκη» καταλήγει το τελικό μήνυμα της κυρίας Θεοχάρους ενόψει εκλογών.

Καρογιάν: Να καλυφθεί το κενό ενός δυνατού και αυθεντικού κέντρου

«Φτάνουμε στο τέλος μιας εκλογικής αναμέτρησης στην οποία επικράτησε μια πολιτική πόλωση που δεν επέτρεψε ούτε την ανάπτυξη των επιχειρημάτων της κάθε πλευράς ούτε το διάλογο πάνω στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορά το αύριο της Κύπρου, το αύριο της νέας γενιάς» ανέφερε, σε δήλωση του την Παρασκευή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης Μάριος Καρογιάν, στο τελικό του μήνυμα πριν την εκλογική διαδικασία της Κυριακής.

«Πρόκειται για ακόμα μια απόδειξη της επείγουσας ανάγκης να καλυφθεί άμεσα το κενό που έχει δημιουργηθεί με την απουσία ενός δυνατού, αξιόπιστου και αυθεντικού Κέντρου. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι με τη δική της παρουσία η Δημοκρατική Παράταξη δίνει τουλάχιστον μια εναλλακτική διέξοδο στον κυπριακό λαό και την ευκαιρία να ενώσει τις δυνάμεις του με τις δικές μας δυνάμεις σε μια κοινή προσπάθεια να μπει επιτέλους ένα τέλος στις στείρες αντιπαραθέσεις, τους άγονους κομματικούς ανταγωνισμούς και στον λαϊκισμό», πρόσθεσε.

Είπε, παράλληλα, ότι ψήφος στη Δημοκρατική Παράταξη σημαίνει παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις με ένα τρόπο συνετό, δημιουργικό, και μετριοπαθή.

«Ένα τρόπο που θα ανοίγει τον δρόμο σε ένα πιο παραγωγικό και δημοκρατικό διάλογο και στην αναζήτηση των σύνθετων απαντήσεων που πρέπει να δοθούν στα πιεστικά, αλλά σύνθετα προβλήματα της εποχής. Δίνεται με άλλα λόγια στον κυπριακό λαό η ευκαιρία να κάνει την διαφορά, στέλνοντας μέσα από την ψήφο του υπέρ της Δημοκρατικής Παράταξης το μήνυμα υπέρ ενός άλλου πολιτικού πολιτισμού. Ενός νέου πολιτικού πολιτισμού που θα μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική και οικονομική σταθερότητα. Ενός νέου πολιτικού πολιτισμού που θα μεριμνά και θα φροντίζει τους αδύναμους. Ενός νέου πολιτικού πολιτισμού που ξέρει να τιμά τις αξίες και τα ιδανικά της πατρίδα μας, της θρησκείας και του χώρου μας», συμπλήρωσε.

Τώρα, συνέχισε ο κ. Καρογιάν, είναι η στιγμή που οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν μια Βουλή που θα μπορέσει να παράξει τις συνθέσεις, τις συναινέσεις και το τεράστιο έργο που απαιτούν οι δύσκολες περιστάσεις και οι ανάγκες της νέας εποχής ή εάν προτιμούν μια Βουλή των στείρων κομματικών αντιπαραθέσεων, των άγονων πολιτικών ανταγωνισμών, των ατερμάτιστων προσωπικών φιλοδοξιών.

Όπως ανέφερε, από τις επιλογές των πολιτών «θα εξαρτηθεί εάν θα κάνουμε ένα αποφασιστικό και ποιοτικό βήμα προς το μέλλον ή εάν θα επιστρέψουμε στα αδιέξοδα του παρελθόντος».

«Σε αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει ο λαός μας. Αυτό θα είναι το διακύβευμα των επιλογών του. Οφείλουμε να καταστήσουμε τις βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαΐου ορόσημο μιας νέας εποχής, ενός νέου ξεκινήματος, μιας νέας προοπτικής. Να αναγεννήσουμε το αυθεντικό Κέντρο. Να ξαναδώσουμε ελπίδα και εθνική αυτοπεποίθηση στον λαό μας. Αυτός είναι ο ρόλος που διεκδικεί η ΔΗΠΑ με τη συνεργασία των Δημοκρατικών Δυνάμεων», πρόσθεσε.

Ο κ. Καρογιάν είπε, επιπρόσθετα, ότι «είμαστε σίγουροι για την ανταπόκριση που θα βρει το διάβημά μας». «Είμαστε σίγουροι για την έκπληξη που θα αποκαλύψει η κάλπη. Για την μεγάλη ανατροπή που θα σημάνουν τα αποτελέσματα των εκλογών. Γιατί, είμαστε σίγουροι και για την νοημοσύνη και για την αξιοπρέπεια και για την αγάπη προς την πατρίδα και την δημοκρατία του πολύπαθου λαού μας», κατέληξε.

Συμμαχία Πολιτών: Οι υποψήφιοι μας είναι άνθρωποι με καθαρά χέρια

«Οι πολίτες στις 30 Μαΐου καλούνται να αναδείξουν τους 56 βουλευτές τους, οι οποίοι θα τους εκπροσωπούν επάξια από τα έδρανα του κοινοβουλίου. Καλούμε λοιπόν τους πολίτες, με καθαρό μυαλό, να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτούς που διαχρονικά μέσα στη Βουλή ήταν σταθερά δίπλα στον απλό άνθρωπο. Αυτούς που με τις προτάσεις και τις ψήφους τους εντός του Κοινοβουλίου, προωθούσαν και στόχευαν στην ευημερία των απλών πολιτών, απαλλαγμένοι από την εξυπηρέτηση οποιωνδήποτε άλλων συμφερόντων.

Αν όντως η κοινωνία διψά για αλλαγή στα πολιτικά δρώμενα του τόπου, πρέπει να ψηφιστούν άτομα που ήταν και παραμένουν ενάντια στα κατεστημένα. Αν θέλουμε στ’ αλήθεια να γυρίσουμε σελίδα, να περάσουμε από τις μαύρες σελίδες της διαφθοράς στις άσπρες σελίδες της διαφάνειας, τότε οι πολίτες οφείλουν να δώσουν δύναμη σ’ αυτούς που έμειναν έξω απ’ το σύστημα της διαπλοκής.

Οι υποψήφιοι της Συμμαχίας Πολιτών αλλά και ολόκληρου του συνδυασμού «ΕΔΕΚ – Κοινωνική Συμμαχία», είναι άνθρωποι με καθαρά χέρια που διεκδικούν τη δυνατότητα να προσφέρουν και όχι να πάρουν. Στάθηκαν και θα συνεχίσουν να το πράττουν απέναντι από το κατεστημένο και το σύστημα και δεν έγιναν ποτέ μέρος του.

Παράλληλα, οι απειλές για την πατρίδα μας πολλαπλασιάζονται καθημερινά, ως απότοκο του εγκλωβισμού της δικής μας πλευράς στις διχοτομικές θέσεις της Τουρκίας. Οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν και να ενδυναμώσουν τη μοναδική πατριωτική αντιδιζωνική φωνή, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που προκύπτουν στο εθνικό μας θέμα.

Με ψήφο στον συνδυασμό «ΕΔΕΚ – Κοινωνική Συμμαχία», θέτουμε τις βάσεις για την ενδυνάμωση ενός δημοκρατικού αντιδιζωνικού μετώπου, για να βαδίσουμε με αξιοπρέπεια και ν’ απεγκλωβιστούμε από τους τουρκικούς τακτικισμούς.

Οι βουλευτικές εκλογές της Κυριακής είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον του τόπου και καλούμε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες, γιατί το αποτέλεσμα θα καθορίσει το δικό τους μέλλον.
gallery

62 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες του τελευταίου 24ωρoυ

Τα αλλάζει ο 32χρονος πιλότος: «Ξύπνησα την Καρολάιν και την σκότωσα»

Ο συζυγοκτόνος μίλησε για δεύτερη φορά στους αστυνομικούς στις 3 περίπου τα ξημερώματα της 18ης Ιουνίου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

MC MEDIA NETWORK

Καταιγιστικά τα «πάντσερ» στη ματσάρα του Μονάχου (βίντεο)

Ο Κριστιάνο έβαλε μπροστά στο σκορ την Πορτογαλία, ωστόσο η Γερμανία ήταν καταιγιστική στη συνέχεια και πήρε τη νίκη με 4-2 EURO 2020-6ος ΟΜΙΛΟΣ-2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ:...

Αιμιλιάνο Μάρκου: Περπάτησε στην πασαρέλα των Dolce & Gabbana (video)

Μεγάλη επιτυχία για το μοντέλο του GNTM 3 Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Αιμιλιάνο Μάρκου ήταν ένα από τα πιο εντυπωσιακά μοντέλα που γνωρίσαμε μέσα...

Ελευθερία Ανδρέου: Eίναι ερωτευμένη και δεν το κρύβει η ταλαντούχα ηθοποιός! (Βίντεο)

Η Ελευθερία Ανδρέου αποκλειστικά στη ShowBiz! Η ταλαντούχα ηθοποιός με την ήρεμη δύναμη και το αφοπλιστικό χαμόγελο ξεδιπλώνεται και μιλάει για όλα στη ShowBiz! Το κορίτσι...

MC MEDIA NETWORK

Καταιγιστικά τα «πάντσερ» στη ματσάρα του Μονάχου (βίντεο)

Ο Κριστιάνο έβαλε μπροστά στο σκορ την Πορτογαλία, ωστόσο η Γερμανία ήταν καταιγιστική στη συνέχεια και πήρε τη νίκη με 4-2 EURO 2020-6ος ΟΜΙΛΟΣ-2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ:...

Αιμιλιάνο Μάρκου: Περπάτησε στην πασαρέλα των Dolce & Gabbana (video)

Μεγάλη επιτυχία για το μοντέλο του GNTM 3 Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Αιμιλιάνο Μάρκου ήταν ένα από τα πιο εντυπωσιακά μοντέλα που γνωρίσαμε μέσα...

Ελευθερία Ανδρέου: Eίναι ερωτευμένη και δεν το κρύβει η ταλαντούχα ηθοποιός! (Βίντεο)

Η Ελευθερία Ανδρέου αποκλειστικά στη ShowBiz! Η ταλαντούχα ηθοποιός με την ήρεμη δύναμη και το αφοπλιστικό χαμόγελο ξεδιπλώνεται και μιλάει για όλα στη ShowBiz! Το κορίτσι...

Lifestyle

Ακυρώνονται τα μέτρα του ΠΑΣΙΚΑ για τις 25 Ιουνίου

Μετά και το επικαιροποιημένο πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας για την εστίαση

Lifestyle

LIVE: ΙΣΠΑΝΙΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ (εντεκάδες)

Στο Olimpico de Sevilla θα αναμετρηθούν απόψε στις 22:00 η Ισπανία με την Πολωνία στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής για τον 5ο όμιλο του...

Καταιγιστικά τα «πάντσερ» στη ματσάρα του Μονάχου (βίντεο)

Ο Κριστιάνο έβαλε μπροστά στο σκορ την Πορτογαλία, ωστόσο η Γερμανία ήταν καταιγιστική στη συνέχεια και πήρε τη νίκη με 4-2 EURO 2020-6ος ΟΜΙΛΟΣ-2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ:...

Advertorials