MC MEDIA NETWORK

June 13, 2021 Sunday 14:53:17

Εγγραφή στο
Newsletter

Ο Υποψήφιος Πάνος Αναστασίου στη CT: Τα κλειδιά της αλλαγής τα έχουν αποκλειστικά οι πολίτες

Η αποχή δοκιμάστηκε και δεν πέτυχε… Τα κλειδιά της αλλαγής τα έχουν αποκλειστικά οι πολίτες στα χέρια τους. Τίποτα πιο δυνατό και άμεσο από την ψήφο του κάθε πολίτη, αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Cyprus Times ο Υποψήφιος Λεμεσού με την Δημοκρατική Παράταξη Πάνος Αναστασίου – Αναφέρεται στο διακύβευμα της κάλπης, πως οραματίζεται την πόλη του και γιατί να τον επιλέξει ο Λεμεσιανός ψηφοφόρος

Κατέβασε το APP της CYPRUS TIMES! ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS

Στην τελική για τις βουλευτικές εκλογές. Πως βιώσατε αυτή την προεκλογική εκστρατεία;

Η πανδημία δυσκολεύει την μαζική επαφή με τον κόσμο και κατ’ επέκταση μας δυσκολεύει να επικοινωνήσουμε τις απόψεις και τις θέσεις μας σε όλη την κοινωνία των πολιτών. Είναι  ακόμη πιο δύσκολο για έναν νέο υποψήφιο να επικοινωνήσει με τον κόσμο μέσω τηλεφώνου ή άλλων μέσων παρά για κάποιον υφιστάμενο βουλευτή. Αναπόφευκτα, αυτό θέτει εμάς τους νεότερους σε δύσκολη θέση. Από την άλλη ο κόσμος, παρά την απαξίωση για τους πολιτικούς, δείχνει μεγάλη θέληση στο να επικοινωνήσει με τους υποψηφίους και να μοιραστεί τα προβλήματα, τις ανησυχίες, τις σκέψεις και τις προτάσεις του.

Αυτή την εκλογική εκστρατεία καταφέραμε να κερδίσουμε αυτό που χρειαζόταν να γίνεται από την αρχή και που μέχρι σήμερα λίγοι έκαναν. Να ακούσουμε προσεκτικά τον κόσμο και να δούμε με απόλυτο σεβασμό το τί έχουν να προτείνουν όλοι οι πολίτες. Η περιορισμένη σε διάρκεια προεκλογική  και η αποχή από κοινωνικές συνευρέσεις με πολιτικό χρώμα, μας επέτρεψαν να αφιερώσουμε πολύ περισσότερο χρόνο στην επαφή και συνομιλία με τους πολίτες και να αντιληφθούμε εις βάθος τα προβλήματα αλλά και τις λύσεις τους. Η προεκλογική αυτή μου έδωσε την ευκαιρία να εμβαθύνω τις σχέσεις μου με τον κόσμο και να δημιουργήσουμε σημαντικά κανάλια επικοινωνίας με ποιότητα και ειλικρίνεια.

Ακόμη και να μην με τιμήσουν οι πολίτες με την ψήφο τους, θα ενεργήσω στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου για να μπορέσω να επιλύσω κάποια βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με τους οποίους είχε την ευκαιρία και την τιμή να συνομιλήσω. Αυτή την προεκλογική αντικαταστήσαμε την ποσότητα με την ποιότητα. Μένω με μία πολύ θετική εικόνα και εμπειρία και συνεχίζω τον αγώνα μας μέχρι το τέλος, και δεν εννοώ βέβαια μόνο το τέλος της εκστρατείας. Οι πολίτες μίλησαν με ειλικρίνεια και λεπτομέρεια. Αυτό είναι η νέα μας παρακαταθήκη και η υποχρέωση όσον θέλουμε να πολιτευόμαστε υπεύθυνα.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν υπό πρωτόγνωρες συνθήκες. Πώς απαντάτε σε έναν πολίτη που γυρίζει την πλάτη στις εκλογές; Γιατί να ψηφίσει;

Οι Κύπριοι πολίτες και ειδικότερα οι νέοι άνθρωποι που βλέπουν ότι η πατρίδα μας δεν προσφέρει πραγματικές ευκαιρίες ανάπτυξης και που δυναστεύεται από τη διαφθορά και των αθέμιτο πλουτισμό των λίγων, δικαίως αδιαφορούν για την πολιτική ζωή. Έχουν χάσει κάθε ίχνος εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα. Αυτό δείχνει και η μεγάλη αποχή, ειδικά στους νέους, η οποία εκδηλώθηκε εδώ και πολλά χρόνια και μεγαλώνει συνεχώς.  Αυτή τη φορά, όσο ποτέ άλλοτε υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι και νέοι στην πολιτική άνθρωποι με ικανότητες και εμπειρίες που μπορούν να φέρουν την αλλαγή.

Η ΔΗΠΑ με τα ψηφοδέλτια της έδειξε έμπρακτα την πρόθεση της να συνδυάσει ομαδικά τους έμπειρους με τους νέους και την θέληση της να προωθήσει νέα μυαλά και προσεγγίσεις σε μία βάση πολυσυλλεκτικότητας. Είναι βασικό οι πολίτες από τις πάρα πολλές επιλογές που έχουν μπροστά τους να επιλέξουν τα άτομα τα οποία αντιπροσωπεύουν στο μέγιστο βαθμό τις απόψεις τους παρά να αφήσουν το σύστημα να επιλέξει από μόνο του μέσω της αποχής τους.

Η αποχή δεν είναι λύση. Τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις που η αποχή μεγάλωσε, έχασαν όλα τα κόμματα ψήφους σε αριθμούς αλλά κράτησαν τα ποσοστά τους με αποτέλεσμα η κατάσταση και η σύνθεση να μείνει η ίδια. Η αποχή δοκιμάστηκε και δεν πέτυχε. Θα ήμουν ευτυχής και θα ένιωθα ότι πέτυχα εν μέρει το σκοπό μου εάν οι πολίτες επιστρέψουν στις κάλπες και με την δύναμη της ψήφου τους κάνουν το πρώτο βήμα για την ριζική αλλαγή που τόσο χρειάζεται η πατρίδα μας. Τα κλειδιά της αλλαγής τα έχουν αποκλειστικά οι πολίτες στα χέρια τους. Τίποτα πιο δυνατό και άμεσο από την ψήφο του κάθε πολίτη. Τη Δημοκρατία και την λαϊκή Βούληση κανένας δεν την νίκησε και ούτε πρόκειται.

Kαι γιατί να ψηφίσει εσάς;

Ασχολούμαι με τα κοινά από πολύ νεαρή ηλικία και από την μέχρι τώρα πορεία μου, κυρίως ως Δημοτικός Σύμβουλος έδειξα έργο και ομαδικό πνεύμα. Θεωρώ ότι συνδυάζω την νέα προσέγγιση στα πράγματα με ανανεωμένες και ενεργές επιστημονικές και επαγγελματικές γνώσεις αλλά και μία επαρκή εμπειρία στην πολιτική, με αποτέλεσμα οι προτάσεις μου να είναι πρακτικές και εφαρμόσιμες σε ένα πολιτικό περιβάλλον. Στην προσωπική μου ιστοσελίδα υπάρχουν με λεπτομέρεια όλες οι προτάσεις και οι προτεραιότητες μου για την επόμενη πενταετία και οι πολίτες εάν επιθυμούν μπορούν να τις μελετήσουν. Είμαι βεβαίως διαθέσιμος να συνομιλήσω με κάθε έναν πολίτη που το επιθυμεί. Αυτό ισχύει τώρα αλλά και για μετά τις εκλογές, όταν θα ξεκινήσει η επόμενη μέρα και η νέα μάχη για να σώσουμε την πατρίδα μας.

Στα πολύ δυνατά σημεία της πολιτικής μου προσέγγισης είναι ότι κατέρχομαι ως υποψήφιος με τη ΔΗΠΑ – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων που είναι ένα καινούργιο κόμμα χωρίς πολιτικά βαρίδια, που συνδυάζει την εμπειρία των πιο παλιών πολιτικών μαζί με τον ενθουσιασμό τις ιδέες και προτεινόμενες λύσεις των πιο νέων. Πιστεύω ότι αυτός είναι ο συνδυασμός που χρειάζεται πλέον η πολιτική σκηνή και αυτό τον συνδυασμό πετύχαμε και στο ψηφοδέλτιο μας στη Λεμεσό, το οποίο αποτελείται από 12 άξιους συνυποψηφίους, παλιούς και νέους, από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους και κατάρτιση, αλλά ταυτόχρονα με κοινές ανησυχίες για το μέλλον μας και το τόπο μας.

Επίσης η Δημοκρατική Παράταξη, είναι ένα κεντρώο κόμμα με μετριοπαθείς πολιτικές και θέσεις που με εκφράζουν και σαν άνθρωπο. Με τα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας, όλοι κουραστήκαμε με τις ακραίες πολιτικές και την αδιαλλαξία που τις πλείστες φορές οδηγούν σε αδιέξοδα, ασυνεννοησία και σε ανούσιες διαμάχες. Πλέον ο κόσμος, όπως και εγώ προσωπικά, έχουμε ανάγκη από μετριοπαθείς και συναινετικές πολιτικές και θέσεις για να μπορέσουμε όλοι μαζί, όλα τα κόμματα αλλά και οι πολίτες, να βρούμε λύσεις για το κοινό καλό.

Στα μάτια της κοινωνίας η πολιτική τείνει να γίνει συνώνυμο της διαφθοράς. Πώς ανατρέπεται αυτή η εικόνα;

Πράγματι, με αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι πολιτικοί έχουν χάσει την αξιοπιστία τους και οι πολίτες τους συνδυάζουν με τη διαφθορά και την έλλειψη προόδου και υπευθυνότητας.

Είναι ευθύνη εμάς των νέων ανθρώπων που ζητούμε την ψήφο του κόσμου να εξηγήσουμε με ξεκάθαρο τρόπο και απόλυτη διαφάνεια το πλάνο μας και να δείξουμε στους πολίτες ότι όντως υπάρχουν μεγάλα περιθώρια και στοχευόμενες δράσεις με σκοπό την βελτίωση της κατάστασης. Εάν οι πολίτες δεν συμμετέχουν μαζικά στις επερχόμενες εκλογές, η αιτία δεν θα είναι μόνο αυτά που έγιναν μέχρι σήμερα, αλλά θα είναι και μία απόδειξη ότι και εμείς οι νεότεροι στον χώρο αποτύχαμε στο να τους πείσουμε με το πλάνο, τις προτάσεις και τους σχεδιασμούς μας. Για να ανατραπεί η εικόνα και να επανέλθει η αξιοπιστία είναι σημαντικό αυτοί που θα έχουν την τιμή να εκλεγούν, να χρησιμοποιήσουν την επόμενη πενταετία για να φέρουν αλλαγές και να αποδείξουν σε αυτούς που τους ψήφισαν ότι όντως υπάρχει δυνατότητα αλλαγής.

Εάν δεν εφαρμοστούν για ακόμη μια φορά αυτά που προεκλογικά προτείνονται ή υπόσχονται στον κόσμο, τότε δεν μπορώ ούτε να φανταστώ πού θα καταλήξει η πολιτική και ο τόπος μας. Εάν οι εκλεγμένοι από τους πολίτες τηρήσουν και εφαρμόσουν τις υποσχέσεις τους με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και σεβασμό, τότε θα ανατραπεί σταδιακά το κακό κλίμα και θα μπούμε όπως είναι φυσικό και σε πορεία πραγματικής και ουσιαστικής ανάπτυξης.

Tι νομίζετε ότι θα κριθεί στις βουλευτικές; Ποιο είναι το διακύβευμα της κάλπης;

Θεωρώντας δεδομένο ότι τώρα περισσότερο από ποτέ οι συμπατριώτες μας θέλουν πραγματικά αλλαγή, νέα άτομα χωρίς πολιτικά βαρίδια και νέες σοβαρές και εφαρμόσιμες προσεγγίσεις, το βασικό διακύβευμα είναι να εμπιστευτούν ξανά τους θεσμούς και να αποφασίσουν ποιους τελικά θα εκλέξουν με την ψήφο και όχι με την αποχή τους. Για να έρθει η αλλαγή, οι συμπατριώτες μας πρέπει να νιώσουν ότι η ψήφος τους δεν πάει χαμένη και ότι τα άτομα που θα επιλέξουν με τη συμμετοχή τους είναι σε θέση να διαχειριστούν τα πολλά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που υφίστανται αλλά και αυτά που θα έρθουν.

Είναι ευθύνη εμάς των πολιτικών να βοηθήσουμε τον κόσμο να αντιληφθεί, να εμπεδώσει και να οριστικοποιήσει αυτά που θέλει αλλά και να τους ενθαρρύνουμε να συμμετέχουν στις εκλογές ως μία αρχή για ένα καλύτερο αύριο.

Ποια ζητήματα που αφορούν τη Λεμεσό αποτελούν για εσάς προτεραιότητα;

Ένα σημαντικό ζήτημα στο οποίο πρέπει να εμπλακούν ενεργά οι επόμενοι Λεμεσιανοί βουλευτές είναι να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες σε όλες τις περιοχές της πόλης αλλά και της επαρχίας μας, συμπεριλαμβανομένου και των ορεινών περιοχών. Με πράξεις και στοχευμένες ενέργειες και όχι μόνο με υποσχέσεις. Πολλές περιοχές, που είναι εκτός των μεγάλων αστικών ζωνών, παρόλο που έχουν πολλά πλεονεκτήματα και δυνατότητες για να είναι ισάξιες της «κεντρικής» Λεμεσού έχουν παραμεληθεί με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αρνητικές συνθήκες για τους κατοίκους των περιοχών αυτών και ειδικότερα για τους νέους που αναγκάζονται να φεύγουν. Πρέπει να βρούμε επειγόντως τρόπους για μια ομοιόμορφη ανάπτυξη όλης της επαρχίας Λεμεσού.

Με τα σημερινά δεδομένα βλέπουμε περιοχές δύο ταχυτήτων με διαφορετική ποιότητα ζωής, κάτι που είναι άδικο και πολλές φορές απάνθρωπο.

Θέλω να δω την πόλη της Λεμεσού πιο πράσινη και πιο καθαρή. Χρειάζεται ένα οικοσύστημα που να αγκαλιάζει τους πολίτες και να βελτιώνει την καθημερινότητα τους. Πρέπει να δημιουργήσουμε περισσότερα πάρκα σε όλες τις περιοχές και να συντηρήσουμε και να δεντροφυτέψουμε τα υφιστάμενα. Χρειαζόμαστε καλύτερες συνθήκες αστικής και υπεραστικής κινητικότητας με καλύτερο οδικό δίκτυο για όλους τους τύπους οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των ποδηλάτων, ηλεκτρικών σκούτερ και άλλα που να παρέχουν διευκόλυνση και ασφάλεια στη μετακίνηση.

Η αποχή δοκιμάστηκε και δεν πέτυχε… Τα κλειδιά της αλλαγής τα έχουν αποκλειστικά οι πολίτες στα χέρια τους. Τίποτα πιο δυνατό και άμεσο από την ψήφο του κάθε πολίτη, αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Cyprus Times ο Υποψήφιος Λεμεσού με την Δημοκρατική Παράταξη Πάνος Αναστασίου – Αναφέρεται στο διακύβευμα της κάλπης, πως οραματίζεται την πόλη του και γιατί να τον επιλέξει ο Λεμεσιανός ψηφοφόρος

Στην τελική για τις βουλευτικές εκλογές. Πως βιώσατε αυτή την προεκλογική εκστρατεία;

Η πανδημία δυσκολεύει την μαζική επαφή με τον κόσμο και κατ’ επέκταση μας δυσκολεύει να επικοινωνήσουμε τις απόψεις και τις θέσεις μας σε όλη την κοινωνία των πολιτών. Είναι  ακόμη πιο δύσκολο για έναν νέο υποψήφιο να επικοινωνήσει με τον κόσμο μέσω τηλεφώνου ή άλλων μέσων παρά για κάποιον υφιστάμενο βουλευτή. Αναπόφευκτα, αυτό θέτει εμάς τους νεότερους σε δύσκολη θέση. Από την άλλη ο κόσμος, παρά την απαξίωση για τους πολιτικούς, δείχνει μεγάλη θέληση στο να επικοινωνήσει με τους υποψηφίους και να μοιραστεί τα προβλήματα, τις ανησυχίες, τις σκέψεις και τις προτάσεις του.

Αυτή την εκλογική εκστρατεία καταφέραμε να κερδίσουμε αυτό που χρειαζόταν να γίνεται από την αρχή και που μέχρι σήμερα λίγοι έκαναν. Να ακούσουμε προσεκτικά τον κόσμο και να δούμε με απόλυτο σεβασμό το τί έχουν να προτείνουν όλοι οι πολίτες. Η περιορισμένη σε διάρκεια προεκλογική  και η αποχή από κοινωνικές συνευρέσεις με πολιτικό χρώμα, μας επέτρεψαν να αφιερώσουμε πολύ περισσότερο χρόνο στην επαφή και συνομιλία με τους πολίτες και να αντιληφθούμε εις βάθος τα προβλήματα αλλά και τις λύσεις τους. Η προεκλογική αυτή μου έδωσε την ευκαιρία να εμβαθύνω τις σχέσεις μου με τον κόσμο και να δημιουργήσουμε σημαντικά κανάλια επικοινωνίας με ποιότητα και ειλικρίνεια.

Ακόμη και να μην με τιμήσουν οι πολίτες με την ψήφο τους, θα ενεργήσω στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου για να μπορέσω να επιλύσω κάποια βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με τους οποίους είχε την ευκαιρία και την τιμή να συνομιλήσω. Αυτή την προεκλογική αντικαταστήσαμε την ποσότητα με την ποιότητα. Μένω με μία πολύ θετική εικόνα και εμπειρία και συνεχίζω τον αγώνα μας μέχρι το τέλος, και δεν εννοώ βέβαια μόνο το τέλος της εκστρατείας. Οι πολίτες μίλησαν με ειλικρίνεια και λεπτομέρεια. Αυτό είναι η νέα μας παρακαταθήκη και η υποχρέωση όσον θέλουμε να πολιτευόμαστε υπεύθυνα.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν υπό πρωτόγνωρες συνθήκες. Πώς απαντάτε σε έναν πολίτη που γυρίζει την πλάτη στις εκλογές; Γιατί να ψηφίσει;

Οι Κύπριοι πολίτες και ειδικότερα οι νέοι άνθρωποι που βλέπουν ότι η πατρίδα μας δεν προσφέρει πραγματικές ευκαιρίες ανάπτυξης και που δυναστεύεται από τη διαφθορά και των αθέμιτο πλουτισμό των λίγων, δικαίως αδιαφορούν για την πολιτική ζωή. Έχουν χάσει κάθε ίχνος εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα. Αυτό δείχνει και η μεγάλη αποχή, ειδικά στους νέους, η οποία εκδηλώθηκε εδώ και πολλά χρόνια και μεγαλώνει συνεχώς.  Αυτή τη φορά, όσο ποτέ άλλοτε υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι και νέοι στην πολιτική άνθρωποι με ικανότητες και εμπειρίες που μπορούν να φέρουν την αλλαγή.

Η ΔΗΠΑ με τα ψηφοδέλτια της έδειξε έμπρακτα την πρόθεση της να συνδυάσει ομαδικά τους έμπειρους με τους νέους και την θέληση της να προωθήσει νέα μυαλά και προσεγγίσεις σε μία βάση πολυσυλλεκτικότητας. Είναι βασικό οι πολίτες από τις πάρα πολλές επιλογές που έχουν μπροστά τους να επιλέξουν τα άτομα τα οποία αντιπροσωπεύουν στο μέγιστο βαθμό τις απόψεις τους παρά να αφήσουν το σύστημα να επιλέξει από μόνο του μέσω της αποχής τους.

Η αποχή δεν είναι λύση. Τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις που η αποχή μεγάλωσε, έχασαν όλα τα κόμματα ψήφους σε αριθμούς αλλά κράτησαν τα ποσοστά τους με αποτέλεσμα η κατάσταση και η σύνθεση να μείνει η ίδια. Η αποχή δοκιμάστηκε και δεν πέτυχε. Θα ήμουν ευτυχής και θα ένιωθα ότι πέτυχα εν μέρει το σκοπό μου εάν οι πολίτες επιστρέψουν στις κάλπες και με την δύναμη της ψήφου τους κάνουν το πρώτο βήμα για την ριζική αλλαγή που τόσο χρειάζεται η πατρίδα μας. Τα κλειδιά της αλλαγής τα έχουν αποκλειστικά οι πολίτες στα χέρια τους. Τίποτα πιο δυνατό και άμεσο από την ψήφο του κάθε πολίτη. Τη Δημοκρατία και την λαϊκή Βούληση κανένας δεν την νίκησε και ούτε πρόκειται.

Kαι γιατί να ψηφίσει εσάς;

Ασχολούμαι με τα κοινά από πολύ νεαρή ηλικία και από την μέχρι τώρα πορεία μου, κυρίως ως Δημοτικός Σύμβουλος έδειξα έργο και ομαδικό πνεύμα. Θεωρώ ότι συνδυάζω την νέα προσέγγιση στα πράγματα με ανανεωμένες και ενεργές επιστημονικές και επαγγελματικές γνώσεις αλλά και μία επαρκή εμπειρία στην πολιτική, με αποτέλεσμα οι προτάσεις μου να είναι πρακτικές και εφαρμόσιμες σε ένα πολιτικό περιβάλλον. Στην προσωπική μου ιστοσελίδα υπάρχουν με λεπτομέρεια όλες οι προτάσεις και οι προτεραιότητες μου για την επόμενη πενταετία και οι πολίτες εάν επιθυμούν μπορούν να τις μελετήσουν. Είμαι βεβαίως διαθέσιμος να συνομιλήσω με κάθε έναν πολίτη που το επιθυμεί. Αυτό ισχύει τώρα αλλά και για μετά τις εκλογές, όταν θα ξεκινήσει η επόμενη μέρα και η νέα μάχη για να σώσουμε την πατρίδα μας.

Στα πολύ δυνατά σημεία της πολιτικής μου προσέγγισης είναι ότι κατέρχομαι ως υποψήφιος με τη ΔΗΠΑ – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων που είναι ένα καινούργιο κόμμα χωρίς πολιτικά βαρίδια, που συνδυάζει την εμπειρία των πιο παλιών πολιτικών μαζί με τον ενθουσιασμό τις ιδέες και προτεινόμενες λύσεις των πιο νέων. Πιστεύω ότι αυτός είναι ο συνδυασμός που χρειάζεται πλέον η πολιτική σκηνή και αυτό τον συνδυασμό πετύχαμε και στο ψηφοδέλτιο μας στη Λεμεσό, το οποίο αποτελείται από 12 άξιους συνυποψηφίους, παλιούς και νέους, από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους και κατάρτιση, αλλά ταυτόχρονα με κοινές ανησυχίες για το μέλλον μας και το τόπο μας.

Επίσης η Δημοκρατική Παράταξη, είναι ένα κεντρώο κόμμα με μετριοπαθείς πολιτικές και θέσεις που με εκφράζουν και σαν άνθρωπο. Με τα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας, όλοι κουραστήκαμε με τις ακραίες πολιτικές και την αδιαλλαξία που τις πλείστες φορές οδηγούν σε αδιέξοδα, ασυνεννοησία και σε ανούσιες διαμάχες. Πλέον ο κόσμος, όπως και εγώ προσωπικά, έχουμε ανάγκη από μετριοπαθείς και συναινετικές πολιτικές και θέσεις για να μπορέσουμε όλοι μαζί, όλα τα κόμματα αλλά και οι πολίτες, να βρούμε λύσεις για το κοινό καλό.

Στα μάτια της κοινωνίας η πολιτική τείνει να γίνει συνώνυμο της διαφθοράς. Πώς ανατρέπεται αυτή η εικόνα;

Πράγματι, με αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι πολιτικοί έχουν χάσει την αξιοπιστία τους και οι πολίτες τους συνδυάζουν με τη διαφθορά και την έλλειψη προόδου και υπευθυνότητας.

Είναι ευθύνη εμάς των νέων ανθρώπων που ζητούμε την ψήφο του κόσμου να εξηγήσουμε με ξεκάθαρο τρόπο και απόλυτη διαφάνεια το πλάνο μας και να δείξουμε στους πολίτες ότι όντως υπάρχουν μεγάλα περιθώρια και στοχευόμενες δράσεις με σκοπό την βελτίωση της κατάστασης. Εάν οι πολίτες δεν συμμετέχουν μαζικά στις επερχόμενες εκλογές, η αιτία δεν θα είναι μόνο αυτά που έγιναν μέχρι σήμερα, αλλά θα είναι και μία απόδειξη ότι και εμείς οι νεότεροι στον χώρο αποτύχαμε στο να τους πείσουμε με το πλάνο, τις προτάσεις και τους σχεδιασμούς μας. Για να ανατραπεί η εικόνα και να επανέλθει η αξιοπιστία είναι σημαντικό αυτοί που θα έχουν την τιμή να εκλεγούν, να χρησιμοποιήσουν την επόμενη πενταετία για να φέρουν αλλαγές και να αποδείξουν σε αυτούς που τους ψήφισαν ότι όντως υπάρχει δυνατότητα αλλαγής.

Εάν δεν εφαρμοστούν για ακόμη μια φορά αυτά που προεκλογικά προτείνονται ή υπόσχονται στον κόσμο, τότε δεν μπορώ ούτε να φανταστώ πού θα καταλήξει η πολιτική και ο τόπος μας. Εάν οι εκλεγμένοι από τους πολίτες τηρήσουν και εφαρμόσουν τις υποσχέσεις τους με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και σεβασμό, τότε θα ανατραπεί σταδιακά το κακό κλίμα και θα μπούμε όπως είναι φυσικό και σε πορεία πραγματικής και ουσιαστικής ανάπτυξης.

Tι νομίζετε ότι θα κριθεί στις βουλευτικές; Ποιο είναι το διακύβευμα της κάλπης;

Θεωρώντας δεδομένο ότι τώρα περισσότερο από ποτέ οι συμπατριώτες μας θέλουν πραγματικά αλλαγή, νέα άτομα χωρίς πολιτικά βαρίδια και νέες σοβαρές και εφαρμόσιμες προσεγγίσεις, το βασικό διακύβευμα είναι να εμπιστευτούν ξανά τους θεσμούς και να αποφασίσουν ποιους τελικά θα εκλέξουν με την ψήφο και όχι με την αποχή τους. Για να έρθει η αλλαγή, οι συμπατριώτες μας πρέπει να νιώσουν ότι η ψήφος τους δεν πάει χαμένη και ότι τα άτομα που θα επιλέξουν με τη συμμετοχή τους είναι σε θέση να διαχειριστούν τα πολλά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που υφίστανται αλλά και αυτά που θα έρθουν.

Είναι ευθύνη εμάς των πολιτικών να βοηθήσουμε τον κόσμο να αντιληφθεί, να εμπεδώσει και να οριστικοποιήσει αυτά που θέλει αλλά και να τους ενθαρρύνουμε να συμμετέχουν στις εκλογές ως μία αρχή για ένα καλύτερο αύριο.

Ποια ζητήματα που αφορούν τη Λεμεσό αποτελούν για εσάς προτεραιότητα;

Ένα σημαντικό ζήτημα στο οποίο πρέπει να εμπλακούν ενεργά οι επόμενοι Λεμεσιανοί βουλευτές είναι να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες σε όλες τις περιοχές της πόλης αλλά και της επαρχίας μας, συμπεριλαμβανομένου και των ορεινών περιοχών. Με πράξεις και στοχευμένες ενέργειες και όχι μόνο με υποσχέσεις. Πολλές περιοχές, που είναι εκτός των μεγάλων αστικών ζωνών, παρόλο που έχουν πολλά πλεονεκτήματα και δυνατότητες για να είναι ισάξιες της «κεντρικής» Λεμεσού έχουν παραμεληθεί με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αρνητικές συνθήκες για τους κατοίκους των περιοχών αυτών και ειδικότερα για τους νέους που αναγκάζονται να φεύγουν. Πρέπει να βρούμε επειγόντως τρόπους για μια ομοιόμορφη ανάπτυξη όλης της επαρχίας Λεμεσού.

Με τα σημερινά δεδομένα βλέπουμε περιοχές δύο ταχυτήτων με διαφορετική ποιότητα ζωής, κάτι που είναι άδικο και πολλές φορές απάνθρωπο.

Θέλω να δω την πόλη της Λεμεσού πιο πράσινη και πιο καθαρή. Χρειάζεται ένα οικοσύστημα που να αγκαλιάζει τους πολίτες και να βελτιώνει την καθημερινότητα τους. Πρέπει να δημιουργήσουμε περισσότερα πάρκα σε όλες τις περιοχές και να συντηρήσουμε και να δεντροφυτέψουμε τα υφιστάμενα. Χρειαζόμαστε καλύτερες συνθήκες αστικής και υπεραστικής κινητικότητας με καλύτερο οδικό δίκτυο για όλους τους τύπους οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των ποδηλάτων, ηλεκτρικών σκούτερ και άλλα που να παρέχουν διευκόλυνση και ασφάλεια στη μετακίνηση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

«Να μη γίνεται σεναριολογία για τον ανασχηματισμό» τόνισε ο ΠτΔ. Στόχος να δημιουργηθεί ένα κλίμα συναίνεσης

Όσα ανέφερε ο Πρόεδρος για τις επαφές του με πολιτικούς αρχηγούς από την ερχόμενη εβδομάδα #cyprustimes
gallery

ΠτΔ: «Να μας αφήσουν μόνους, ανεξάρτητους, κυρίαρχους. Mε τις τουρκικές προτάσεις δεν μπορεί να υπάρξει λύση» (video)

Όσα ανέφερε ο Πρόεδρος κατά την ομιλία του στους εορτασμούς της Αγίας Νάπας για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης 1821 #cyprustimes

Έφεραν τα πλαστά χαρτονομίσματα που «έριξαν» στην αγορά της Λεμεσού μέσω διαδικτύου. Καταζητείται και δεύτερος

Εξελίξεις στην υπόθεση... Πήγαν να ξεγελάσουν ιδιοκτήτες περιπτέρων - Ομολόγησε 20χρονος που τελεί υπό κράτηση

MC MEDIA NETWORK

Βέρνερ για VAR: Αν η γραμμή οφσάιντ ήταν πιο πλατιά θα είχα πέντε γκολ ακόμη

Ο Τίμο Βέρνερ σχολίασε τη νέα αλλαγή που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την επόμενη σεζόν στην Premier League σχετικά με τις γραμμές του...

Άντρεα Νικολάου-Παναγή: Ποζάρει με bridal lingerie στο Ντουμπάι (pics)

Οι υπέροχες φωτογραφίες με λευκό lingerie set Πολλά είναι τα ζευγάρια που αναγκάστηκαν να αναβάλουν ξανά το γάμο τους λόγω της πανδημίας. Ανάμεσά τους ο Κωνσταντίνος...

Ελευθερία Ελευθερίου: Πήγε στο σπίτι της Μαριαλένας Ρουμελιώτη (Photo)

Συναντήθηκε με την οικογένεια της Μαριαλένας Ρουμελιώτη η Κύπρια τραγουδίστρια και πρώην παίκτρια του «Survivor 4» Η Μαριαλένα Ρουμελιώτη και η Ελευθερία Ελευθερίου μπορεί αρχικά...

MC MEDIA NETWORK

Βέρνερ για VAR: Αν η γραμμή οφσάιντ ήταν πιο πλατιά θα είχα πέντε γκολ ακόμη

Ο Τίμο Βέρνερ σχολίασε τη νέα αλλαγή που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την επόμενη σεζόν στην Premier League σχετικά με τις γραμμές του...

Άντρεα Νικολάου-Παναγή: Ποζάρει με bridal lingerie στο Ντουμπάι (pics)

Οι υπέροχες φωτογραφίες με λευκό lingerie set Πολλά είναι τα ζευγάρια που αναγκάστηκαν να αναβάλουν ξανά το γάμο τους λόγω της πανδημίας. Ανάμεσά τους ο Κωνσταντίνος...

Ελευθερία Ελευθερίου: Πήγε στο σπίτι της Μαριαλένας Ρουμελιώτη (Photo)

Συναντήθηκε με την οικογένεια της Μαριαλένας Ρουμελιώτη η Κύπρια τραγουδίστρια και πρώην παίκτρια του «Survivor 4» Η Μαριαλένα Ρουμελιώτη και η Ελευθερία Ελευθερίου μπορεί αρχικά...

Lifestyle

Βέρνερ για VAR: Αν η γραμμή οφσάιντ ήταν πιο πλατιά θα είχα πέντε γκολ ακόμη

Ο Τίμο Βέρνερ σχολίασε τη νέα αλλαγή που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την επόμενη σεζόν στην Premier League σχετικά με τις γραμμές του...

Lifestyle

Υπέρβαση όρων εντολής και σύγκρουση συμφερόντων καταλογίζει στην Ερευνητική για πολιτογραφήσεις ο Μιχαηλίδης

Υπέρβαση όρων εντολής της και σύγκρουση συμφερόντων καταλογίζει στην Ερευνητική για πολιτογραφήσεις ο Γεν. Ελεγκτής Για έξωθεν παρεμβάσεις στο έργο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και για...

Επί ποδός η Αστυνομία… Έλεγχοι σε νυχτερινά κέντρα και 4 καταγγελίες. Άλλες 436 για τροχαίες παραβάσεις

Αναλυτικά η δράση της Αστυνομίας το διήμερο που πέρασε - Οι καταγγελίες που σημειώθηκαν Παγκύπρια #cyprustimes

Ο Πούτιν θα δεχθεί να παραδώσει εγκληματίες του κυβερνοχώρου στις ΗΠΑ αν και εκείνες κάνουν το ίδιο

Ο Λευκός Οίκος έχει πει πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα εγείρει τις επιθέσεις λιτρισμικού στον κυβερνοχώρο που προέρχονται από τη Ρωσία...

Γερμανική εταιρεία ζητά 200 οδηγούς φορτηγών με μισθό… 3.500 ευρώ!

Εταιρεία στη Γερμανία αναζητά επαγγελματίες οδηγούς για μόνιμη πρόσληψη αορίστου χρόνου #cyprustimes

Advertorials