MC MEDIA NETWORK

June 21, 2021 Monday 15:27:11

Εγγραφή στο
Newsletter

Ο Υποψήφιος Mιχάλης Γιακουμή στη CT: Οι νέοι να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους

«Οι νέοι χρειάζεται να τοποθετηθούν πολιτικά, να ψηφίσουν, να επιβραβεύσουν και να τιμωρήσουν, αυτό είναι το νόημα των εκλογών» δηλώνει στη Cyprus Times ο Μιχάλης Γιακουμή, υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Παράταξης στην Αμμόχωστο. Σε συνέντευξη που μας παραχώρησε ιεραρχεί τις προτεραιότητές του και καταθέτει συγκεκριμένες εισηγήσεις, τις οποίες θα υλοποιήσει σε περίπτωση που οι πολίτες τον τιμήσουν με τη ψήφο τους. «Η γενιά των 800 ευρώ δεν μπορεί να κρατηθεί στην Κύπρο και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας προβληματίσει», τονίζει.

Κατέβασε το APP της CYPRUS TIMES! ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS

Τι κάνει ένα νέο να ασχοληθεί με την πολιτική και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο; Γιατί κατέρχεστε στις εκλογές;

Συμμετέχω στα κοινά από τα φοιτητικά μου χρόνια, την τελευταία πενταετία είμαι δημοτικός σύμβουλος στη Λάρνακα και η πρόταση από τη ΔΗΠΑ για κάθοδο στο ψηφοδέλτιο της Αμμοχώστου ήταν ιδιαίτερα τιμητική για εμένα. Μπορώ να πω ότι ήρθε σε μια χρονική συγκυρία που με βρίσκει έτοιμο γι᾽αυτό το βήμα. Οσοι θέλουν να υπηρετήσουν τα κοινά από κάποια πολιτική θέση θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Είναι αλήθεια ότι βιώνουμε μια πρωτόγνωρη υγειονομική πρόκληση σε ένα ιδιαίτερα δυσχερές κοινωνικό περιβάλλον. Ο κόσμος είναι κουρασμένος, απογοητευμένος, θυμωμένος. Οφείλουμε να εργαστούμε ώστε να δώσουμε λύσεις, όραμα και προοπτική. Αυτός είναι ο δικός μου στόχος.

Tι σημαίνει η πολιτική για εσάς; Πώς και άρχισε η ανάμιξη με τα κοινά;

Όπως σας είπα η ενασχόληση με τα κοινά άρχισε από την περίοδο των σπουδών μου στο Λονδίνο. Υπηρέτησα το φοιτητικό κίνημα ως Πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ) Ηνωμένου Βασιλείου και από άλλες θέσεις. Διετέλεσα Γραμματέας Οικονομικών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, ήμουν Πρόεδρος της Νεολαίας του ΔΗΚΟ (ΝΕΔΗΚ) καθώς και στέλεχος άλλων οργάνων του Δημοκρατικού Κόμματος, ενώ από το 2016 είμαι δημοτικός σύμβουλος Λάρνακας. Είμαι Ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Παράταξης και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΔΗΠΑ- Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων. Ξεκίνησα την επαγγελματική μου πορεία ως συνεργάτης του Βουλευτή Γιώργου Προκοπίου. Στη συνέχεια εργάστηκα στον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου, για λογαριασμό των εταιρειών HALLIBURTON και ENI, και στον Διεθνή Οργανισμό OPITO με τομέα δράσης την Ασφάλεια και Υγεία των εργαζομένων στις υπεράκτιες πλατφόρμες Φυσικού Αερίου. Ακολούθως ήμουν Σύμβουλος των υπουργών Γιώργου Λακκοτρύπη και Βασιλικής Αναστασιάδου. Το 2019 ανέλαβα αναβαθμισμένα καθήκοντα Συμβούλου του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, στο Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας, όπου υπηρετεί μέχρι και σήμερα. Όταν αποφάσισα να διεκδικήσω βουλευτικό αξίωμα πήρα άδεια άνευ απολαγών, για λόγους πολιτικής δεοντολογίας. Είμαι Ιδρυτής και Πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρείας MediaRealtors, η οποία ασχολείται με την τρισδιάστατη τεχνολογία.

Λόγω της επαγγελματικής σας ιδιότητας θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου. Πώς προχωρούμε σε αυτό τον τομέα;

Σίγουρα η πανδημία ανέτρεψε το Κυπριακό ενεργειακό πρόγραμμα, θα γίνουν μόνο δύο γεωτρήσεις εντός του 2021 και αυτό όπως φαίνεται στο τελευταίο τετράμηνο. Η εταιρείες έχουν επηρεασθεί από την πανδημική κρίση, καθώς η ζήτηση έχει μειωθεί παγκόσμια. Πρέπει να είμαστε υποβοηθητικοί στο να συνεχίσουν οι γεωτρήσεις. Το ενεργειακό είναι ένα εργαλείο στρατηγικής σημασίας για την Κύπρο γιατί είναι μέσω αυτού που θα προχωρήσουμε και στην επίλυση του Εθνικού μας θέματος. Μέσα από τα βιώματα που είχα μέχρι σήμερα μέσα από το επαγγελματικό μου περιβάλλον, αντιλαμβάνομαι ότι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην βιομηχανία του πετρελαίου και φυσικού αερίου επηρεάζονται και επηρεάζουν το πολιτικό σκηνικό στην περιοχή.

Eπανερχόμαστε στα της πολιτικής. Ποιο είναι διακύβευμα των βουλευτικών εκλογών, τι πιστεύετε ότι θα κριθεί την 30ή Μαΐου;

Tα τελευταία χρόνια η κοινωνία γίνεται μάρτυρας κρουσμάτων διαφθοράς και διαπλοκής που υπονομεύουν τη σχέση των πολιτών με τους πολιτικούς, προκαλούν απογοήτευση, αδιαφορία και απαξίωση. Ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι έχουν κάθε λόγο να είναι απογοητευμένοι και θυμωμένοι. Οι βουλευτικές εκλογές διεξάγονται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες σαν αποτέλεσμα των επιπτώσεων από την πανδημία. Αυτή η ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος χρειάζεται αποτελεσματικότητα, απαιτεί αλληλεγγύη και επιτάσσει τη μέγιστη δυνατή μέριμνα από το κράτος στους τομείς της υγείας, της οικονομίας και της κοινωνικής πρόνοιας. Οι νέοι πρέπει να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ως δια μαγείας, χρειάζεται να τοποθετηθούν πολιτικά, να ψηφίσουν, να επιβραβεύσουν και να τιμωρήσουν. Αυτό είναι το νόημα των εκλογών.

Πώς μπορείτε να πείσετε ένα νέο να πάει να ψηφίσει;

Θέλω να πιστεύω ότι αφουγκράζομαι τις ανησυχίες και τις έγνοιες της νέας γενιάς, είμαι κι εγώ ένας από αυτούς. Θα έλεγα ότι οι νέοι σήμερα ασφυκτιούν, θέλουν χώρο και χρόνο για να υλοποιήσουν τα όνειρά τους, επαγγελματικά και προσωπικά. Να αποκατασταθούν, να δημιουργήσουν, να μπορέσουν να βαδίσουν σε ένα περιβάλλον ασφάλειας. Είναι κρίμα και άδικο γιατί η νέα γενιά, παρόλο ότι διαθέτει πλούσια ακαδημαϊκά εφόδια, δεν έχει τις ευκαιρίες που πρέπει. Η γενιά των 800 ευρώ δεν μπορεί να κρατηθεί στην Κύπρο και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας προβληματίσει.

Kαι γιατί να ψηφίσει εσάς προσωπικά;

Όπως σας είπα είμαι ένας από αυτούς, ζω ανάμεσά τους, θέλω να τους υπηρετήσω και ζητώ να μου δώσουν την ευκαιρία να το κάνω, με όλες μου τις δυνάμεις.

Ποιες λύσεις θα προτείνετε σε περίπτωση εκλογής σας;

Η Βουλή που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές που θα διεξαχθούν σε λίγες μέρες θα κληθεί να πάρει καθοριστικές αποφάσεις για την επόμενη μέρα της υγειονομικής κρίσης. Σημαντικές είναι επίσης μια σειρά από πολιτικές σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, τον εκσυγχρονισμό του κράτους, της δημόσιας υπηρεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας ώστε να μην χάσει το τρένο της προόδου. Ο κόσμος αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς και η Κύπρος δεν έχει την πολυτέλεια να παραμείνει εγκλωβισμένη σε ξεπερασμένα μοντέλα. Υγεία, περιβάλλον και παιδεία θα βρεθούν επίσης στην πρώτη γραμμή σημαντικών αλλαγών, που προϋποθέτουν γνώση, όραμα και αποφασιστικότητα γιατί καθορίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες της νέας Βουλής θα πρέπει να είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας του Νομοθετικού Σώματος, η οποία δέχθηκε καίριο πλήγμα εξαιτίας μιας σειράς από ενέργειες που τραυμάτισαν τη σχέση εμπιστοσύνης που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους πολίτες και τους πολιτικούς. Η Κύπρος είναι κέντρο παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών, φιλοδοξεί να γίνει ενεργειακός κόμβος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ενώ επίσης, προσβλέπει στην προσέλκυση επενδύσεων. Για να γίνουν όλα αυτά προϋπόθεση είναι η καλή φήμη της χώρας.

Ειδικά για τους νέους, για τους πρόσφυγες, τι θα επιδιώξετε;

Θέλω να εργαστώ ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών, προσφύγων και μη. Ένα ζήτημα που με απασχολεί, είναι οι λιγοστές ευκαιρίες που έχουν οι νέοι άνθρωποι για να βάλουν στέρεα θεμέλια στη ζωή τους και να αρχίσουν να δημιουργούν, τη δική τους δουλειά ή τη δική τους οικογένεια. Μια πρόταση την οποία καταθέτω είναι να έρθει το κράτος να εγγυηθεί το αρχικό ποσό που ζητά η τράπεζα ως προϋπόθεση για την παραχώρηση προσφυγικού δανείου. Με τον τρόπο αυτό το κράτος θα εξοικονομήσει χρήματα και θα προσφέρει στους εκτοπισμένους ένα πολύτιμο χρηματοδοτικό εργαλείο για να ξεκινήσουν κάτι δικό τους.

Zείτε και δραστηριοποιείστε στη Λάρνακα, όπου μάλιστα είστε δημοτικός σύμβουλος τα τελευταία πέντε χρόνια. Πώς προέκυψε η υποψηφιότητα στην επαρχία Αμμοχώστου;

Θεωρώ ιδιαίτερα τιμητική την πρόταση να περιληφθώ στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Παράταξης στην επαρχία Αμμοχώστου. Οι γονείς μου κατάγονται από την Αμμόχωστο, είμαι περήφανος γι᾽αυτό και θέλω, στο βαθμό που μπορώ, να εργαστώ γι᾽αυτή την όμορφη πόλη και τους ανθρώπους της. Θεωρώ την υποψηφιότητά μου να «τρέξω» για την Αμμόχωστο ως μια πράξη που στέλνει το μήνυμα ότι η νέα γενιά συνεχίζει τον αγώνα για δικαίωση και επιστροφή. H προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού θα πρέπει να είναι η κορυφαία προτεραιότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων, ώστε με σύμπνοια να μπορέσουμε να αντικρούσουμε την τουρκική επιθετικότητα, όπως την είδαμε δυστυχώς να αποτυπώνεται απροκάλυπτα και στην άτυπη πενταμερή στη Γενεύη. Η διασφάλιση ενός μέλλοντος σε μια ελεύθερη πατρίδα χωρίς κατοχικό στρατό είναι η υποχρέωση που έχουμε έναντι της συνείδησής μας, έναντι των προγόνων μας αλλά και της νέας γενιάς.

«Οι νέοι χρειάζεται να τοποθετηθούν πολιτικά, να ψηφίσουν, να επιβραβεύσουν και να τιμωρήσουν, αυτό είναι το νόημα των εκλογών» δηλώνει στη Cyprus Times ο Μιχάλης Γιακουμή, υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Παράταξης στην Αμμόχωστο. Σε συνέντευξη που μας παραχώρησε ιεραρχεί τις προτεραιότητές του και καταθέτει συγκεκριμένες εισηγήσεις, τις οποίες θα υλοποιήσει σε περίπτωση που οι πολίτες τον τιμήσουν με τη ψήφο τους. «Η γενιά των 800 ευρώ δεν μπορεί να κρατηθεί στην Κύπρο και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας προβληματίσει», τονίζει.

Τι κάνει ένα νέο να ασχοληθεί με την πολιτική και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο; Γιατί κατέρχεστε στις εκλογές;

Συμμετέχω στα κοινά από τα φοιτητικά μου χρόνια, την τελευταία πενταετία είμαι δημοτικός σύμβουλος στη Λάρνακα και η πρόταση από τη ΔΗΠΑ για κάθοδο στο ψηφοδέλτιο της Αμμοχώστου ήταν ιδιαίτερα τιμητική για εμένα. Μπορώ να πω ότι ήρθε σε μια χρονική συγκυρία που με βρίσκει έτοιμο γι᾽αυτό το βήμα. Οσοι θέλουν να υπηρετήσουν τα κοινά από κάποια πολιτική θέση θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Είναι αλήθεια ότι βιώνουμε μια πρωτόγνωρη υγειονομική πρόκληση σε ένα ιδιαίτερα δυσχερές κοινωνικό περιβάλλον. Ο κόσμος είναι κουρασμένος, απογοητευμένος, θυμωμένος. Οφείλουμε να εργαστούμε ώστε να δώσουμε λύσεις, όραμα και προοπτική. Αυτός είναι ο δικός μου στόχος.

Tι σημαίνει η πολιτική για εσάς; Πώς και άρχισε η ανάμιξη με τα κοινά;

Όπως σας είπα η ενασχόληση με τα κοινά άρχισε από την περίοδο των σπουδών μου στο Λονδίνο. Υπηρέτησα το φοιτητικό κίνημα ως Πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ) Ηνωμένου Βασιλείου και από άλλες θέσεις. Διετέλεσα Γραμματέας Οικονομικών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, ήμουν Πρόεδρος της Νεολαίας του ΔΗΚΟ (ΝΕΔΗΚ) καθώς και στέλεχος άλλων οργάνων του Δημοκρατικού Κόμματος, ενώ από το 2016 είμαι δημοτικός σύμβουλος Λάρνακας. Είμαι Ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Παράταξης και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΔΗΠΑ- Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων. Ξεκίνησα την επαγγελματική μου πορεία ως συνεργάτης του Βουλευτή Γιώργου Προκοπίου. Στη συνέχεια εργάστηκα στον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου, για λογαριασμό των εταιρειών HALLIBURTON και ENI, και στον Διεθνή Οργανισμό OPITO με τομέα δράσης την Ασφάλεια και Υγεία των εργαζομένων στις υπεράκτιες πλατφόρμες Φυσικού Αερίου. Ακολούθως ήμουν Σύμβουλος των υπουργών Γιώργου Λακκοτρύπη και Βασιλικής Αναστασιάδου. Το 2019 ανέλαβα αναβαθμισμένα καθήκοντα Συμβούλου του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, στο Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας, όπου υπηρετεί μέχρι και σήμερα. Όταν αποφάσισα να διεκδικήσω βουλευτικό αξίωμα πήρα άδεια άνευ απολαγών, για λόγους πολιτικής δεοντολογίας. Είμαι Ιδρυτής και Πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρείας MediaRealtors, η οποία ασχολείται με την τρισδιάστατη τεχνολογία.

Λόγω της επαγγελματικής σας ιδιότητας θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου. Πώς προχωρούμε σε αυτό τον τομέα;

Σίγουρα η πανδημία ανέτρεψε το Κυπριακό ενεργειακό πρόγραμμα, θα γίνουν μόνο δύο γεωτρήσεις εντός του 2021 και αυτό όπως φαίνεται στο τελευταίο τετράμηνο. Η εταιρείες έχουν επηρεασθεί από την πανδημική κρίση, καθώς η ζήτηση έχει μειωθεί παγκόσμια. Πρέπει να είμαστε υποβοηθητικοί στο να συνεχίσουν οι γεωτρήσεις. Το ενεργειακό είναι ένα εργαλείο στρατηγικής σημασίας για την Κύπρο γιατί είναι μέσω αυτού που θα προχωρήσουμε και στην επίλυση του Εθνικού μας θέματος. Μέσα από τα βιώματα που είχα μέχρι σήμερα μέσα από το επαγγελματικό μου περιβάλλον, αντιλαμβάνομαι ότι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην βιομηχανία του πετρελαίου και φυσικού αερίου επηρεάζονται και επηρεάζουν το πολιτικό σκηνικό στην περιοχή.

Eπανερχόμαστε στα της πολιτικής. Ποιο είναι διακύβευμα των βουλευτικών εκλογών, τι πιστεύετε ότι θα κριθεί την 30ή Μαΐου;

Tα τελευταία χρόνια η κοινωνία γίνεται μάρτυρας κρουσμάτων διαφθοράς και διαπλοκής που υπονομεύουν τη σχέση των πολιτών με τους πολιτικούς, προκαλούν απογοήτευση, αδιαφορία και απαξίωση. Ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι έχουν κάθε λόγο να είναι απογοητευμένοι και θυμωμένοι. Οι βουλευτικές εκλογές διεξάγονται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες σαν αποτέλεσμα των επιπτώσεων από την πανδημία. Αυτή η ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος χρειάζεται αποτελεσματικότητα, απαιτεί αλληλεγγύη και επιτάσσει τη μέγιστη δυνατή μέριμνα από το κράτος στους τομείς της υγείας, της οικονομίας και της κοινωνικής πρόνοιας. Οι νέοι πρέπει να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ως δια μαγείας, χρειάζεται να τοποθετηθούν πολιτικά, να ψηφίσουν, να επιβραβεύσουν και να τιμωρήσουν. Αυτό είναι το νόημα των εκλογών.

Πώς μπορείτε να πείσετε ένα νέο να πάει να ψηφίσει;

Θέλω να πιστεύω ότι αφουγκράζομαι τις ανησυχίες και τις έγνοιες της νέας γενιάς, είμαι κι εγώ ένας από αυτούς. Θα έλεγα ότι οι νέοι σήμερα ασφυκτιούν, θέλουν χώρο και χρόνο για να υλοποιήσουν τα όνειρά τους, επαγγελματικά και προσωπικά. Να αποκατασταθούν, να δημιουργήσουν, να μπορέσουν να βαδίσουν σε ένα περιβάλλον ασφάλειας. Είναι κρίμα και άδικο γιατί η νέα γενιά, παρόλο ότι διαθέτει πλούσια ακαδημαϊκά εφόδια, δεν έχει τις ευκαιρίες που πρέπει. Η γενιά των 800 ευρώ δεν μπορεί να κρατηθεί στην Κύπρο και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας προβληματίσει.

Kαι γιατί να ψηφίσει εσάς προσωπικά;

Όπως σας είπα είμαι ένας από αυτούς, ζω ανάμεσά τους, θέλω να τους υπηρετήσω και ζητώ να μου δώσουν την ευκαιρία να το κάνω, με όλες μου τις δυνάμεις.

Ποιες λύσεις θα προτείνετε σε περίπτωση εκλογής σας;

Η Βουλή που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές που θα διεξαχθούν σε λίγες μέρες θα κληθεί να πάρει καθοριστικές αποφάσεις για την επόμενη μέρα της υγειονομικής κρίσης. Σημαντικές είναι επίσης μια σειρά από πολιτικές σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, τον εκσυγχρονισμό του κράτους, της δημόσιας υπηρεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας ώστε να μην χάσει το τρένο της προόδου. Ο κόσμος αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς και η Κύπρος δεν έχει την πολυτέλεια να παραμείνει εγκλωβισμένη σε ξεπερασμένα μοντέλα. Υγεία, περιβάλλον και παιδεία θα βρεθούν επίσης στην πρώτη γραμμή σημαντικών αλλαγών, που προϋποθέτουν γνώση, όραμα και αποφασιστικότητα γιατί καθορίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες της νέας Βουλής θα πρέπει να είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας του Νομοθετικού Σώματος, η οποία δέχθηκε καίριο πλήγμα εξαιτίας μιας σειράς από ενέργειες που τραυμάτισαν τη σχέση εμπιστοσύνης που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους πολίτες και τους πολιτικούς. Η Κύπρος είναι κέντρο παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών, φιλοδοξεί να γίνει ενεργειακός κόμβος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ενώ επίσης, προσβλέπει στην προσέλκυση επενδύσεων. Για να γίνουν όλα αυτά προϋπόθεση είναι η καλή φήμη της χώρας.

Ειδικά για τους νέους, για τους πρόσφυγες, τι θα επιδιώξετε;

Θέλω να εργαστώ ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών, προσφύγων και μη. Ένα ζήτημα που με απασχολεί, είναι οι λιγοστές ευκαιρίες που έχουν οι νέοι άνθρωποι για να βάλουν στέρεα θεμέλια στη ζωή τους και να αρχίσουν να δημιουργούν, τη δική τους δουλειά ή τη δική τους οικογένεια. Μια πρόταση την οποία καταθέτω είναι να έρθει το κράτος να εγγυηθεί το αρχικό ποσό που ζητά η τράπεζα ως προϋπόθεση για την παραχώρηση προσφυγικού δανείου. Με τον τρόπο αυτό το κράτος θα εξοικονομήσει χρήματα και θα προσφέρει στους εκτοπισμένους ένα πολύτιμο χρηματοδοτικό εργαλείο για να ξεκινήσουν κάτι δικό τους.

Zείτε και δραστηριοποιείστε στη Λάρνακα, όπου μάλιστα είστε δημοτικός σύμβουλος τα τελευταία πέντε χρόνια. Πώς προέκυψε η υποψηφιότητα στην επαρχία Αμμοχώστου;

Θεωρώ ιδιαίτερα τιμητική την πρόταση να περιληφθώ στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Παράταξης στην επαρχία Αμμοχώστου. Οι γονείς μου κατάγονται από την Αμμόχωστο, είμαι περήφανος γι᾽αυτό και θέλω, στο βαθμό που μπορώ, να εργαστώ γι᾽αυτή την όμορφη πόλη και τους ανθρώπους της. Θεωρώ την υποψηφιότητά μου να «τρέξω» για την Αμμόχωστο ως μια πράξη που στέλνει το μήνυμα ότι η νέα γενιά συνεχίζει τον αγώνα για δικαίωση και επιστροφή. H προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού θα πρέπει να είναι η κορυφαία προτεραιότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων, ώστε με σύμπνοια να μπορέσουμε να αντικρούσουμε την τουρκική επιθετικότητα, όπως την είδαμε δυστυχώς να αποτυπώνεται απροκάλυπτα και στην άτυπη πενταμερή στη Γενεύη. Η διασφάλιση ενός μέλλοντος σε μια ελεύθερη πατρίδα χωρίς κατοχικό στρατό είναι η υποχρέωση που έχουμε έναντι της συνείδησής μας, έναντι των προγόνων μας αλλά και της νέας γενιάς.

Παραμείνει ανοικτή η Πύλη Εμβολιασμού για όλες τις ηλικίες

Θα παραμείνει ανοικτή μέχρι να εξαντληθούν τα ραντεβού

Αυτά είναι τα δύο θύματα από τη συντριβή αεροσκάφους στην Ηλεία

Ο πιλότος ήταν δάσκαλος από την Αμαλιάδα, παντρεμένος με δύο παιδιά - Ο συνεπιβάτης του ήταν κάτοικος της πόλης του Μεσολογγίου με μεγάλη αγάπη για τα αεροπλάνα

Τους έσωσαν από πνιγμό… Άμεση παρέμβαση ναυαγοσωστών στη Λεμεσό

Μόλις έγιναν αντιληπτοί από τους ναυαγοσώστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ακτή

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

MC MEDIA NETWORK

EURO 2020: Ματσάρες πρόκρισης και θρίλερ!

Θρίλερ πρόκρισης σε 2ο και 3ο Όμιλο, αφού μπορεί Βέλγιο και Ολλανδία να έχουν προκριθεί, ωστόσο για τις άλλες θέσεις γίνεται… χαμός! 3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ Αυστρία –...

Προκόπης Αγαθοκλέους: Σπάνια φωτογραφία με τα δύο του παιδιά

Ευτυχισμένος μπαμπάς Γιορτή του Πατέρα η 20η Ιουνίου και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν τρυφερές αναρτήσεις με πρωταγωνιστές γνωστούς – και μη – μπαμπάδες. Φωτογραφίες από...

Έγινε χαμός! Ο Μάστορας άρπαξε την σύντροφο του και τη φίλησε στο στόμα (Βίντεο)

Χαμός με το καυτό φιλί το Χρήστου Μάστορα στην σύντροφό του!!! Χθες βράδυ το μοναδικό μουσικό συγκρότημα, «Μέλισσες», πραγματοποίησε μια άκρως καλοκαιρινή εμφάνιση σε γνωστό παραλιακό...

MC MEDIA NETWORK

EURO 2020: Ματσάρες πρόκρισης και θρίλερ!

Θρίλερ πρόκρισης σε 2ο και 3ο Όμιλο, αφού μπορεί Βέλγιο και Ολλανδία να έχουν προκριθεί, ωστόσο για τις άλλες θέσεις γίνεται… χαμός! 3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ Αυστρία –...

Προκόπης Αγαθοκλέους: Σπάνια φωτογραφία με τα δύο του παιδιά

Ευτυχισμένος μπαμπάς Γιορτή του Πατέρα η 20η Ιουνίου και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν τρυφερές αναρτήσεις με πρωταγωνιστές γνωστούς – και μη – μπαμπάδες. Φωτογραφίες από...

Έγινε χαμός! Ο Μάστορας άρπαξε την σύντροφο του και τη φίλησε στο στόμα (Βίντεο)

Χαμός με το καυτό φιλί το Χρήστου Μάστορα στην σύντροφό του!!! Χθες βράδυ το μοναδικό μουσικό συγκρότημα, «Μέλισσες», πραγματοποίησε μια άκρως καλοκαιρινή εμφάνιση σε γνωστό παραλιακό...

Lifestyle

Lifestyle

EURO 2020: Ματσάρες πρόκρισης και θρίλερ!

Θρίλερ πρόκρισης σε 2ο και 3ο Όμιλο, αφού μπορεί Βέλγιο και Ολλανδία να έχουν προκριθεί, ωστόσο για τις άλλες θέσεις γίνεται… χαμός! 3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ Αυστρία –...

Παραμείνει ανοικτή η Πύλη Εμβολιασμού για όλες τις ηλικίες

Θα παραμείνει ανοικτή μέχρι να εξαντληθούν τα ραντεβού

Αυτά είναι τα δύο θύματα από τη συντριβή αεροσκάφους στην Ηλεία

Ο πιλότος ήταν δάσκαλος από την Αμαλιάδα, παντρεμένος με δύο παιδιά - Ο συνεπιβάτης του ήταν κάτοικος της πόλης του Μεσολογγίου με μεγάλη αγάπη για τα αεροπλάνα

Advertorials