MC MEDIA NETWORK

April 14, 2021 Wednesday 20:46:51

Εγγραφή στο
Newsletter

Αρχική Βουλευτικές Παρουσιάσεις Στυλιανίδης Στέλιος: Υποψήφιος Βουλευτής Λεμεσού

Στυλιανίδης Στέλιος: Υποψήφιος Βουλευτής Λεμεσού

-

Ο Στέλιος Στυλιανίδης, γεννήθηκε στην Λεμεσό, στις 08/10/1965, από πατέρα ράφτη και μητέρα οικοκυρά. Είναι το τέταρτο και τελευταίο παιδί της οικογένειας. Τα πρώτα του γράμματα τα διδάχθηκε στην Α’ Αστική Σχολή Λεμεσού, ενώ ολοκλήρωσε την προ-πτυχιακή του εκπαίδευση αποφοιτώντας με Άριστα από το Λανίτειο Ελληνικό Γυμνάσιο Λεμεσού το 1983.

Το 1984, με υποτροφία από την Κυπριακή Δημοκρατία, μεταβαίνει στην Σοβιετική Ένωση και συγκεκριμένα στην πόλη του Κιέβου, όπου φοίτησε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Ινστιτούτου Μηχανικών Οικοδομών, από την οποία και αποφοίτησε το 1991 αποκτώντας τον τίτλο του Master of Science στην Αρχιτεκτονική και τον Αστικό Σχεδιασμό. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έτυχε πολλών διακρίσεων για την άριστη φοίτησή του, μεταξύ των οποίων και το Αριστείο του Υπουργείου Παιδείας της Ουκρανίας. Ομιλεί με ευχέρεια την ελληνική, ρωσική και αγγλική γλώσσα.

Στην επαγγελματική του σταδιοδρομία εργάστηκε στην Κύπρο και την Ρωσία σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, ίδρυσε μαζί με την σύζυγό του σε ιδιωτικό γραφείο Μελετών, είναι ιδιοκτήτης εταιρείας ανάπτυξης στην Βουλγαρία, ενώ από το 2000 και για 20 συνεχή χρόνια κατείχε την θέση του Δημοτικού Αρχιτέκτονα Λεμεσού.

Με την τελευταία του ιδιότητα εκπροσωπούσε την Λεμεσό και την Κύπρο σε Διεθνείς οργανισμούς και Fora. Είναι ενεργό μέλος του δικτύου ευρωπαϊκών πόλεων CIVITAS, του δικτύου βιώσιμης ανάπτυξης ελλαδο-κυπριακών πόλεων CIVINET CY-GR, του ευρωπαϊκού οργανισμού αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Europa Nostra, του δικτύου μεσογειακών πόλεων Med Cities, του ευρωπαϊκού παρατηρητήριου Βιώσιμης Κινητικότητας ELTIS κ.ά.

Είναι ο συγγραφέας πολλών άρθρων σε ευρωπαϊκές επιστημονικές εκδόσεις ενώ έχει δώσει δεκάδες διαλέξεις και παρουσιάσεις σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και συνδιασκέψεις σχετικές με την Αστική Ανάπτυξη, την Βιώσιμη Κινητικότητα και την Αρχιτεκτονική Κληρονομιά.

Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει αναπτύξει και άλλες ενασχολήσεις. Στα μαθητικά του χρόνια υπήρξε αθλητής στίβου του Γυμναστικού Συλλόγου Ολύμπια, ενώ παράλληλα υπήρξε μέλος της εφηβικής καλαθοσφαιρικής ομάδας της Αθλητικής Ένωσης Λεμεσού, ως επίσης και της ομάδας καλαθόσφαιρας του Πανεπιστημίου του. Μέχρι σήμερα εξακολουθεί να ασχολείται ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό. Είναι επίσης διπλωματούχος εκπαιδευτής Δεξιοτήτων Προσωπικής Ανάπτυξης και Ηγεσίας.

Έχει αναπτύξει πλούσια κοινωνική δράση. Διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Α’ Δημοτικού Λεμεσού και μέλος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Κύπρου, μέλος της Επαρχιακής Γραμματείας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου, Επαρχιακός Γραμματέας της Συντεχνίας δημοτικών και ημι-κρατικών οργανισμών της ΔΕΟΚ, Έφορος Γυναικείας Καλαθόσφαιρας της ΑΕΛ Λεμεσού, ενώ είναι μέλος του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου, του Γυμναστικού Συλλόγου «Ολύμπια» και σε διάφορες άλλες οργανώσεις και σωματεία. Είναι μέλος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ.

Από το 1989 είναι νυμφευμένος με την Έλενα Κολοκασίδου, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Αλέξανδρο, γεννηθείς το 1993, ο οποίος βαδίζει στα βήματα του πατέρα του αφού έχει αποκτήσει τον τίτλο του Master of Science στην Αρχιτεκτονική από το Πανεπιστήμιο του Aachen στην Γερμανία, και την Νεφέλη, γεννηθείσα το 1999, η οποία φοιτά στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

Στις 12 του Μάη υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για τις βουλευτικές εκλογές

Η εγγραφή στα εκλογικά κέντρα εξωτερικού έχει παραταθεί κατά 3 εβδομάδες μέχρι δηλαδή τις 23 Απριλίου

ΥΠΕΣ: Αναρτήθηκαν για επιθεώρηση και τυχόν ενστάσεις οι συμπληρωματικοί εκλογικοί κατάλογοι

Μετά την παρέλευση συγκεκριμένης προθεσμίας, καμία ένσταση δεν μπορεί να γίνει δεκτή #cyprustimes

Κίνημα «ΑΦΥΠΝΙΣΗ 2020» και «Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης» ενώνουν δυνάμεις για τις εκλογές

«Στόχος μας η φωνή και η δύναμη του πολίτη να καθορίζει πολιτική για αποκατάσταση κράτους ισονομίας και ισοπολιτείας»

Ο Υποψήφιος Πέτρος Ζαρούνας στη CT: Με τη ψήφο μας τιμωρούμε όσα κόμματα εμπλέκονται στη διαφθορά

«Το Μάιο θα φανεί το κατά πόσο οι Κύπριοι πολίτες θέλουν να τιμωρήσουν σε κομματικό επίπεδο αλλά και προσωπικό όσους και όσες εμπλέκονται σε σκάνδαλα ή στη συγκάλυψη τους δηλώνει στη #CyprusTimes ο υποψήφιος Λάρνακας, με το ΔΗΚΟ