MC MEDIA NETWORK

April 14, 2021 Wednesday 12:00:08

Εγγραφή στο
Newsletter

Αρχική Βουλευτικές Παρουσιάσεις Γιώργος Σολωμού: Υποψήφιος Βουλευτής Κερύνειας

Γιώργος Σολωμού: Υποψήφιος Βουλευτής Κερύνειας

-

Γεννήθηκε το 1977 στην Λευκωσία. Μεγάλωσε στους Αγίους Ομολογητές, αποφοίτησε από το Λύκειο Ακροπόλεως και υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία, ως Λοχίας Στρατονομίας. Σήμερα, υπηρετεί την Εθνική Φρουρά ως Εθνοφύλακας.

Το 2000 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του New Haven των ΗΠΑ, με πτυχίο στις Διεθνείς Επιχειρήσεις καθώς και δεύτερο πτυχίο και μεταπτυχιακό στα Χρηματοοικονομικά. Εργάστηκε σε εταιρεία χρηματοοικονομικών στις ΗΠΑ και επιστρέφοντας στην Κύπρο, δούλεψε ως οικονομικός διευθυντής, σε εταιρεία τεχνολογίας. Το 2007 δημιούργησε εταιρεία συμβούλων και ερευνών της κοινής γνώμης, της οποίας ήταν Διευθυντής έως το 2014, όταν και ανέλαβε Διευθυντής του γραφείου του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλου.

Από τα νεανικά του χρόνια είχε έντονη και  συνεχή ανάμειξη στα κοινά και στην πολιτική. Στα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε ένας εκ των ιδρυτών και πρόεδρος της Ελληνικής Αδελφότητας New Haven. Με την επάνοδο του στη Κύπρο, της ΝΕ.ΔΗ.Κ Λευκωσίας. Από το 2009 εκλέγεται συνεχώς στην Κεντρική Επιτροπή και από το 2014 όντας μέλος της Νεολαίας του Δημοκρατικού Κόμματος, αναλαμβάνει ως Επαρχιακός Γραμματέας στο Εκτελεστικό Γραφείο και τη Γραμματεία του ΔΗ.ΚΟ. Είναι υπεύθυνος των τομέων Προσφυγικών Θεμάτων, Τουρισμού και Ευημερίας των ζώων καθώς και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών του κόμματος. Αδιάληπτη είναι και η κοινωνική του δράση.

Με αφορμή την αγάπη και την ενασχόληση του με την ποδηλασία, το 2017, ίδρυσε την Ποδηλατική Ομάδα «Λάπηθος-Επιστροφή» με κύριο στόχο την φιλανθρωπική προσφορά. Επίσης έχει αναλάβει την πρωτοβουλία, εκ μέρους του ΔΗ.ΚΟ, για την προώθηση δημιουργίας νομικού πλαισίου για τους Σκύλους Συνοδούς Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), κυρίως για παιδιά. Το 2020 πρωτοστάτησε στην επαναδραστηριοποίηση της ανδρικής καλαθοσφαιρικής ομάδας της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας. Χάριν αυτής της πρωτοβουλίας, η ομάδα επέστρεψε στο Κυπριακό πρωτάθλημα μετά από 20 ολόκληρα χρόνια απουσίας. Είναι υπεύθυνος των Καλαθοσφαιρικών ομάδων του σωματείου. Κατοικεί στη Λευκωσία και είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Νάσια Αμπίζα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

ΥΠΕΣ: Αναρτήθηκαν για επιθεώρηση και τυχόν ενστάσεις οι συμπληρωματικοί εκλογικοί κατάλογοι

Μετά την παρέλευση συγκεκριμένης προθεσμίας, καμία ένσταση δεν μπορεί να γίνει δεκτή #cyprustimes

Κίνημα «ΑΦΥΠΝΙΣΗ 2020» και «Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης» ενώνουν δυνάμεις για τις εκλογές

«Στόχος μας η φωνή και η δύναμη του πολίτη να καθορίζει πολιτική για αποκατάσταση κράτους ισονομίας και ισοπολιτείας»

Ο Υποψήφιος Πέτρος Ζαρούνας στη CT: Με τη ψήφο μας τιμωρούμε όσα κόμματα εμπλέκονται στη διαφθορά

«Το Μάιο θα φανεί το κατά πόσο οι Κύπριοι πολίτες θέλουν να τιμωρήσουν σε κομματικό επίπεδο αλλά και προσωπικό όσους και όσες εμπλέκονται σε σκάνδαλα ή στη συγκάλυψη τους δηλώνει στη #CyprusTimes ο υποψήφιος Λάρνακας, με το ΔΗΚΟ

Ο Υποψήφιος Γιώργος Γεωργίου στη CT: Θέλω να εξαλειφθεί η πελατειακή σχέση πολίτη-πολιτικού

Ο δημοσιογράφος που κατέρχεται υποψήφιος στη Λευκωσία με το Κ.Σ. ΕΔΕΚ μιλά για την απογοήτευση των νέων ανθρώπων, για το ρουσφέτι, τη διαφθορά, και βεβαίως για το Κυπριακό