MC MEDIA NETWORK

April 14, 2021 Wednesday 19:57:55

Εγγραφή στο
Newsletter

Αρχική Βουλευτικές Παρουσιάσεις Nτίνος Ευθυμίου: Υποψήφιος Βουλευτής Κερύνειας

Nτίνος Ευθυμίου: Υποψήφιος Βουλευτής Κερύνειας

-

Ο Ντίνος Α. Ευθυμίου γεννήθηκε στην πανέμορφη Λάπηθο στις 26 Σεπτεμβρίου του 1954 και μεγάλωσε στην ενορία του Αγίου Θεοδώρου του στρατηλάτη. Έχει ρίζες από τον Καραβά και από την Βασίλεια.

Με την αποφοίτηση του από το Ελληνικό Γυμνάσιο Λαπήθου κατατάγηκε στην Εθνική Φρουρά και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως Λοχίας στην 190 Μοίρα Αντιαρματικού Πυροβολικού με έδρα το μοναστήρι της Παναγίας της Αχειροποιήτου, «φοιτώντας» στο σχολείο του πραξικοπήματος και της προδοσίας επί του πεδίου του πολέμου της τουρκικής εισβολής του 1974.

Αφού απολύθηκε, φοίτησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου σπούδασε Οικονομικά (Πολιτική Οικονομία) και αργότερα σε ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας. Συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα αρχικά με την Προοδευτική και όταν αυτή περιήλθε στα χέρια μεγάλου κόμματος της Κύπρου, δημιούργησε με άλλους Κύπριους την αυτόνομη κίνηση Κυπρίων φοιτητών.

Στην Κύπρο διετέλεσε για σχεδόν πέντε χρόνια μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων και Αδήλωτων Αιχμαλώτων μέχρι το 1993, όταν και διαχώρισε την θέση του επί των κριτηρίων Γκάλη για το πρόβλημα των αγνοουμένων. Στο πλαίσιο αυτό γνώρισε και τον αείμνηστο Θεόφιλο Γεωργιάδη και λίγο αργότερα μετά την δολοφονία του από ελληνόφωνους πράκτορες των Τούρκων οργάνωσε και ηγήθηκε της Επιτροπής Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν-Λεμεσού, με πλούσια αλληλέγγυα έμπρακτη δράση για τον Κουρδικό Ένοπλο Απελευθερωτικό Αγώνα.

Από τις 18 Δεκεμβρίου 2001 εκδίδει την μηνιαία (μέχρι στιγμής) εφημερίδα «Κερυνειώτικη Ηχώ».

Από τις 15 Μαΐου 2015, όταν η κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ απέρριψε την Διζωνική Δικοινοτική «Ομοσπονδία» βρέθηκε ενεργά δίπλα στην συγκεκριμένη πολιτική δύναμη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

Στις 12 του Μάη υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για τις βουλευτικές εκλογές

Η εγγραφή στα εκλογικά κέντρα εξωτερικού έχει παραταθεί κατά 3 εβδομάδες μέχρι δηλαδή τις 23 Απριλίου

ΥΠΕΣ: Αναρτήθηκαν για επιθεώρηση και τυχόν ενστάσεις οι συμπληρωματικοί εκλογικοί κατάλογοι

Μετά την παρέλευση συγκεκριμένης προθεσμίας, καμία ένσταση δεν μπορεί να γίνει δεκτή #cyprustimes

Κίνημα «ΑΦΥΠΝΙΣΗ 2020» και «Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης» ενώνουν δυνάμεις για τις εκλογές

«Στόχος μας η φωνή και η δύναμη του πολίτη να καθορίζει πολιτική για αποκατάσταση κράτους ισονομίας και ισοπολιτείας»

Ο Υποψήφιος Πέτρος Ζαρούνας στη CT: Με τη ψήφο μας τιμωρούμε όσα κόμματα εμπλέκονται στη διαφθορά

«Το Μάιο θα φανεί το κατά πόσο οι Κύπριοι πολίτες θέλουν να τιμωρήσουν σε κομματικό επίπεδο αλλά και προσωπικό όσους και όσες εμπλέκονται σε σκάνδαλα ή στη συγκάλυψη τους δηλώνει στη #CyprusTimes ο υποψήφιος Λάρνακας, με το ΔΗΚΟ