MC MEDIA NETWORK

April 14, 2021 Wednesday 21:00:36

Εγγραφή στο
Newsletter

Αρχική Βουλευτικές Παρουσιάσεις Μιχάλης Παρασκευά: Υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας

Μιχάλης Παρασκευά: Υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας

-

Γεννήθηκα στις 17 Νοεμβρίου 1976 στην Λευκωσία όπου και διαμένω με την σύζυγο μου εκπαιδευτικό και τραγουδοποιό Στέλλα Στυλιανού.

Αποφοίτησα το 1994 από το Λύκειο Ακροπόλεως.

Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής μου θητείας ως Έφεδρος Αξιωματικός Πεζικού, το 1996 μετέβηκα στην αγαπημένη μου Θεσσαλονίκη για τις σπουδές μου στο Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκα με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό στην Ποδηλασία με την ομάδα του ΑΠΟΕΛ, με επιστέγασμα το 1993 όταν αναδείχθηκα Πρωταθλητής εφήβων, καθώς επίσης και ως μέλος της Εθνικής Κύπρου συμμετείχα σε διεθνείς αγώνες.

Στην Θεσσαλονίκη ανέπτυξα πολύ έντονη πολιτική δράση κυρίως σε ό,τι αφορά το κυπριακό με κορωνίδα  την πρακτική προσπάθεια πίεσης προς την Τουρκία με καταχώρηση προσφυγών εναντίον της στο ΕΔΔΑ στα πρότυπα της υπόθεσης Λοϊζίδου το 1998 με την συνεργασία του καθηγητή μου Συνταγματολόγου Δημοσθένη Τσούρκα.

Από το 2005 διατηρώ δικό μου δικηγορικό γραφείο στην Λευκωσία ως αυτοεργοδοτούμενος και ασχολούμαι πολύ ενεργά με την μάχιμη δικηγορία σε όλους τους κλάδους δικαίου.

Ασχολήθηκα ενεργά με υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ανέπτυξα έντονη πολιτική/κοινωνική δράση σε πολλούς τομείς, όπως δικαιώματα προσφύγων, μεταναστών, προστασίας κατά της αστυνομικής βίας, όπου συμμετείχα σε ομάδα πρωτοβουλίας το 2009, προστασίας του περιβάλλοντος με την συμμετοχή μου σε ομάδα πρωτοβουλίας το 2010 κατά του παράνομου και επικίνδυνου περιβαλλοντικά κτισίματος καθεδρικού ναού στο κέντρο της παλιάς πόλης της Λευκωσίας.

Η μεγαλύτερη κοινωνική και πολιτική μου δράση υπήρξε ο αγώνας για την σωτηρία του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων από το 2013, η οποία κορυφώθηκε κατά την διάρκεια της δίκης μου για πολιτική ανυπακοή το 2015, όπου εκατοντάδες συμπολίτες μας ενεργοποιήθηκαν μαζί με την Πρωτοβουλία για τον Κοινωνικό Έλεγχο του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων που δημιουργήσαμε το 2014 και συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Το 2017 σε συνεργασία με τους Οικολόγους συντάξαμε σχετικό νομοσχέδιο τροποποίησης του νόμου περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων το οποίο υποβλήθηκε εκ μέρους των Οικολόγων και εκκρεμεί έκτοτε στην βουλή.

Το 2014 ως δικηγόρος του Χαμπή Χειμώνα από την Ξυλοφάγου ανέλαβα δράση κατά των παράνομων δικαστηρίων και αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων, εκπροσωπώντας τον Χαμπή Χειμώνα ενώπιον του ίδιου του λεγόμενου δικαστηρίου των βάσεων ,αλλά και με καταχώρηση Quo Warranto ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου, διακηρύσσοντας ότι αυτά είναι παράνομα μορφώματα σύμφωνα με το ίδιο το Ανώτατο Δικαστήριο και το ΕΔΔΑ.

Το 2015 σε συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών υποβλήθηκαν οι θέσεις μας και έκτοτε δυστυχώς εκκρεμούν σχετικές ενέργειες.

Το μεγάλο σχολείο που υπήρξε ο αγώνας για την σωτηρία του ΤΚΑ με δίδαξε ότι δυστυχώς η κυπριακή κοινωνία δεν φαίνεται να είναι πρόθυμη να αυτοοργανωθεί και να πάρει η ίδια την μοίρα της στα χέρια της με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, έτσι όταν και εν τέλει το 2017 κλήθηκα να πληρώσω το μεγάλο κόστος των επιλογών μου σε πολλά επίπεδα, πήρα την απόφαση ότι ο μόνος τρόπος να πετύχεις την αλλαγή είναι μόνο με τον βρίσκεσαι εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις .

Αυτό είναι που με ωθεί και με ενεργοποιεί και τώρα, μαζί με το κίνημα Οικολόγων που ήδη συμπορευθήκαμε σε κοινούς αγώνες, να βρεθώ εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις, ώστε να μπορέσω να έχω την ευκαιρία να κάνω ουσιαστικές πράξεις και να αλλάξουμε πρακτικά τα πράγματα για το καλό της κοινωνίας.

 

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

Στις 12 του Μάη υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για τις βουλευτικές εκλογές

Η εγγραφή στα εκλογικά κέντρα εξωτερικού έχει παραταθεί κατά 3 εβδομάδες μέχρι δηλαδή τις 23 Απριλίου

ΥΠΕΣ: Αναρτήθηκαν για επιθεώρηση και τυχόν ενστάσεις οι συμπληρωματικοί εκλογικοί κατάλογοι

Μετά την παρέλευση συγκεκριμένης προθεσμίας, καμία ένσταση δεν μπορεί να γίνει δεκτή #cyprustimes

Κίνημα «ΑΦΥΠΝΙΣΗ 2020» και «Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης» ενώνουν δυνάμεις για τις εκλογές

«Στόχος μας η φωνή και η δύναμη του πολίτη να καθορίζει πολιτική για αποκατάσταση κράτους ισονομίας και ισοπολιτείας»

Ο Υποψήφιος Πέτρος Ζαρούνας στη CT: Με τη ψήφο μας τιμωρούμε όσα κόμματα εμπλέκονται στη διαφθορά

«Το Μάιο θα φανεί το κατά πόσο οι Κύπριοι πολίτες θέλουν να τιμωρήσουν σε κομματικό επίπεδο αλλά και προσωπικό όσους και όσες εμπλέκονται σε σκάνδαλα ή στη συγκάλυψη τους δηλώνει στη #CyprusTimes ο υποψήφιος Λάρνακας, με το ΔΗΚΟ