Η Μαρίνα Χατζηκώστα γεννήθηκε στην Κόρινθο στις 5 Απριλίου 1982.
Κατάγεται από την σκλαβωμένη Τύμπου, εκ πατρογονίας και την Κόρινθο Πελοποννήσου, εκ μητρογονίας. Έχει πτυχίο επικοινωνιολογίας και δημοσιογραφίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στη διάρκεια των σπουδών της ήταν εκπρόσωπος του Παντείου Πανεπιστημίου στο εξωτερικό και συμμετείχε σε σειρά συνεδρίων, ως ομιλήτρια, στα Βαλκάνια και την Τουρκία.
Είναι κάτοχος επαγγελματικού τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών από το LSE, στον τομέα της επικοινωνίας, με ειδίκευση «Η εικόνα των κρατών και η χρήση της προπαγάνδας ως μέσο χειραγώγησης».
Στη διάρκεια των σπουδών της συνεργαζόταν με το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης (Ελλάδα) και το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων στον τομέα της επισκόπησης, καταγραφής και ανάλυσης του ημερήσιου τουρκικού τύπου.
Εργάζεται ως δημοσιογράφος τα τελευταία 18 χρόνια και είναι κάτοχος επαγγελματικού τίτλου δημοσιογραφίας της σχολής του BBC, με το οποίο συνεργάστηκε στην ομάδα έρευνας για θέματα Μέσης Ανατολής, λαμβάνοντας ειδίκευση στο Παλαιστινιακό ζήτημα.
Υπηρέτησε τη δημοσιογραφία από το διεθνές και διπλωματικό ρεπορτάζ, ενώ κάλυψε γεγονότα σε εμπόλεμες ζώνες και άλλες διεθνείς αποστολές.
Είναι μέλος των δημοσιογράφων χωρίς σύνορα και μεταξύ άλλων έχει βρεθεί στο Ιράκ, στη Συρία, στο Αφγανιστάν, στην Αίγυπτο, στον Λίβανο, στο Ισραήλ, στη Λωρίδα της Γάζας, στη Δυτική Όχθη, στην Αλβανία και σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.
Έχει εργαστεί στην ΕΡΤ, στο Μέγα (Ελλάδος) σε διάφορες εκπομπές έρευνας, καθώς και σε δελτία ειδήσεων στον ΑΝΤ1 Κύπρου και την τηλεόραση Σίγμα και τη γερμανική DW.
Τα τελευταία χρόνια είχε τη δική της ειδησεογραφική εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι», για την οποία είχε και την ευθύνη της Αρχισυνταξίας. Παρουσίαζε επίσης τις «Τομές στα Γεγονότα» weekend edition, ενώ ήταν διευθύντρια σύνταξης του Sigmalive.
Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα – αναλύσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό, ενώ ήταν τακτική συντάκτρια – αναλύτρια στην εφημερίδα «Η Σημερινή της Κυριακής».
Στη διάρκεια της καριέρας της έχει εξασφαλίσει συνεντεύξεις από μεγάλες διεθνείς προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων η Σιγκρίντ Κάαγκ (επικεφαλής της αποστολής ΟΗΕ για απομάκρυνση των Χημικών της Συρίας), τον Κλάουζ Ρέγκλινγκ (Γενικός Διευθυντής Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας), τον Ντένις Μουκουέγκε (Νομπελίστας γυναικολόγος στο Κογκό), την Νάντια Μουράντ (Νομπελίστρια ακτιβίστρια – σκλάβα των τζιχαντιστών), τους επικεφαλής της ουκρανικής επανάστασης (Euromaidan), την Πατρίτσια Γκουτιέρεζ Σεμπάγιος (πολιτικός της δημοκρατικής αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας) και τον Τζαν Ντουντάρ (καταζητούμενος Τούρκος δημοσιογράφος).
Είναι δημιουργός ντοκιμαντέρ. Το πρώτο της ντοκιμαντέρ με τίτλο «Πορεία Θανάτου, 361 Τ.Π» αναφέρεται στα γεγονότα της τουρκικής εισβολής του 1974 και φιλοξενεί συνεντεύξεις των επιζώντων της ηρωικής μάχης του Κουτσοβέντη, που δόθηκε στις 24 Ιουλίου 1974.
Διευθύνει τη δική της εταιρεία παραγωγής ντοκιμαντέρ και δημοσιογραφικών υπηρεσιών και υπηρεσιών επικοινωνίας.
H Μαρίνα Χατζηκώστα είναι η εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλληλεγγύη.
Είναι ενεργό μέλος φιλοζωικών οργανώσεων και ανάδοχος μητέρα παιδιού τρίτης χώρας.
Αγαπημένο απόφθεγμα: «Δεν υπάρχουν ιδέες. Υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν ιδέες. Κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει». Νίκος Καζαντζάκης.