MC MEDIA NETWORK

April 14, 2021 Wednesday 19:16:42

Εγγραφή στο
Newsletter

Αρχική Βουλευτικές Παρουσιάσεις Μαρία Κόκκινου Μπέγκε: Υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας

Μαρία Κόκκινου Μπέγκε: Υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας

-

Αριστίνδην Υποψήφια

Η Μαρία Κόκκινου Μπέγκε γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 1959 στην Καρπασία της επαρχίας Κυρήνειας στην Κύπρο. Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές της σπουδές στο τρίγλωσσο (ελληνικά-αγγλικά-γαλλικά) Γυμνάσιο St Joseph School στη Λευκωσία και στη συνέχεια φοίτησε στο CDA College in Cyprus. Επιλέον της μητρικής της γλώσσας, Ελληνικά, μιλά επίσης Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Σουηδικά. Μεταξύ 1977 και 1990 ασχολήθηκε ως Λειτουργός στοΤμήμα Προϋπολογισμού των Κυπριακών Αερογραμμών.

Κατά την περίοδο 1991-1994φοίτησε στο London Polytechnic/Martran College και πήρε πτυχίο στο Management Strategy-Public Relations Management ενώ την περίοδο 1994-1996 σπούδασε Ευρωπαϊκές Δημόσιες Σχέσεις στο πανεπιστήμιο του Exeter από το οποίο της απονεμήθη ο μεταπτυχιακός τίτλο ειδίκευσης M.A. European Public Relations με βαθμό «άριστα». Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των σπουδών της η Μαρία εργάστηκε ως ασκούμενη στις εταιρείες European Strategy στις Βρυξέλλες και Westminster Strategy στο Λονδίνο.

Ακολούθως και έως το 2007 η Μαρία διετέλεσε πολιτικός σύμβουλος και στενή συνεργάτης του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κυπρίων και της Εθνικής Ομοσπονδίας Κυπρίων για την ανάδειξη του Κυπριακού.

Ταυτόχρονα, από το 1998 και μέχρι το 2000, η Μαρίααπασχολήθηκε ως σύμβουλος Δημοσίων Συμφερόντων (Public Affairs Consultant) ενώ από το 2000 μέχρι το 2004 ως σύμβουλος στους τομείς του Political Lobbying και των Δημοσίων Σχέσεων. Το 2004 προχώρησε στην ίδρυσηδικής της εταιρείας, της EUMAP Consulting Ltd, η οποίαμέχρι και σήμερα προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα  Political Lobbying και Ευρωπαϊκών Δημοσίων Σχέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με τις επαγγελματικές της δραστηριότητες, η Μαρία παραμένει μία ενεργή πολίτης. Για παράδειγμα, συνέβαλε αποφασιστικά στη δημιουργία του Συνδέσμου Απόδημων Κυπρίων Μαρωνιτών, την προεδρία του οποίου κατείχε για έξι χρόνια από το 2007 έως το 2012. Έχει τακτική συμμετοχή στα Συνέδρια των Βρετανικών πολιτικών κομμάτων, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κυπρίων στην Κύπρο, της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα στην Ουάσιγκτον, καθώς και στα Συνέδρια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ως εκπρόσωπος του κόμματος του Δημοκρατικού Συναγερμού της Κύπρου.

Είναι ενεργό μέλος των Chartered Institute of Public Relations, του Συντηρητικού Κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας, του κόμματος Δημοκρατικού Συναγερμού στην Κύπρο και της Οργάνωσης Lipoedema UK, ενώ έχει τιμηθεί από την Πρωτοπορία ΗΒ για τη σημαντική προσφορά της προς την Οργάνωση.

Τα τελευταία πέντε [5] χρόνια έχει δημιουργήσει και διατηρεί στο Facebook ένα φιλανθρωπικό φόρουμ παγκόσμιας εμβέλειας για γυναίκες που πάσχουν από τη νόσο «Λιποίδημα», νόσος από την οποία έχει και η ίδια διαγνωστεί. Το Φόρουμ υπερβαίνει τα 11.700 μέλη προερχόμενα από 100 και πλέον χώρες της υφηλίου.

Τα ενδιαφέροντα της συμπεριλαμβάνουν ταξίδια, χορό, τέχνη, περπάτημα,ποδηλασία, international and affairs, τηλεοπτικά προγράμματα σε διάφορες γλώσσες και ποδόσφαιρο.

Παντρεμένη με τον Reimer Boege ( Ευρωβουλευτής 1989-2019).

Σκέψεις για πρόωρο κλείσιμο Δημοτικών για το Πάσχα. «Κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση»

Αναμένει από τη Δευτέρα εισηγήσεις από τους επιδημιολόγους ο Κωνσταντίνος Ιωάννου - Πότε αναμένονται αποφάσεις

Θα απαλλαχτούν από τα rapid test οι εμβολιασθέντες σύντομα

Στον «πάγο» προσωρινά το εμβόλιο Johnson & Johnson μετά από σύσταση της εταιρείας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

Στις 12 του Μάη υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για τις βουλευτικές εκλογές

Η εγγραφή στα εκλογικά κέντρα εξωτερικού έχει παραταθεί κατά 3 εβδομάδες μέχρι δηλαδή τις 23 Απριλίου

ΥΠΕΣ: Αναρτήθηκαν για επιθεώρηση και τυχόν ενστάσεις οι συμπληρωματικοί εκλογικοί κατάλογοι

Μετά την παρέλευση συγκεκριμένης προθεσμίας, καμία ένσταση δεν μπορεί να γίνει δεκτή #cyprustimes

Κίνημα «ΑΦΥΠΝΙΣΗ 2020» και «Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης» ενώνουν δυνάμεις για τις εκλογές

«Στόχος μας η φωνή και η δύναμη του πολίτη να καθορίζει πολιτική για αποκατάσταση κράτους ισονομίας και ισοπολιτείας»

Ο Υποψήφιος Πέτρος Ζαρούνας στη CT: Με τη ψήφο μας τιμωρούμε όσα κόμματα εμπλέκονται στη διαφθορά

«Το Μάιο θα φανεί το κατά πόσο οι Κύπριοι πολίτες θέλουν να τιμωρήσουν σε κομματικό επίπεδο αλλά και προσωπικό όσους και όσες εμπλέκονται σε σκάνδαλα ή στη συγκάλυψη τους δηλώνει στη #CyprusTimes ο υποψήφιος Λάρνακας, με το ΔΗΚΟ