MC MEDIA NETWORK

April 14, 2021 Wednesday 20:49:26

Εγγραφή στο
Newsletter

Αρχική Βουλευτικές Παρουσιάσεις Κωνσταντίνος Οδυσσέως: Υποψήφιος Βουλευτής Αμμοχώστου

Κωνσταντίνος Οδυσσέως: Υποψήφιος Βουλευτής Αμμοχώστου

-

Αριστίνδην Υποψήφιος

Ο Κωνσταντίνος Οδυσσέως, είναι γενικός διευθυντής του ΑΝΤΕΝΝΑ, σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας. Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1964.

Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου και στο Europa College (δημοσιογραφία). Αναμείχθηκε έντονα στον μαθητικό και φοιτητικό συνδικαλισμό, καθώς υπήρξε πρόεδρος του μαθητικού συμβουλίου του λυκείου, της φοιτητικής κοινότητας της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και της συντονιστικής επιτροπής των σπουδαστών των ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Στην Εθνική Φρουρά υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός τεθωρακισμένων.  Από το 1987 ζει στο Παραλίμνι, όπου νυμφεύθηκε και απέκτησε δύο παιδιά. Εργάστηκε για πέντε χρόνια ως δάσκαλος στην ελεύθερη περιοχή της επαρχίας Αμμοχώστου.

Το 1992 άφησε τη μόνιμη θέση του στη δημόσια εκπαίδευση και έγινε ένα από τα πρώτα στελέχη της νεοσύστατης τότε ιδιωτικής τηλεόρασης στην Κύπρο. Εργάστηκε αρχικά στον τηλεοπτικό σταθμό ο ΛΟΓΟΣ, στον οποίο ανέλαβε πολλαπλά καθήκοντα, ως υπεύθυνος ροής, υπεύθυνος τύπου, συντάκτης και παρουσιαστής ειδήσεων. Το 1994 αποδέχτηκε πρόταση του επίσης νεοσύστατου τηλεοπτικού σταθμού SIGMA και εργάστηκε αρχικά ως αρχισυντάκτης και κεντρικός παρουσιαστής ειδήσεων, ενώ 4 χρόνια αργότερα διορίστηκε από το Δ.Σ. του σταθμού στη θέση του γενικού διευθυντή. Τα αμέσως επόμενα χρόνια ο σταθμός παρουσίασε αλματώδη άνοδο στην τηλεθέαση,  σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία της AGB-Nielsen. Το 2004 αποδέχτηκε πρόταση του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA Ελλάδος και εργάστηκε στην Αθήνα για δύο χρόνια, σε διευθυντικές θέσεις του σταθμού. Το 2006 επέστρεψε στην Κύπρο όπου ανέλαβε τη θέση του γενικού διευθυντή του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΝΑ στον οποίο εργάζεται μέχρι σήμερα. Ως γενικός διευθυντής σε δύο από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια της Κύπρου, ο Οδυσσέως έδωσε μεγάλη έμφαση στην κυπριακή παραγωγή και ιδιαίτερα στην κυπριακή μυθοπλασία, συμβάλλοντας με καθοριστικό τρόπο στην εξέλιξη της κυπριακής τηλεόρασης και στη διαμόρφωση της ψυχαγωγικής της ταυτότητας.

Ήταν ο δημιουργός και σεναριογράφος της πρώτης καθημερινής κωμικής σειράς της κυπριακής τηλεόρασης, με τίτλο «Στο Παρά Πέντε». Ως σεναριογράφος έγραψε συνολικά 8 σειρές: «Ξέφραγο Αμπέλι» (ΡΙΚ, 1992), «Στο Παρά Πέντε» (SIGMA, 1998), «Κύριε Πρόεδρε!» (SIGMA, 2002), «Σ’ Αγαπώ!» (SIGMA, 2004), «Δείξε Μου Τον Φίλο Σου» (ANT1, 2007), «Πανσέληνος» (ΑΝΤ1, 2009), «Ό,τι Αγάπησα» (ΑΝΤ1 2011), «Εσύ Στον Κόσμο Σου» (ΑΝΤ1, 2019).

Ως θεατρικός συγγραφέας έγραψε 3 κωμωδίες οι οποίες ανέβηκαν με σημαντική επιτυχία στη σκηνή: “Namaste!” (2015), “Made in Cyprus” (2016), «Ώρα Καλή» (2017).

Έχει γράψει επίσης αμέτρητα πολιτικά άρθρα, τόσο στην προσωπική του ιστοσελίδα όσο και στα κοινωνικά δίκτυα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

Στις 12 του Μάη υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για τις βουλευτικές εκλογές

Η εγγραφή στα εκλογικά κέντρα εξωτερικού έχει παραταθεί κατά 3 εβδομάδες μέχρι δηλαδή τις 23 Απριλίου

ΥΠΕΣ: Αναρτήθηκαν για επιθεώρηση και τυχόν ενστάσεις οι συμπληρωματικοί εκλογικοί κατάλογοι

Μετά την παρέλευση συγκεκριμένης προθεσμίας, καμία ένσταση δεν μπορεί να γίνει δεκτή #cyprustimes

Κίνημα «ΑΦΥΠΝΙΣΗ 2020» και «Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης» ενώνουν δυνάμεις για τις εκλογές

«Στόχος μας η φωνή και η δύναμη του πολίτη να καθορίζει πολιτική για αποκατάσταση κράτους ισονομίας και ισοπολιτείας»

Ο Υποψήφιος Πέτρος Ζαρούνας στη CT: Με τη ψήφο μας τιμωρούμε όσα κόμματα εμπλέκονται στη διαφθορά

«Το Μάιο θα φανεί το κατά πόσο οι Κύπριοι πολίτες θέλουν να τιμωρήσουν σε κομματικό επίπεδο αλλά και προσωπικό όσους και όσες εμπλέκονται σε σκάνδαλα ή στη συγκάλυψη τους δηλώνει στη #CyprusTimes ο υποψήφιος Λάρνακας, με το ΔΗΚΟ