MC MEDIA NETWORK

April 14, 2021 Wednesday 11:02:15

Εγγραφή στο
Newsletter

Αρχική Βουλευτικές Παρουσιάσεις Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης: Υποψήφιος Βουλευτής Πάφου

Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης: Υποψήφιος Βουλευτής Πάφου

-

Ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης γεννήθηκε το 1984 στην Πάφο.  Αποφοίτησε από το Α’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ Πάφου.  Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποκτώντας πτυχίο Αρχιτέκτονα Μηχανικού και ακολούθως συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική όπου και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στην Αρχιτεκτονική από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (UPenn).

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ανέπτυξε ιδιαίτερο ακαδημαϊκό ενδιαφέρον στην “Αλγοριθμική Αρχιτεκτονική” και την τεχνολογική αναβάθμιση της διαδικασίας της Αρχιτεκτονικής σύνθεσης,  συμμετέχοντας σε συνέδρια και παρουσιάσεις ενώ εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Εργάζεται ως Αρχιτέκτονας Μηχανικός σε Αρχιτεκτονικό γραφείο.  Ζει και  εργάζεται στην Πάφο.

Από πολύ μικρή ηλικία αναμείχθηκε με τα κοινά.  Πρόεδρος του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου του Α’ Λυκείου Εθνάρχη Μακαρίου Πάφου και μέλος της ΕΣΕΜ Πάφου.  Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ασχολήθηκε με τον φοιτητικό συνδικαλισμό υπηρετώντας την ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ.  Διετέλεσε Πρόεδρος της ΦΠΚ Πρωτοπορίας Θεσσαλονίκης το 2008-2009 και εκπρόσωπός της στην ΕΦΕΚ Θεσσαλονίκης.  Το 2012 εξελέγη Α’ Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Παγκύπρια.

Το 2014 ανέλαβε ως Υπεύθυνος της “Ακαδημίας Πολιτικής Παρέμβασης Νέων” διοργανώνοντας σειρά από συζητήσεις με θέματα όπως την Οριζόντια Ψηφοφορία, Μέθοδοι Κοινωνικής Παρέμβασης των Νέων και άλλα.

Υπηρέτησε ως μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης ¨ΠΑΦΟΣ 2017”.

Τον Αύγουστο του 2015 εξελέγη Πρόεδρος της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού Πάφου, περίοδο κατά την οποία η ΝΕΔΗΣΥ επέδειξε πλούσια δράση με εκδηλώσεις ενάντια στη Βία Κατά των Γυναικών και αποτέλεσε εμπνευστής της εκστρατείας ευαισθητοποίησης για ίσες ευκαιρίες στα ΑΜεΑ “νοιάζομαι” η οποία αποτελεί μέχρι σήμερα παγκύπριο θεσμό της ΝΕΔΗΣΥ.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2016 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στον Δήμο Πάφου.  Κατά τη θητεία του έχει καταθέσει σειρά προτάσεων, μεταξύ άλλων:

  • η ηλεκτρονική πλατφόρμα “ourPafos” με την οποία ο δημότης έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει τον Δήμο για κακοτεχνίες, προβλήματα,κλπ.  Η πλατφόρμα έχει υιοθετηθεί και από άλλους Δήμους στην Κύπρο.
  • την συμπερίληψη κονδυλίου για Συμμετοχικό Προϋπολογισμό βάσει του οποίου ο κάθε Δημότης μπορεί να υποβάλει τις δικές του προτάσεις για δράσεις και έργα που θα υλοποιεί ο Δήμος.  Σήμερα μέσω αυτής της διαδικασίας υλοποιείται στην Πάφο το πρώτο πάρκο/παιδική χαρά προσβάσιμο και για ΑΜεΑ.
  • Σχέδιο Ανάκαμψης του Εμπορικού Κέντρου, μια ολιστική προσέγγιση 50+ προτάσεων/παρεμβάσεων για ουσιαστική στήριξη του κέντρου.
  • Προτάσεις για στήριξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κυρίως εν μέσω της Πανδημίας

Τον Μάιο του 2018 εξελέγη Μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ και είναι το μοναδικό εκλεγμένο μέλος του σώματος από την επαρχία της Πάφου.  Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Σοφοκλέους, εκπαιδευτικό, και έχουν ένα γιο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

ΥΠΕΣ: Αναρτήθηκαν για επιθεώρηση και τυχόν ενστάσεις οι συμπληρωματικοί εκλογικοί κατάλογοι

Μετά την παρέλευση συγκεκριμένης προθεσμίας, καμία ένσταση δεν μπορεί να γίνει δεκτή #cyprustimes

Κίνημα «ΑΦΥΠΝΙΣΗ 2020» και «Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης» ενώνουν δυνάμεις για τις εκλογές

«Στόχος μας η φωνή και η δύναμη του πολίτη να καθορίζει πολιτική για αποκατάσταση κράτους ισονομίας και ισοπολιτείας»

Ο Υποψήφιος Πέτρος Ζαρούνας στη CT: Με τη ψήφο μας τιμωρούμε όσα κόμματα εμπλέκονται στη διαφθορά

«Το Μάιο θα φανεί το κατά πόσο οι Κύπριοι πολίτες θέλουν να τιμωρήσουν σε κομματικό επίπεδο αλλά και προσωπικό όσους και όσες εμπλέκονται σε σκάνδαλα ή στη συγκάλυψη τους δηλώνει στη #CyprusTimes ο υποψήφιος Λάρνακας, με το ΔΗΚΟ

Ο Υποψήφιος Γιώργος Γεωργίου στη CT: Θέλω να εξαλειφθεί η πελατειακή σχέση πολίτη-πολιτικού

Ο δημοσιογράφος που κατέρχεται υποψήφιος στη Λευκωσία με το Κ.Σ. ΕΔΕΚ μιλά για την απογοήτευση των νέων ανθρώπων, για το ρουσφέτι, τη διαφθορά, και βεβαίως για το Κυπριακό