MC MEDIA NETWORK

April 14, 2021 Wednesday 11:26:28

Εγγραφή στο
Newsletter

Αρχική Βουλευτικές Παρουσιάσεις Φράνσις Γκάυ: Υποψήφιος Βουλευτής Λεμεσού

Φράνσις Γκάυ: Υποψήφιος Βουλευτής Λεμεσού

-

O Δρ. Φράνσις Γκάυ είναι ένας αεικίνητος και δυναμικός μαέστρος και μουσικολόγος με σημαντική συναυλιακή δράση και εκδόσεις. Το ευρύ ρεπερτόριο και η έρευνά του επικεντρώνεται στη δυτική και νοτιοανατολική Ευρωπαϊκή μεσαιωνική και σύγχρονη μουσική δημιουργία.

 

Σήμερα είναι πρόεδρος το Κυπριακού Οινομουσειου, αρχιμουσικός και καλλιτεχνικός διευθυντής της Commandaria Orchestra και διδάσκει στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Γεννήθηκε στις 7 Απριλίου 1980 εντός των ΠΚΒ Ακρωτηρίου της Κύπρου. Διατηρεί τόσο τη Βρετανική όσο και την Κυπριακή υπηκοότητα. Τη μεγαλύτερο περίοδο των παιδικών και εφηβικών του χρόνων την πέρασε στην Ερήμη Λεμεσού.
Υπήρξε επί σειρά ετών ενεργό μέλος του Ορθόδοξου Πνευματικού Κέντρου Λεμεσού, της Ένωσης Ορθοδόξων Επιστημών Λεμεσού και έως το 2015 διετέλεσε ιεροψάλτης του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Ερήμης. Από το 1994 είναι ενεργό μέλος του Πνευματικού Ομίλου Λεμεσού και μέλος των ιστορικών του μουσικών συνόλων.

Φοιτά στην Εθνική Μουσική Ακαδημία της Βουλγαρίας «Πάντσο Βλαντιγκέροφ», από την οποία αποφοιτά το 2003 με Bachelor στα Μουσικο-παιδαγωγικά, το 2004 με Masters στη Μουσικολογία και στη συνέχεια Διεύθυνση Οπερατικής και Συμφωνικής Μουσικής. Είχε την μοναδική ευκαιρία να σπουδάσει δίπλα σε καταξιωμένους αρχιμουσικούς, μουσικολόγους και συνθέτες όπως οι Dimitar Christoff -με τον οποίο εργάστηκε και έπειτα συνεργάστηκε για δεκαέξι συναπτά χρόνια- Bojidar Abrashev και τον αρχιμουσικό Vasil Kazandjiev.
Είναι κάτοχος δύο διδακτορικών. Ο πρώτος διδακτορικός τίτλος του απονεμήθηκε το 2009 (Doctor of Musicology and Musical Art) υποστηρίζοντας και εκδίδοντας τη διατριβή με θέμα «Γιώργος Σισιλιάνος – Συνθέτης της σύγχρονης Ελλάδας». Ο δεύτερος διδακτορικός τίτλος του απονεμήθηκε το 2016 (Doctor of Musical Arts – Performing) υποστηρίζοντας τη διατριβή με θέμα «Orchestra Conducting Conventions in Free Bar Line Music Notation».

Άρθρα του έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια και συμπόσια και έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτες επιστημονικές εκδόσεις. Σημαντική είναι η έκδοση του βιβλίου του «Γιώργος Σισιλιάνος – διαπασών – Ένας διάλογος με τον Φράνσις Γκάυ», το οποίο είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 90 χρόνων από τη γέννηση και των 5 χρόνων από τον θάνατο αυτού του μεγάλου σύγχρονου Έλληνα συνθέτη. Η έκδοση αυτή παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα το 2011.

Έχει διευθύνει σειρές συναυλιών σε Βουλγαρία, Ελλάδα, Κύπρο και Πολωνία και έχει συνεργαστεί και διευθύνει διεθνείς οργανισμούς, θέατρα και ορχήστρες όπως την Commédie de Genève, την Εθνική Όπερα της Σόφιας, την Κρατική Όπερα της Βάρνας, τη Symphonieta Sophia κ.λπ. Έχει εμφανιστεί σε διεθνή φεστιβάλ όπως το Sofia 2015 Musical Weeks International Festival, Varna 2017 International Summer Music Festival, Pafos 2017 European Capital of Culture.
Στην Κύπρο, ανάμεσα σε άλλες παραγωγές, έχει συνεργαστεί με τον Κυπριακό Οργανισμό Όπερας, με τους οποίους έχει ετοιμάσει και διευθύνει τις όπερες “Ορφέας και Ευρυδίκη” του Ch. W. Gluck και “Διδώ και Αινείας” του H. Purcel.

Μεταξύ των ετών 2015-2018 υπήρξε μαέστρος της Avanti Crossover Symphonic Orchestra. Επίσης έχει διευθύνει πληθώρα χορωδιακών συνόλων όπως το Φωνητικό Συγκρότημα «Μελωδία» του Πνευματικού Ομίλου Λεμεσού, τη Δημοτική Χορωδία Δήμου Έγκωμης, τη Χορωδία του Πολιτιστικού Ομίλου Διάσταση και άλλες.

Σήμερα είναι μαέστρος των φωνητικών συνόλων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, του Μουσικού Σχολείου Αμμοχώστου και μουσικός διευθυντής των Orphean Singers Cyprus με τους οποίους έχει παρουσιάσει σε Αθήνα και Κύπρο, σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Αθηνών, το “Requiem” του Mozart και με την Commandaria Orchestra το “Gloria” του Vivaldi.

Είναι πρόεδρος του Κυπριακού Οινομουσείου και το 2009 ιδρύει κάτω από την ίδια στέγη την Commandaria Orchestra, της οποίας είναι αρχιμουσικός και καλλιτεχνικός διευθυντής. Το 2014 ιδρύει και παραμένει καλλιτεχνικός διευθυντής της επιτυχημένης σειράς συναυλιών κλασικής μουσικής «Commandaria Orchestra & Friends» η οποία έχει σκοπό, ανάμεσα σε άλλα, τη διάδοση της κλασικής μουσικής στη δυτική επαρχία της Λεμεσού.

Από το 2015 διδάσκει στο Τμήμα Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

ΥΠΕΣ: Αναρτήθηκαν για επιθεώρηση και τυχόν ενστάσεις οι συμπληρωματικοί εκλογικοί κατάλογοι

Μετά την παρέλευση συγκεκριμένης προθεσμίας, καμία ένσταση δεν μπορεί να γίνει δεκτή #cyprustimes

Κίνημα «ΑΦΥΠΝΙΣΗ 2020» και «Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης» ενώνουν δυνάμεις για τις εκλογές

«Στόχος μας η φωνή και η δύναμη του πολίτη να καθορίζει πολιτική για αποκατάσταση κράτους ισονομίας και ισοπολιτείας»

Ο Υποψήφιος Πέτρος Ζαρούνας στη CT: Με τη ψήφο μας τιμωρούμε όσα κόμματα εμπλέκονται στη διαφθορά

«Το Μάιο θα φανεί το κατά πόσο οι Κύπριοι πολίτες θέλουν να τιμωρήσουν σε κομματικό επίπεδο αλλά και προσωπικό όσους και όσες εμπλέκονται σε σκάνδαλα ή στη συγκάλυψη τους δηλώνει στη #CyprusTimes ο υποψήφιος Λάρνακας, με το ΔΗΚΟ

Ο Υποψήφιος Γιώργος Γεωργίου στη CT: Θέλω να εξαλειφθεί η πελατειακή σχέση πολίτη-πολιτικού

Ο δημοσιογράφος που κατέρχεται υποψήφιος στη Λευκωσία με το Κ.Σ. ΕΔΕΚ μιλά για την απογοήτευση των νέων ανθρώπων, για το ρουσφέτι, τη διαφθορά, και βεβαίως για το Κυπριακό