MC MEDIA NETWORK

April 14, 2021 Wednesday 21:05:59

Εγγραφή στο
Newsletter

Αρχική Βουλευτικές Παρουσιάσεις Ελένη Θεοχάρους: Υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας

Ελένη Θεοχάρους: Υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας

-

Γεννήθηκε στο Μεταλλείο Αμιάντου στις 24 Ιουνίου 1953. Γονείς της ο Χρίστος Θεοχάρους και η Χρυστάλλα Παρίλα. Είναι το πρώτο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας.

Δημοτικό σχολείο πήγε στην Δεύτερη και στην Έκτη Αστική Σχολή Λεμεσού και Γυμνάσιο στο Πρώτο Γυμνάσιο Θηλέων Λεμεσού και στο Πρακτικό τμήμα του Λανιτείου Γυμνασίου από όπου και απεφοίτησε με άριστα.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απεφοίτησε με άριστα. Ειδικεύθηκε στην Γενική Χειρουργική σε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και παράλληλα φοίτησε στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Εξειδικεύθηκε στην Παιδοχειρουργική και στην Παιδοουρολογία στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκπόνησε Πειραματική – Κλινικο-εργαστηριακή Διατριβή και πήρε τον τίτλο του Διδάκτορος με Άριστα.

Το 1991 εξελέγη Επίκουρη Καθηγήτρια της Παιδοχειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Από 1991 μέχρι το 2001 εργάστηκε ως Διευθύντρια της Παιδοχειρουργικής – Παιδο-ουρολογικής κλινικής του Μακάριου Νοσοκομείου στην Λευκωσία και παράλληλα δίδασκε Παιδοχειρουργική στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

Έλαβε τον τίτλο της Επίτιμης Διδάκτορος από το Εθνικό Πανεπιστήμιο του Συκτυβκάρ και της Επίτιμης Διδάκτορος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου. Συνέγραψε επιστημονικά συγγράμματα Χειρουργικής και Παιδοχειρουργικής. Δίδαξε Παιδοχειρουργική σε διάφορα νοσοκομεία Αναπτυσσόμενων Χωρών. Δίδαξε Αγωγή Υγείας στην Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Παντρεύτηκε το Ψυχίατρο Λούη Καριόλου (1953-2014) και απέκτησαν μια κόρη την Τζούλη που σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στα Πανεπιστήμια Κύπρου και Essex.

Περιλαμβάνεται ανάμεσα στους κορυφαίους Ευρωβουλευτές στην κατάταξη του 2018.

Κατέλαβε την δεύτερη θέση για τον καλύτερο βουλευτή του Τομέα για την Ανάπτυξη.

Μέλος των Επιτροπών Εξωτερικών και Ανάπτυξης, των Μεικτών Κοινοβουλευτικών Επιτροπών για την Τουρκία και τις χώρες ΑΚΕ και Πρόεδρος των Ομάδων Φιλίας ΕΕ – Αιγύπτου, ΕΕ – Κοινοπολιτείας, αντιπρόεδρος των Ομάδων ΕΕ – Αιγύπτου και ΕΕ – Κίνας.

Σπούδασε Ιατρική και Φιλοσοφία. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου. Δίδαξε σε πολλά Πανεπιστήμια Παιδοχειρουργική και Παιδοουρολογία.

Είναι μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Τραύματος και της Ακαδημίας Επιστημών της Κεντρικής Ασίας.

Είναι Επίτιμη Διδάκτωρ των Πανεπιστημίων Δημοκρίτειο, Σικτιβκάρ και Μινσκ.

Εργάστηκε εθελοντικά ως χειρουργός σε εμπόλεμες ζώνες και σε υποανάπτυκτες χώρες και σε περιοχές φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών και σε περιβαλλοντικά προγράμματα προς αντιμετώπιση της απερήμωσης και της πείνας.

Έχει επιτελέσει 33 χιλιάδες χειρουργικές επεμβάσεις. Τιμήθηκε από την Γαλλική Κυβέρνηση με τον τίτλο του «Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής» και το Πανευρωπαϊκό Βραβείο Εθελοντισμού. Οδός στην Βοσνία φέρει το όνομα της, ενώ της δόθηκε ο τίτλος της Δημότου Στεπανακέρτ.

Τιμήθηκε από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον τίτλο της Αρχόντισσας των Εκκλησιών και του Οφικιαλίου του Αγίου Μάρκου. Τιμήθηκε με πολλά και πολύ σημαντικά βραβεία και διακρίσεις.

Ως λογοτέχνις τιμήθηκε δύο φορές με το Πρώτο Κρατικό Βραβείο Ποιήσεως.

Διετέλεσε Βουλευτής και Ευρωβουλευτής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

Στις 12 του Μάη υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για τις βουλευτικές εκλογές

Η εγγραφή στα εκλογικά κέντρα εξωτερικού έχει παραταθεί κατά 3 εβδομάδες μέχρι δηλαδή τις 23 Απριλίου

ΥΠΕΣ: Αναρτήθηκαν για επιθεώρηση και τυχόν ενστάσεις οι συμπληρωματικοί εκλογικοί κατάλογοι

Μετά την παρέλευση συγκεκριμένης προθεσμίας, καμία ένσταση δεν μπορεί να γίνει δεκτή #cyprustimes

Κίνημα «ΑΦΥΠΝΙΣΗ 2020» και «Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης» ενώνουν δυνάμεις για τις εκλογές

«Στόχος μας η φωνή και η δύναμη του πολίτη να καθορίζει πολιτική για αποκατάσταση κράτους ισονομίας και ισοπολιτείας»

Ο Υποψήφιος Πέτρος Ζαρούνας στη CT: Με τη ψήφο μας τιμωρούμε όσα κόμματα εμπλέκονται στη διαφθορά

«Το Μάιο θα φανεί το κατά πόσο οι Κύπριοι πολίτες θέλουν να τιμωρήσουν σε κομματικό επίπεδο αλλά και προσωπικό όσους και όσες εμπλέκονται σε σκάνδαλα ή στη συγκάλυψη τους δηλώνει στη #CyprusTimes ο υποψήφιος Λάρνακας, με το ΔΗΚΟ