MC MEDIA NETWORK

March 4, 2021 Thursday 17:37:52

Εγγραφή στο
Newsletter

Αρχική Βουλευτικές Παρουσιάσεις Ελένη Σταύρου: Υποψήφια Βουλευτής Λεμεσού

Ελένη Σταύρου: Υποψήφια Βουλευτής Λεμεσού

-

Η Δρ Ελένη Σταύρου είναι ακαδημαϊκός και βουλευτής του ΔΗ.ΣΥ. στην επαρχία Λεμεσού από το 2016.  Είναι η συντονίστρια του κόμματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος και μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Άμυνας.

Συμμετέχει στα συνέδρια για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας(ΚΕΠΠΑ) και για τη Μόνιμη Διαρθρωμένη Στρατιωτική Συνεργασία (PESCO) τής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατέχει Μεταδιδακτορικό Τίτλο από το «Κέντρο Στρατηγικών Σπουδών» του Τελ Αβίβ, με Υποτροφία του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ.

Είναι κάτοχος Διδακτορικού Τίτλου από το κορυφαίο Πανεπιστήμιο  King’s College, με βαθμό Άριστα, για τις Σχέσεις Ελλάδος-Κύπρου με το Ισραήλ και τις Αραβικές Χώρες.

Απέκτησε, επίσης, Μεταπτυχιακό Τίτλο, Master’s Degree από το King’s College του στο Πρόγραμμα Μεσογειακών Σπουδών και Πολεμολογίας.

Είναι Κάτοχος και Πτυχίου Αγγλικής Φιλολογίας και Φιλοσοφίας τού Εθνικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέσα από σπουδές στην Αθήνα, στην Τενερίφη της Ισπανίας και της Λυών της Γαλλίας.

Μετά από τιμητική εξουσιοδότηση του Προέδρου Κάρολου Παπούλια μελέτησε, για πάνω από δύο χρόνια, τα απόρρητα αρχεία του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Έχει εκδώσει επιστημονικό σύγγραμμα  για τις σχέσεις της Ελλάδος με τις αραβικές χώρες και το Ισραήλ κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Παπανδρέου.

Το βιβλίο παρουσίασε στη Λευκωσία ο κ.Ιωάννης Κασουλίδης, ο τότε Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ο Καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστημίου κ. Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης.

Δίδαξε στο KINGS COLLEGE του Λονδίνου και για τέσσερα χρόνια σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο στην Λευκωσία.

Παρουσίασε Αναλύσεις της σε μεγάλα συνέδρια, στις ΗΠΑ και ειδικότερα στο Εβραϊκό «Λόμπι» και στελέχη του STATE DEPARTMENT, καθώς και στον Καναδά, την Λατινική Αμερική και την Ευρώπη.

Διετέλεσε σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας και των Υπουργών        Εξωτερικών, Άμυνας και Δημόσιας Τάξης για τα ζητήματα της Μέσης Ανατολής και μέλος του συμβουλίου Γεωστρατηγικών Μελετών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συνόδευσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ως Σύμβουλος τους, κατά επισκέψεις τους στο Ισραήλ και χώρες της Ευρώπης.

Τον Δεκέμβριο του 2012 έσπευσε εθελοντικά και μόνη στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς. Εκεί μελέτησε, στην Πρώτη Γραμμή, στα Στρατηγεία και στα Καταφύγια τις Μορφές και τα Μέσα του Σύγχρονου Πολέμου και την Ανάπτυξη του Άξονα Συνεργασίας Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδος.  Εκπροσώπησε, Άτυπα, αλλά Επάξια την Πατρίδα μας, στο Ισραήλ σε ώρες Δοκιμασίας.

Ως Βουλευτής, το 2018 κατά την τραγωδία της πυρκαγιάς στο ΜΑΤΙ ΑΤΤΙΚΗΣ, συνέδραμε αμέσως και έμπρακτα επί τόπου, ως απλή Εθελόντρια, στη σωτηρία και ανακούφιση των αδερφών μας.

Συμμετείχε στην ομάδα Συμβούλων του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας για τον Πόλεμο στο Ιράκ.

Παρουσίασε Αναλύσεις της, γεωπολιτικού περιεχομένου, σε συνέδρια στις ΗΠΑ και ειδικότερα, στο εβραϊκό λόμπι και στελέχη του State Department, στον Καναδά, στη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη.

Τις αναλύσεις της για τις γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, παρουσιάζει συχνά από την τηλεόραση, τα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες.

Κάθε χρόνο, στις 8 Μαρτίου, την Ημέρα της Γυναίκας, ως η μόνη γυναίκα Βουλευτής της Επαρχίας, διοργανώνει  ειδική εκδήλωση με συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών.

Στο ψηφοδέλτιο τών έξι υποψηφίων, κατά τις Ευρωεκλογές του 2019, ο Δημοκρατικός Συναγερμός περιέλαβε και την Δρ Ελένη Σταύρου.

Το Μάρτιο του 2020, κατόπιν έγκρισης του Υπουργού Άμυνας της Κ.Δ. και του Προέδρου του ΔΗ.ΣΥ.,  έσπευσε στον Έβρο και μελέτησε επί τόπου, τον υβριδικό πόλεμο της Τουρκίας κατά της Ελλάδας. Συνεργάστηκε με την ηγεσία του Ελληνικού Στρατού, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τους Προέδρους της  Βουλής των Ελλήνων και της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Τιμώντας την προεκλογική της δέσμευση για «Ανάσταση της Υπαίθρου» πρωτοστάτησε σε σειρά δράσεων τόσο εντός όσο και εκτός της Βουλή των Αντιπροσώπων, για την αναγέννηση της υπαίθρου, όπως:

-Διοργάνωση Ημερίδας τον Φεβρουάριο του 2020, για την κατασκευή του νέου οδικού άξονα Λεμεσού-Σαΐτα όπως και των οδικών αξόνων Λεμεσού-Πιτσιλιάς, Λεμεσού-Αρακαπά και Λεμεσού-Κρασοχωριών, με συμμετοχή του Υπουργού Μεταφορών κ. Γιάννη Καρούσου, του Έπαρχου Λεμεσού κ. Μάριου Αλεξάνδρου και πλήθους κοινοταρχών των κοινοτήτων του Τροόδους.

– Διοργάνωση Hμερίδας τον Νοέμβριο του 2019, με θέμα «TΙ ΛΕΜΕΣΟ ΘΕΛΟΥΜΕ;» με τη συμμετοχή Υπουργών και ανώτατων Αξιωματούχων όπου διαμορφώθηκαν σοβαρές αποφάσεις.

-Εγγραφή προς εξέταση από τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Περιβάλλοντος και Γεωργίας-Φυσικών Πόρων για θεμάτων που απασχολούν τους συμπολίτες μας που κατοικούν στην ύπαιθρο όπως:

Α)«Η θαλάσσια διάβρωση σε περιοχές της δυτικής επαρχίας Λεμεσού, στις οποίες η  παράλια ζώνη εμπίπτει πλήρως ή εν μέρει στις Βρετανικές Βάσεις Επισκοπής και οι ενδεχόμενοι τρόποι αντιμετώπισης της».

Β)«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί και ενδεχόμενοι τρόποι στήριξης τους από την Πολιτεία».

Γ)«Η ανάγκη δημιουργίας πράσινου σημείου σε ορεινές περιοχές και η δημιουργία χώρου επεξεργασίας».

Δ)« Η διαδικασία αδειοδότησης έργων εγκατάστασης αντιχαλαζικών διχτύων, στις ορεινές περιοχές».

-Επιπρόσθετα, κατατέθηκαν επερωτήσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς για ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη χωριών της υπαίθρου όπως λ.χ. η επίσπευση καταγραφής αγροτικών δρόμων ως δημοσίων και τα σχέδια της κυβέρνησης για διαχωρισμό και παράδοση οικοπέδων σε νέα ζευγάρια και άπορες οικογένειες για εγκατάσταση σε κοινότητες της υπαίθρου.

Η Κοινωνική Προσφορά της ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

Η Δρ Σταύρου ίδρυσε και προΐσταται της Οργάνωσης Εθελοντών «ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ», που δραστηριοποιείται στην Πρόληψη και την Αντιμετώπιση  της Παραβατικότητας των Ανηλίκων σε συνεργασία με όλους τους κρατικούς θεσμούς.

Συμμετέχει, επίσης, στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ευημερίας Τυφλών( Τμήμα Λεμεσού).

Συμμετέχει στα ειδικά προγράμματα διαφώτισης και στήριξης των Γυναικών που καταφεύγουν στη διαδικασία της « εξωσωματικής» διευκόλυνση της μητρότητας.

Οργανώνει και συντηρεί ποικίλες δραστηριότητες φροντίδας των αδέσποτων και «αποκατάσταση» σκύλων ανά το  Παγκύπριο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

Μουζάλα: Σε εξέλιξη η άρση περιοριστικών μέτρων… Η επαναλειτουργία χώρων πολιτισμού είναι κάτι πάρα πολύ θετικό

Δήλωση Υποψήφιας Βουλευτού, Έλενας Μουζάλα για επαναλειτουργία χώρων πολιτισμού Αυτούσια η δήλωση: «Τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη η άρση περιοριστικών μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι διάφορες...

Με την υποψηφιότητα Όμηρου Αλεξάνδρου κλείνει το ψηφοδέλτιο της Λεμεσού το Κίνημα Αλληλεγγύης

Τις επόμενες μέρες το Κίνημα Αλληλεγγύη θα ανακοινώσει τους υποψήφιους για όλες τις επαρχίες.

Μάχη επικράτησης στον ΔΗΣΥ

Χαμός στον Δημοκρατικό Συναγερμό τις τελευταίες μέρες... «Πόλεμος» επικράτησης ενόψει βουλευτικών