MC MEDIA NETWORK

April 14, 2021 Wednesday 11:08:48

Εγγραφή στο
Newsletter

Αρχική Βουλευτικές Παρουσιάσεις Κωνσταντίνος Χρυσοδόντας: Υποψήφιος Βουλευτής Αμμοχώστου

Κωνσταντίνος Χρυσοδόντας: Υποψήφιος Βουλευτής Αμμοχώστου

-

Ο Κωνσταντίνος Χρυσοδόντας (Πιττάκης) γεννήθηκε το 1959 στο Παραλίμνι και έζησε στην Αμμόχωστο τα παιδικά του χρόνια. Σπούδασε Οικονομικές και Νομικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από το οποίο αποφοίτησε το 1981.

Συνέχισε τις σπουδές του στο London School of Economics στον κλάδο Management and Design of Eicient Organization ενώ λίγα χρόνια αργότερα, το 1996 αποφοίτησε από τη LIMRA, μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές ενώσεις στον ασφαλιστικό κλάδο των ΗΠΑ κατακτώντας τον τίτλο LUTC Fellow και ακολούθως τον τίτλο του Chartered Insurance Agency Manager.

H εργασιακή του εμπειρία είναι πολύπλευρη και πολυδιάστατη καθώς εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Αβραάμ Πιττάκης & Υιοί από το 1982 όπου το 1996 εξελέγη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου όπου παρέμεινε μέχρι το 2006. Διετέλεσε ως μέλος του Δ.Σ. των Δασικών Βιομηχανιών Κύπρου από το 2009 μέχρι και το 2014. Από το 1983 μέχρι και σήμερα είναι Διευθυντής της Metrolife Insurance και από το 1989 εκτελεί χρέη Ανώτερου Διευθυντή της Eurolife Ltd στην Λάρνακα. Η ανάμιξη του με το Δημοκρατικό Κόμμα άρχισε από το 1975 ως μέλος της Νεολαίας όπου συμμετείχε ενεργά με όραμα το καλύτερο δυνατόν μέλλον για τους νέους με ίσες ευκαιρίες.

Ένα χρόνο αργότερα εξελέγη Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Νεολαίας Παραλιμνίου και το 1983 Βοηθός Επαρχιακός Γραμματέας Νεολαίας Αμμοχώστου. Το 1992 εξελέγη Πρόεδρος της Νεολαίας Αμμοχώστου και δύο χρόνια αργότερα, Επαρχιακός Γραμματέας ΔΗ.ΚΟ Αμμοχώστου. Στις εσωκομματικές εκλογές του 2014 και του 2019 τα μέλη του ΔΗ.ΚΟ Αμμοχώστου τον εξέλεξαν στην θέση του Προέδρου της Επαρχιακής Επιτροπής ΔΗ.ΚΟ Αμμοχώστου ενώ είναι και ενεργό μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος. Ο Κωνσταντίνος Χρυσοδόντας, είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας, συμμετέχοντας ενεργά στα κοινά και εργάζεται σκληρά για την εξάλειψη της σήψης και της διαφθοράς αλλά και για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους ευάλωτους. Ως πατέρας τριών κοριτσιών είναι προασπιστής των δικαιωμάτων των γυναικών και υπέρμαχος κατά της βίας.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορώ να συμβάλω με στοχευμένες προτάσεις στην ευημερία της κοινωνίας καθώς υπάρχει ανάγκη για ριζικές αλλαγές. Η εργατικότητα, η σύνεση και η συνέπεια είναι τα κύρια στοιχεία που χρειάζεται άλλωστε η κοινωνίας μας για να βελτιώνεται και να γίνεται καλύτερη».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

ΥΠΕΣ: Αναρτήθηκαν για επιθεώρηση και τυχόν ενστάσεις οι συμπληρωματικοί εκλογικοί κατάλογοι

Μετά την παρέλευση συγκεκριμένης προθεσμίας, καμία ένσταση δεν μπορεί να γίνει δεκτή #cyprustimes

Κίνημα «ΑΦΥΠΝΙΣΗ 2020» και «Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης» ενώνουν δυνάμεις για τις εκλογές

«Στόχος μας η φωνή και η δύναμη του πολίτη να καθορίζει πολιτική για αποκατάσταση κράτους ισονομίας και ισοπολιτείας»

Ο Υποψήφιος Πέτρος Ζαρούνας στη CT: Με τη ψήφο μας τιμωρούμε όσα κόμματα εμπλέκονται στη διαφθορά

«Το Μάιο θα φανεί το κατά πόσο οι Κύπριοι πολίτες θέλουν να τιμωρήσουν σε κομματικό επίπεδο αλλά και προσωπικό όσους και όσες εμπλέκονται σε σκάνδαλα ή στη συγκάλυψη τους δηλώνει στη #CyprusTimes ο υποψήφιος Λάρνακας, με το ΔΗΚΟ

Ο Υποψήφιος Γιώργος Γεωργίου στη CT: Θέλω να εξαλειφθεί η πελατειακή σχέση πολίτη-πολιτικού

Ο δημοσιογράφος που κατέρχεται υποψήφιος στη Λευκωσία με το Κ.Σ. ΕΔΕΚ μιλά για την απογοήτευση των νέων ανθρώπων, για το ρουσφέτι, τη διαφθορά, και βεβαίως για το Κυπριακό