MC MEDIA NETWORK

March 9, 2021 Tuesday 00:26:11

Εγγραφή στο
Newsletter

Αρχική Βουλευτικές Παρουσιάσεις Αντρέας Τταουξιής: Υποψήφιος Βουλευτής Λάρνακας

Αντρέας Τταουξιής: Υποψήφιος Βουλευτής Λάρνακας

-

Ο Ανδρέας Τταουξιής γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1990. Είναι γόνος πολύτεκνης εξαμελούς οικογένειας. Οι γονείς του κατάγονται από τα χωριά της επαρχίας Λάρνακας, Τρούλλους και Περβόλια.

Αποφοίτησε από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Λάζαρου, το Γυμνάσιο Παναγίας Φανερωμένης και το Λύκειο Αγίου Γεωργίου. Ως μαθητής, συμμετείχε ενεργά σε πολλές δράσεις, ενώ διατέλεσε υπεύθυνος της Μαθητικής Κίνησης Λάρνακας, μέλος των Μαθητικών Συμβουλίων και Μέλος της Επαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών. Ταυτόχρονα υπήρξε ενεργός “Οδοιπόρος Αγάπης”.

Στη συνέχεια κατατάχθηκε στο στρατό, υπηρετώντας 24μηνη θητεία με τον βαθμό του Λοχία και απολύθηκε από το 286 ΜΧ/ΠΖ της Απλάντας το 2010.

Μετέπειτα, εισήχθηκε για σπουδές στο τμήμα Νομικής του EUC. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη ύπαρξης της Φ.Π.Κ. Πρωτοπορίας στο πανεπιστήμιο του, μαζί με άλλους συμφοιτητές, οργάνωσε την επανίδρυση της τοπικής. Ανέπτυξε άμεσα φοιτητική δράση, αφού εκλέχθηκε Εκπρόσωπος της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών και ακολούθως, για τρία συνεχή έτη, διετέλεσε Μέλος της Φοιτητικής Ένωσης (ΦΕΕΠΑΚ) αλλά και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων στην Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ). Παράλληλα, κατείχε θέσεις της τοπικής αλλά και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Φ.Π.Κ. Πρωτοπορίας στην θέση του Υπεύθυνου Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, εκπροσωπώντας την ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ. και την Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία στην Ένωση Ευρωπαίων Δημοκρατών Φοιτητών (EDS).

Επιστρέφοντας στη Λάρνακα το 2015, συμμετείχε ενεργά στην πρωτοβουλία του Δήμου Λάρνακας “Together We Can Do it”, διεκδικώντας την Πρωτεύουσα Νεολαίας της Ευρώπης. Την ίδια περίοδο, αναλαμβάνει καθήκοντα στην Επαρχιακή Γραμματεία της ΝΕΔΗΣΥ Λάρνακας ως Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επαρχιακός Γραμματέας ΜΑ.ΚΙ και αν. Επαρχιακός Γραμματέας. Ενώ, συμμετέχει ενεργά σε φιλανθρωπικές, πολιτιστικές, οικολογικές και άλλες οργανώσεις και ΜΚΟ.

Έχει διοργανώσει διεθνή συνέδρια στην Κύπρο, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, συμμετείχε σε συνέδρια του YEPP (Youth of the European People’s Party), της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοκρατών (E.D.U.), της Διεθνής Δημοκρατικής Ένωσης Νεολαιών (IYDU), της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοκρατών Φοιτητών (EDS), της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φοιτητών (ESU), σε συνέδρια διεθνής στρατηγικής, σε Startup Academy και πληθώρα συνεδρίων και Events του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου και του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Κατέχει ανώτερα διπλώματα απο το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στις Δημόσιες Σχέσεις και στη Δημόσια Διοίκηση.

Το 2016, επιλέχθηκε ως Βουλευτής της 1ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων και συμμετείχε στην αντίστοιχη επιτροπή παιδείας.

Στα 25 του χρόνια, ξεκίνησε την πρώτη του επιχειρηματίκη δραστηριότητα στους τομείς της διασκέδασης και του τουρισμού. Σήμερα, είναι ιδρυτής και διευθυντής σε εταιρείες παραγωγής μουσικοθεατρικών παραστάσεων και τουριστικών προϊόντων.

Τον Δεκέμβριο του 2016, εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Λάρνακας σε ηλικία 26 ετών. Μέσω της θέσης του, συμμετέχει ως αν. Πρόεδρος της επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού και ως μέλος στις επιτροπές Πολιτισμού, Προώθησης – Παρακολούθησης Αναπτυξιακών Έργων, Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, Προώθησης Επενδύσεων και Τουρισμού, Αστικού Εμπορικού Κέντρου και Παραλιακού Μετώπου και της επιτροπής Κυκλοφοριακών θεμάτων και Τροχονομίας.

Είναι Μέλος της Αρχής Πολεοδομίας του Δήμου Λάρνακας, Μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής και Εκπρόσωπος του Δήμου στην Ένωση Δήμων Κύπρου.

Είναι Μέλος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και προϋπολογισμού του ΣΑΛ.

Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αστικού Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου Λάρνακας.

Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρυσοστόμειου Ιδρύματος για υπηρεσίες ενηλίκων, Δέσπως και Γιώργου Τσινίκολα.

Είναι Α’ Αντιπρόεδρος στο Συμβούλιο των Lions Λάρνακας και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Round Table Λάρνακας.

Τον Μάιο του 2018, εκλέχθηκε στο 20μελες Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού. Έγινε έτσι, το νεαρότερο εκλεγμένο Μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, απο την ίδρυση του το 1976.

Παρά τα πολύ δύσκολα δεδομένα σε όλα τα επίπεδα πολιτικής, αποφάσισε, πως οι αλλαγές και οι βελτιώσεις έρχονται μέσα απο την ενεργή συμμετοχή. Έτσι λοιπόν, μετά από τιμητικές παροτρύνσεις, αποφάσισε να διεκδικήσει κοινοβουλευτική έδρα για την Επαρχία Λάρνακας, με τον Δημοκρατικό Συναγερμό, στις Βουλευτικές Εκλογές της 30ης Μαΐου 2021.

gallery

Ελπίδες, όνειρα και φόβοι: O κόσμος έφηβων κοριτσιών μέσα από τα ημερολόγια τους (pics)

Τα κορίτσια που βιώνουν την κακοποίηση, την καταπίεση, την παιδική εργασία, δεν είναι απλά στερεότυπα

Πέθανε βρέφος 37 ημερών που νοσηλευόταν με κορωνοϊό στην Ελλάδα

Πρόκειται για το νεότερο θύμα της πανδημίας στη Ελλάδα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

Λαμπριανίδης: Το ΓεΣΥ είναι μια πολυδιάστατη μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας που βοήθησε τα μέγιστα κι εν μέσω πανδημίας

Δήλωση Υποψήφιου Βουλευτή του ΔΗΣΥ, Δημήτρη Λαμπριανίδη για το ΓεΣΥ Aυτούσια η δήλωση: «Το ΓεΣΥ, μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας, αποτελεί πλέον τον...

Μουζάλα: Σε εξέλιξη η άρση περιοριστικών μέτρων… Η επαναλειτουργία χώρων πολιτισμού είναι κάτι πάρα πολύ θετικό

Δήλωση Υποψήφιας Βουλευτού, Έλενας Μουζάλα για επαναλειτουργία χώρων πολιτισμού Αυτούσια η δήλωση: «Τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη η άρση περιοριστικών μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι διάφορες...