MC MEDIA NETWORK

April 14, 2021 Wednesday 20:11:09

Εγγραφή στο
Newsletter

Αρχική Βουλευτικές Παρουσιάσεις Αντωνία Θεοδοσίου: Υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας

Αντωνία Θεοδοσίου: Υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας

-

Η Αντωνία Θεοδοσίου είναι Αρχιτέκτονας με ειδίκευση στην αποκατάσταση ιστορικών μνημείων, Μηχανικός Περιβάλλοντος και Ξεναγός.

Ακτιβίστρια από τα φοιτητικά χρόνια της στην Γερμανία σε ειρηνιστικά και πράσινα κινήματα. Ενεργό μέλος των Φίλων του Ακάμα και της Οικολογικής Κίνησης, διετέλεσε Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου (ΟΠΟΚ) την οποία εκπροσώπησε στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Περιβάλλοντος στις Βρυξέλες και στην Σύμβαση Άρχους για την πρόσβαση στις πληροφορίες και τη δικαιοσύνη σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής. Εκπροσωπεί την ΟΠΟΚ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Μεσογειακού Γραφείου Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και  την Βιώσιμη Ανάπτυξη, καθώς και ως εμπειρογνώμονας στο Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου.

Μετείχε σε κινητοποιήσεις ως εκπρόσωπος  περιβαλλοντικών οργανώσεων για θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού και σε επιτροπές του κυπριακού και ευρωπαϊκού κοινοβουλίου καταθέτοντας απόψεις και εκθέσεις. Μετείχε επίσης στην Επιτροπή Περιβάλλοντος του ΕΤΕΚ. Συνεργάστηκε με το Γραφείο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην Κύπρο και με ευρωβουλευτές σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, ενέργειας και διαχείρισης περιοχών Natura2000. Είναι Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Διεπιστημονικής Μελέτης του Ξηρολιθικού Τοπίου και αντιπρόεδρος του διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Χώρων ICOMOS – Παράρτημα Κύπρου, το οποίο και εκπροσωπεί στην Διεθνή Επιστημονική Επιτροπή Γήινης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς ISCEAH. Συνεργάστηκε με την Εθνική Επιτροπή UNESCO για ην επιτυχή ένταξη της Τεχνικής της Ξερολιθιάς στον Παγκόσμιο Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Για πέντε χρόνια ήταν Διευθύντρια Διαχειριστικού Σχεδίου Έργου Ακάμα στην βάση σύμβασης με το Τμήμα Περιβάλλοντος. Σε συνεργασία με τις κοινότητες Ακάμα και τις αρμόδιες υπηρεσίες συγκρότησε Σχέδιο Αειφόρου Ανάπτυξης της περιοχής, ενώ ξεκίνησε την υλοποίηση  Έργων που έχουν συνέργεια με τους στόχους προστασίας της Χερσονήσου και συμβάλλουν στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των κοινοτήτων.

Μετέχει στη συγγραφή εκδόσεων και εκθέσεων για την φύση, την αρχιτεκτονική, το πολιτισμικό τοπίο και την αρχαιολογία της Χερσονήσου Ακάμα, καθώς και για παραδοσιακά ανθρωπογενές πολιτισμικό ξηρολιθικό τοπίο.

Πλούσια είναι η συμμετοχή της συνέδρια στην Κύπρο και στο εξωτερικό σε θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού.

Ιδρυτικό στέλεχος του Κινήματος Οικολόγων, μετείχε στην εγγραφή του στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα και ακολούθως δραστηριοποιήθηκε εκτός Κινήματος παραμένοντας όμως σε στενή συνεργασία.

Διατηρεί γραφείο αρχιτεκτονικής και περιβάλλοντος. Για το αρχιτεκτονικό της έργο σε θέματα συντήρησης και αποκατάστασης μνημείων έλαβε κυπριακές και ευρωπαϊκές διακρίσεις από την Europa Nostra, το Συμβούλιο της Ευρώπης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή /ICOMOS  και τον Σύνδεσμο Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων. και έλαβε μέρος σε Μπιενάλε Τέχνης και Αρχιτεκτονικής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

Στις 12 του Μάη υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για τις βουλευτικές εκλογές

Η εγγραφή στα εκλογικά κέντρα εξωτερικού έχει παραταθεί κατά 3 εβδομάδες μέχρι δηλαδή τις 23 Απριλίου

ΥΠΕΣ: Αναρτήθηκαν για επιθεώρηση και τυχόν ενστάσεις οι συμπληρωματικοί εκλογικοί κατάλογοι

Μετά την παρέλευση συγκεκριμένης προθεσμίας, καμία ένσταση δεν μπορεί να γίνει δεκτή #cyprustimes

Κίνημα «ΑΦΥΠΝΙΣΗ 2020» και «Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης» ενώνουν δυνάμεις για τις εκλογές

«Στόχος μας η φωνή και η δύναμη του πολίτη να καθορίζει πολιτική για αποκατάσταση κράτους ισονομίας και ισοπολιτείας»

Ο Υποψήφιος Πέτρος Ζαρούνας στη CT: Με τη ψήφο μας τιμωρούμε όσα κόμματα εμπλέκονται στη διαφθορά

«Το Μάιο θα φανεί το κατά πόσο οι Κύπριοι πολίτες θέλουν να τιμωρήσουν σε κομματικό επίπεδο αλλά και προσωπικό όσους και όσες εμπλέκονται σε σκάνδαλα ή στη συγκάλυψη τους δηλώνει στη #CyprusTimes ο υποψήφιος Λάρνακας, με το ΔΗΚΟ