MC MEDIA NETWORK

April 14, 2021 Wednesday 21:05:19

Εγγραφή στο
Newsletter

Αρχική Βουλευτικές Παρουσιάσεις Ανδρειανή Δ. Οδυσσέως: Υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας

Ανδρειανή Δ. Οδυσσέως: Υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας

-

Η Ανδρειανή Δ. Οδυσσέως γεννήθηκε στην κατεχόμενη Κατωκοπιά.

Είναι απόφοιτος του Λυκείου Κύκκου Β΄ και της Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακή και μεταδιδακτορική εκπαίδευση στο Ινστιτούτο Αντικαρκινικής Έρευνας Dana-Farber της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Harvard, τμήμα Ανοσολογίας του Καρκίνου, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ιατρικής Σχολής Yale, τομέας Εσωτερικής Ιατρικής και στο Αντικαρκινικό Ερευνητικό Κέντρο Fred-Hutchinson, τομέας Κλινικής Έρευνας. Παράλληλα, υπήρξε ηγετικό στέλεχος του Συνδέσμου Ελλήνων Επιστημόνων Βοστώνης και Ελλήνων Ιατρών Νέας Αγγλίας με έντονη εθνική και πολιτιστική δράση.

Ως ειδικός επιστήμονας – ακαδημαϊκός στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ανέπτυξε διεθνή καινοτόμα διαθεματικά και δια-τομεακά ερευνητικά και εκπαιδευτικά δίκτυα. Έχει προσελκύσει σημαντικό αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων υψηλής ανταγωνιστικότητας για αναδυόμενες τεχνολογίες και καινοτόμο εκπαίδευση. Το επιστημονικό της έργο αποτυπώνεται σε πέντε διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας, δεκάδες δημοσιεύσεις σε υψηλού κύρους επιστημονικά περιοδικά, εκατοντάδες παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια και δεκάδες τιμητικές διαλέξεις. Ίδρυσε και διευθύνει την πρώτη στην Κύπρο διαθεματική ερευνητική μονάδα Μεταφερόμενης Νανο-ιατρικής και Νανο-βιοτεχνολογίας και τον οργανισμό Έρευνας και Ανάπτυξης EPOS-Iasis, συμβάλλοντας καθοριστικά στην μεταφορά καινοτομίας και διαμόρφωση νέων προτύπων οικονομικής ανάπτυξης με βάση την κοινωνία της γνώσης.

Μέσα από διάφορες θέσεις σε Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα έχει συμβάλει ουσιαστικά και συστηματικά στη διαμόρφωση Ευρωπαϊκής πολιτικής και στρατηγικού σχεδιασμού στην ιατρο-βιολογική εκπαίδευση,  καινοτομία και τεχνολογική ανάπτυξη. Διετέλεσε μέλος Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου Εμπειρογνωμόνων στην Γ. Δ. Έρευνας της Ε.Ε. και Εθνικό Σημείο Επαφής της Κυπριακής Δημοκρατίας (μέσω του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας).  Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρώτη αντιπρόεδρος του τομέα ανάπτυξης φαρμάκων στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βιοτεχνολογίας και για περισσότερα από 15 χρόνια λειτουργεί ως εμπειρογνώμονας για αξιολόγηση ανταγωνιστικών ερευνητικών προγραμμάτων στην ΕΕ.  Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συνέργεια με συνδέσμους και ομάδες ασθενών μέσα από κοινούς ερευνητικούς σχεδιασμούς με τον ΠΑΣΥΚΑΦ, τον Κυπριακό Σύνδεσμο Όγκων Εγκεφάλου και τον Ευρωπαϊκό Συνασπισμό Ασθενών με Καρκίνο (ECPC). Η διεθνής και διαθεματική συνεισφορά της έχει αναγνωριστεί με την επιλογή της ως επίτιμο μέλος στη Διεθνή Ακαδημία Ιατρικής Εκπαίδευσης (IAMED).

Η εθνική και πολιτική της δράση δεν θα μπορούσε να έχει εκφραστεί παρά μόνο μέσα από  τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ. Έχει εκλεγεί για σειρά ετών ως μέλος της Κεντρική Επιτροπής και πρόσφατα στην Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσία της οποίας διετέλεσε Οργανωτικός Γραμματέας. Σήμερα είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου, μέλος των Θεματικών Επιτροπών Υγείας και Παιδείας και Επικεφαλής του Γραφείου Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

Στις 12 του Μάη υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για τις βουλευτικές εκλογές

Η εγγραφή στα εκλογικά κέντρα εξωτερικού έχει παραταθεί κατά 3 εβδομάδες μέχρι δηλαδή τις 23 Απριλίου

ΥΠΕΣ: Αναρτήθηκαν για επιθεώρηση και τυχόν ενστάσεις οι συμπληρωματικοί εκλογικοί κατάλογοι

Μετά την παρέλευση συγκεκριμένης προθεσμίας, καμία ένσταση δεν μπορεί να γίνει δεκτή #cyprustimes

Κίνημα «ΑΦΥΠΝΙΣΗ 2020» και «Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης» ενώνουν δυνάμεις για τις εκλογές

«Στόχος μας η φωνή και η δύναμη του πολίτη να καθορίζει πολιτική για αποκατάσταση κράτους ισονομίας και ισοπολιτείας»

Ο Υποψήφιος Πέτρος Ζαρούνας στη CT: Με τη ψήφο μας τιμωρούμε όσα κόμματα εμπλέκονται στη διαφθορά

«Το Μάιο θα φανεί το κατά πόσο οι Κύπριοι πολίτες θέλουν να τιμωρήσουν σε κομματικό επίπεδο αλλά και προσωπικό όσους και όσες εμπλέκονται σε σκάνδαλα ή στη συγκάλυψη τους δηλώνει στη #CyprusTimes ο υποψήφιος Λάρνακας, με το ΔΗΚΟ