MC MEDIA NETWORK

April 14, 2021 Wednesday 11:10:57

Εγγραφή στο
Newsletter

Αρχική Βουλευτικές Παρουσιάσεις Ανδρέας Σιάμαρος: Υποψήφιος Βουλευτής Αμμοχώστου

Ανδρέας Σιάμαρος: Υποψήφιος Βουλευτής Αμμοχώστου

-

Ο Δρ. Σιάμαρος Ανδρέας είναι πρόσφυγας από τα κατεχόμενα χωριά Τρίκωμο και Σπαθαρικό της Επαρχίας Αμμοχώστου.

Απέκτησε δίπλωμα Τεχνικού Μηχανικού από το Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο (ΑΤΙ), στο κλάδο Ηλεκτρολογικής Μηχανικής. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ηνωμένο Βασιλείο όπου του απενεμήθη το δίπλωμα BEng (Hons) Ηλεκτρονικής Μηχανικής και Μηχανικής Επικοινωνιών (First Class), μεταπτυχιακό Mphil(tr) και Δοκτοράτο PhD,σε ασύρματα τηλεπικοινωνιακά συστήματα και δίκτυα 5ης γενιάς. Τον Ιούνιο του 2020 απέκτησε μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) με ειδικότητα στην Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Η μεγαλύτερη επιβράβευση και καταξίωση ως επιστήμονας έγινε με την απονομή Πρώτου Παγκόσμιου Βραβείου ως αποτέλεσμα πρωτοποριακών μετρήσεων σε ασύρματα δίκτυα 5ης γενιάς και μετά τα οποία βρίσκουν εφαρμογή σήμερα στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό. Έχει δημοσιεύσει πέραν των 40 επιστημονικών άρθρων.

Βραβεύτηκε με τρία κατά σειρά βραβεία από το Ινστιτούτο Μηχανικής και Τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο είναι κάτω από το ROYAL CHAPTER. Επιστρέφοντας στη Κύπρο εργάστηκε σαν μεταδιδακτορικός συνεργάτης με το τμήμα Φυσικής του Πανεπιστήμιου Κύπρου και ερευνητικός συνεργάτης με τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστήμιου Κύπρου.

Ενσωματώθηκε με το τμήμα Μηχανικής του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας (Intercollege) ως Επίκουρος Καθηγητής και Αναπληρωτής Καθηγητής. Ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθυντή Έρευνας και Ανάπτυξης, και Συντονιστής του γραφείου Erasmus στο P.A College, Λάρνακα. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης με τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας και Ειδικός Επιστήμονας με το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογιών Πληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) όπου δίδαξε Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα.

Το πάθος του για την έρευνα τον οδήγησε να αναλάβει Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης του Κυπριακού Ιδρύματος Μελετών και Ερευνών (Κ.Ι.Μ.Ε) και Επικεφαλής Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης και Ποιότητας του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus.
Τα τελευταία 6 χρόνια (2015-2021) ασχολείται κυρίως με θέματα Ανάπτυξης και Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση.

Ο Δρ. Σιάμαρος διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη ανάπτυξη πρωτοποριακών σχολών ανώτερης εκπαίδευσης και προγραμμάτων στην Κύπρο. Την Γεωργοκτηνοτροφική Σχολή του Ινστιτούτου Επαγγελματικών Σπουδών και την Σχολή Ενέργειας του Πανεπιστημίου UCLan, στη Πύλα Λάρνακα, Οδοντιατρική Σχολή (προσφορά μεταπτυχιακών προγραμμάτων) στη Λεμεσό, Σχολή Δημόσιας Διοίκησης με εξ-αποστάσεως προγράμματα και Σχολή Μηχανικής Αυτοκινήτου στη Ιδιωτική Σχολή Φόρουμ.
Διδάσκει και είναι Σύμβουλος Σπουδών, Ποιότητας και Ανάπτυξης. Επίσης συμβουλεύσε Δημόσιες Σχολές όπως το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ) και το Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης (ΜΙΔ).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

ΥΠΕΣ: Αναρτήθηκαν για επιθεώρηση και τυχόν ενστάσεις οι συμπληρωματικοί εκλογικοί κατάλογοι

Μετά την παρέλευση συγκεκριμένης προθεσμίας, καμία ένσταση δεν μπορεί να γίνει δεκτή #cyprustimes

Κίνημα «ΑΦΥΠΝΙΣΗ 2020» και «Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης» ενώνουν δυνάμεις για τις εκλογές

«Στόχος μας η φωνή και η δύναμη του πολίτη να καθορίζει πολιτική για αποκατάσταση κράτους ισονομίας και ισοπολιτείας»

Ο Υποψήφιος Πέτρος Ζαρούνας στη CT: Με τη ψήφο μας τιμωρούμε όσα κόμματα εμπλέκονται στη διαφθορά

«Το Μάιο θα φανεί το κατά πόσο οι Κύπριοι πολίτες θέλουν να τιμωρήσουν σε κομματικό επίπεδο αλλά και προσωπικό όσους και όσες εμπλέκονται σε σκάνδαλα ή στη συγκάλυψη τους δηλώνει στη #CyprusTimes ο υποψήφιος Λάρνακας, με το ΔΗΚΟ

Ο Υποψήφιος Γιώργος Γεωργίου στη CT: Θέλω να εξαλειφθεί η πελατειακή σχέση πολίτη-πολιτικού

Ο δημοσιογράφος που κατέρχεται υποψήφιος στη Λευκωσία με το Κ.Σ. ΕΔΕΚ μιλά για την απογοήτευση των νέων ανθρώπων, για το ρουσφέτι, τη διαφθορά, και βεβαίως για το Κυπριακό