MC MEDIA NETWORK

April 14, 2021 Wednesday 11:50:31

Εγγραφή στο
Newsletter

Αρχική Βουλευτικές Παρουσιάσεις Ανδρέας Ελευθεριάδης: Υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας

Ανδρέας Ελευθεριάδης: Υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας

-

Γεννήθηκε στη Βυζακιά στις 31/7/1956 και στα 13 του η οικογένεια του μετακόμισε στη Λευκωσία. Είναι παντρεμένος με τη Συλβάνα Γρηγορίου και έχουν μια κόρη, την Ηρώ. Αποφοίτησε από το Grammar School Λευκωσίας και μετά τη στρατιωτική του θητεία σπούδασε στο Pace University της Νέας Υόρκης, Διοίκηση Επιχειρήσεων σε πτυχιακό (BBA) και μεταπτυχιακό (MBA) επίπεδο.

Επιπρόσθετα με τις άλλες του επαγγελματικές ασχολίες, από το 1981, άρχισε να παραδίδει νυχτερινά μαθήματα στο Cyprus College. Το 1983 ανέλαβε την επαναδραστηριοποίηση και τη διεύθυνση του Cyprus College, που μετά την Τουρκική εισβολή και κατοχή των κτιρίων του,  λειτουργούσε με μόνο ένα πρόγραμμα/τμήμα με περίπου 15 νυχτερινούς φοιτητές σε μια αίθουσα του Grammar School. Με όραμα την ίδρυση ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος ψηλού επιπέδου και την μετεξέλιξή του σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο, ξεκίνησε τη μεγάλη διαδρομή, αφού έπρεπε να αγωνιστεί ενάντια στην αρνητικότητα του Υπουργείου Παιδείας.

Με δική του πρωτοβουλία ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Ιδρυμάτων Ανωτάτης Εκπαίδευσης Κύπρου (ΣΙΑΕΚ) το 1985, ο οποίος πρωτοστάτησε στη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για ίδρυση, λειτουργία και αξιολόγηση ιδιωτικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και αργότερα των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Διετέλεσε Πρόεδρος του ΣΙΑΕΚ για σειρά ετών μέχρι την ίδρυση των πρώτων ιδιωτικών πανεπιστημίων το 2007.

Διετέλεσε Γ.Δ. και αργότερα Πρόεδρος του Cyprus College από το 1983 μέχρι το 2016. Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΕΠΚ), από ιδρύσεως του μέχρι και την αποχώρησή του το 2016, οπόταν το ΕΠΚ λειτουργούσε στις δικές του κτιριακές εγκαταστάσεις, με 5 Ακαδημαϊκές Σχολές, περισσότερα από 50 προγράμματα σπουδών, 400+ ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό και πέραν των 6000 φοιτητών.

Για τη συνολική προσφορά του στην ανάπτυξη της ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Κύπρο, το 1993 το University of New Haven, USA, τον τίμησε αναγορεύοντάς τον σε Επίτιμο Διδάκτορα (Hons.D) και το 2014 το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), τον τίμησε με το βραβείο Business Leader Award – Services Sector.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σώματος Αξιολόγησης European Council for Business Education, Εθνικός Εκπρόσωπος του European Academic and Research Network, και για σειρά ετών μέλος του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, υπήρξε εκ των ιδρυτών της Spidernet Services Ltd, εταιρεία παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου (Internet Service Provider) και διετέλεσε, για σειρά ετών, μέλος του Δ.Σ. της Primetel Plc.

Από το 2016 δραστηριοποιείται στον τομέα της Ενέργειας συμμετέχοντας σε διάφορα έργα συναφή με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Φυσικό Αέριο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

ΥΠΕΣ: Αναρτήθηκαν για επιθεώρηση και τυχόν ενστάσεις οι συμπληρωματικοί εκλογικοί κατάλογοι

Μετά την παρέλευση συγκεκριμένης προθεσμίας, καμία ένσταση δεν μπορεί να γίνει δεκτή #cyprustimes

Κίνημα «ΑΦΥΠΝΙΣΗ 2020» και «Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης» ενώνουν δυνάμεις για τις εκλογές

«Στόχος μας η φωνή και η δύναμη του πολίτη να καθορίζει πολιτική για αποκατάσταση κράτους ισονομίας και ισοπολιτείας»

Ο Υποψήφιος Πέτρος Ζαρούνας στη CT: Με τη ψήφο μας τιμωρούμε όσα κόμματα εμπλέκονται στη διαφθορά

«Το Μάιο θα φανεί το κατά πόσο οι Κύπριοι πολίτες θέλουν να τιμωρήσουν σε κομματικό επίπεδο αλλά και προσωπικό όσους και όσες εμπλέκονται σε σκάνδαλα ή στη συγκάλυψη τους δηλώνει στη #CyprusTimes ο υποψήφιος Λάρνακας, με το ΔΗΚΟ

Ο Υποψήφιος Γιώργος Γεωργίου στη CT: Θέλω να εξαλειφθεί η πελατειακή σχέση πολίτη-πολιτικού

Ο δημοσιογράφος που κατέρχεται υποψήφιος στη Λευκωσία με το Κ.Σ. ΕΔΕΚ μιλά για την απογοήτευση των νέων ανθρώπων, για το ρουσφέτι, τη διαφθορά, και βεβαίως για το Κυπριακό