Σε βίντεο του Ρόιτερ, δυνάμεις ασφαλείας φαίνονται να πυροβολούν και να σκοτώνουν έναν διαδηλωτή – Εικονολήπτης του Ρόιτερ είπε πως είδε να σκοτώνονται τουλάχιστον άλλοι τέσσερις άνθρωποι
Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν σήμερα πυρ εναντίον διαδηλωτών κοντά στην έδρα της κρατικής τηλεόρασης στη Βαγδάτη και, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερ, σκότωσαν τουλάχιστον πέντε ανθρώπους.
Σε βίντεο του Ρόιτερ δυνάμεις ασφαλείας φαίνονται να πυροβολούν και να σκοτώνουν έναν διαδηλωτή. Εικονολήπτης του Ρόιτερ είπε πως είδε να σκοτώνονται τουλάχιστον άλλοι τέσσερις άνθρωποι.
Protesters block roads to Iraqi port, demand end to foreign meddling https://t.co/hmaxGP4eGz pic.twitter.com/thS5bmAp2E
— Reuters (@Reuters) November 2, 2019
Πρόκειται για τους πρώτους πυροβολισμούς με πραγματικές σφαίρες εκ μέρους των δυνάμεων της τάξης στην πρωτεύουσα από τις 24 Οκτωβρίου που εκδηλώθηκε και πάλι το κίνημα αμφισβήτησης που είχε στοιχίσει μέσα σ’ έναν μήνα τη ζωή σε περισσότερους από 250 ανθρώπους.