MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Θάλασσα έτοιμη να σαρώσει τα πάντα». Μήνυμα θριάμβου Αβέρωφ από Λευκωσία (pics-video)

Advertisement

Sponsored by exness

«Θάλασσα έτοιμη να σαρώσει τα πάντα» – Μήνυμα θριάμβου Αβέρωφ από Λευκωσία

Άνευ προηγουμένου η λαοθάλασσα και ο παλμός που επικράτησε κατά τη χτεσινή τελική προεκλογική συγκέντρωση του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στη Λευκωσία.

Advertisement

Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν κάθε γωνιά του συνεδριακού κέντρου, εκδηλώνοντας την πίστη τους για τη νίκη του Αβέρωφ Νεοφύτου και του Δημοκρατικού Συναγερμού στις εκλογές της Κυριακής.

Η κ. Μαρία Σελίπα Νεοφύτου ανοίγοντας τις ομιλίες της τελικής συγκέντρωσης και καλωσορίζοντας τον κόσμο, τόνισε μεταξύ άλλων για τον Αβέρωφ Νεοφύτου τα εξής:

«Ανοίξατε τα σπίτια σας για να τον συναντήσετε. Ανοίξατε την καρδιά σας για του μιλήσετε. Του μιλήσατε για τις δυσκολίες. Του είπατε και τα παράπονά σας, με την περηφάνια των ανθρώπων που έχουν το δικαίωμα να ορίζουν τη ζωή τους. Των ανθρώπων που έχουν την απαίτηση όπως εκείνοι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος, έτσι και η πολιτεία να σέβεται τα δικαιώματα και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Τον Αβέρωφ δεν τον γνωρίσατε σήμερα. Δεν είναι χτεσινός, δεν είναι περαστικός. Αλλά τώρα τον μάθατε καλύτερα. Γνωρίσατε όχι μόνο τον πολιτικό, όχι μόνο τον Πρόεδρο, όχι μόνο τον υποψήφιο. Συναντήσατε τον άνθρωπο».

Μήνυμα από την Αθήνα για την τελική συγκέντρωση του Αβέρωφ Νεοφύτου απέστειλε και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αφού στάθηκε στις διαχρονικές σχέσεις μεταξύ Δημοκρατικού Συναγερμού και Νέας Δημοκρατίας αλλά και στα επιτεύγματα τόσο του αείμνηστου Γλαύκου Κληρίδη και του Νίκου Αναστασιάδη, σημείωσε ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου έχει παραλάβει τη σκυτάλη της ευθύνης και υπό την ηγεσία του ο ΔΗΣΥ έχει πετύχει αλλεπάλληλες νίκες και ότι ενσαρκώνει στην πράξη το σύνθημα Ικανή Ηγεσία. «Σε αυτές τις εκλογές σε συνοδεύει η συμπαράσταση μας, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης προς τον κ. Νεοφύτου στο μήνυμά του, για να βεβαιώσεις και πάλι πως ο ΔΗΣΥ είναι η παράταξη των μεγάλων στόχων και των ιστορικών επιτευγμάτων». Ο Πρόεδρος του ΕΛΚ κ. Μανφρεντ Βέμπερ από την πλευρά του υπογράμμισε τα χαρακτηριστικά του Αβέρωφ Νεοφύτου ως ενός σύγχρονου Ευρωπαίου ηγέτη και κάλεσε τον κόσμο της Κύπρο να ψηφίσει τον Αβέρωφ ο οποίος έχει εγνωσμένες σχέσεις με ηγέτες της Ευρώπης. Ψήφος στον Αβέρωφ σημαίνει ενδυνάμωση των συμφερόντων της Κύπρου, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βέμπερ.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Χάρης Γεωργιάδης στη δική του ομιλία, υπογράμμισε ότι εκείνοι που νόμιζαν ότι βρήκαν την ευκαιρία να διασπάσουν τον ΔΗΣΥ, να αποδυναμώσουν την παράταξη, να μας πληγώσουν, το μόνο που κατάφεραν είναι να μας πεισμώσουν και να μας κάνουν πιο δυνατούς. «Είμαι βέβαιος, η αποψινή συγκέντρωση στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα. Θα τις κερδίσουμε τις εκλογές. Φίλε Αβέρωφ θα είσαι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός των Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης από την πλευρά του κατά τη δική του ομιλία στάθηκε ιδιαίτερα στην εποχή που διεκδίκησε από κοινού με τον Νίκο Αναστασιάδη την Προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού. «Ακολουθήσαμε πιστά τις δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό. Χωρίς περιστροφές, χωρίς ναρκισσισμούς και χωρίς εγωπάθεια. Ο κόσμος επέλεξε τον Αναστασιάδη για Πρόεδρο. Το ίδιο βράδυ εδώ σε αυτή την αίθουσα σταθήκαμε χέρι με χέρι και ενωμένοι βροντοφωνάξαμε Σεισμός, Σεισμός Συναγερμός!.

Αυτός είναι ο ΔΗΣΥ. Η παράταξη που έμαθε να λειτουργεί σε πνεύμα συμπερίληψης και αμοιβαίου σεβασμού. Αυτό το πολιτικό ήθος πρέπει να διέπει το κάθε στέλεχος», τόνισε ο κ. Κασουλίδης. «Είμαι ο μόνος από την αίθουσα, που μπορώ να αναφερθώ και να παραφράσω τα δικά μου λόγια. Δεν ανέμενα 15 χρόνια μετά, ένα γνώριμο πολιτικό μου μήνυμα, ότι θα ήταν επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Προετοιμαζόταν για χρόνια για να σταθεί ενώπιον του κυπριακού λαού και να υποβάλει υποψηφιότητα. Είχε τον χρόνο να γράψει ο ίδιος το μήνυμα που θέλει να στείλει. Και αντ΄ αυτού σέρβιρε στον λαό το μήνυμα του Κασουλίδη. Επίτρεψετε μου λοιπόν να το επαναλάβω. Το φράγμα του φόβου έσπασε, το κύμα της υποστήριξης μεγαλώνει! Μαζί όμως με το φράγμα του φόβου έσπασε και το φράγμα των ψευδαισθήσεων και της κοροϊδίας», είπε μεταξύ άλλων καταχειροκροτούμενος ο κ. Κασουλίδης.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στη δική του ομιλία στάθηκε στη μεγάλη και επιβλητική παρουσία του κόσμου της Λευκωσίας, τονίζοντας ότι «όχι μόνο θα περάσουμε, θα είμαστε πρώτοι στον πρώτο γύρο! Και νικητές στον δεύτερο! Θα τα καταφέρουμε. Γιατί έχουμε ψυχή! Γιατί έχουμε συνείδηση! Έχουμε καρδιά. Θα τα καταφέρουμε γιατί πιστεύουμε στις ιδέες μας.  Στις αρχές μας. Πιστεύουμε στην Κύπρο».

Νίκο Αναστασιάδη, είπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το έργο της κυβέρνησης σου,  είναι το πιο ισχυρό, το πιο σημαντικό εφαλτήριο  για την πρόοδο της πατρίδας μας! Σε αυτές τις εκλογές, πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κ. Κασουλίδη, κάποιοι επιχείρησαν να μας μειώσουν. Να παίξουν με την αξιοπρέπειά μας. Επιχείρησαν να διασπάσουν την ιστορική μας παράταξη. Λογάριασαν λάθος.  Επιχείρησαν να κλέψουν τις ιδέες και την ψυχή μας. Ακόμη και τις δικές σου ιδέες και τα οράματα, αγαπητέ μου Γιαννάκη.

«Όντως το φράγμα του φόβου έσπασε! Το κύμα της υποστήριξης μεγαλώνει! Το κύμα ξεκίνησε στο Παραλίμνι και την Ελεύθερη Αμμόχωστο! Έγινε ποτάμι στην Πάφο και τη Λάρνακα! Στη Λεμεσό, έγινε ορμητικός χείμαρρος!

Στη Λευκωσία σήμερα γίνεται θάλασσα! Έτοιμη να σαρώσει τα πάντα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και επίτιμος Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Νίκος Αναστασιάδης, σημείωσε πως αν η Λεμεσός έχει θάλασσα η Λευκωσία έχει λαοθάλασσα. «Τούτες τις μέρες δέχομαι κριτική για την κατάθεση θεμελίων λίθων. Απόψε θα στείλω μια ακόμη πρόσκληση. Για την τοποθέτηση του θεμελίου λίθου την Κυριακή που θα χτίσουμε τη νέα Προεδρεία με τον Αβέρωφ Νεοφύτου».

«Θα κερδίσουμε τις εκλογές γιατί ο ΔΗΣΥ είναι χτισμένος πάνω σε στέρεες βάσεις, πάνω σε αρχές και αξίες. Ο Γλαύκος Κληρίδης μας έμαθε να είμαστε ευθείς, να αγαπάμε αυτόν τον τόπο, να ακολουθούμε μια γραμμή, του ρεαλιστικού πατριωτισμού και του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Αυτή είναι η παράταξή μας και δεν υπάρχουν φίλες και φίλοι που εγκαταλείπουν αυτές τις αρχές. Χαίρομαι γιατί και ο ίδιος διαπιστώνω ότι αυτοί που επαγγέλλονται από όπου και να προέρχονται την όποια αλλαγή, το μόνο που θα καταφέρουν, αν τα κατάφερναν θα ήταν το χάος. Δεν είναι η ώρα των πειραμάτων και των παραλείψεων».

Μηνύματα νίκης προς τον Αβέρωφ Νεοφύτου απέστειλαν επίσης ο Πρωθυπουργός της Κροατίας κ. Plenkovic και η κ. Pereira, Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Νεολαίας του ΕΛΚ.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network