MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αβέρωφ: Πρέπει να φτιάξουμε μια κοινωνία χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς (pics-video)

Advertisement

Sponsored by exness

Συνάντηση Προέδρου Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου – « Μπορούμε να εγγυηθούμε μια δυνατή οικονομία για να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια»

Συνάντηση με την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του.

Advertisement

Ο κ. Νεοφύτου μετά το πέρας της συνάντησης τόνισε τα εξής: «Είχα την ευκαιρία σήμερα να συναντηθώ με την Παγκύπρια Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου. Η σημερινή μας συνάντηση πρώτα θέλει να στείλει ένα μήνυμα πως πρέπει να φτιάξουμε μια κοινωνία χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, την κοινωνική δικαιοσύνη ως προμετωπίδα. Συζήτησα με το Συμβούλιο της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, με την πρώτη στόχευση πως μπορούμε να δώσουμε τις ευκαιρίες και δια μέσου της εργασίας για την κοινωνική ένταξη αυτών των ατόμων αλλά και την στήριξη τους για να νιώθουν ότι είναι ισότιμοι πολίτες».

Επεξήγησε, όπως είπε, την πρόταση μας για το οικογενειακό εισόδημα που δίδουμε τη μεγαλύτερη βαρύτητα σε άτομα ΑΜΕΑ. «Γιατί το κάνουμε αυτό; Γιατί θέλουμε να φέρουμε όλους τους πολίτες στην ίδια ευθεία γραμμή, να μπορέσουν να είναι μέλη αυτής της κοινωνίας, να νιώθουν ανεξάρτητοι αλλά και αυτόνομοι. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε αφού διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε μια δυνατή οικονομία. Μια οικονομία που θα αυξάνει τον εθνικό πλούτο για να μπορούμε να δίδουμε περισσότερο μέρισμα και μερτικό σε όλες τις κοινωνικές τάξεις με πρώτη προτεραιότητα την κοινωνική δικαιοσύνη και τη στήριξη τόσο των ανθρώπων ΑΜΕΑ όσο και όσων έχουν πραγματική ανάγκη».

Παράλληλα, σημείωσε, η υποχρέωση μας να ελαφρύνουμε από φορολογικά βάρη τη μεσαία τάξη τη ραχοκοκαλιά της κυπριακής κοινωνίας και οικονομίας. Θέλω να στείλω και ένα τελευταίο μήνυμα, πως η χώρα διασφαλίζει τη σταθερότητα και την ασφάλεια της αλλά και την προοπτική της, χωρίς να πειραματιστεί και να ρισκάρει πισωγυρίσματα σε εποχές που τις έζησε ο πολίτης, της βίωσε η κοινωνία. «Επίσης, να πω και δημόσια τη θέση μου ότι η οποιαδήποτε στήριξη ατόμων με ΑΜΕΑ δεν πρέπει να σταματά έστω και αν ένας ΑΜΕΑ έχει κάνει οικογένεια και υπάρχει εισόδημα στην οικογένεια. Η στήριξη έχει να κάνει με την αναπηρία και όχι με τη σύνθεση της οικογένειας».

Εκ μέρους της Οργάνωσης ο κ. Δημήτρης Λαμπριανίδης τόνισε τα εξής: «Εκ μέρους της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού και Υποψήφιο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επίσκεψή του σήμερα στο οίκημα μας κατά την οποία μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε σημαντικά θέματα που αφορούν την ένταξη των ατόμων με αναπηρίες σε κάθε πτυχή της ζωής, την υποστήριξή τους ανάλογα με το κόστος αναπηρίας που δημιουργεί αυτή στη ζωή τους. Είχαμε την ευκαιρία να του εξηγήσουμε την πρόοδο που είχαμε γενικά στο θέμα αυτόνομης διαβίωσης μέσα από το πρόγραμμα φροντιστών που υλοποιούμε τα τελευταία 5 χρόνια, μια ιδέα και πρωτοβουλία της αείμνηστης Υπουργού Εργασίας της Ζέτας Αιμιλιανίδου η οποία έχει αναβαθμίσει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των μελών μας και ξεκινούμε την επέκταση της και σε μέλη άλλων οργανώσεων ατόμων με βαριές κινητικές αναπηρίες οι οποίοι χρειάζονται βοήθεια και από άλλους για την ανεξάρτητη διαβίωση τους. Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό το κράτος υπεύθυνα να στηρίζει το κάθε άτομο και την κάθε οικογένεια με αναπηρίες, όχι απλά για να ζουν αλλά για να ζουν ενταγμένοι με αξιοπρέπεια και να απολαμβάνουν της στήριξης που χρειάζονται για να είναι ενεργοί πολίτες στο μέγιστο δυνατό βαθμό και εάν είναι εφικτό ανθρώποι οι οποίοι δεν μπορούν να εργαστούν στο επάγγελμα που έκαναν πριν, να τους προσφέρουμε ευκαιρίες να καταρτιστούν σε ένα νέο επάγγελμα για να ενταχθούν στο εργατικό δυναμικό και να προσθέτουν στην πρόοδο της χώρας και βέβαια στην πρόοδο την προσωπική και της οικογένειας τους.

Θεωρούμε σημαντικό αυτό που αρχικά αναφέρει ο κ. Νεοφύτου ότι αυτή η διάκριση που εντοπίζουμε στο νόμο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος όπου τα εισοδήματα του συζύγου ή της συζύγου ανάπηρου ατόμου λαμβάνονται υπόψη θα τερματιστεί. Είναι κάτι που έπρεπε να γίνει και ελπίζουμε να το δούμε να γίνεται το συντομότερο δυνατόν. Γιατί πρέπει να εργαζόμαστε όλοι μας για μια κοινωνία πιο αξιοπρεπή για όλους και με ευκαιρίες συμμετοχής για όλους. Γι’ αυτό συζητήσαμε και την ανάγκη δημιουργίας μιας Αρχής προσβασιμότητας η οποία θα επιληφθεί των θεμάτων που αφορούν εμπόδια στη ζωή των ανθρώπων με αναπηρίες τόσο στο δομημένο περιβάλλον αλλά και σε θέματα που αφορούν υπηρεσίες ή άλλες πτυχές της ζωής του ανθρώπου».

Στα προαναφερόμενα ο κ. Νεοφύτου πρόσθεσε τα εξής: «Συμπληρωματικά θέλω να επαναλάβω πως θέλω και ταπεινά το λέω, μπορούμε να εγγυηθούμε μια δυνατή οικονομία για να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια. Και θέλουμε και μπορούμε το κάθε άτομο στην κοινωνία μας να είναι αυτόνομο είτε αυτός είναι ΑΜΕΑ, είτε είναι νεαρός, είτε είναι μεσήλικας, είτε είναι τρίτης ηλικίας. Αυτή την κοινωνία θέλουμε αλλά το όχημα για μια όρθια κοινωνία που να στέκεται όρθια είναι η δυνατή οικονομία. Και θέλουμε ηγεσία που θα εμπνέει εμπιστοσύνη και σιγουριά για τη διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας της χώρας μας».

Ερωτηθείς για το αν έχει μελετηθεί η Αρχή Προσβασιμότητας και αν έχει τύχει μελέτης ώστε να προχωρήσει, ο κ. Νεοφύτου απάντησε τα εξής: «Πολύ σεμνά το λέμε ότι δουλέψαμε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και συνεργαστήκαμε με την Οργάνωση για την ετοιμασία αυτού του πλαισίου και σε συνεργασία και με άλλα κόμματα και εκτιμώ ότι σύντομα ΄θα πάρει τον δρόμο προς το Κοινοβούλιο. Με τη συμβολή όλων μπορούμε να κάνουμε πράξη αυτήν την Αρχή».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network