MC MEDIA NETWORK

December 2, 2021 Thursday 21:19:58

Εγγραφή στο
Newsletter

Υποψήφιος για την Προεδρία της ΕΔΕΚ ο Βαρνάβα… έστρεψε «πυρά» κατά Σιζόπουλου


Εξαγγελία υποψηφιότητας για την θέση του Προέδρου του Κινήματος – Η ΕΔΕΚ δεν μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο «εάν μέσα στο ίδιο το Κίνημα δεν επικρατεί η συναγωνιστικότητα, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός» – Υποψήφιος για την Προεδρία της ΕΔΕΚ ο Βαρνάβα… έστρεψε «πυρά» κατά Σιζόπουλου -Τον Οκτώβριο το Τακτικό Παγκύπριο Εκλογικό Συνέδριο της ΕΔΕΚ

Κατέβασε το APP της CYPRUS TIMES! ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS

Tην υποψηφιότητα του για την προεδρία της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, εξήγγειλε σήμερα ο πρώην Βουλευτής του κόμματος Γιώργος Βαρνάβα.

Με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, ημερομηνίας 30 Ιουνίου 2021, η ΕΔΕΚ οδηγείται σε Τακτικό Παγκύπριο Εκλογικό Συνέδριο στις 24 και 31 Οκτωβρίου για εκλογή των Ανώτατων Αξιωματούχων και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Κατά την εξαγγελία του ο κ. Βαρνάβα άφησε αιχμές προς τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, κάνοντας λόγο για εσωστρέφεια και καταδίωξη στο Κίνημα τα «οποία οδήγησαν στα μειωμένα ποσοστά και στην αποψίλωση.»

Επεσήμανε πως η ΕΔΕΚ δεν μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο «εάν μέσα στο ίδιο το Κίνημα δεν επικρατεί η συναγωνιστικότητα, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός στην λειτουργία των συλλογικών οργάνων, ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη, ο σεβασμός στις αρχές και τις αξίες τις οποίες μας μεταλαμπάδευσε ο Βάσος Λυσσαρίδης, η ηθική και γενικότερα η ενότητα ανάμεσα στα μέλη και τα στελέχη του Κινήματος, η Δημοκρατία και η διαφάνεια.»

Τόνισε  επίσης πως «οι διαγραφές, ο αποκλεισμός και η περιθωριοποίηση στελεχών, οι μονομερείς αποφάσεις του Προέδρου με τους συνεπικουρούμενους του, η λήψη αποφάσεων από αναρμόδια πρόσωπα του κύκλου του Προέδρου, η υποβάθμιση των συλλογικών οργάνων σε βαθμό που να συνεδριάζουν σπάνια και να ενημερώνονται απλά για συμφωνίες που ήδη υπεγράφησαν και για ήδη ειλημμένες αποφάσεις, η καταστρατήγηση του Καταστατικού του Κινήματος, ακόμη και από τον ίδιο τον Πρόεδρο, ο εκφοβισμός του έμμισθου προσωπικού και ως αποκορύφωμα η κατάχρηση κομματικών χρημάτων για ιδίων όφελος  από τον Οικονομικό Διευθυντή του Κινήματος, στενότατου συνεργάτη του Προέδρου, είναι η σημερινή κατάσταση που επικρατεί μέσα στο Κίνημα.»

Αυτούσια η δήλωση του Γιώργου Βαρνάβα:

Με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος , ημερομηνίας 30 Ιουνίου 2021, το Κίνημα οδηγείται σε Τακτικό Παγκύπριο Εκλογικό Συνέδριο στις 24 και 31 Οκτωβρίου για εκλογή των Ανώτατων Αξιωματούχων και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ του Βάσου Λυσσαρίδη, του Δώρου Λοϊζου, του Κόκου Φωτίου, του Δώρου Ηλία, του Ρένου Πρέντζα και τόσων άλλων αγωνιστών της Δημοκρατίας, η Σοσιαλιστική Δύναμη της Κύπρου καλείται σήμερα να ανταποκριθεί στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία. Mια κοινωνία η οποία έχει να αντιμετωπίσει τα σκάνδαλα, την διαφθορά, την ατιμωρησία, την οικονομική εξαθλίωση, την ανεργία, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους ανθρώπους, τις δημεύσεις των περιουσιακών στοιχείων ανθρώπων που έμειναν άνεργοι και έχασαν τα εισοδήματα τους, τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που προέκυψαν λόγο πανδημίας, όπως και πάρα πολλά άλλα.

Η ιστορική πολιτική δύναμη της αντίστασης, των Κοκκινοσκούφηδων του Βάσου Λυσσαρίδη, των αγώνων για Δημοκρατία και Δικαιοσύνη, καλείται σήμερα να φυλάει Θερμοπύλες και να υπερασπίζεται τα δίκαια του λαού μας και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, έναντι της πολιτικής που ακολουθεί η κατοχική δύναμη της Τουρκίας και οι ξένοι παράγοντες που κατά καιρούς, με τα άνομα σχέδια τους, προσπαθούν να καταλύσουν την νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία και να δημιουργήσουν ένα έκτρωμα ,το όποιο με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στην πλήρη τουρκοποίηση της πατρίδας μας.

Για να μπορέσει το Κίνημα να διαδραματίσει τον καθοριστικό του ρόλο και να επιτύχει τους στόχους του στο εθνικό μας πρόβλημα και στην κοινωνία, θα πρέπει να ενδυναμωθεί και να αναπτυχθεί μέσα στην ίδια την κοινωνία των πολιτών, της οποίας η στήριξη είναι αυτή που θα καθορίσει τον ρυθμιστικό του ρόλο.

Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί εάν μέσα στο ίδιο το Κίνημα δεν επικρατεί η συναγωνιστικότητα, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός στην λειτουργία των συλλογικών οργάνων, ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη, ο σεβασμός στις αρχές και τις αξίες τις οποίες μας μεταλαμπάδευσε ο Βάσος Λυσσαρίδης, η ηθική και γενικότερα η ενότητα ανάμεσα στα μέλη και τα στελέχη του Κινήματος, η Δημοκρατία και η διαφάνεια. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια τίποτα από τα πιο πάνω δεν επικράτησε μέσα στο Κίνημα, με αποτέλεσμα η εσωστρέφεια και η καταδίωξη να είναι τα χαρακτηριστικά φαινόμενα τα οποία οδήγησαν στα μειωμένα ποσοστά και στην αποψίλωση του Κινήματος.

Απόδειξη, το γεγονός ότι ενώ το Κίνημα στις βουλευτικές εκλογές  2011 έλαβε  8,93% και σε απόλυτο αριθμό πέραν των 36,000 ψήφων, εκλέγοντας 5 βουλευτές, στις εκλογές του 2016 μειώθηκε το ποσοστό στο 6,18%,  λαμβάνοντας 21,732 ψήφους, δηλαδή μια απώλεια πέραν των 14,000 ψήφων, εκλέγοντας μόνο 3 βουλευτές. Στις πρόσφατες Βουλευτικές Εκλογές,  παρόλο του ότι το Κίνημα κατήλθε σε συνεργασία με την Συμμαχία Πολιτών,  έλαβε 6,72%, 24,000 ψήφους,  αποτυγχάνοντας και στους τρεις στόχους τους οποίους έθεσε ενώπιον του, δηλαδή την ένταξη του στην τρίτη κατανομή, η εκλογή το ολιγότερο 5 Βουλευτών, εξέλεξε 4 και η διατήρηση της τέταρτης θέσης, την οποία για πρώτη φορά στην ιστορία του απώλεσε.

Εξαίρεση οι Ευρωεκλογές 2019,  όπου έλαβε 10,58% δημιουργώντας την χρυσή ευκαιρία να κτίσει πάνω σε αυτό το αποτέλεσμα και να αποταθεί στην κυπριακή κοινωνία, η οποία μαστίζεται καθημερινά από σκάνδαλα διαπλοκής και διαφθοράς. Αντί αυτού, μπήκε σε μια ατέρμονη εσωστρέφεια με αποκορύφωμα την διαγραφή του Ευρωβουλευτή του Κινήματος και την αντίδραση πολλών στελεχών, τα οποία κάποια υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από τα συλλογικά όργανα στα οποία συμμετείχαν και άλλα αποστασιοποιήθηκαν.

Οι διαγραφές, ο αποκλεισμός και η περιθωριοποίηση στελεχών, οι μονομερείς αποφάσεις του Προέδρου με τους συνεπικουρούμενους του, η λήψη αποφάσεων από αναρμόδια πρόσωπα του κύκλου του Προέδρου, η υποβάθμιση των συλλογικών οργάνων σε βαθμό που να συνεδριάζουν σπάνια και να ενημερώνονται απλά για συμφωνίες που ήδη υπεγράφησαν και για ήδη ειλημμένες αποφάσεις, η καταστρατήγηση του Καταστατικού του Κινήματος, ακόμη και από τον ίδιο τον Πρόεδρο, ο εκφοβισμός του έμμισθου προσωπικού και ως αποκορύφωμα η κατάχρηση κομματικών χρημάτων για ιδίων όφελος  από τον Οικονομικό Διευθυντή του Κινήματος, στενότατου συνεργάτη του Προέδρου, είναι η σημερινή κατάσταση που επικρατεί μέσα στο Κίνημα.

Άξιον απορίας είναι το γεγονός ότι,  παρόλες τις θετικές ενδείξεις για την διάπραξη του αδικήματος και τις προτροπές από στελέχη του Κινήματος προς τον Πρόεδρο, προσωπικά  απέστειλα γραπτή επιστολή χωρίς να λάβω μέχρι σήμερα οποιανδήποτε απάντηση, για απομάκρυνση του Οικονομικού Διευθυντή από τα καθήκοντα του, όχι μόνο δεν βρήκαν θετική ανταπόκριση , το αντίθετο ο Πρόεδρος υπερασπίζεται δημόσια το εν λόγω άτομο, κάτι το οποίο δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πιο πάνω και νιώθοντας το αίσθημα της ευθύνης έναντι του Σοσιαλιστικού Κινήματος μας, έναντι του Ιδρυτή του Κινήματος Βάσου Λυσσαρίδη, έναντι των Εδεκιτών αντιστασιακών που έδωσαν την ζωή τους για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, έναντι των ιδεολόγων απλών μελών και στελεχών του Κινήματος, οι οποίοι ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς αγωνίστηκαν και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους ώστε το Κίνημα να μεγαλώσει και να προσφέρει μέσω της σοσιαλιστικής του ιδεολογίας στην κυπριακή κοινωνία, έναντι της Νεολαίας του Κινήματος μας που οραματίζεται ένα καλύτερο αύριο για όλους τους νέους της Κύπρου, αποφάσισα όπως στο επικείμενο Εκλογικό Συνέδριο διεκδικήσω την θέση του  Προέδρου του Κινήματος.

Με αυτή μου την απόφαση πρόθεση μου και στόχος μου είναι:

Η συνέχιση του αγώνα για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος με στόχο την δημιουργία ενός κράτους με μία κυριαρχία, ένα λαό, μία οικονομία, μία εξωτερική πολιτική, χωρίς διαχωρισμούς βάση εθνικότητας ή θρησκείας, την επιστροφή όλων των προσφύγων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στις περιουσίες τους σε συνθήκες ασφάλειας, με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, χωρίς ξένα στρατεύματα και την κατάργηση των αναχρονιστικών συνθηκών Εγγυήσεων και Συμμαχιών.

Την ανάδειξη της σοσιαλιστικής φυσιογνωμίας του Κινήματος μας μέσα από την πολιτική υπεράσπισης των χαμηλών και μεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων του λαού.

Το άνοιγμα του Κινήματος προς την κοινωνία των πολιτών.

Την επαναφορά στο Κίνημα διαγραφέντων μελών και στελεχών, εάν το επιθυμούν, με απόφαση των συλλογικών οργάνων.

Επαναπροσέγγιση αποστασιοποιηθέντων μελών και στελεχών με στόχο την ενεργή επαναδραστηριοποίηση τους.

Τον πλήρη σεβασμό και εφαρμογή του Καταστατικού του Κινήματος.

Την σωστή λειτουργία, βάση του Καταστατικού, των συλλογικών οργάνων του Κινήματος με στόχο τις συλλογικές αποφάσεις.

Τον σεβασμό και την αποδοχή της διαφορετικής άποψης μέσα στα πλαίσια που διέπονται από το Καταστατικό του Κινήματος.

Η ανάπτυξη της συνεργασίας και της συναπόφασης, με τον Πρόεδρο του Κινήματος να είναι Πρώτος και Ίσος ανάμεσα στο σύνολο.

Την προώθηση και ανάδειξη νέων στελεχών του Κινήματος μέσα στα συλλογικά όργανα, τις δραστηριότητες και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Την πλήρη λειτουργία της Σχολής Στελεχών, μέσα από την οποία θα αναδεικνύονται τα νέα ηγετικά στελέχη.

Την πλήρη στήριξη της Οργάνωσης της Νεολαίας ΕΔΕΚ, των Φοιτητικών Οργανώσεων του Αγώνα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό, όπως και της Μαθητικής Νεολαίας, σε όλους τους τομείς, οργανωτικό και οικονομικό.

Την στήριξη και την συνεργασία με την Σοσιαλιστική Γυναικεία Κίνηση του Κινήματος, η οποία διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της πολιτικής, την οποίο το Κίνημα εκφράζει σε πάρα πολλά θέματα που έχουν άμεση σχέση με τις γυναίκες.

Τον διορισμό προσοντούχου επαγγελματία λογιστή, ο οποίος σε συνεργασία με την Οικονομική Επιτροπή και τον Πρόεδρο του Κινήματος θα διαχειρίζεται με πλήρη διαφάνεια τα οικονομικά του Κινήματος.

Αμέσως μετά την εκλογή, την αγορά υπηρεσιών από ένα Ανεξάρτητο Ελεγκτικό Οίκο, Big Four ( PwC, KPMG, Deloitte, Ernst & Young) για πλήρη έλεγχο των οικονομικών του Κινήματος.

Στην περίπτωση εξεύρεσης ατασθαλιών, θα γίνει άμεσα, από τον Πρόεδρο του Κινήματος, καταγγελία στην αστυνομία για διερεύνηση της όλης υπόθεσης.

Την χρόνια συνεργασία με Ανεξάρτητο Ελεγκτικό Οίκο για Έλεγχο των οικονομικών του Κινήματος.

Την άμεση και πλήρη συνεργασία με τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, ώστε να τύχουν του νενομισμένου ελέγχου τα οικονομικά του Κινήματος, ο οποίος δεν έγινε από το 2015.

Ουσιαστικότερος και Βασικότερος στόχος μου είναι η Επανένωση του Κινήματος.

Το Κίνημα δεν είναι περιουσιακό στοιχείο κανενός. Το Κίνημα δεν ανήκει στον εκάστοτε Πρόεδρο, αλλά στα μέλη του και τα στελέχη του, όπως και αυτά στο Κίνημα, χωρίς να χαρακτηρίζονται ότι ανήκουν στην Α’ ή Β’ ομάδα. Όλοι μια γροθιά, ενωμένοι να δώσουμε τους αγώνες στις προκλήσεις των δύσκολων καιρών που περνά η πατρίδα μας και η κοινωνία.

Σ’ αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανένας. Κάνω προσκλητήριο σε όλους τους Εδεκίτες και Εδεκίτισες να συσπειρωθούν γύρω από την Νέα Ηγεσία του Κινήματος, η οποία θα αναδειχτεί μετά το Εκλογικό Συνέδριο και με συναγωνιστικότητα, αλληλεγγύη και αλληλοσεβασμό να γυρίσουμε σελίδα, για μια ΕΔΕΚ επανενωμένη , ισχυρή και πάνω απ’ όλα δυνατή για να μπορεί να διαδραματίζει τον εθνικό και κοινωνικό της ρόλο, για μια Λεύτερη Πατρίδα, για Δημοκρατία και Δικαιοσύνη, για Κοινωνική Αλληλεγγύη, για μια καλύτερη Κύπρο του σήμερα και του αύριο , για μας και τις Νέες Γενιές που θα έρθουν.

Μαζί μπορούμε να Επανενώσουμε το Κίνημα. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε Μια Ισχυρή και Δυνατή ΕΔΕΚ για το αύριο.

Εξαγγελία υποψηφιότητας για την θέση του Προέδρου του Κινήματος – Η ΕΔΕΚ δεν μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο «εάν μέσα στο ίδιο το Κίνημα δεν επικρατεί η συναγωνιστικότητα, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός» – Υποψήφιος για την Προεδρία της ΕΔΕΚ ο Βαρνάβα… έστρεψε «πυρά» κατά Σιζόπουλου -Τον Οκτώβριο το Τακτικό Παγκύπριο Εκλογικό Συνέδριο της ΕΔΕΚ

Tην υποψηφιότητα του για την προεδρία της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, εξήγγειλε σήμερα ο πρώην Βουλευτής του κόμματος Γιώργος Βαρνάβα.

Με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, ημερομηνίας 30 Ιουνίου 2021, η ΕΔΕΚ οδηγείται σε Τακτικό Παγκύπριο Εκλογικό Συνέδριο στις 24 και 31 Οκτωβρίου για εκλογή των Ανώτατων Αξιωματούχων και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Κατά την εξαγγελία του ο κ. Βαρνάβα άφησε αιχμές προς τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, κάνοντας λόγο για εσωστρέφεια και καταδίωξη στο Κίνημα τα «οποία οδήγησαν στα μειωμένα ποσοστά και στην αποψίλωση.»

Επεσήμανε πως η ΕΔΕΚ δεν μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο «εάν μέσα στο ίδιο το Κίνημα δεν επικρατεί η συναγωνιστικότητα, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός στην λειτουργία των συλλογικών οργάνων, ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη, ο σεβασμός στις αρχές και τις αξίες τις οποίες μας μεταλαμπάδευσε ο Βάσος Λυσσαρίδης, η ηθική και γενικότερα η ενότητα ανάμεσα στα μέλη και τα στελέχη του Κινήματος, η Δημοκρατία και η διαφάνεια.»

Τόνισε  επίσης πως «οι διαγραφές, ο αποκλεισμός και η περιθωριοποίηση στελεχών, οι μονομερείς αποφάσεις του Προέδρου με τους συνεπικουρούμενους του, η λήψη αποφάσεων από αναρμόδια πρόσωπα του κύκλου του Προέδρου, η υποβάθμιση των συλλογικών οργάνων σε βαθμό που να συνεδριάζουν σπάνια και να ενημερώνονται απλά για συμφωνίες που ήδη υπεγράφησαν και για ήδη ειλημμένες αποφάσεις, η καταστρατήγηση του Καταστατικού του Κινήματος, ακόμη και από τον ίδιο τον Πρόεδρο, ο εκφοβισμός του έμμισθου προσωπικού και ως αποκορύφωμα η κατάχρηση κομματικών χρημάτων για ιδίων όφελος  από τον Οικονομικό Διευθυντή του Κινήματος, στενότατου συνεργάτη του Προέδρου, είναι η σημερινή κατάσταση που επικρατεί μέσα στο Κίνημα.»

Αυτούσια η δήλωση του Γιώργου Βαρνάβα:

Με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος , ημερομηνίας 30 Ιουνίου 2021, το Κίνημα οδηγείται σε Τακτικό Παγκύπριο Εκλογικό Συνέδριο στις 24 και 31 Οκτωβρίου για εκλογή των Ανώτατων Αξιωματούχων και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ του Βάσου Λυσσαρίδη, του Δώρου Λοϊζου, του Κόκου Φωτίου, του Δώρου Ηλία, του Ρένου Πρέντζα και τόσων άλλων αγωνιστών της Δημοκρατίας, η Σοσιαλιστική Δύναμη της Κύπρου καλείται σήμερα να ανταποκριθεί στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία. Mια κοινωνία η οποία έχει να αντιμετωπίσει τα σκάνδαλα, την διαφθορά, την ατιμωρησία, την οικονομική εξαθλίωση, την ανεργία, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους ανθρώπους, τις δημεύσεις των περιουσιακών στοιχείων ανθρώπων που έμειναν άνεργοι και έχασαν τα εισοδήματα τους, τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που προέκυψαν λόγο πανδημίας, όπως και πάρα πολλά άλλα.

Η ιστορική πολιτική δύναμη της αντίστασης, των Κοκκινοσκούφηδων του Βάσου Λυσσαρίδη, των αγώνων για Δημοκρατία και Δικαιοσύνη, καλείται σήμερα να φυλάει Θερμοπύλες και να υπερασπίζεται τα δίκαια του λαού μας και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, έναντι της πολιτικής που ακολουθεί η κατοχική δύναμη της Τουρκίας και οι ξένοι παράγοντες που κατά καιρούς, με τα άνομα σχέδια τους, προσπαθούν να καταλύσουν την νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία και να δημιουργήσουν ένα έκτρωμα ,το όποιο με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στην πλήρη τουρκοποίηση της πατρίδας μας.

Για να μπορέσει το Κίνημα να διαδραματίσει τον καθοριστικό του ρόλο και να επιτύχει τους στόχους του στο εθνικό μας πρόβλημα και στην κοινωνία, θα πρέπει να ενδυναμωθεί και να αναπτυχθεί μέσα στην ίδια την κοινωνία των πολιτών, της οποίας η στήριξη είναι αυτή που θα καθορίσει τον ρυθμιστικό του ρόλο.

Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί εάν μέσα στο ίδιο το Κίνημα δεν επικρατεί η συναγωνιστικότητα, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός στην λειτουργία των συλλογικών οργάνων, ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη, ο σεβασμός στις αρχές και τις αξίες τις οποίες μας μεταλαμπάδευσε ο Βάσος Λυσσαρίδης, η ηθική και γενικότερα η ενότητα ανάμεσα στα μέλη και τα στελέχη του Κινήματος, η Δημοκρατία και η διαφάνεια. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια τίποτα από τα πιο πάνω δεν επικράτησε μέσα στο Κίνημα, με αποτέλεσμα η εσωστρέφεια και η καταδίωξη να είναι τα χαρακτηριστικά φαινόμενα τα οποία οδήγησαν στα μειωμένα ποσοστά και στην αποψίλωση του Κινήματος.

Απόδειξη, το γεγονός ότι ενώ το Κίνημα στις βουλευτικές εκλογές  2011 έλαβε  8,93% και σε απόλυτο αριθμό πέραν των 36,000 ψήφων, εκλέγοντας 5 βουλευτές, στις εκλογές του 2016 μειώθηκε το ποσοστό στο 6,18%,  λαμβάνοντας 21,732 ψήφους, δηλαδή μια απώλεια πέραν των 14,000 ψήφων, εκλέγοντας μόνο 3 βουλευτές. Στις πρόσφατες Βουλευτικές Εκλογές,  παρόλο του ότι το Κίνημα κατήλθε σε συνεργασία με την Συμμαχία Πολιτών,  έλαβε 6,72%, 24,000 ψήφους,  αποτυγχάνοντας και στους τρεις στόχους τους οποίους έθεσε ενώπιον του, δηλαδή την ένταξη του στην τρίτη κατανομή, η εκλογή το ολιγότερο 5 Βουλευτών, εξέλεξε 4 και η διατήρηση της τέταρτης θέσης, την οποία για πρώτη φορά στην ιστορία του απώλεσε.

Εξαίρεση οι Ευρωεκλογές 2019,  όπου έλαβε 10,58% δημιουργώντας την χρυσή ευκαιρία να κτίσει πάνω σε αυτό το αποτέλεσμα και να αποταθεί στην κυπριακή κοινωνία, η οποία μαστίζεται καθημερινά από σκάνδαλα διαπλοκής και διαφθοράς. Αντί αυτού, μπήκε σε μια ατέρμονη εσωστρέφεια με αποκορύφωμα την διαγραφή του Ευρωβουλευτή του Κινήματος και την αντίδραση πολλών στελεχών, τα οποία κάποια υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από τα συλλογικά όργανα στα οποία συμμετείχαν και άλλα αποστασιοποιήθηκαν.

Οι διαγραφές, ο αποκλεισμός και η περιθωριοποίηση στελεχών, οι μονομερείς αποφάσεις του Προέδρου με τους συνεπικουρούμενους του, η λήψη αποφάσεων από αναρμόδια πρόσωπα του κύκλου του Προέδρου, η υποβάθμιση των συλλογικών οργάνων σε βαθμό που να συνεδριάζουν σπάνια και να ενημερώνονται απλά για συμφωνίες που ήδη υπεγράφησαν και για ήδη ειλημμένες αποφάσεις, η καταστρατήγηση του Καταστατικού του Κινήματος, ακόμη και από τον ίδιο τον Πρόεδρο, ο εκφοβισμός του έμμισθου προσωπικού και ως αποκορύφωμα η κατάχρηση κομματικών χρημάτων για ιδίων όφελος  από τον Οικονομικό Διευθυντή του Κινήματος, στενότατου συνεργάτη του Προέδρου, είναι η σημερινή κατάσταση που επικρατεί μέσα στο Κίνημα.

Άξιον απορίας είναι το γεγονός ότι,  παρόλες τις θετικές ενδείξεις για την διάπραξη του αδικήματος και τις προτροπές από στελέχη του Κινήματος προς τον Πρόεδρο, προσωπικά  απέστειλα γραπτή επιστολή χωρίς να λάβω μέχρι σήμερα οποιανδήποτε απάντηση, για απομάκρυνση του Οικονομικού Διευθυντή από τα καθήκοντα του, όχι μόνο δεν βρήκαν θετική ανταπόκριση , το αντίθετο ο Πρόεδρος υπερασπίζεται δημόσια το εν λόγω άτομο, κάτι το οποίο δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πιο πάνω και νιώθοντας το αίσθημα της ευθύνης έναντι του Σοσιαλιστικού Κινήματος μας, έναντι του Ιδρυτή του Κινήματος Βάσου Λυσσαρίδη, έναντι των Εδεκιτών αντιστασιακών που έδωσαν την ζωή τους για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, έναντι των ιδεολόγων απλών μελών και στελεχών του Κινήματος, οι οποίοι ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς αγωνίστηκαν και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους ώστε το Κίνημα να μεγαλώσει και να προσφέρει μέσω της σοσιαλιστικής του ιδεολογίας στην κυπριακή κοινωνία, έναντι της Νεολαίας του Κινήματος μας που οραματίζεται ένα καλύτερο αύριο για όλους τους νέους της Κύπρου, αποφάσισα όπως στο επικείμενο Εκλογικό Συνέδριο διεκδικήσω την θέση του  Προέδρου του Κινήματος.

Με αυτή μου την απόφαση πρόθεση μου και στόχος μου είναι:

Η συνέχιση του αγώνα για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος με στόχο την δημιουργία ενός κράτους με μία κυριαρχία, ένα λαό, μία οικονομία, μία εξωτερική πολιτική, χωρίς διαχωρισμούς βάση εθνικότητας ή θρησκείας, την επιστροφή όλων των προσφύγων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στις περιουσίες τους σε συνθήκες ασφάλειας, με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, χωρίς ξένα στρατεύματα και την κατάργηση των αναχρονιστικών συνθηκών Εγγυήσεων και Συμμαχιών.

Την ανάδειξη της σοσιαλιστικής φυσιογνωμίας του Κινήματος μας μέσα από την πολιτική υπεράσπισης των χαμηλών και μεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων του λαού.

Το άνοιγμα του Κινήματος προς την κοινωνία των πολιτών.

Την επαναφορά στο Κίνημα διαγραφέντων μελών και στελεχών, εάν το επιθυμούν, με απόφαση των συλλογικών οργάνων.

Επαναπροσέγγιση αποστασιοποιηθέντων μελών και στελεχών με στόχο την ενεργή επαναδραστηριοποίηση τους.

Τον πλήρη σεβασμό και εφαρμογή του Καταστατικού του Κινήματος.

Την σωστή λειτουργία, βάση του Καταστατικού, των συλλογικών οργάνων του Κινήματος με στόχο τις συλλογικές αποφάσεις.

Τον σεβασμό και την αποδοχή της διαφορετικής άποψης μέσα στα πλαίσια που διέπονται από το Καταστατικό του Κινήματος.

Η ανάπτυξη της συνεργασίας και της συναπόφασης, με τον Πρόεδρο του Κινήματος να είναι Πρώτος και Ίσος ανάμεσα στο σύνολο.

Την προώθηση και ανάδειξη νέων στελεχών του Κινήματος μέσα στα συλλογικά όργανα, τις δραστηριότητες και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Την πλήρη λειτουργία της Σχολής Στελεχών, μέσα από την οποία θα αναδεικνύονται τα νέα ηγετικά στελέχη.

Την πλήρη στήριξη της Οργάνωσης της Νεολαίας ΕΔΕΚ, των Φοιτητικών Οργανώσεων του Αγώνα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό, όπως και της Μαθητικής Νεολαίας, σε όλους τους τομείς, οργανωτικό και οικονομικό.

Την στήριξη και την συνεργασία με την Σοσιαλιστική Γυναικεία Κίνηση του Κινήματος, η οποία διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της πολιτικής, την οποίο το Κίνημα εκφράζει σε πάρα πολλά θέματα που έχουν άμεση σχέση με τις γυναίκες.

Τον διορισμό προσοντούχου επαγγελματία λογιστή, ο οποίος σε συνεργασία με την Οικονομική Επιτροπή και τον Πρόεδρο του Κινήματος θα διαχειρίζεται με πλήρη διαφάνεια τα οικονομικά του Κινήματος.

Αμέσως μετά την εκλογή, την αγορά υπηρεσιών από ένα Ανεξάρτητο Ελεγκτικό Οίκο, Big Four ( PwC, KPMG, Deloitte, Ernst & Young) για πλήρη έλεγχο των οικονομικών του Κινήματος.

Στην περίπτωση εξεύρεσης ατασθαλιών, θα γίνει άμεσα, από τον Πρόεδρο του Κινήματος, καταγγελία στην αστυνομία για διερεύνηση της όλης υπόθεσης.

Την χρόνια συνεργασία με Ανεξάρτητο Ελεγκτικό Οίκο για Έλεγχο των οικονομικών του Κινήματος.

Την άμεση και πλήρη συνεργασία με τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, ώστε να τύχουν του νενομισμένου ελέγχου τα οικονομικά του Κινήματος, ο οποίος δεν έγινε από το 2015.

Ουσιαστικότερος και Βασικότερος στόχος μου είναι η Επανένωση του Κινήματος.

Το Κίνημα δεν είναι περιουσιακό στοιχείο κανενός. Το Κίνημα δεν ανήκει στον εκάστοτε Πρόεδρο, αλλά στα μέλη του και τα στελέχη του, όπως και αυτά στο Κίνημα, χωρίς να χαρακτηρίζονται ότι ανήκουν στην Α’ ή Β’ ομάδα. Όλοι μια γροθιά, ενωμένοι να δώσουμε τους αγώνες στις προκλήσεις των δύσκολων καιρών που περνά η πατρίδα μας και η κοινωνία.

Σ’ αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανένας. Κάνω προσκλητήριο σε όλους τους Εδεκίτες και Εδεκίτισες να συσπειρωθούν γύρω από την Νέα Ηγεσία του Κινήματος, η οποία θα αναδειχτεί μετά το Εκλογικό Συνέδριο και με συναγωνιστικότητα, αλληλεγγύη και αλληλοσεβασμό να γυρίσουμε σελίδα, για μια ΕΔΕΚ επανενωμένη , ισχυρή και πάνω απ’ όλα δυνατή για να μπορεί να διαδραματίζει τον εθνικό και κοινωνικό της ρόλο, για μια Λεύτερη Πατρίδα, για Δημοκρατία και Δικαιοσύνη, για Κοινωνική Αλληλεγγύη, για μια καλύτερη Κύπρο του σήμερα και του αύριο , για μας και τις Νέες Γενιές που θα έρθουν.

Μαζί μπορούμε να Επανενώσουμε το Κίνημα. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε Μια Ισχυρή και Δυνατή ΕΔΕΚ για το αύριο.

gallery

Ηχηρά μηνύματα από τον Πάπα Φραγκίσκο για Κυπριακό και Μεταναστευτικό

«Η πληγή που περισσότερο πονά αυτή τη χώρα είναι το τρομερό τραύμα που έχει υποστεί τις τελευταίες δεκαετίες» είπε ο Ποντίφικας αναφερόμενος στο Κυπριακό

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

Αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία που αφορούν ψυχρά περιστατικά

Σε ποιες περιπτώσεις θα γίνονται παραπομπές ασθενών σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια #cyprustimes

Λήψη μέτρων από ΠΟΕΔ μετά και τις επιθέσεις σε σχολεία… Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τη Δευτέρα

«Δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να σταθούμε δίπλα στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς» #cyprustimes

MC MEDIA NETWORK

Πάει για εντέκαδα με 11/11

Νίκη και μόνο νίκη είναι το σύνθημα στην Ομόνοια ενόψει του εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΛ. Ο Χέννιγκ Μπεργκ δεν σκοπεύει να κάνει κάποια...

Irina Shayk: Η super hot εμφάνιση στην πρεμιέρα της νέας ταινίας του Bradley Cooper

Έκλεψε τις εντυπώσεις με το σαγηνευτικό look της Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Bradley Cooper και η Irina Shayk πυροδότησαν φήμες επανασύνδεσης αφού έδειχναν πολύ άνετα μεταξύ τους...

Ελένη Σιδερά: Ατάκα φωτιά της ηθοποιού σε συνάδελφο της: «Σ3ξ κάμεις κόρη;» (Βίντεο)

Τα χιουμοριστικά βίντεο στο “Tik Tok” που προκαλούν χαμό! Απολαυστικά είναι τα βίντεο της δημοφιλής Κύπριας ηθοποιού Ελένης Σιδερά στην πλατφόρμα του Tik Tok. Πριν από...

MC MEDIA NETWORK

Πάει για εντέκαδα με 11/11

Νίκη και μόνο νίκη είναι το σύνθημα στην Ομόνοια ενόψει του εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΛ. Ο Χέννιγκ Μπεργκ δεν σκοπεύει να κάνει κάποια...

Irina Shayk: Η super hot εμφάνιση στην πρεμιέρα της νέας ταινίας του Bradley Cooper

Έκλεψε τις εντυπώσεις με το σαγηνευτικό look της Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Bradley Cooper και η Irina Shayk πυροδότησαν φήμες επανασύνδεσης αφού έδειχναν πολύ άνετα μεταξύ τους...

Ελένη Σιδερά: Ατάκα φωτιά της ηθοποιού σε συνάδελφο της: «Σ3ξ κάμεις κόρη;» (Βίντεο)

Τα χιουμοριστικά βίντεο στο “Tik Tok” που προκαλούν χαμό! Απολαυστικά είναι τα βίντεο της δημοφιλής Κύπριας ηθοποιού Ελένης Σιδερά στην πλατφόρμα του Tik Tok. Πριν από...

Lifestyle

Κάθε επίθεση σε σχολείο αποτελεί επίθεση στη Δημοκρατία, λένε οι οργανωμένοι γονείς Προδημοτικής

Καταδικάζει τις «απαράδεκτες ενέργειες και επιθέσεις», που έλαβαν χώρα χθες το βράδυ στα Δημοτικά σχολεία Ζακακίου και Δευτεράς

Lifestyle

Ο Μπόρις Τζόνσον καλεί τους Βρετανούς να μην ακυρώσουν τα χριστουγεννιάτικα πάρτι

Υπουργός παραδέχθηκε ότι δεν θα κάνει συγκέντρωση σπίτι του - Έντονη κριτική για τα αντιφατικά μηνύματα

Πάει για εντέκαδα με 11/11

Νίκη και μόνο νίκη είναι το σύνθημα στην Ομόνοια ενόψει του εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΛ. Ο Χέννιγκ Μπεργκ δεν σκοπεύει να κάνει κάποια...

Advertorials