MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Βάζουμε τα θεμέλια για τον ισχυρό ΔΗΣΥ του αύριο, είπε η Α. Δημητρίου

Advertisement

Sponsored by exness

Βάζουμε τα θεμέλια για τον ισχυρό ΔΗΣΥ του αύριο, είπε η Πρόεδρος του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου, μιλώντας την Κυριακή στο Επαρχιακό Συνέδριο του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα

Η κ. Δημητρίου ανέφερε στην ομιλία της ότι η πόλη της Λάρνακας έχει πλέον αλλάξει και κινείται στον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Σε αυτό το αποτέλεσμα, επεσήμανε, «οδήγησε η συνεργασία της κυβέρνησης του Δημοκρατικού Συναγερμού με τις τοπικές αρχές και η εκπόνηση έργων υποδομής, όπως η απομάκρυνση των πετρελαιοδεξαμενών, η ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας και η κατασκευή του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, μεταξύ άλλων».

Advertisement

Η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού τόνισε ότι η δυναμική που έχει αναπτυχθεί στη Λάρνακα αφορά σε όλα τα επίπεδα όπως στη γεωργία και στον τουρισμό. «Πλέον στόχος όλων μας πρέπει να είναι το να πετύχουμε την ακόμη μεγαλύτερη ποιοτική αναβάθμιση, με ποιοτικό τουρισμό υψηλής στάθμης, επιτυγχάνοντας συνάμα, επιτέλους, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου», υπογράμμισε η κ. Δημητρίου.

Για τον τομέα της γεωργίας η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημείωσε ότι η Κύπρος έχει μπροστά της μια χρυσή ευκαιρία, με το Ταμείο Ανάκαμψης και των άλλων ευρωπαϊκών διαθρωτικών ταμείων, των 4,5 δισ. ευρώ, που αφορά και τη γεωργία. «Μια ιστορική ευκαιρία που πρέπει να την κερδίσουμε και για να γίνει αυτό χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα», είπε.

«Βιώνουμε σωρεία προκλήσεων τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Δεν μπορούμε και δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια», τόνισε η κ. Δημητρίου μιλώντας για τις προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η Κύπρος αλλά και για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αμμόχωστο, οι οποίες, όπως σημείωσε, «είναι πιο έντονες από ποτέ και φανερώνουν τους διχοτομικούς της στόχους».

«Σ’ αυτό το κρίσιμο ιστορικό σταυροδρόμι για την πατρίδα μας, ο Δημοκρατικός Συναγερμός δηλώνει το πιο δυναμικό ‘’παρών’’», υπέδειξε. «Για να γίνει κατανοητό από όλους ότι ο μόνος τρόπος για να επικρατήσει η ειρήνη είναι μέσα από την αταλάντευτη προσήλωση στο διεθνές δίκαιο και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, όχι όμως αυθαίρετα ερμηνευμένα από αυτούς που επιδιώκουν να συγκαλύψουν τις βλέψεις τους για αναθεωρητισμό», σημείωσε η κ. Δημητρίου.

Ακόμη, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε εκτενώς στις εσωκομματικές διαδικασίες του Δημοκρατικού Συναγερμού οι οποίες ολοκληρώθηκαν με την πλήρωση των υπόλοιπων θέσεων της ηγεσίας. Τώρα, σημείωσε η κ. Δημητρίου, «βάζουμε τα θεμέλια για τον ισχυρό Δημοκρατικό Συναγερμό του αύριο, προχωρώντας σε οργανωτικές και διοικητικές μεταρρυθμίσεις».

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε η κ. Δημητρίου, «θα επαναλειτουργήσουμε και θα αναβαθμίσουμε τη Σχολή Πολιτικής Επιμόρφωσης του Δημοκρατικού Συναγερμού που σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, θα αποτελούν τον χώρο όπου οι πολιτικές μας, σε τακτική βάση θα δοκιμάζονται μέσα από τον διάλογο και θα εμπλουτίζονται, όχι μόνο ιδεολογικά αλλά και επιστημονικά». Ακόμη, υπογράμμισε, «ενεργοποιούνται εκ νέου οι Ομάδες Παραγωγής Πολιτικής και σε σύνδεση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα θα εκπονούμε πολιτικές για κάθε τομέα πολιτικής». Παράλληλα, ανέφερε, «τίθεται σε λειτουργία ο θεσμός του Συμβουλίου Παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου, το λεγόμενο «Shadow cabinet», που θα παρακολουθεί τις κυβερνητικές πολιτικές και θα προτείνει δράσεις και εισηγήσεις για βελτίωση ή αλλαγές».

Τέλος, σημείωσε με ικανοποίηση τη συσπείρωση των στελεχών του κόμματος που καταγράφεται σε όλη την Κύπρο, κάτι που δημιουργεί αναμφισβήτητα την προοπτική ο ΔΗΣΥ να παραμείνει η μεγάλη και πρωταγωνιστική δύναμη του τόπου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network