Τοποθετήσεις κομμάτων μετά και τη χθεσινή εξέλιξη που αφορά στην υπόθεση του parody account της υπουργού Δικαιοσύνης, Έμιλης Γιολίτη, στο Twitter.
Κατέβασε το APP της CYPRUS TIMES! ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS
Συγκεκριμένα, και όπως έγινε γνωστό χθες μετά και από ανάρτηση του δικηγόρου Χριστόφορου Χριστοφή, «Το Ανώτατο Δικαστήριο στην αίτηση 05/2021 που εκδόθηκε, έδωσε άδεια για καταχώριση αίτησης certiorari για ακύρωση του εντάλματος έρευνας που εκδόθηκε στην υπόθεση του twitter parody account».
Ο κ. Χριστοφή εξηγεί πως «αυτό σημαίνει ότι το Δικαστήριο θεώρησε ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως συζητήσιμη υπόθεση για ακύρωση του εντάλματος έρευνας που εκδόθηκε πρωτόδικα και έτσι έδωσε άδεια να επιδοθεί και στην άλλη πλευρά (Αστυνομία) για να τοποθετηθεί πριν εκδώσει τελική απόφαση επί του θέματος».
«Δε θα πέσει στα μαλακά» λέει το ΑΚΕΛ
«Η Υπουργός Δικαιοσύνης βαρύνεται με ένα πρωτοφανές κρούσμα κατάχρησης εξουσίας σε βάρος πολίτη. Πρόκειται βέβαια για μια συμπεριφορά που εντάσσεται στο ύφος εξουσίας της κυβέρνησης Αναστασιάδη, στην αλαζονεία και τον αυταρχισμό τους σε βάρος κάθε θεσμού, δημοσιογράφου, πολίτη που τούς ασκεί κριτική. Γι’ αυτό άλλωστε, ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση παρέχουν κάλυψη στην απαράδεκτη συμπεριφορά της Υπουργού».7
«Αυτή η υπόθεση δεν θα πέσει στα μαλακά» τονίζει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, ο οποίος προσθέτει: «Σε μια δημοκρατική χώρα, κανένας πολίτης δεν μπορεί να φοβάται ότι θα μπουκάρει στο σπίτι του η αστυνομία και θα κατάσχει τους υπολογιστές του επειδή σατιρίζει την κυβέρνηση ή επειδή έτσι νομίζει μία Υπουργός. Το ΑΚΕΛ θα επιμείνει στο θέμα, γιατί η προστασία των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη», αναφέρει σε δήλωση του ο Στέφανος Στεφάνου.
«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να ποιεί τη νήσσαν» λένε οι Οικολόγοι
«H καταχώριση αίτησης προνομιακού εντάλματος (certiorari) για ακύρωση εντάλματος έρευνας στην οικία γυναίκας, επαναφέρει το θέμα στην επικαιρότητα και θέτει όλους και όλες ενώπιον των ευθυνών τους. Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την απαράδεκτη έφοδο της Αστυνομίας σε οικία μετά από καταγγελία της υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά η κυβέρνηση εξακολουθεί να ποιεί τη νήσσαν» αναφέρει από την πλευρά του το Κίνημα Οικολόγων.
«Ούτε η Υπουργός κ. Έμιλυ Γιολίτη ένιωσε την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις για αυτή τη συμπεριφορά που μυρίζει κατάχρηση εξουσίας. Ούτε και ο Γενικός Εισαγγελέας, έχει απαντήσει στην ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργου Περδίκη για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενός πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας».
«Ακόμα και σήμερα, που το Ανώτατο έδωσε άδεια καταχώρισης αίτησης για ακύρωση του εντάλματος έρευνας στο σπίτι της γυναίκας, η υπουργός Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση και η Γενική Εισαγγελία εξακολουθούν να σιωπούν» αναφέρει στην ανακοίνωση του το Κίνημα.