MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Συνεχίζονται οι εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων της Διασποράς

Advertisement

Sponsored by exness

Συνεχίζονται οι εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων της Διασποράς – Η ατζέντα της ημέρας

Συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη ημέρα οι εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων της Διασποράς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ), της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και της Νεολαίας Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ), που φιλοξενεί η Κύπρος, στο Ξενοδοχείο St Raphael Resort, στη Λεμεσό μέχρι και την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022.

Advertisement

Το βράδυ της Τρίτης την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Τον χαιρετισμό του Προέδρου μετέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής.

Ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου καλωσόρισε τους συνέδρους ενώ χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απηύθυνε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β’ και η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας Ζέττα Μ. Μακρή.

Την τελετή θα προσφώνησαν ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ Ανδρέας Παπαευριπίδης, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ και ο Πρόεδρος της ΝΕΠΟΜΑΚ Χρίστος Τούτον.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, περιλαμβάνεται παρέμβαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας Ζέττας Μακρή με θέμα τα ελληνικά ομογενειακά σχολεία, καθώς και ενημέρωση των συνέδρων, σε κλειστές συνεδρίες, από την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου για το θέμα των υδρογοναθράκων και την ενεργειακή πολιτική, από τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη για θέματα εξωτερικής πολιτικής και από τον Επίτροπο Προεδρίας Φώτη Φωτίου για την Εθνική Στρατηγική Κυπρίων της Διασποράς.

Οι σύνεδροι θα τύχουν, επίσης, ενημέρωσης για θέματα επενδύσεων από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων Ευγένιο Ευγενίου, για θέματα των αγνοουμένων από τον εκπρόσωπο της ελληνοκυπριακής πλευράς στη ΔΕΑ Λεωνίδα Παντελίδη και τον Επίτροπο Προεδρίας και για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στο Κυπριακό και τα Βαρώσια από τονΔιαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς Μενέλαο Μενελάου.

Περαιτέρω, στο πλαίσιο των εργασιών θα πραγματοποιηθούν: παρουσίαση Διαδικτυακής Πλατφόρμας Κυπρίων Διασποράς σε συνεργασία με Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, ενημέρωση για το θέμα της έκδοσης-ανανέωσης ταυτοτήτων/διαβατηρίων και για άλλα συναφή προξενικά θέματα που αφορούν Κύπριους της Διασποράς από τους Γενικούς Διευθυντές των Υπουργείων Εξωτερικών και Εσωτερικών Κορνήλιο Κορνηλίου και Κώστα Κωνσταντίνου, αντίστοιχα, παρουσίαση προγράμματος του ΚΕΒΕ με τίτλο «Γε Νέο Επιχειρείν» για νέους επιχειρηματίες, και ενημέρωση για θέματα Άμυνας από Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη.

Οι σύνεδροι θα έχουν, παράλληλα, την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε συζήτηση με αρχηγούς και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Το Κεντρικό Συμβούλιο των Οργανώσεων των αποδήμων θα γίνει δεκτό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο Συνέδριο θα παρευρεθούν ο Υφυπουργός για θέματα Διασποράς της Ρουμανίας Georghe-Florin Cârciu, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Διασποράς Σερβίας Nemanja Starović, ο Ύπατος Αρμοστής για θέματα Διασποράς της Αρμενίας Zareh Sinanyan, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας Ιωάννης Χρυσουλάκης, και ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς στη Βουλή των Ελλήνων Σάββας Αναστασιάδης.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου εκπρόσωποι των ομογενειακών οργανώσεων θα προβούν σε απολογισμό του έργου τους.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, θα εγκριθούν ψηφίσματα την Παρασκευή, 29 Ιουλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network