MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κατάθεση θεμελίου λίθου στο χιονοδρομικό κέντρο Τροόδους από ΠτΔ. «Πόλος έλξης» (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Το χιονοδρομικό κέντρο Τροόδους μπορεί να είναι στολίδι, πόλος έλξης και σημείο αναφοράς, λέει ο Πρόεδρος

Το χιονοδρομικό κέντρο Τροόδους μπορεί να είναι στολίδι, πόλος έλξης και σημείο αναφοράς ανέφερε το Σάββατο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην τελετή κατάθεσης θεμέλιου λίθου του κέντρου για την ανέγερση του Νέου Χιονοδρομικού Κτηρίου στην περιοχή Sun Valley στο Τρόοδος.

Advertisement

Μίλησε για ιστορική μέρα για να καταστήσουμε την Κύπρο χιονοδρομικό κέντρο, προσθέτοντας ότι μπορεί ως μια μεσογειακή χώρα να μην έχουμε τη χιονόπτωση που έχουν άλλοι, αλλά δεν ήταν δυνατό να γίνει ανεκτό για δεκαετίες να φιλοξενείται ο Όμιλος και οι επισκέπτες και οι χιονοδρόμοι ευρύτερα, οργανωμένοι και μη, σε παράγκες «που πραγματικά όταν τις επισκέφθηκα αισθάνθηκα ντροπή, δεν ήταν αντάξιο μιας χώρας όπως είναι η Κύπρος».

Ανέφερε ότι το κράτος αποφάσισε να διαθέσει δύο εκατομμύρια ευρώ και ο χιονοδρομικός όμιλος να συμβάλει με περίπου ενάμιση. Ο Πρόεδρος διευκρίνισε πως ανέμενε ότι σήμερα θα έκανε τα εγκαίνια, όμως υπήρχαν κάποια νομοθετικά προβλήματα με το Καταστατικό του Ομίλου, εξαιτίας γραφειοκρατίας, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια καθυστέρηση.

Σημείωσε όμως ότι αυτό που έχει σημασία είναι ότι μπαίνει ο θεμελιός, είναι εγκεκριμένα τα κονδύλια, δεν πρόκειται να υπάρχει οπισθοδρόμηση, δεν πρόκειται να υπάρχει οπισθοχώρηση και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ αυτή η απόφαση που λήφθηκε και η αποφασιστικότητα να κτιστεί ένα σύγχρονο κέντρο, όπως αυτό που απεικονίζεται στα σχέδια.

«Το πόσο θα είναι ωφέλιμο για τους κατοίκους της περιοχής εννοείται, όπως και για την επισκεψιμότητα και άλλα. Το πιο σημαντικό είναι ότι θα εξυπηρετηθούν οι αθλητές μας και θέλω να ξέρετε ότι είμαστε πρωταγωνιστές ως αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων του Προέδρου του Ομίλου στα μικρά κράτη, στα αναδυόμενα κράτη στο σκι, και συνεπώς αυτό είναι μια συμβολή στην όλη προσπάθεια των όσων λατρεύουν αυτό το άθλημα», ανέφερε.

Σημείωσε ακόμη πως δεν λείπουμε εδώ και περισσότερο από δέκα χρόνια από τις διεθνείς διοργανώσεις με χιονοδρόμους, ανεξάρτητα αν διαθέτουμε ή όχι χιόνι, και βεβαίως το σκι είναι μεταξύ των ολυμπιακών αθλημάτων.

Σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ομίλου Χιονοδρόμων Κύπρου Ντίνος Λευκαρίτης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, που με τη σημαντική του βοήθεια για την εξασφάλιση απαιτούμενων κονδυλιών συνέβαλε καθοριστικά στο να καταστεί η ανέγερση εφικτή. Όπως ανέφερε ο κ. Λευκαρίτης, η υλοποίηση του Νέου Χιονοδρομικού Κτηρίου επιτυγχάνεται μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών και διαβουλεύσεων όλων των Διοικητικών Συμβουλίων του Ομίλου. «Με την ολοκλήρωσή του, ο χώρος θα μεταμορφωθεί σε ένα ονειρικό τοπίο το οποίο πιστεύουμε θα αποτελεί πόλο έλξης για ακόμη περισσότερους λάτρεις του σκι και για αμέτρητους επισκέπτες», τόνισε.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Τρόοδος λειτουργεί από το 1960 μέχρι και πρόσφατα έγιναν ελάχιστες αλλαγές και βελτιώσεις. H ανέγερση του νέου κτηρίου αναμένεται να αναβαθμίσει αισθητά την περιοχή και το άθλημα των χιονοδρομιών. Στις αλυσιδωτά θετικές προεκτάσεις της αναβάθμισης αυτής, συμπεριλαμβάνονται η αύξηση του χειμερινού και του αθλητικού τουρισμού, ο εμπλουτισμός του χειμερινού τουριστικού προϊόντος, η προώθηση του εσωτερικού τουρισμού, η δραστηριοποίηση των ορεινών κοινοτήτων και η υποβοήθηση των οικονομιών τους, η κοινωνική και αθλητική δραστηριοποίηση των νέων στις ορεινές περιοχές, και η αναβάθμιση της αθλητικής παρουσίας της Κύπρου σε διεθνές επίπεδο.

Το κτήριο θα είναι συνολικής έκτασης 1082 τετραγωνικών μέτρων και θα περιλαμβάνει κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού για σκι, αίθουσα συνεδριάσεων και χώρους εστίασης. Όλοι οι χώροι του κτηρίου είναι προσβάσιμοι από Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ). Το έργο αναμένεται να αναβαθμίσει αισθητά την περιοχή και θα συμβάλει στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων της εποχικότητας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network