MC MEDIA NETWORK

May 11, 2021 Tuesday 03:38:46

Εγγραφή στο
Newsletter

Στήνει την Κυβέρνηση στον τοίχο η αντιπολίτευση για πολιτογραφήσεις. Στην αντεπίθεση Προεδρικό-ΔΗΣΥ

Πυρά αντιπολίτευσης για πολιτογραφήσεις μετά το ενδιάμεσο πόρισμα της Ερευνητικής – Μιλά για σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων το ΔΗΚΟ – «Ντροπή…» λέει το Κίνημα Οικολόγων – Όσα αναφέρει η αντιπολίτευση – Τι απαντούν Προεδρικό και ΔΗΣΥ

Κατέβασε το APP της CYPRUS TIMES! ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS

Στο επίκεντρο του πολιτικού κόσμου το ενδιάμεσο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής υπό τον Μύρωνα Νικολάτο, το οποίο παραδόθηκε στον Γενικό Εισαγγελέας.

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο δημοσίευμα, σε αυτό γίνονται εισηγήσεις για αποστέρηση δεκάδων υπηκοοτήτων.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρεται συγκεκριμένα το 51,8% των περιπτώσεων που εξετάστηκαν έγιναν παράτυπα.

Πυροβολεί ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ το Προεδρικό

Σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημειώνει πως το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ σε μία πλήρως συντονισμένη προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών, στηριγμένοι σε μικρό μόνο απόσπασμα από τη δήλωση της Ερευνητικής Επιτροπής στην οποία αναφέρεται πως μεγάλο ποσοστό πολιτογραφήσεων έγιναν εκτός των νόμιμων κριτήριων, επιτίθενται κατά της Kυβέρνησης και επαναλαμβάνουν τους αήθεις ισχυρισμούς τους κατά της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τονίζει πως παρασιωπούν συνειδητά το γεγονός πως, όπως αναφέρει η Επιτροπή, ο αριθμός αυτός των παρατυπιών εντοπίζεται στις πολιτογραφήσεις των μελών των οικογενειών των επενδυτών. Παραγνωρίζουν, επίσης, πως το πόρισμα δεν αφορά μόνο την περίοδο της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, αλλά περιλαμβάνει και την περίοδο της διακυβέρνησης ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ.

Η Κυβέρνηση, προτού σχολιάσει το πόρισμα και προτού να καταλήξει σε συμπεράσματα, θα αναμένει τη δημοσιοποίηση του η οποία θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν.

Ωστόσο είναι χρήσιμο να διερωτηθεί ο λαός μας κατά πόσο το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ επί δικής τους διακυβέρνησης χρησιμοποίησαν τα ίδια ακριβώς κριτήρια για πολιτογράφηση συγγενών επενδυτών, όπως και κατά τη περίοδο της διακυβέρνησης Αναστασιάδη.

Είναι κάτι που θα διαφανεί με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος και είναι προφανές ότι οι υβριστικές αναφορές που απευθύνουν σήμερα προς την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο θα πρέπει να στραφούν και προς τους ίδιους.

Η Κυβέρνηση, αυτό που επισημαίνει είναι πως η πολιτογράφηση, όχι μόνο των επενδυτών, αλλά και των συγγενικών τους προσώπων αποτελούσε πάγια τακτική που παρέλαβε από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ, και απλώς τη συνέχισε.
Και το έκανε για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Σε ό,τι δε αφορά «το γαϊτανάκι διαπλοκής» στο οποίο αναφέρεται το ΑΚΕΛ, καλά είναι να το αναζητήσει στα δικά του γραφεία. Είναι δικό του στέλεχος που πρωταγωνιστούσε στο βίντεο του Al Jazeera και είναι δικά του στελέχη που αντιμετώπισαν ποινικές ευθύνες και καταδικάστηκαν σε φυλακίσεις από ποινικά δικαστήρια.

Ο λαός μας, με εικόνα και ήχο, έγινε μάρτυρας της διαπλοκής του ΑΚΕΛ.

Επιλεκτική και αποσπασματική ανάγνωση, η απάντηση ΔΗΣΥ σε αντιπολίτευση

Η επιλεκτική και αποσπασματική ανάγνωση από το ΔΗΚΟ και το ΑΚΕΛ της δήλωσης της Ερευνητικής Επιτροπής στην οποία γίνεται αναφορά σε ποσοστό πολιτογραφήσεων εκτός των νομίμων κριτήριων και οι οποίες αφορούν μέλη των οικογενειών των επενδυτών, έχει μόνο έναν σκοπό: Την παραπλάνηση των πολιτών και την αποκομιδή εντυπώσεων.

Μετά φέρνει ο φούρνος την πυρά και όταν δημοσιοποιηθεί η πλήρης έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής, οπότε και θα διαφανεί ποιος είναι πραγματικά εκτεθειμένος, τότε θα αναμένουμε από το ΑΚΕΛ και από το ΔΗΚΟ να κρίνουν εαυτόν με την ίδια αυστηρότητα και το ίδιο λεξιλόγιο που χρησιμοποιούν σήμερα.

Κάτι που θα έπρεπε ήδη να το έχουν πράξει βάσει των πεπραγμένων τους, με στελέχη τους να πρωταγωνιστούν στο βίντεο του Al Jazeera και οικογενειακά δικηγορικά γραφεία να διαφημίζουν κυπριακά διαβατήρια σε τιμή ευκαιρίας.

«Δεν χρειάζονται έρευνες και ερευνητικές. Χρειάζεται ευθιξία από τους κυβερνώντες που ακόμα βέβαια δεν επιδείχθηκε», λέει το ΑΚΕΛ

«Το Πόρισμα Νικολάτου πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα ώστε να μελετηθεί, να εξαχθούν περαιτέρω συμπεράσματα αλλά και να κριθεί η ίδια η Ερευνητική Επιτροπή και το έργο της.

Το βέβαιο είναι ότι σκάνδαλο των σκανδάλων που διέσυρε τη χώρα ανά το παγκόσμιο έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού.

Ο Νίκος Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ αναλαμβάνοντας την εξουσία το 2013 ξεχαρβάλωσαν τα κριτήρια και ξεχείλωσαν τους ελέγχους ώστε να πολλαπλασιαστούν οι πολιτογραφήσεις. Πάνω από 6,5 χιλιάδες διαβατήρια έδωσε η κυβέρνηση του Συναγερμού και αλλά χίλια τόσα εξετάζονται. Αυτός είναι ο λόγος που έχει κινηθεί διαδικασία της ΕΕ σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το γεγονός δε ότι οι οικογενειακές επιχειρήσεις και το προσωπικό περιβάλλον του Νίκου Αναστασιάδη καθώς και γραφεία που συνδέονται με άλλα μέλη της κυβέρνησης εμπλέκονται στα χρυσά διαβατήρια είναι μια σκανδαλώδης πτυχή των χρυσών διαβατηρίων.

Τα οικογενειακά ταξίδια του Νίκου Αναστασιάδη με το τζετ του Σαουδάραβα στις Σεϋχέλλες και οι παράτυπες πολιτογραφήσεις για όλο το σόι του Σαουδάραβα συνιστούν διασυρμό της χώρας και του θεσμού.

Οι παράτυπες πολιτογραφήσεις των συνεταίρων του προεδρικού γαμπρού στη μαρίνα Αγίας Νάπας είναι συνέχεια στο γαϊτανάκι διαπλοκής και σύγκρουσης συμφέροντος. Για αυτά άλλωστε δεν χρειάζονται έρευνες και ερευνητικές. Χρειάζεται ευθιξία από τους κυβερνώντες που ακόμα βέβαια δεν επιδείχθηκε.»

«Τεράστια η έκταση του σκανδάλου των παράνομων πολιτογραφήσεων», λέει το ΔΗΚΟ

Οι δηλώσεις Νικολάτου κατά την παράδοση του Ενδιάμεσου Πορίσματος για τις πολιτογραφήσεις αποκαλύπτουν ότι η έκταση του σκανδάλου είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο μπορούσε κάποιος να διανοηθεί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, στο 51,83% των περιπτώσεων που εξετάστηκαν μέχρι τώρα, η πολιτογράφηση ήταν παράνομη.

Τα παράνομα διαβατήρια που δόθηκαν ήταν περισσότερα από το νόμιμα.

Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται πως όλες οι πολιτογραφήσεις διευθυντών, συζύγων και τέκνων, οι οποίες έχουν εγκριθεί, ήταν παράνομες.

Δικαιώνεται λοιπόν η ελεγκτική υπηρεσία και παραμένει εκτεθειμένη η Κυβέρνηση ΔΗΣΥ/Αναστασιάδη.

Εάν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε με βάση αυτό το εύρημα, οι πολιτογραφήσεις της οικογένειας του Σαουδάραβα επενδυτή ο οποίος έδωσε το ιδιωτικό του τζετ στον Νίκο Αναστασιάδη για τα δωρεάν ταξίδια στις Σεϋχέλλες, ήταν παράνομες.

Το ίδιο ισχύει και για τους διευθυντές της Μαρίνας της Αγίας Νάπας που προώθησε το δικηγορικό γραφείο «Νίκος Αναστασιάδης». Και αυτές ήταν παράνομες.

Επομένως, με βάση τα ίδια τα λεγόμενα του Νίκου Αναστασιάδη «..και βεβαίως προκύπτει ζήτημα…»

Θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση και πλήρη δημοσιοποίηση του Ενδιάμεσου Πορίσματος.

Είναι απαραίτητο να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια σε σχέση με το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ως ΔΗΚΟ χαιρετίζουμε την έκδοση του ενδιάμεσου πορίσματος και καλούμε την επιτροπή Νικολάτου να συνεχίσει το έργο της έτσι ώστε τώρα να εξετάσει και το κατά πόσο, οι πολιτογραφήσεις που δεν πληρούσαν τα κριτήρια, έγιναν πράγματι, για την εξυπηρέτηση του «δημοσίου συμφέροντος», ή, για την εξυπηρέτηση «προσωπικού συμφέροντος.

«Όταν η ΕΔΕΚ αποκάλυπτε το σκάνδαλο των διαβατηρίων οι υπόλοιποι κώφευαν»

Τα όσα δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις είναι πάρα πολύ σοβαρά και αναδεικνύουν την επιβεβλημένη, άμεση και πλήρη διαλεύκανση και των τριών πτυχών του σκανδάλου των διαβατηρίων για το σύνολο της περιόδου που αυτό ήταν σε λειτουργία ώστε να διαφανεί:

  1. Το σύνολο των πειθαρχικών, ποινικών και πολιτικών ευθυνών, να κατονομαστούν όσοι ευθύνονται και να τους αποδοθούν οι ευθύνες.
  2. Εάν υπήρχαν απώλειες εσόδων από την πλευρά του κράτους. Είναι γι’ αυτό που εκτιμούμε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία πρέπει να προχωρήσει σε πλήρη έλεγχο ώστε αυτά τα έσοδα να επιστραφούν στο Κράτος.
  3. Ποιοι είναι πίσω από την διαρροή που έγινε στο φιλοτουρκικό Al Jazeera η οποία, όπως πολλές φορές τονίσαμε, δεν έγινε για διαλεύκανση του σκανδάλου αλλά για να εκτεθεί το Κυπριακό Κοινοβούλιο και η Κυπριακή Δημοκρατία και να πληγεί η κυπριακή οικονομία.

Θυμίζουμε πως η ΕΔΕΚ ήδη από τον Νοέμβριο του 2014 είχε ζητήσει διερεύνηση της παράνομης παραχώρησης διαβατηρίων  σε υπηκόους τρίτων χωρών αλλά μιλούσαμε σε ώτα μη ακουόντων. Κανένας δεν στήριξε ούτε συνέβαλε στην διαλεύκανση αυτού του σκανδάλου.

Με ικανοποίηση παρατηρούμε πως έστω και σήμερα και τα υπόλοιπα κόμματα συντάσσονται στο αίτημά μας για πλήρη διαλεύκανση. Τονίζουμε όμως πως για εμάς, πλήρης διαλεύκανση του σκανδάλου των διαβατηρίων σημαίνει διαλεύκανση και των τριών πτυχών του σκανδάλου (ποινικές, πολιτικές και πειθαρχικές ευθύνες, απώλειες εσόδων και διαρροή στο Al Jazeera).

Αλήθεια, πόσοι από αυτούς που φωνάζουν σήμερα για το σκάνδαλο των διαβατηρίων κατέθεσαν στην αστυνομία τα έγγραφα που κατέχουν ώστε να συμβάλουν και αυτοί στη διαλεύκανση και αυτής της πτυχής του σκανδάλου;

Κίνημα Οικοόγων: Σταματήστε επιτέλους να δίνετε «χρυσά διαβατήρια». Ντροπή!

«Ντροπή, ντροπή» είχε πει πριν λίγα χρόνια ο Γενικός Εισαγγελέας κ. Κληρίδης στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, όταν το ποτήρι της αγανάκτησης ξεχείλισε.

Η δική μας αγανάκτηση, και η αγανάκτηση των πολίτων, έφτασε στα ύψη, με την αχαλίνωτη μανία της Κυβέρνησης Αναστασιάδη να δώσει την κυπριακή υπηκοότητα σε εκατοντάδες ξένους, μόνο και μόνο για να γίνουν πλουσιότεροι κάποιοι ημέτεροι.

Ντροπή και πάλι ντροπή κύριοι.

Σταματήστε αμέσως αυτό το σκάνδαλο. Δεν σας ξεπλένουν ούτε χίλιες διερευνητικές Επιτροπές και κατασκευασμένα Πορίσματα.

Πυρά αντιπολίτευσης για πολιτογραφήσεις μετά το ενδιάμεσο πόρισμα της Ερευνητικής – Μιλά για σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων το ΔΗΚΟ – «Ντροπή…» λέει το Κίνημα Οικολόγων – Όσα αναφέρει η αντιπολίτευση – Τι απαντούν Προεδρικό και ΔΗΣΥ

Στο επίκεντρο του πολιτικού κόσμου το ενδιάμεσο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής υπό τον Μύρωνα Νικολάτο, το οποίο παραδόθηκε στον Γενικό Εισαγγελέας.

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο δημοσίευμα, σε αυτό γίνονται εισηγήσεις για αποστέρηση δεκάδων υπηκοοτήτων.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρεται συγκεκριμένα το 51,8% των περιπτώσεων που εξετάστηκαν έγιναν παράτυπα.

Πυροβολεί ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ το Προεδρικό

Σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημειώνει πως το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ σε μία πλήρως συντονισμένη προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών, στηριγμένοι σε μικρό μόνο απόσπασμα από τη δήλωση της Ερευνητικής Επιτροπής στην οποία αναφέρεται πως μεγάλο ποσοστό πολιτογραφήσεων έγιναν εκτός των νόμιμων κριτήριων, επιτίθενται κατά της Kυβέρνησης και επαναλαμβάνουν τους αήθεις ισχυρισμούς τους κατά της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τονίζει πως παρασιωπούν συνειδητά το γεγονός πως, όπως αναφέρει η Επιτροπή, ο αριθμός αυτός των παρατυπιών εντοπίζεται στις πολιτογραφήσεις των μελών των οικογενειών των επενδυτών. Παραγνωρίζουν, επίσης, πως το πόρισμα δεν αφορά μόνο την περίοδο της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, αλλά περιλαμβάνει και την περίοδο της διακυβέρνησης ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ.

Η Κυβέρνηση, προτού σχολιάσει το πόρισμα και προτού να καταλήξει σε συμπεράσματα, θα αναμένει τη δημοσιοποίηση του η οποία θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν.

Ωστόσο είναι χρήσιμο να διερωτηθεί ο λαός μας κατά πόσο το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ επί δικής τους διακυβέρνησης χρησιμοποίησαν τα ίδια ακριβώς κριτήρια για πολιτογράφηση συγγενών επενδυτών, όπως και κατά τη περίοδο της διακυβέρνησης Αναστασιάδη.

Είναι κάτι που θα διαφανεί με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος και είναι προφανές ότι οι υβριστικές αναφορές που απευθύνουν σήμερα προς την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο θα πρέπει να στραφούν και προς τους ίδιους.

Η Κυβέρνηση, αυτό που επισημαίνει είναι πως η πολιτογράφηση, όχι μόνο των επενδυτών, αλλά και των συγγενικών τους προσώπων αποτελούσε πάγια τακτική που παρέλαβε από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ, και απλώς τη συνέχισε.
Και το έκανε για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Σε ό,τι δε αφορά «το γαϊτανάκι διαπλοκής» στο οποίο αναφέρεται το ΑΚΕΛ, καλά είναι να το αναζητήσει στα δικά του γραφεία. Είναι δικό του στέλεχος που πρωταγωνιστούσε στο βίντεο του Al Jazeera και είναι δικά του στελέχη που αντιμετώπισαν ποινικές ευθύνες και καταδικάστηκαν σε φυλακίσεις από ποινικά δικαστήρια.

Ο λαός μας, με εικόνα και ήχο, έγινε μάρτυρας της διαπλοκής του ΑΚΕΛ.

Επιλεκτική και αποσπασματική ανάγνωση, η απάντηση ΔΗΣΥ σε αντιπολίτευση

Η επιλεκτική και αποσπασματική ανάγνωση από το ΔΗΚΟ και το ΑΚΕΛ της δήλωσης της Ερευνητικής Επιτροπής στην οποία γίνεται αναφορά σε ποσοστό πολιτογραφήσεων εκτός των νομίμων κριτήριων και οι οποίες αφορούν μέλη των οικογενειών των επενδυτών, έχει μόνο έναν σκοπό: Την παραπλάνηση των πολιτών και την αποκομιδή εντυπώσεων.

Μετά φέρνει ο φούρνος την πυρά και όταν δημοσιοποιηθεί η πλήρης έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής, οπότε και θα διαφανεί ποιος είναι πραγματικά εκτεθειμένος, τότε θα αναμένουμε από το ΑΚΕΛ και από το ΔΗΚΟ να κρίνουν εαυτόν με την ίδια αυστηρότητα και το ίδιο λεξιλόγιο που χρησιμοποιούν σήμερα.

Κάτι που θα έπρεπε ήδη να το έχουν πράξει βάσει των πεπραγμένων τους, με στελέχη τους να πρωταγωνιστούν στο βίντεο του Al Jazeera και οικογενειακά δικηγορικά γραφεία να διαφημίζουν κυπριακά διαβατήρια σε τιμή ευκαιρίας.

«Δεν χρειάζονται έρευνες και ερευνητικές. Χρειάζεται ευθιξία από τους κυβερνώντες που ακόμα βέβαια δεν επιδείχθηκε», λέει το ΑΚΕΛ

«Το Πόρισμα Νικολάτου πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα ώστε να μελετηθεί, να εξαχθούν περαιτέρω συμπεράσματα αλλά και να κριθεί η ίδια η Ερευνητική Επιτροπή και το έργο της.

Το βέβαιο είναι ότι σκάνδαλο των σκανδάλων που διέσυρε τη χώρα ανά το παγκόσμιο έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού.

Ο Νίκος Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ αναλαμβάνοντας την εξουσία το 2013 ξεχαρβάλωσαν τα κριτήρια και ξεχείλωσαν τους ελέγχους ώστε να πολλαπλασιαστούν οι πολιτογραφήσεις. Πάνω από 6,5 χιλιάδες διαβατήρια έδωσε η κυβέρνηση του Συναγερμού και αλλά χίλια τόσα εξετάζονται. Αυτός είναι ο λόγος που έχει κινηθεί διαδικασία της ΕΕ σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το γεγονός δε ότι οι οικογενειακές επιχειρήσεις και το προσωπικό περιβάλλον του Νίκου Αναστασιάδη καθώς και γραφεία που συνδέονται με άλλα μέλη της κυβέρνησης εμπλέκονται στα χρυσά διαβατήρια είναι μια σκανδαλώδης πτυχή των χρυσών διαβατηρίων.

Τα οικογενειακά ταξίδια του Νίκου Αναστασιάδη με το τζετ του Σαουδάραβα στις Σεϋχέλλες και οι παράτυπες πολιτογραφήσεις για όλο το σόι του Σαουδάραβα συνιστούν διασυρμό της χώρας και του θεσμού.

Οι παράτυπες πολιτογραφήσεις των συνεταίρων του προεδρικού γαμπρού στη μαρίνα Αγίας Νάπας είναι συνέχεια στο γαϊτανάκι διαπλοκής και σύγκρουσης συμφέροντος. Για αυτά άλλωστε δεν χρειάζονται έρευνες και ερευνητικές. Χρειάζεται ευθιξία από τους κυβερνώντες που ακόμα βέβαια δεν επιδείχθηκε.»

«Τεράστια η έκταση του σκανδάλου των παράνομων πολιτογραφήσεων», λέει το ΔΗΚΟ

Οι δηλώσεις Νικολάτου κατά την παράδοση του Ενδιάμεσου Πορίσματος για τις πολιτογραφήσεις αποκαλύπτουν ότι η έκταση του σκανδάλου είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο μπορούσε κάποιος να διανοηθεί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, στο 51,83% των περιπτώσεων που εξετάστηκαν μέχρι τώρα, η πολιτογράφηση ήταν παράνομη.

Τα παράνομα διαβατήρια που δόθηκαν ήταν περισσότερα από το νόμιμα.

Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται πως όλες οι πολιτογραφήσεις διευθυντών, συζύγων και τέκνων, οι οποίες έχουν εγκριθεί, ήταν παράνομες.

Δικαιώνεται λοιπόν η ελεγκτική υπηρεσία και παραμένει εκτεθειμένη η Κυβέρνηση ΔΗΣΥ/Αναστασιάδη.

Εάν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε με βάση αυτό το εύρημα, οι πολιτογραφήσεις της οικογένειας του Σαουδάραβα επενδυτή ο οποίος έδωσε το ιδιωτικό του τζετ στον Νίκο Αναστασιάδη για τα δωρεάν ταξίδια στις Σεϋχέλλες, ήταν παράνομες.

Το ίδιο ισχύει και για τους διευθυντές της Μαρίνας της Αγίας Νάπας που προώθησε το δικηγορικό γραφείο «Νίκος Αναστασιάδης». Και αυτές ήταν παράνομες.

Επομένως, με βάση τα ίδια τα λεγόμενα του Νίκου Αναστασιάδη «..και βεβαίως προκύπτει ζήτημα…»

Θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση και πλήρη δημοσιοποίηση του Ενδιάμεσου Πορίσματος.

Είναι απαραίτητο να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια σε σχέση με το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ως ΔΗΚΟ χαιρετίζουμε την έκδοση του ενδιάμεσου πορίσματος και καλούμε την επιτροπή Νικολάτου να συνεχίσει το έργο της έτσι ώστε τώρα να εξετάσει και το κατά πόσο, οι πολιτογραφήσεις που δεν πληρούσαν τα κριτήρια, έγιναν πράγματι, για την εξυπηρέτηση του «δημοσίου συμφέροντος», ή, για την εξυπηρέτηση «προσωπικού συμφέροντος.

«Όταν η ΕΔΕΚ αποκάλυπτε το σκάνδαλο των διαβατηρίων οι υπόλοιποι κώφευαν»

Τα όσα δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις είναι πάρα πολύ σοβαρά και αναδεικνύουν την επιβεβλημένη, άμεση και πλήρη διαλεύκανση και των τριών πτυχών του σκανδάλου των διαβατηρίων για το σύνολο της περιόδου που αυτό ήταν σε λειτουργία ώστε να διαφανεί:

  1. Το σύνολο των πειθαρχικών, ποινικών και πολιτικών ευθυνών, να κατονομαστούν όσοι ευθύνονται και να τους αποδοθούν οι ευθύνες.
  2. Εάν υπήρχαν απώλειες εσόδων από την πλευρά του κράτους. Είναι γι’ αυτό που εκτιμούμε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία πρέπει να προχωρήσει σε πλήρη έλεγχο ώστε αυτά τα έσοδα να επιστραφούν στο Κράτος.
  3. Ποιοι είναι πίσω από την διαρροή που έγινε στο φιλοτουρκικό Al Jazeera η οποία, όπως πολλές φορές τονίσαμε, δεν έγινε για διαλεύκανση του σκανδάλου αλλά για να εκτεθεί το Κυπριακό Κοινοβούλιο και η Κυπριακή Δημοκρατία και να πληγεί η κυπριακή οικονομία.

Θυμίζουμε πως η ΕΔΕΚ ήδη από τον Νοέμβριο του 2014 είχε ζητήσει διερεύνηση της παράνομης παραχώρησης διαβατηρίων  σε υπηκόους τρίτων χωρών αλλά μιλούσαμε σε ώτα μη ακουόντων. Κανένας δεν στήριξε ούτε συνέβαλε στην διαλεύκανση αυτού του σκανδάλου.

Με ικανοποίηση παρατηρούμε πως έστω και σήμερα και τα υπόλοιπα κόμματα συντάσσονται στο αίτημά μας για πλήρη διαλεύκανση. Τονίζουμε όμως πως για εμάς, πλήρης διαλεύκανση του σκανδάλου των διαβατηρίων σημαίνει διαλεύκανση και των τριών πτυχών του σκανδάλου (ποινικές, πολιτικές και πειθαρχικές ευθύνες, απώλειες εσόδων και διαρροή στο Al Jazeera).

Αλήθεια, πόσοι από αυτούς που φωνάζουν σήμερα για το σκάνδαλο των διαβατηρίων κατέθεσαν στην αστυνομία τα έγγραφα που κατέχουν ώστε να συμβάλουν και αυτοί στη διαλεύκανση και αυτής της πτυχής του σκανδάλου;

Κίνημα Οικοόγων: Σταματήστε επιτέλους να δίνετε «χρυσά διαβατήρια». Ντροπή!

«Ντροπή, ντροπή» είχε πει πριν λίγα χρόνια ο Γενικός Εισαγγελέας κ. Κληρίδης στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, όταν το ποτήρι της αγανάκτησης ξεχείλισε.

Η δική μας αγανάκτηση, και η αγανάκτηση των πολίτων, έφτασε στα ύψη, με την αχαλίνωτη μανία της Κυβέρνησης Αναστασιάδη να δώσει την κυπριακή υπηκοότητα σε εκατοντάδες ξένους, μόνο και μόνο για να γίνουν πλουσιότεροι κάποιοι ημέτεροι.

Ντροπή και πάλι ντροπή κύριοι.

Σταματήστε αμέσως αυτό το σκάνδαλο. Δεν σας ξεπλένουν ούτε χίλιες διερευνητικές Επιτροπές και κατασκευασμένα Πορίσματα.

gallery

Unlock αλλά με πολλά μαγαζιά άδεια… Να γίνει εβδομαδιαίο το rapid test ζητούν ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής (pics)

«Με τι μούτρα θα μπει αστυνομικός σε χώρο εστίασης, να καταγγείλει πολίτη επειδή στάθηκε στο τραπεζάκι του μετά τις εικόνες της Ομόνοιας» λέει ο Φάνος Λεβέντης

Στο 0,33% το ποσοστό θετικότητας παγκύπρια… Ο «χάρτης» των 147 θετικών rapid test (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Ποια η κατάσταση που επικρατεί με τους ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό #cyprustimes

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

MC MEDIA NETWORK

«Είσαστε καλά ρε;» από Λοΐζου και χαμός (vids)

Σε ρόλο… οργανωτή κερκίδας ο Λοΐζος Λοΐζου ο οποίος με τα συνθήματα του ξεσήκωσε τον κόσμο των πρασίνων. Δείτε τα βίντεο από την κάμερα του...

Το «ατύχημα» της Έλενας Τσαγκρινού στη σκηνή της Eurovision (video)

Τι συνέβη; Στο Ρότερνταμ βρίσκεται η Έλενα Τσαγκρινού όπου πραγματοποίησε χτες την πρώτη της πρόβα ερμηνεύοντας το «El Diablo», με το οποίο θα εκπροσωπήσει την...

Τους ξεσήκωσαν με σύνθημα Λοϊζου και Φαμπιάνο, και τα πυροτεχνήματα Μποτεάκ (βίντεο)

Τους ξεσήκωσαν με σύνθημα Λοϊζου και Φαμπιάνο, και τα πυροτεχνήματα Μποτεάκ (βίντεο)

Θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Χουλιάρα! Επώνυμοι Κύπριοι τον αποχαιρετούν και συγκινούν (Photos)

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του στο χώρο των ΜΜΕ και όχι μόνο. Ο Γιώργος Χουλιάρας απεβίωσε, τα ξημερώματα της Δευτέρας 10 Μαΐου, ύστερα...

MC MEDIA NETWORK

«Είσαστε καλά ρε;» από Λοΐζου και χαμός (vids)

Σε ρόλο… οργανωτή κερκίδας ο Λοΐζος Λοΐζου ο οποίος με τα συνθήματα του ξεσήκωσε τον κόσμο των πρασίνων. Δείτε τα βίντεο από την κάμερα του...

Το «ατύχημα» της Έλενας Τσαγκρινού στη σκηνή της Eurovision (video)

Τι συνέβη; Στο Ρότερνταμ βρίσκεται η Έλενα Τσαγκρινού όπου πραγματοποίησε χτες την πρώτη της πρόβα ερμηνεύοντας το «El Diablo», με το οποίο θα εκπροσωπήσει την...

Τους ξεσήκωσαν με σύνθημα Λοϊζου και Φαμπιάνο, και τα πυροτεχνήματα Μποτεάκ (βίντεο)

Τους ξεσήκωσαν με σύνθημα Λοϊζου και Φαμπιάνο, και τα πυροτεχνήματα Μποτεάκ (βίντεο)

Θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Χουλιάρα! Επώνυμοι Κύπριοι τον αποχαιρετούν και συγκινούν (Photos)

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του στο χώρο των ΜΜΕ και όχι μόνο. Ο Γιώργος Χουλιάρας απεβίωσε, τα ξημερώματα της Δευτέρας 10 Μαΐου, ύστερα...

Lifestyle

«Είσαστε καλά ρε;» από Λοΐζου και χαμός (vids)

Σε ρόλο… οργανωτή κερκίδας ο Λοΐζος Λοΐζου ο οποίος με τα συνθήματα του ξεσήκωσε τον κόσμο των πρασίνων. Δείτε τα βίντεο από την κάμερα του...

Lifestyle

Τους ξεσήκωσαν με σύνθημα Λοϊζου και Φαμπιάνο, και τα πυροτεχνήματα Μποτεάκ (βίντεο)

Τους ξεσήκωσαν με σύνθημα Λοϊζου και Φαμπιάνο, και τα πυροτεχνήματα Μποτεάκ (βίντεο)

Αποθέωση στο «Ηλίας Πούλλος» με την είσοδο του λεωφορείου (VIDS)

Η αποστολή της Ομόνοιας έφτασε στο «Ηλίας Πούλλος» εν μέσω αποθέωσης. Δείτε βιντεο μέσα από την κάμερα του PROTATHLIMA.    

Το γλέντι στο λεωφορείο της Ομόνοιας (pics)

Το δικό του γλέντι έστησαν οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας στο λεωφορείο της ομάδας το οποίο έφτασε στο Ηλίας Πούλλος.    

Advertorials