MC MEDIA NETWORK

May 19, 2022 Thursday 08:56:00

Εγγραφή στο
Newsletter


Σωτηρούλλα Χαραλάμπους στη CT: Κίνδυνος απολύσεων με το τέλος των επιδοτήσεων


Aντιμέτωπη με πολλαπλές προκλήσεις βρίσκεται η νέα γενική γραμματέας της ΠΕΟ Σωτηρούλλα Χαραλάμπους, εξαιτίας του ρευστού σκηνικού που διαμορφώνει η πανδημία αλλά και οι μεγάλες αλλαγές που φέρνουν οι τεχνολογικές εξελίξεις. Η Σωτηρούλλα Χαραλάμπους αναφέρεται στις παρεμβάσεις που κάνει η ΠΕΟ προς την κατεύθυνση της διασφάλισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τονίζει ότι είναι ορατός ο κίνδυνος απολύσεων όταν θα περάσει η απαγορευτική περίοδος για απολύσεις, για τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο επιδοτήσεων των εργοδοτών. «Για να μην συμβεί αυτό είναι προφανές ότι πέραν από τη δική μας προσπάθεια για συσπείρωση των εργαζομένων, χρειάζεται και η πολιτεία να παρέμβει από τη μια με μέτρα που θα θέτουν φρένο στους μηχανισμούς απορρύθμισης, στη φθηνή χωρίς δικαιώματα εργασία» τονίζει. Η Σωτηρούλλα Χαραλάμπους, ως μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ αναφέρεται στις διεργασίες για τις προεδρικές εκλογές, τονίζοντας ότι ο ΔΗΣΥ βιάστηκε για λόγους που αφορούν τους ενδοσυναγερμικούς καβγάδες των υποψηφίων Αβέρωφ και Χριστοδουλίδη. «Εμείς θα συνεχίσουμε με βάση τους σχεδιασμούς μας» υποδεικνύει.

Κατέβασε το APP της CYPRUS TIMES! ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS

Αναλαμβάνετε τα ηνία της ΠΕΟ μεσούσης της υγειονομικής κρίσης, η οποία προκαλεί επιπτώσεις σε όλα τα μέτωπα. Επιχειρήσεις έκλεισαν, εργαζόμενοι βρέθηκαν στο δρόμο ή είδαν τις απολαβές και τα δικαιώματά τους να κουτσουρεύονται, γενικά ξημερώνει ένα πολύ διαφορετικό εργασιακό περιβάλλον.

Είναι γεγονός ότι πριν καλά καλά οι εργαζόμενοι ξεπεράσουμε και επανέλθουμε από όσα επιβλήθηκαν την περίοδο της κρίσης, την ώρα που ήμασταν σε περίοδο επαναφοράς δικαιωμάτων και ανάκαμψης, ήρθε η υγειονομική κρίση με την πανδημία η οποία αντικειμενικά μας προσανατόλισε σε δράσεις με στόχο να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας, να αποτρέψουμε μονομερείς ενέργειες από τους εργοδότες, να αποτρέψουμε τις απολύσεις. Εκτιμούμε ότι σε μεγάλο βαθμό με τις παρεμβάσεις, τις προσπάθειές μας, τις δυναμικές παραστάσεις στις οποίες προβήκαμε, καταφέραμε σε ικανοποιητικό βαθμό να στηριχθούν οι εργαζόμενοι και να αποφευχθούν μαζικές απολύσεις. Φυσικά δεν τρέφουμε αυταπάτες. Ο κίνδυνος όταν θα περάσει η απαγορευτική περίοδος για απολύσεις, για τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο επιδοτήσεων των εργοδοτών, κάποιοι εργοδότες να προχωρήσουν σε απολύσεις, είναι ορατός, όπως ορατός είναι και ο κίνδυνος να αξιοποιηθεί και πάλι όπως συνέβηκε την περίοδο της οικονομικής κρίσης ο φόβος και η ανασφάλεια που νιώθουν οι εργαζόμενοι, για επέκταση και εμβάθυνση των μηχανισμών απορρύθμισης της εργασίας και για συσσώρευση περισσότερων κερδών σε βάρος της εργασίας.

Για να μην συμβεί αυτό είναι προφανές ότι πέραν από τη δική μας προσπάθεια για συσπείρωση των εργαζομένων και για αγώνα στο πεδίο, για να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε μισθούς και ωφελήματα των εργαζομένων χρειάζεται και η πολιτεία να παρέμβει από τη μια με μέτρα που θα θέτουν φρένο στους μηχανισμούς απορρύθμισης, στη φθηνή χωρίς δικαιώματα εργασία. Παράλληλα είναι αναγκαίο να διευρυνθεί η κοινωνική πολιτική με τρόπο που να στηρίζονται τα εισοδήματα των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, χρειάζεται να παρθούν μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, για αναχαίτιση των απαράδεκτων και προκλητικών αυξήσεων στα τραπεζικά τέλη. Να στηριχθούν οι εργαζόμενοι σ’ ότι αφορά το κόστος φροντίδας παιδιών, το κόστος στέγασης.

Το πως θα ξημερώσει ή καλύτερα το πως θα διαμορφωθεί το εργασιακό περιβάλλον μετά την πανδημία σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τις πολιτικές και τις αποφάσεις που θα δρομολογηθούν.

H τηλεργασία είναι μια ρύθμιση που προέκυψε εξαιτίας της πανδημίας αλλά είναι προφανές ότι ήρθε για να μείνει, όχι μόνον στην Κύπρο αλλά και διεθνώς. Πώς διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων στη νέα τάξη πραγμάτων;

Εδώ και χρόνια η κοινωνία και ειδικότερα οι εργαζόμενοι έχουμε βομβαρδιστεί από αναλύσεις και θεωρίες ότι το μέλλον των εργαζομένων βρίσκεται στην ευελιξία της εργασίας. Στη μερική απασχόληση, την τηλεργασία, την διακεκομμένη εργασία, την εργασία στις διαδικτυακές πλατφόρμες. Μάλιστα αν όταν συζητούνται αυτά τα ζητήματα το συνδικαλιστικό κίνημα θέσει κάποιους προβληματισμούς τότε ταμπελώνεται ως συντηρητικό, απαρχαιωμένο κ.λ.π. Το ερώτημά σας, μου δίνει την ευκαιρία να πω ότι εμείς όταν τοποθετούμαστε, τοποθετούμαστε κρίνοντας όχι από τα συνθήματα αλλά από το αποτέλεσμα. Τα σπαστά ωράρια, η μερική απασχόληση, η τηλεργασία είναι τους εργαζόμενους που βόλεψαν ή τους εργοδότες; Η τηλεργασία οδήγησε στον συνδυασμό εργασίας και οικογένειας ή στην απώλεια των ορίων μεταξύ εργασίας και οικογένειας; Όλα αυτά είναι υπαρκτά ζητήματα που βρίσκουμε μπροστά μας και πρέπει να τα απαντήσουμε. Όχι με αφορισμούς αλλά ταυτόχρονα ούτε με ψευδαισθήσεις και ωραιοποιήσεις.

Για το θέμα της τηλεργασίας, έχοντας και την εμπειρία της πανδημίας όπως και για το θέμα της μερικής απασχόλησης προηγουμένως, η προσέγγιση της ΠΕΟ, την οποία καταθέσαμε και στο Υπουργείο Εργασίας, είναι ότι πρέπει να είναι εθελοντική επιλογή του εργαζόμενου, να ρυθμίζεται εκεί και όπου υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις μέσα από συλλογικές συμβάσεις. Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο που προτίθεται το Υπουργείο Εργασίας να προωθήσει πέραν από το ζήτημα του δικαιώματος της εθελοντικής επιλογής να ρυθμίζει μεταξύ άλλων και ζητήματα όπως ωράριο, διαλείμματα, εξοπλισμό, θέματα ασφάλειας και υγείας, το δικαίωμα αποσύνδεσης κ.λ.π.

Η κυβέρνηση ιεραρχεί ψηλά στις προτεραιότητές της το θέμα της ρύθμισης του κατώτατου μισθού. Η ΠΕΟ ζητεί διασφαλίσεις ώστε ο κατώτατος μισθός να μην τύχει κατάχρησης και να υπονομεύσει τα υφιστάμενα ωφελήματα εργαζομένων. Πιστεύετε ότι εν τέλει θα υπάρξει κατάληξη που θα διασκεδάζει τις επιφυλάξεις σας;

Η συζήτηση που ξεκίνησε για εισαγωγή κατώτατου μισθού είναι σημαντική. Είναι εδώ και μερικά χρόνια που πιέζαμε για να παρέμβει η πολιτεία με ρυθμίσεις που να διασφαλίζουν ότι οι συμφωνημένοι μισθοί μέσα από τις συλλογικές συμβάσεις εφαρμόζονται για όλους τους εργαζόμενους που αυτές καλύπτουν και ταυτόχρονα βλέποντας ότι ένα μεγάλο μέρος εργαζομένων κυρίως νέων, εργάζονται χωρίς ένα βασικό πλαίσιο ελάχιστων δικαιωμάτων σ’ ό,τι αφορά μισθό, ωράριο, 13ο μισθό, υπερωρίες, προβάλαμε το αίτημα για θεσμική κατοχύρωση ελάχιστων δικαιωμάτων για όσους εργαζόμενους δεν καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις. Στο πλαίσιο αυτό δώσαμε τη μάχη και εισήχθηκε νόμος που καθορίζει ότι όλοι οι εργοδότες της οικοδομικής βιομηχανίας παρέχουν για όλους τους εργοδοτούμενους τα βασικά δικαιώματα όπως αυτά συμφωνούνται στην εκάστοτε συλλογική σύμβαση της οικοδομικής βιομηχανίας. Η θέση που εμείς λέμε είναι ότι δεν μπορεί στη συζήτηση για κατώτατο μισθό να μην περιληφθεί και ρύθμιση ότι εκεί και όπου υπάρχουν συμφωνημένοι μίνιμουμ μισθοί στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις αυτοί θα είναι οι δεσμευτικοί κατώτατοι μισθοί και όχι ένας άλλος κατώτατος μισθός. Αυτή η θέση δεν ελαύνεται ούτε από διάθεση να βάλουμε εμπόδια στη εισαγωγή κατώτατου μισθού ούτε από μη αναγνώριση της χρησιμότητας που η εισαγωγή του θα έχει για μεγάλη ομάδα εργαζομένων.

Θέτουμε ένα σωστό και δίκαιο θέμα ότι δεν μπορεί αύριο με την εισαγωγή ενός νομοθετημένου κατώτατου μισθού εργοδότης που εργοδοτεί άτομα σε τομείς που υπάρχουν κλαδικές συμβάσεις να μην πληρώνει το μισθό της σύμβασης. Τι θα γίνει δηλαδή; Θα έχουμε π.χ. κατώτατο μισθό στην οικοδομική 1700 μηνιαίως και θα θεωρείται νόμιμος ο εργοδότης που πληρώνει τον εθνικό κατώτατο των €800, €900, €1000 που μπορεί να είναι ο εθνικός κατώτατος; Είναι λοιπόν θέμα ουσιαστικό και καθοριστικό το πως θα γίνει η ρύθμιση του κατώτατου. Και βεβαίως θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο που διαθέτουμε για να δρομολογηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση τα πράγματα. Αναμένουμε η κυβέρνηση αυτές μας τις θέσεις να τις λάβει σοβαρά υπόψη.

Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση οδηγεί σε ένα ψηφιακό περιβάλλον που φέρνει δραστικές αλλαγές στο σύνολο της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Μοιραία, λοιπόν, υφιστάμενα επαγγέλματα θα καταργηθούν ενώ θα δημιουργηθούν νέα. Πόσο έτοιμη είναι η αγορά εργασίας να προσαρμοστεί στις μεταβολές που φέρνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός; Και ποιός είναι ο ρόλος των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των άλλων κοινωνικών εταίρων εταίρων στην αντιμετώπιση της μεγάλης αυτής πρόκλησης;

Η διαδικασία των αλλαγών στην παραγωγή λόγω τεχνολογικών, επιστημονικών εξελίξεων δεν είναι κάτι σημερινό. Θα έλεγα ότι είναι κάτι με το οποίο το εργατικό κίνημα συνυπάρχει από της ίδρυσής του. Και βεβαίως εμείς δεν είμαστε εχθροί της ψηφιοποίησης και της τεχνολογίας όταν αυτή χρησιμοποιείται για να απελευθερώνει χρόνο από τους εργαζόμενους, όταν οδηγεί σε μείωση της έντασης της εργασίας, βελτιώνει την παραγωγικότητα, όταν οδηγεί σε μείωση του εργάσιμου χρόνου χωρίς μείωση απολαβών και απώλεια θέσεων εργασίας. Γι’ αυτό και στο ερώτημά σας η απάντηση είναι ότι το κάθε μέρος της παραγωγικής διαδικασίας έχει ρόλο και ευθύνη. Οι εργοδότες έχουν την ευθύνη της συνεχούς κατάρτισης και επανακατάρτισης των εργαζομένων, της έγκαιρης προετοιμασίας των εργαζομένων για τις αλλαγές και τον σεβασμό της εφαρμογής των εργασιακών θεσμών, το Υπουργείο Εργασίας μέσω της Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (Αν.Α.Δ.) στην έγκαιρη πρόβλεψη του αναγκαίου σε ανθρώπινο δυναμικό και στη διαμόρφωση των προγραμμάτων κατάρτισης όπως βεβαίως έχει ρόλο να διαδραματίσει στην προστασία των εργαζομένων που λόγω ψηφιοποίησης και τεχνολογικών εξελίξεων επηρεάζεται η εργασία τους. Έχουμε και εμείς σημαντικό ρόλο, πρώτα να μελετήσουμε και να κατανοήσουμε τι σημαίνει για τους εργαζόμενους το νέο ψηφιακό περιβάλλον, να περιλάβουμε πιο έντονα τα θέματα κατάρτισης, επιμόρφωσης των εργαζομένων στις διεκδικήσεις μας κατά την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων και πάνω από όλα να υπερασπιστούμε τους εργαζόμενους στη βάση της αρχής ότι η τεχνολογική επιστημονική πρόοδος δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για περιθωριοποίηση των εργαζομένων.

Σε συνέχεια της προηγούμενης ερώτησης, είναι γεγονός ότι πολλά από τα νέα επαγγέλματα είναι αμιγώς εξατομικευμένα και πολύ πιο προσωποπαγή. Ενας άνθρωπος που εργάζεται μπροστά από τον υπολογιστή του, ίσως από το σπίτι του, προφανώς και δεν αντιλαμβάνεται την ανάγκη της συλλογικότητας, ή της οργάνωσης για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του. Αυτή τη μεγάλη αλλαγή, που σαφώς επηρεάζει το πεδίο δράσεως μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, πώς την αντιλαμβάνεστε;

Έχετε δίκαιο σ’ αυτό που επισημαίνετε ότι οι αλλαγές στον τρόπο που σήμερα διεξάγεται η εργασία επηρεάζουν ακόμα περισσότερο την αντίληψη των εργαζομένων για την οργάνωση και τη συλλογική δράση, τους απομακρύνουν από την οργάνωση αφού ο κοινός εργασιακός χώρος εκλείπει. Προσθέτουν θα έλεγα στην αποστασιοποίηση, τον ατομικισμό, την απαξίωση που εδώ και χρόνια στοχευμένα και σκόπιμα καλλιεργείται από όσους βλέπουν την οργάνωση και τον συνδικαλισμό, εμπόδιο στον στόχο τους για υπερεκμετάλλευση και για φθηνή χωρίς δικαιώματα εργασία. Επειδή αυτές οι αλλαγές είναι εδώ, η δική μας ευθύνη ως οργάνωση είναι από τη μια να βρούμε τρόπους επαφής με αυτούς τους εργαζόμενους, αναδεικνύοντας και υπογραμμίζοντας ότι ανεξάρτητα από το που και πως δουλεύει ένας άνθρωπος η εξάρτηση, η εκμετάλλευση είναι εκεί, ότι ο ένας μόνος του είναι αδύνατος και οι πολλοί μαζί δυνατοί. Για να γίνει αυτό χρειάζεται και εμείς να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες στην επαφή και στη δράση μας. Βεβαίως καθοριστικό δεν είναι μόνο να έρθουμε σε επαφή με αυτή την μερίδα εργαζομένων χρειάζεται μαζί τους, με τη συμμετοχή τους, να διαμορφώσουμε ανάλογα και τις διεκδικήσεις μας, λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους εργαζόμενους, αυτό το νέο τρόπο δουλειάς.

Είστε μέλος της ανώτατης ηγεσίας του ΑΚΕΛ και θα ήθελα να σας ρωτήσω για τις προεδρικές εκλογές. Σε ποιό στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες στο κόμμα σας;

Στο ΑΚΕΛ έχουμε συγκεκριμένες διαδικασίες μέσα από τις οποίες καταλήγουμε στον υποψήφιο που θα στηρίξουμε. Διαδικασίες που εμπλέκουν όλα τα μέλη του ΑΚΕΛ και τις Νέες Δυνάμεις. Ξεκίνησε συζήτηση και προβληματισμός στο Πολιτικό Γραφείο για το πως πορευόμαστε για τις προεδρικές του 2023. Θα πάμε στην Κεντρική Επιτροπή, στις Κομματικές Ομάδες Βάσης, σε συναντήσεις με τις Νέες Δυνάμεις. Θα συζητήσουμε πολιτικό πλαίσιο, όνομα ή ονόματα και η τελική απόφαση θα παρθεί από την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη. Θέσαμε ένα χρονοδιάγραμμα μέχρι την άνοιξη να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες.

Πολλές φορές διά στόματος γενικού γραμματέα το ΑΚΕΛ ξακαθάρισε ότι προέχουν οι πολιτικές και μετά ακολουθούν τα πρόσωπα. Υπό αυτή την έννοια το ΑΚΕΛ θα επιδιώξει πρώτα να διαμορφώσει και με άλλα κόμματα τον άξονα πολιτικής για την πενταετία και μετά θα προχωρήσει στα ονόματα;

Αυτά τα ζητήματα τα έχουμε ξεκαθαρίσει εδώ και χρόνια, τα επαναλάβαμε και στις αποφάσεις του προγραμματικού συνεδρίου. Στοχεύουμε και επιδιώκουμε συνεργασίες οι οποίες να βασίζονται σε πραγματικές συγκλίσεις στα βασικά ζητήματα, στο κυπριακό, στα κοινωνικοοικονομικά, το κράτος δικαίου, τα ζητήματα διαφθοράς και διαπλοκής, στην προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αυτές οι συγκλίσεις αφορούν και τις συζητήσεις με τα κόμματα και με τον υποψήφιο. Βέβαια μιλούμε για συγκλίσεις σε βασικά ζητήματα. Το πλήρες πρόγραμμα διακυβέρνησης για την πενταετία αφού υπάρχουν οι βασικές συγκλίσεις θα έχει τον στίγμα του ατόμου που θα είναι τελικά υποψήφιος.

Η επίσπευση των διαδικασιών στον ΔΗΣΥ δημιουργεί την ανάγκη για επίσπευση των διεργασιών και στο κόμμα σας;

Ο ΔΗΣΥ βιάστηκε για λόγους που αφορούν τους ενδοσυναγερμικούς καβγάδες των υποψηφίων Αβέρωφ και Χριστοδουλίδη. Εμείς θα συνεχίσουμε με βάση τους σχεδιασμούς μας.

Aντιμέτωπη με πολλαπλές προκλήσεις βρίσκεται η νέα γενική γραμματέας της ΠΕΟ Σωτηρούλλα Χαραλάμπους, εξαιτίας του ρευστού σκηνικού που διαμορφώνει η πανδημία αλλά και οι μεγάλες αλλαγές που φέρνουν οι τεχνολογικές εξελίξεις. Η Σωτηρούλλα Χαραλάμπους αναφέρεται στις παρεμβάσεις που κάνει η ΠΕΟ προς την κατεύθυνση της διασφάλισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τονίζει ότι είναι ορατός ο κίνδυνος απολύσεων όταν θα περάσει η απαγορευτική περίοδος για απολύσεις, για τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο επιδοτήσεων των εργοδοτών. «Για να μην συμβεί αυτό είναι προφανές ότι πέραν από τη δική μας προσπάθεια για συσπείρωση των εργαζομένων, χρειάζεται και η πολιτεία να παρέμβει από τη μια με μέτρα που θα θέτουν φρένο στους μηχανισμούς απορρύθμισης, στη φθηνή χωρίς δικαιώματα εργασία» τονίζει. Η Σωτηρούλλα Χαραλάμπους, ως μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ αναφέρεται στις διεργασίες για τις προεδρικές εκλογές, τονίζοντας ότι ο ΔΗΣΥ βιάστηκε για λόγους που αφορούν τους ενδοσυναγερμικούς καβγάδες των υποψηφίων Αβέρωφ και Χριστοδουλίδη. «Εμείς θα συνεχίσουμε με βάση τους σχεδιασμούς μας» υποδεικνύει.

Αναλαμβάνετε τα ηνία της ΠΕΟ μεσούσης της υγειονομικής κρίσης, η οποία προκαλεί επιπτώσεις σε όλα τα μέτωπα. Επιχειρήσεις έκλεισαν, εργαζόμενοι βρέθηκαν στο δρόμο ή είδαν τις απολαβές και τα δικαιώματά τους να κουτσουρεύονται, γενικά ξημερώνει ένα πολύ διαφορετικό εργασιακό περιβάλλον.

Είναι γεγονός ότι πριν καλά καλά οι εργαζόμενοι ξεπεράσουμε και επανέλθουμε από όσα επιβλήθηκαν την περίοδο της κρίσης, την ώρα που ήμασταν σε περίοδο επαναφοράς δικαιωμάτων και ανάκαμψης, ήρθε η υγειονομική κρίση με την πανδημία η οποία αντικειμενικά μας προσανατόλισε σε δράσεις με στόχο να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας, να αποτρέψουμε μονομερείς ενέργειες από τους εργοδότες, να αποτρέψουμε τις απολύσεις. Εκτιμούμε ότι σε μεγάλο βαθμό με τις παρεμβάσεις, τις προσπάθειές μας, τις δυναμικές παραστάσεις στις οποίες προβήκαμε, καταφέραμε σε ικανοποιητικό βαθμό να στηριχθούν οι εργαζόμενοι και να αποφευχθούν μαζικές απολύσεις. Φυσικά δεν τρέφουμε αυταπάτες. Ο κίνδυνος όταν θα περάσει η απαγορευτική περίοδος για απολύσεις, για τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο επιδοτήσεων των εργοδοτών, κάποιοι εργοδότες να προχωρήσουν σε απολύσεις, είναι ορατός, όπως ορατός είναι και ο κίνδυνος να αξιοποιηθεί και πάλι όπως συνέβηκε την περίοδο της οικονομικής κρίσης ο φόβος και η ανασφάλεια που νιώθουν οι εργαζόμενοι, για επέκταση και εμβάθυνση των μηχανισμών απορρύθμισης της εργασίας και για συσσώρευση περισσότερων κερδών σε βάρος της εργασίας.

Για να μην συμβεί αυτό είναι προφανές ότι πέραν από τη δική μας προσπάθεια για συσπείρωση των εργαζομένων και για αγώνα στο πεδίο, για να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε μισθούς και ωφελήματα των εργαζομένων χρειάζεται και η πολιτεία να παρέμβει από τη μια με μέτρα που θα θέτουν φρένο στους μηχανισμούς απορρύθμισης, στη φθηνή χωρίς δικαιώματα εργασία. Παράλληλα είναι αναγκαίο να διευρυνθεί η κοινωνική πολιτική με τρόπο που να στηρίζονται τα εισοδήματα των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, χρειάζεται να παρθούν μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, για αναχαίτιση των απαράδεκτων και προκλητικών αυξήσεων στα τραπεζικά τέλη. Να στηριχθούν οι εργαζόμενοι σ’ ότι αφορά το κόστος φροντίδας παιδιών, το κόστος στέγασης.

Το πως θα ξημερώσει ή καλύτερα το πως θα διαμορφωθεί το εργασιακό περιβάλλον μετά την πανδημία σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τις πολιτικές και τις αποφάσεις που θα δρομολογηθούν.

H τηλεργασία είναι μια ρύθμιση που προέκυψε εξαιτίας της πανδημίας αλλά είναι προφανές ότι ήρθε για να μείνει, όχι μόνον στην Κύπρο αλλά και διεθνώς. Πώς διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων στη νέα τάξη πραγμάτων;

Εδώ και χρόνια η κοινωνία και ειδικότερα οι εργαζόμενοι έχουμε βομβαρδιστεί από αναλύσεις και θεωρίες ότι το μέλλον των εργαζομένων βρίσκεται στην ευελιξία της εργασίας. Στη μερική απασχόληση, την τηλεργασία, την διακεκομμένη εργασία, την εργασία στις διαδικτυακές πλατφόρμες. Μάλιστα αν όταν συζητούνται αυτά τα ζητήματα το συνδικαλιστικό κίνημα θέσει κάποιους προβληματισμούς τότε ταμπελώνεται ως συντηρητικό, απαρχαιωμένο κ.λ.π. Το ερώτημά σας, μου δίνει την ευκαιρία να πω ότι εμείς όταν τοποθετούμαστε, τοποθετούμαστε κρίνοντας όχι από τα συνθήματα αλλά από το αποτέλεσμα. Τα σπαστά ωράρια, η μερική απασχόληση, η τηλεργασία είναι τους εργαζόμενους που βόλεψαν ή τους εργοδότες; Η τηλεργασία οδήγησε στον συνδυασμό εργασίας και οικογένειας ή στην απώλεια των ορίων μεταξύ εργασίας και οικογένειας; Όλα αυτά είναι υπαρκτά ζητήματα που βρίσκουμε μπροστά μας και πρέπει να τα απαντήσουμε. Όχι με αφορισμούς αλλά ταυτόχρονα ούτε με ψευδαισθήσεις και ωραιοποιήσεις.

Για το θέμα της τηλεργασίας, έχοντας και την εμπειρία της πανδημίας όπως και για το θέμα της μερικής απασχόλησης προηγουμένως, η προσέγγιση της ΠΕΟ, την οποία καταθέσαμε και στο Υπουργείο Εργασίας, είναι ότι πρέπει να είναι εθελοντική επιλογή του εργαζόμενου, να ρυθμίζεται εκεί και όπου υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις μέσα από συλλογικές συμβάσεις. Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο που προτίθεται το Υπουργείο Εργασίας να προωθήσει πέραν από το ζήτημα του δικαιώματος της εθελοντικής επιλογής να ρυθμίζει μεταξύ άλλων και ζητήματα όπως ωράριο, διαλείμματα, εξοπλισμό, θέματα ασφάλειας και υγείας, το δικαίωμα αποσύνδεσης κ.λ.π.

Η κυβέρνηση ιεραρχεί ψηλά στις προτεραιότητές της το θέμα της ρύθμισης του κατώτατου μισθού. Η ΠΕΟ ζητεί διασφαλίσεις ώστε ο κατώτατος μισθός να μην τύχει κατάχρησης και να υπονομεύσει τα υφιστάμενα ωφελήματα εργαζομένων. Πιστεύετε ότι εν τέλει θα υπάρξει κατάληξη που θα διασκεδάζει τις επιφυλάξεις σας;

Η συζήτηση που ξεκίνησε για εισαγωγή κατώτατου μισθού είναι σημαντική. Είναι εδώ και μερικά χρόνια που πιέζαμε για να παρέμβει η πολιτεία με ρυθμίσεις που να διασφαλίζουν ότι οι συμφωνημένοι μισθοί μέσα από τις συλλογικές συμβάσεις εφαρμόζονται για όλους τους εργαζόμενους που αυτές καλύπτουν και ταυτόχρονα βλέποντας ότι ένα μεγάλο μέρος εργαζομένων κυρίως νέων, εργάζονται χωρίς ένα βασικό πλαίσιο ελάχιστων δικαιωμάτων σ’ ό,τι αφορά μισθό, ωράριο, 13ο μισθό, υπερωρίες, προβάλαμε το αίτημα για θεσμική κατοχύρωση ελάχιστων δικαιωμάτων για όσους εργαζόμενους δεν καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις. Στο πλαίσιο αυτό δώσαμε τη μάχη και εισήχθηκε νόμος που καθορίζει ότι όλοι οι εργοδότες της οικοδομικής βιομηχανίας παρέχουν για όλους τους εργοδοτούμενους τα βασικά δικαιώματα όπως αυτά συμφωνούνται στην εκάστοτε συλλογική σύμβαση της οικοδομικής βιομηχανίας. Η θέση που εμείς λέμε είναι ότι δεν μπορεί στη συζήτηση για κατώτατο μισθό να μην περιληφθεί και ρύθμιση ότι εκεί και όπου υπάρχουν συμφωνημένοι μίνιμουμ μισθοί στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις αυτοί θα είναι οι δεσμευτικοί κατώτατοι μισθοί και όχι ένας άλλος κατώτατος μισθός. Αυτή η θέση δεν ελαύνεται ούτε από διάθεση να βάλουμε εμπόδια στη εισαγωγή κατώτατου μισθού ούτε από μη αναγνώριση της χρησιμότητας που η εισαγωγή του θα έχει για μεγάλη ομάδα εργαζομένων.

Θέτουμε ένα σωστό και δίκαιο θέμα ότι δεν μπορεί αύριο με την εισαγωγή ενός νομοθετημένου κατώτατου μισθού εργοδότης που εργοδοτεί άτομα σε τομείς που υπάρχουν κλαδικές συμβάσεις να μην πληρώνει το μισθό της σύμβασης. Τι θα γίνει δηλαδή; Θα έχουμε π.χ. κατώτατο μισθό στην οικοδομική 1700 μηνιαίως και θα θεωρείται νόμιμος ο εργοδότης που πληρώνει τον εθνικό κατώτατο των €800, €900, €1000 που μπορεί να είναι ο εθνικός κατώτατος; Είναι λοιπόν θέμα ουσιαστικό και καθοριστικό το πως θα γίνει η ρύθμιση του κατώτατου. Και βεβαίως θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο που διαθέτουμε για να δρομολογηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση τα πράγματα. Αναμένουμε η κυβέρνηση αυτές μας τις θέσεις να τις λάβει σοβαρά υπόψη.

Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση οδηγεί σε ένα ψηφιακό περιβάλλον που φέρνει δραστικές αλλαγές στο σύνολο της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Μοιραία, λοιπόν, υφιστάμενα επαγγέλματα θα καταργηθούν ενώ θα δημιουργηθούν νέα. Πόσο έτοιμη είναι η αγορά εργασίας να προσαρμοστεί στις μεταβολές που φέρνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός; Και ποιός είναι ο ρόλος των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των άλλων κοινωνικών εταίρων εταίρων στην αντιμετώπιση της μεγάλης αυτής πρόκλησης;

Η διαδικασία των αλλαγών στην παραγωγή λόγω τεχνολογικών, επιστημονικών εξελίξεων δεν είναι κάτι σημερινό. Θα έλεγα ότι είναι κάτι με το οποίο το εργατικό κίνημα συνυπάρχει από της ίδρυσής του. Και βεβαίως εμείς δεν είμαστε εχθροί της ψηφιοποίησης και της τεχνολογίας όταν αυτή χρησιμοποιείται για να απελευθερώνει χρόνο από τους εργαζόμενους, όταν οδηγεί σε μείωση της έντασης της εργασίας, βελτιώνει την παραγωγικότητα, όταν οδηγεί σε μείωση του εργάσιμου χρόνου χωρίς μείωση απολαβών και απώλεια θέσεων εργασίας. Γι’ αυτό και στο ερώτημά σας η απάντηση είναι ότι το κάθε μέρος της παραγωγικής διαδικασίας έχει ρόλο και ευθύνη. Οι εργοδότες έχουν την ευθύνη της συνεχούς κατάρτισης και επανακατάρτισης των εργαζομένων, της έγκαιρης προετοιμασίας των εργαζομένων για τις αλλαγές και τον σεβασμό της εφαρμογής των εργασιακών θεσμών, το Υπουργείο Εργασίας μέσω της Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (Αν.Α.Δ.) στην έγκαιρη πρόβλεψη του αναγκαίου σε ανθρώπινο δυναμικό και στη διαμόρφωση των προγραμμάτων κατάρτισης όπως βεβαίως έχει ρόλο να διαδραματίσει στην προστασία των εργαζομένων που λόγω ψηφιοποίησης και τεχνολογικών εξελίξεων επηρεάζεται η εργασία τους. Έχουμε και εμείς σημαντικό ρόλο, πρώτα να μελετήσουμε και να κατανοήσουμε τι σημαίνει για τους εργαζόμενους το νέο ψηφιακό περιβάλλον, να περιλάβουμε πιο έντονα τα θέματα κατάρτισης, επιμόρφωσης των εργαζομένων στις διεκδικήσεις μας κατά την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων και πάνω από όλα να υπερασπιστούμε τους εργαζόμενους στη βάση της αρχής ότι η τεχνολογική επιστημονική πρόοδος δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για περιθωριοποίηση των εργαζομένων.

Σε συνέχεια της προηγούμενης ερώτησης, είναι γεγονός ότι πολλά από τα νέα επαγγέλματα είναι αμιγώς εξατομικευμένα και πολύ πιο προσωποπαγή. Ενας άνθρωπος που εργάζεται μπροστά από τον υπολογιστή του, ίσως από το σπίτι του, προφανώς και δεν αντιλαμβάνεται την ανάγκη της συλλογικότητας, ή της οργάνωσης για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του. Αυτή τη μεγάλη αλλαγή, που σαφώς επηρεάζει το πεδίο δράσεως μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, πώς την αντιλαμβάνεστε;

Έχετε δίκαιο σ’ αυτό που επισημαίνετε ότι οι αλλαγές στον τρόπο που σήμερα διεξάγεται η εργασία επηρεάζουν ακόμα περισσότερο την αντίληψη των εργαζομένων για την οργάνωση και τη συλλογική δράση, τους απομακρύνουν από την οργάνωση αφού ο κοινός εργασιακός χώρος εκλείπει. Προσθέτουν θα έλεγα στην αποστασιοποίηση, τον ατομικισμό, την απαξίωση που εδώ και χρόνια στοχευμένα και σκόπιμα καλλιεργείται από όσους βλέπουν την οργάνωση και τον συνδικαλισμό, εμπόδιο στον στόχο τους για υπερεκμετάλλευση και για φθηνή χωρίς δικαιώματα εργασία. Επειδή αυτές οι αλλαγές είναι εδώ, η δική μας ευθύνη ως οργάνωση είναι από τη μια να βρούμε τρόπους επαφής με αυτούς τους εργαζόμενους, αναδεικνύοντας και υπογραμμίζοντας ότι ανεξάρτητα από το που και πως δουλεύει ένας άνθρωπος η εξάρτηση, η εκμετάλλευση είναι εκεί, ότι ο ένας μόνος του είναι αδύνατος και οι πολλοί μαζί δυνατοί. Για να γίνει αυτό χρειάζεται και εμείς να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες στην επαφή και στη δράση μας. Βεβαίως καθοριστικό δεν είναι μόνο να έρθουμε σε επαφή με αυτή την μερίδα εργαζομένων χρειάζεται μαζί τους, με τη συμμετοχή τους, να διαμορφώσουμε ανάλογα και τις διεκδικήσεις μας, λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους εργαζόμενους, αυτό το νέο τρόπο δουλειάς.

Είστε μέλος της ανώτατης ηγεσίας του ΑΚΕΛ και θα ήθελα να σας ρωτήσω για τις προεδρικές εκλογές. Σε ποιό στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες στο κόμμα σας;

Στο ΑΚΕΛ έχουμε συγκεκριμένες διαδικασίες μέσα από τις οποίες καταλήγουμε στον υποψήφιο που θα στηρίξουμε. Διαδικασίες που εμπλέκουν όλα τα μέλη του ΑΚΕΛ και τις Νέες Δυνάμεις. Ξεκίνησε συζήτηση και προβληματισμός στο Πολιτικό Γραφείο για το πως πορευόμαστε για τις προεδρικές του 2023. Θα πάμε στην Κεντρική Επιτροπή, στις Κομματικές Ομάδες Βάσης, σε συναντήσεις με τις Νέες Δυνάμεις. Θα συζητήσουμε πολιτικό πλαίσιο, όνομα ή ονόματα και η τελική απόφαση θα παρθεί από την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη. Θέσαμε ένα χρονοδιάγραμμα μέχρι την άνοιξη να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες.

Πολλές φορές διά στόματος γενικού γραμματέα το ΑΚΕΛ ξακαθάρισε ότι προέχουν οι πολιτικές και μετά ακολουθούν τα πρόσωπα. Υπό αυτή την έννοια το ΑΚΕΛ θα επιδιώξει πρώτα να διαμορφώσει και με άλλα κόμματα τον άξονα πολιτικής για την πενταετία και μετά θα προχωρήσει στα ονόματα;

Αυτά τα ζητήματα τα έχουμε ξεκαθαρίσει εδώ και χρόνια, τα επαναλάβαμε και στις αποφάσεις του προγραμματικού συνεδρίου. Στοχεύουμε και επιδιώκουμε συνεργασίες οι οποίες να βασίζονται σε πραγματικές συγκλίσεις στα βασικά ζητήματα, στο κυπριακό, στα κοινωνικοοικονομικά, το κράτος δικαίου, τα ζητήματα διαφθοράς και διαπλοκής, στην προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αυτές οι συγκλίσεις αφορούν και τις συζητήσεις με τα κόμματα και με τον υποψήφιο. Βέβαια μιλούμε για συγκλίσεις σε βασικά ζητήματα. Το πλήρες πρόγραμμα διακυβέρνησης για την πενταετία αφού υπάρχουν οι βασικές συγκλίσεις θα έχει τον στίγμα του ατόμου που θα είναι τελικά υποψήφιος.

Η επίσπευση των διαδικασιών στον ΔΗΣΥ δημιουργεί την ανάγκη για επίσπευση των διεργασιών και στο κόμμα σας;

Ο ΔΗΣΥ βιάστηκε για λόγους που αφορούν τους ενδοσυναγερμικούς καβγάδες των υποψηφίων Αβέρωφ και Χριστοδουλίδη. Εμείς θα συνεχίσουμε με βάση τους σχεδιασμούς μας.

Οι επίμονες κλήσεις της Πισπιρίγκου στους ιατροδικαστές και το νέο στοιχείο που βρέθηκε στο Καραμανδάνειο

Φως στην άγρια διαμάχη των γονιών των τριών αδικοχαμένων παιδιών, που ειδικοί πιστεύουν ότι συνδέεται με τον θάνατό τους
gallery

Δεν ικανοποιήθηκαν και προειδοποιούν οι αιγοπροβατοτρόφοι. Εντάλματα και ο χειρισμός στο επίκεντρο… Συνελήφθη 42χρονος

Διερευνά τα επεισόδια η αστυνομία - Ευρεία σύσκεψη στο Αρχηγείο στον απόηχο της επεισοδιακής διαμαρτυρίας
gallery

Νέες αυξήσεις στα καύσιμα από σήμερα. «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε ταβάνι»

Τι λέει στη #CyprusTimes ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Πρατηριούχων Χριστόδουλος Χριστοδούλου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

Ανάλυση CT: «Έλαμψε» στην Ουάσινγκτον ο Μητσοτάκης-Πώς «εγκλώβισε» την Τουρκία για Κυπριακό και Αιγαίο

Έκοψε τη φόρα των Τούρκων ο Έλληνας Πρωθυπουργός - Έλαβε ξεκάθαρη στήριξη από την ηγεσία των ΗΠΑ

Υποσχέθηκε στήριξη ο Καδής στους αιγοπροβατοτρόφους. Εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για τα έκτροπα στο Προεδρικό

Ο Υπουργός Γεωργίας εξήλθε από το Υπουργείο ενημερώνοντας τους για τα όσα συζήτησε με την αντιπροσωπεία τους - Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας και για άλλα εντάλματα #cyprustimes

MC MEDIA NETWORK

Aπίστευτο: H Παρί δίνει το δικαίωμα στον Μπαπέ να αλλάζει παίκτες και προπονητές!

Ακόμη ένα επεισόδιο στο σίριαλ του Κιλιάν Εμπαπέ αφού το «Chiringuito TV» έριξε «βόμβα» με την αποκάλυψη για την αδιανόητη πρόταση της Παρί στον...

Τα ζώδια σήμερα Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Τα ζώδια της ημέρας Τα ζώδια σήμερα Πέμπτη 19 Μαΐου 2022. Διάβασε το ωροσκόπιο σου και μάθε πως σε επηρεάζουν τα άστρα σήμερα. Αναλυτικές ημερήσιες αστρολογικές προβλέψεις για όλα...

Στην Άιντραχτ το Europa League / Λύγισε στα πέναλτι η Ρέιντζερς (video)

Στην Άιντραχτ το Europa League / Λύγισε στα πέναλτι η Ρέιντζερς (video)

Μαρία Φιακά: Τα καρφιά για το επάγγελμα του ηθοποιού στην Κύπρο! (Βίντεο)

Όσα ανέφερε στην εκπομπή «Έλα Να Δεις» Η δημοφιλής Κύπρια ηθοποιός, Μαρία Φιακά φιλοξενήθηκε σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου, στο μεσημεριανό ψυχαγωγικό μαγκαζίνο του Omega. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:...

MC MEDIA NETWORK

Aπίστευτο: H Παρί δίνει το δικαίωμα στον Μπαπέ να αλλάζει παίκτες και προπονητές!

Ακόμη ένα επεισόδιο στο σίριαλ του Κιλιάν Εμπαπέ αφού το «Chiringuito TV» έριξε «βόμβα» με την αποκάλυψη για την αδιανόητη πρόταση της Παρί στον...

Τα ζώδια σήμερα Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Τα ζώδια της ημέρας Τα ζώδια σήμερα Πέμπτη 19 Μαΐου 2022. Διάβασε το ωροσκόπιο σου και μάθε πως σε επηρεάζουν τα άστρα σήμερα. Αναλυτικές ημερήσιες αστρολογικές προβλέψεις για όλα...

Στην Άιντραχτ το Europa League / Λύγισε στα πέναλτι η Ρέιντζερς (video)

Στην Άιντραχτ το Europa League / Λύγισε στα πέναλτι η Ρέιντζερς (video)

Μαρία Φιακά: Τα καρφιά για το επάγγελμα του ηθοποιού στην Κύπρο! (Βίντεο)

Όσα ανέφερε στην εκπομπή «Έλα Να Δεις» Η δημοφιλής Κύπρια ηθοποιός, Μαρία Φιακά φιλοξενήθηκε σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου, στο μεσημεριανό ψυχαγωγικό μαγκαζίνο του Omega. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:...

Lifestyle

Τέσσερις κόκκινες στις καθυστερήσεις / Η πρώτη σε μαρκάρισμα στον Τζιωνή (vid)

Τέσσερις κόκκινες στις καθυστερήσεις / Η πρώτη σε μαρκάρισμα στον Τζιωνή (vid)

Lifestyle

Τα ζώδια σήμερα Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Τα ζώδια της ημέρας Τα ζώδια σήμερα Πέμπτη 19 Μαΐου 2022. Διάβασε το ωροσκόπιο σου και μάθε πως σε επηρεάζουν τα άστρα σήμερα. Αναλυτικές ημερήσιες αστρολογικές προβλέψεις για όλα...

Σπάνιο δρακόψαρο εντοπίστηκε στα βάθη της Καλιφόρνια – Μόλις τέταρτη φορά σε τρεις δεκαετίες

Ένα σπάνιο πλάσμα των ωκεάνιων βυθών καταγράφηκε ανοιχτά των ακτών της νότιας Καλιφόρνια, προκαλώντας ενθουσιασμό μεταξύ των θαλάσσιων βιολόγων που προσπαθούσαν εδώ και δεκαετίες να εντοπίσουν το ακριβοθώρητο πλάσμα. Το Bathophilus flemingi, γνωστό και ως δρακόψαρο με ψηλό πτερύγιο, καταγράφηκε σε βίντεο από ομάδα ερευνητών, στο Μοντερέι Μπέι. Το μακρουλό πλάσμα φτάνει τα 16,5 εκατοστά σε μήκος και έχει μακριές […]

Aπίστευτο: H Παρί δίνει το δικαίωμα στον Μπαπέ να αλλάζει παίκτες και προπονητές!

Ακόμη ένα επεισόδιο στο σίριαλ του Κιλιάν Εμπαπέ αφού το «Chiringuito TV» έριξε «βόμβα» με την αποκάλυψη για την αδιανόητη πρόταση της Παρί στον...

Advertorials