MC MEDIA NETWORK

February 28, 2021 Sunday 00:25:14

Εγγραφή στο
Newsletter

Ο Μάριος Σταδιώτης στη CT: Μόνο με τη συμμετοχή αλλάζει ο κόσμος

Η συμμετοχή είναι ευθύνης μας. Με την απαξίωση δεν αλλάζει ο κόσμος, μόνο με τη συμμετοχή διαμηνύει ο Μάριος Σταδιώτης. Σε συνέντευξη του στη Cyprus Times ο αριστίνδην υποψήφιος βουλευτής του ΔΗΚΟ στη Λεμεσό εξηγεί πως έλαβε απόφαση να κατέλθει στις επικείμενες εκλογές, εξηγεί γιατί θεωρεί επιτακτική την ανάγκη να μπουν νέα πρόσωπα στη Βουλή και επικρίνει τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας. «Οδηγεί τους πολίτες σε νευρική κρίση» αναφέρει και παραθέτει σειρά εισηγήσεων.

Κατέβασε το APP της CYPRUS TIMES! ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS

Σε μια περίοδο έντονης απαξίωσης της πολιτικής και των ίδιων των πολιτικών προσώπων, πως λαμβάνει κανείς την απόφαση να ασχοληθεί με τα κοινά και να διεκδικήσει τη ψήφο των πολιτών;

Η αλήθεια είναι ότι από μικρός είμαι έντονα πολιτικοποιημένος. Μέσα από την πολιτική, είτε σε κεντρικό είτε σε τοπικό επίπεδο, μπορείς να αλλάξεις πράγματα και καταστάσεις. Έτσι συμμετέχω στα κοινά από τα φοιτητικά μου χρόνια, προσπαθώντας να δώσω ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των συμφοιτητών μου (τότε) αλλά και των συμπολιτών μου, τώρα.

Γιατί, πήρα την απόφαση να διεκδικήσω την ψήφο των συμπολιτών μου σε αυτή την χρονική συγκυρία. Γιατί απλά, εάν δεν συμμετέχουμε εμείς οι νέοι, που δεν έχουμε αγκυλώσεις ή κολλήματα τότε δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξουν τα πράγματα. Συνεχώς, θα εκλέγονται οι ίδιοι και οι ίδιοι και αυτός ο τόπος δεν θα δει ποτέ προκοπή. Είμαι πατέρας και οικογενειάρχης και θέλω να δημιουργήσω, μέσα από την δράση μου, μια καλύτερη κοινωνία για τις μελλοντικές γενιές. Είναι ευθύνη μας η συμμετοχή. Και αν δεν μπορούμε να συμμετέχουμε ενεργά τότε πρέπει να συμμετέχουμε στις εκλογικές διαδικασίες. Πρέπει να εκτιμήσουμε την δύναμη της ψήφου μας.

Εδώ θέλω να θέσω ένα ερώτημα ειδικά προς τους νέους που ένα μεγάλο ποσοστό προτιμά να μην πάει να ψηφίσει όπως έδειξαν και οι προηγούμενες βουλευτικές εκλογές. Το ερώτημα λοιπόν είναι, αν δεν πάμε να ψηφίσουμε θα λυθούν τα προβλήματά μας; Αν δεν πάμε να ψηφίσουμε δεν θα εκλεγούν βουλευτές στη βουλή; Αυτά τα ερωτήματα τα έχω κάνει πολλές φορές στον εαυτό μου όταν ένιωθα αγανακτισμένος και θυμωμένος με το πολιτικό σύστημα και γι’ αυτό αποφάσισα να συμμετέχω, αλλά πλέον και να έχω και φωνή μέσα στη βουλή.

Με την απαξίωση δεν αλλάζει ο κόσμος. Μόνο με την συμμετοχή !!!

Και γιατί με το ΔΗΚΟ;

Ο Πρόεδρος του κόμματος, κος. Νικόλας Παπαδόπουλος, με τίμησε με την πρόταση του για να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ ως Αριστίνδην Υποψήφιο. Ο κύριος Παπαδόπουλος με προσέγγισε πολύ ανθρώπινα και μου εξήγησε τις θέσεις του ΔΗ.ΚΟ από τις οποίες ταυτίζομαι με τις περισσότερες. Αυτό όμως που με κέρδισε περισσότερο και με έκανε να πω το ναι είναι ότι άκουσε τις ανησυχίες μου, τις κατέγραψε και απ’ εκεί και πέρα προσπαθούμε όλοι μαζί ομαδικά με υλοποιήσιμες προτάσεις και ιδέες να βρούμε λύσεις.

Σκοπός της υποψηφιότητας μου είναι να περάσω και το μήνυμα της συμμετοχής. Όλοι πρέπει να συμμετέχουμε ενεργά στις εκλογικές διαδικασίες. Είτε μέσα από το εκλέγειν είτε μέσα από το εκλέγεσθε. Εμένα, μου δίδεται η ευκαιρία να προσφέρω στην κοινωνία μέσα από την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ και αυτό κάνω. Τόσο απλά. Χωρίς αγκυλώσεις και κολλήματα.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το διακύβευμα των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών;

Η agenda των εκλογών αυτών είναι τεράστια. Διαφθορά, Σκάνδαλα, Εκκλησία, Παιδεία, Υγεία, Οικονομία, Κυπριακό και η λίστα είναι ατέλειωτη. Η πανδημία την οποία βιώνουμε, σε συνδυασμό με μια δυσλειτουργική κυβέρνηση κάνουν αυτή την λίστα να μεγαλώνει μέρα με την μέρα.

Για μένα όμως, ως νέο, το βασικότερο διακύβευμα είναι οι πολίτες αυτού του τόπου, νέοι και μεγαλύτεροι σε ηλικία, να ξαναπιστέψουν σε αυτό που ονομάζουμε πολιτική και να συμμετάσχουν στις εκλογικές διαδικασίες. Όταν βλέπουμε έρευνες που μας δείχνουν την αποχή να μεγαλώνει καθημερινά, τότε οφείλουμε να παλέψουμε για να ξαναδώσουμε όραμα στον κόσμο μέσω της πολιτικής. Γιατί η πολιτική, είναι η μόνη ρεαλιστική οδός προκειμένου να φτιάξουμε την κοινωνία που επιθυμούμε !!!

Αυτές οι εκλογές θα είναι σίγουρα διαφορετικές, εξαιτίας των συνθηκών της πανδημίας υπό το βάρος της οποίας θα διεξαχθούν. Συνιστά αυτό έναν επιπλέον βαθμό δυσκολίας σε επίπεδο προεκλογικής εκστρατείας;

Προφανώς, η πανδημία και όλη αυτή η νέα πραγματικότητα που ζούμε ανεβάζουν τον βαθμό δυσκολίας. Όμως κάθε κρίση γεννά και μια ευκαιρία. Καλώς ή κακώς, μπήκε στην ζωή μας η τεχνολογία. Η ομάδα μου, προσάρμοσε την καμπάνια μας βάσει των νέων τάσεων όπως επιτάσσει η πανδημία και έχουμε συνεχή επικοινωνία με τους πολίτες, αναπτύσσοντας έναν κοινωνικό διάλογο όπως ήταν η αρχική μας πρόθεση.

Παράλληλα, χτίσαμε όλα εκείνα τα κανάλια επικοινωνίας προκειμένου να επικοινωνούμε τα μηνύματα μας και ευελπιστούμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα προκειμένου να χτίσουμε και την προσωπική επαφή, τόσο με τους πολίτες όσο και με τους επιχειρηματίες.

Θεωρείτε ότι αυτό ενδέχεται να ευνοήσει τους υφιστάμενους βουλευτές;

Σίγουρα κάνει πιο δύσκολο το έργο για εμάς τους νέους. Άλλο να γνωρίσεις τους πολίτες αυτού του τόπου από κοντά, να ακούσεις τους προβληματισμούς τους, τις ανησυχίες τους, να τους σφίξεις το χέρι και άλλο να μιλήσεις μαζί τους μέσω τηλεδιασκέψεων. Δυστυχώς μια μεγάλη μερίδα από ανθρώπους πιο μεγάλης ηλικίας δεν είναι και αρκετά εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και αυτό καθιστά το έργο μας ακόμη πιο δύσκολο.

Το θετικό για εμάς τους νέους είναι ότι είμαστε καθαροί, δεν είμαστε μπλεγμένοι σε οποιοδήποτε πολιτικό σκάνδαλο και η πολιτεία πιστεύω χρειάζεται πολιτικούς τους οποίους να εμπιστεύεται. Αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η εμπιστοσύνη προς το πολιτικό σύστημα. Ένας εκλεγμένος βουλευτής έχει μια πιο άμεση επαφή με τα media αλλά με ένα σωστό πλάνο αλλά και με προτάσεις ουσίας, γιατί αυτό λείπει από την πολιτική σήμερα, ξεκινάμε όλοι από την ίδια αφετηρία.

Οι πολίτες είναι κουρασμένοι από τους συνεχιζόμενους περιορισμούς και πολλοί εξ αυτών αγανακτισμένοι. Έχετε ήδη εκφράσει την άποψη ότι έγιναν λάθος χειρισμοί από πλευράς Κυβέρνησης. Σε τι αναφέρεστε;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ναι, ζούμε μια υγειονομική κρίση. Ναι, αυτός ο ιός είναι επικίνδυνος (για κάποιους) και πρέπει ΟΛΟΙ να τηρούμε τα μέτρα προστασίας σε συνδυασμό με την ατομική ευθύνη.

Στην αρχή της κρίσης, η κυβέρνηση ενεργοποιήθηκε γρήγορα και πραγματικά, είδαμε ένα σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος που φαινόταν ότι απέδιδε και στα νούμερα. Μετά τους πρώτους 2 -3 μήνες της πανδημίας τα πράγματα άλλαξαν. Είδαμε ότι προωθήθηκαν μέτρα που όχι μόνο δεν βοηθούσαν αλλά δημιούργησαν ατελείωτα προβλήματα σε πολίτες και επιχειρήσεις. Εκεί μπαίνει και ο κλάδος της εστίασης, από τον οποίο προέρχομαι. Οδήγησαν τις επιχειρήσεις του κλάδου στον θάνατο.

Το χειρότερο όμως είναι ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση, δεν είχε κανένα πραγματικό σχέδιο. Καμία στρατηγική. Ήταν όλα ένα κακό κακέκτυπο από άλλες κυβερνήσεις με άλλα μεγέθη και προβλήματα. Πείτε ότι τα μέτρα δεν πέτυχαν γιατί δεν υπήρχε προηγούμενο σε αυτή την κρίση και όχι γιατί προωθήθηκαν προσωπικές ατζέντες και ότι φταίει ο κόσμος που δεν τήρησε τα μέτρα. Αυτό ξέρουμε όλοι πως είναι ένα μεγάλο ψέμα. Πάμε ένα βήμα παρακάτω.

Με τα μέτρα στήριξης τι γίνεται κύριοι; Είδατε κάποιο ουσιαστικό μέτρο στήριξης σε πολίτες και επιχειρηματίες; Γιατί εγώ προσωπικά δεν είδα κανένα παρά μόνο αερολογίες. Κανένα μέτρο στήριξης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική οικονομία.

Προχωράμε και με αυτό και πάμε στο ανέκδοτο των εμβολίων. Ο πληθυσμός στην Κύπρο αυτή τη στιγμή είναι γύρω στις 890,000. Στις 27 Δεκέμβριου ξεκίνησε εμβολιασμός για το COVID-19 και σε διάστημα ενός μήνα εμβολιάστηκαν περίπου 11,000 συμπολίτες μας, κάτι που στατιστικά σημαίνει πως λίγο περισσότερο από 1,23% του πληθυσμού της Κύπρου έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου!! Από την άλλη οι επιδημιολόγοι μας λένε πως μια χώρα για να θεωρηθεί ασφαλής από το COVID-19 πρέπει να εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού που αν θέλετε να μιλήσουμε με αριθμούς, αναλογεί με 534,000 πολίτες. Με βάση αυτών των αριθμών και βάση τα όσα λένε οι επιδημιολόγοι, θα θέλουμε πάνω από 4 χρόνια να εμβολιασθεί το 60% των πολιτών με την πρώτη δόση.

Άρα αυτό είναι το πλάνο του κράτους; Λυπάμαι που το λέω, γιατί είμαι περήφανος που γεννήθηκα και ζω στην Κύπρο, αλλά δυστυχώς, έχουμε μια κυβέρνηση όπου είναι πιο επικίνδυνη και από την πανδημία.

Ο χώρος της εστίασης -χώρος από τον οποίο προέρχεστε- έχει πληγεί σημαντικά από τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ λόγω της πανδημίας. Ίσως ακόμα περισσότερo αυτός ο τομέας στη Λεμεσό, όπου κατέρχεστε ως υποψήφιος. Τι πρέπει να γίνει για να αποφευχθούν τα χειρότερα;

Επιτρέψτε μου να ανασκευάσω λίγο την ερώτηση σας. Ο χώρος της εστίασης έχει πληγεί ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ. Αυτή είναι η μόνη και η ωμή αλήθεια. Στο όνομα του Covid θυσιάστηκε μια ολόκληρη βιομηχανία και οδήγησε τον κόσμο να μαζεύεται σε σπίτια, να συνωστίζεται καλύτερα, θέτοντας τον εαυτό σου σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο.

Πρώτη φορά, κυβέρνηση, αντί να προστατεύει οδηγεί η ίδια τους πολίτες της σε νευρική κρίση. Οι προτάσεις είναι ξεκάθαρες και χιλιοειπωμένες από την 1η κιόλας μέρα, απλά λόγω επέκτασης των περιοριστικών μέτρων, μεταλλάσσονται ή επεκτείνονται οι προτάσεις.

 1. Επιδότηση ενοικίων
 2. Αναστολή (3) Δόσεων
 3. Επέκταση του 5% του ΦΠΑ μέχρι τον Δεκέμβρη του 2021
 4. Κάλυψη στο 100% των μισθών όσων κλείνουν βάσει του διατάγματος και έχουν μηδενικό κύκλο εργασιών
 5. Επαναφορά των κρατικών εγγυήσεων
 6. Ουσιαστική επιδότηση ενοικίου.

Είναι μερικές από τις προτάσεις που κατατέθηκαν από την 1η κιόλας μέρα αλλά φωνή βοώντας εν τη ερήμω. Ο χρόνος, απέδειξε ότι μόνο οι επιχειρήσεις εστίασης δεν έφταιγαν για την διάδοση του κορωνοϊού. Απλά, θυσιάστηκαν επειδή έχουμε μια ανίκανη κυβέρνηση. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως η πραγματική έκταση του προβλήματος ακόμα να διαφανεί πλήρως. Δηλαδή, αν τώρα είχαμε τα μέτρα της κυβέρνησης που υποχρέωναν εργοδότες να μην απολύουν προσωπικό για ένα ορισμένο διάστημα τώρα με τα lockdowns, να είμαστε σίγουροι πως θα έχουμε αφενός μαζικές απολύσεις όταν τελειώσουν αυτές οι προθεσμίες προστασίας των εργαζομένων, κι αφετέρου ο ιδιωτικός τομέας θα κάνει πάρτι με μισθούς πείνας στο όνομα της κρίσης που προκλήθηκε.

Οι πολίτες που ζητούν άμεσα αλλαγή στον τρόπο διακυβέρνησης είναι πολλοί. Τι πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει πρώτα;

Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να μπουν νέα πρόσωπα στη βουλή με φρέσκιες ιδέες και όρεξη για δουλειά. Αυτό είναι κάτι που οι πολίτες πρέπει να κάνουν. Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να πάνε να ψηφίσουν. Βέβαια πριν ψηφίσουν πρέπει να ακούσουν όλους τους υποψηφίους και να θέσουν συγκεκριμένα κριτήρια για το ποιοι θέλουν να βρίσκονται στα κέντρα λήψης αποφάσεων και να παίρνουν τις αποφάσεις που θα διαμορφώνουν το μέλλον το δικό τους αλλά και των παιδιών τους.

Αν θέλουμε ως κοινωνία και ως χώρα να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον πρέπει να αλλάξουμε την νοοτροπία μας και τον τρόπο σκέψης μας.

Το ΔΗΚΟ έχει εστιάσει το τελευταίο διάστημα την πολιτική του σε ζητήματα διαφθοράς. Μεγαλύτερο παράδειγμα η στάση που τήρησε το κόμμα στο θέμα του προϋπολογισμού. Θεωρείτε ότι αυτό βρίσκει απήχηση στην κοινωνία;

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η διαφθορά αποτελεί μια μάστιγα, διαχρονικά, του κράτους μας. Το ΔΗΚΟ, ως αντιπολίτευση, θέτει μια σειρά προβληματισμών-ερωτήσεων και η κυβέρνηση οφείλει να απαντά και να αιτιολογεί τις πράξεις της. Έτσι λειτουργούν οι δημοκρατίες. Δυστυχώς, όμως, η παρούσα Κυβέρνηση, έχει δείξει ότι δεν της αρέσει και πολύ αυτό το σύστημα. Γι΄ αυτό έχει υιοθετήσει πρακτικές που είναι σε κόντρα με τις αρχές της δημοκρατίας και ειδικά σε θέματα που αφορούν τον κυβερνητικό έλεγχο.

Η κοινωνία, επιζητά αγωνιωδώς την κάθαρση, τα ξεκάθαρα λόγια και τις πράξεις. Αυτό προτίθεμαι να κάνω μέσα από την δικιά μου υποψηφιότητα. Αυτό ήταν και το σύνθημα της καμπάνιας μας. Η Λεμεσός Ψηλά – Η Κύπρος Ψηλότερα !!!

Ποια ζητήματα που αφορούν τη Λεμεσό αποτελούν για εσάς προτεραιότητα;

Για να καταφέρουμε να ανεβάσουμε την Λεμεσό ψηλά, θα πρέπει να τρέξουμε μια σειρά θεμάτων που μειώνουν την εικόνα της πόλης μας. Η Λεμεσός, μέσα από συντονισμένες προσπάθειες θα πρέπει να γίνει και πάλι ένας από τους οικονομικούς πνεύμονες της Κύπρου.

Παράλληλα, μαζί με την πράσινη ανάπτυξη πρέπει να τρέξουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα, πάρκα, πρέπει να αναβαθμιστούν τα σχολεία ή ακόμα και να χτιστούν σύγχρονα σχολεία σε περιοχές της Λεμεσού που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Για τις πλημμύρες θέλω να σταθώ λίγο και να σχολιάσω κάποια πράγματα.

Ως πολίτες αυτής της πόλης, απαιτούμε ΑΜΕΣΑ να δράσουν οι αρμόδιοι όποιοι και αν είναι. Είναι ντροπή, η Λεμεσός, μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, να ταλαιπωρείται από αυτά τα φαινόμενα και από ανθρώπους που δεν μπορούν να την διοικήσουν.

Σας είδαμε στις τοποθετήσεις σας αρκετά δυναμικό. Αποτελεί στάση ζωής;

Ναι, δεν θέλω να δείξω κάτι συγκεκριμένο. Αυτός είναι ο Μάριος και όσοι με γνωρίζουν πραγματικά, καταλαβαίνουν πως αυτός είναι ο χαρακτήρας μου, ειλικρινής, δίκαιος και δεν φοβάται να πει την αλήθεια. Ένας νέος που διεκδικεί για τους γύρω του. Αυτό έκανα πάντοτε, αυτό θα κάνω και τώρα. Με τις ιδέες και τα επιχειρήματα μου αλλά και με το πείσμα που με διακρίνει ως χαρακτήρα, θα προσπαθήσω να αλλάξω, όσο μπορώ, αυτά που μας χαλάνε.

Χωρίς αγκυλώσεις και με ξεκάθαρες κουβέντες να φέρω αποτελέσματα και λύσεις. Για το καλό των παιδιών μας. Γιατί αξίζουμε το καλύτερο και πρέπει να το διεκδικήσουμε!!!

Η συμμετοχή είναι ευθύνης μας. Με την απαξίωση δεν αλλάζει ο κόσμος, μόνο με τη συμμετοχή διαμηνύει ο Μάριος Σταδιώτης. Σε συνέντευξη του στη Cyprus Times ο αριστίνδην υποψήφιος βουλευτής του ΔΗΚΟ στη Λεμεσό εξηγεί πως έλαβε απόφαση να κατέλθει στις επικείμενες εκλογές, εξηγεί γιατί θεωρεί επιτακτική την ανάγκη να μπουν νέα πρόσωπα στη Βουλή και επικρίνει τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας. «Οδηγεί τους πολίτες σε νευρική κρίση» αναφέρει και παραθέτει σειρά εισηγήσεων.

Σε μια περίοδο έντονης απαξίωσης της πολιτικής και των ίδιων των πολιτικών προσώπων, πως λαμβάνει κανείς την απόφαση να ασχοληθεί με τα κοινά και να διεκδικήσει τη ψήφο των πολιτών;

Η αλήθεια είναι ότι από μικρός είμαι έντονα πολιτικοποιημένος. Μέσα από την πολιτική, είτε σε κεντρικό είτε σε τοπικό επίπεδο, μπορείς να αλλάξεις πράγματα και καταστάσεις. Έτσι συμμετέχω στα κοινά από τα φοιτητικά μου χρόνια, προσπαθώντας να δώσω ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των συμφοιτητών μου (τότε) αλλά και των συμπολιτών μου, τώρα.

Γιατί, πήρα την απόφαση να διεκδικήσω την ψήφο των συμπολιτών μου σε αυτή την χρονική συγκυρία. Γιατί απλά, εάν δεν συμμετέχουμε εμείς οι νέοι, που δεν έχουμε αγκυλώσεις ή κολλήματα τότε δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξουν τα πράγματα. Συνεχώς, θα εκλέγονται οι ίδιοι και οι ίδιοι και αυτός ο τόπος δεν θα δει ποτέ προκοπή. Είμαι πατέρας και οικογενειάρχης και θέλω να δημιουργήσω, μέσα από την δράση μου, μια καλύτερη κοινωνία για τις μελλοντικές γενιές. Είναι ευθύνη μας η συμμετοχή. Και αν δεν μπορούμε να συμμετέχουμε ενεργά τότε πρέπει να συμμετέχουμε στις εκλογικές διαδικασίες. Πρέπει να εκτιμήσουμε την δύναμη της ψήφου μας.

Εδώ θέλω να θέσω ένα ερώτημα ειδικά προς τους νέους που ένα μεγάλο ποσοστό προτιμά να μην πάει να ψηφίσει όπως έδειξαν και οι προηγούμενες βουλευτικές εκλογές. Το ερώτημα λοιπόν είναι, αν δεν πάμε να ψηφίσουμε θα λυθούν τα προβλήματά μας; Αν δεν πάμε να ψηφίσουμε δεν θα εκλεγούν βουλευτές στη βουλή; Αυτά τα ερωτήματα τα έχω κάνει πολλές φορές στον εαυτό μου όταν ένιωθα αγανακτισμένος και θυμωμένος με το πολιτικό σύστημα και γι’ αυτό αποφάσισα να συμμετέχω, αλλά πλέον και να έχω και φωνή μέσα στη βουλή.

Με την απαξίωση δεν αλλάζει ο κόσμος. Μόνο με την συμμετοχή !!!

Και γιατί με το ΔΗΚΟ;

Ο Πρόεδρος του κόμματος, κος. Νικόλας Παπαδόπουλος, με τίμησε με την πρόταση του για να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ ως Αριστίνδην Υποψήφιο. Ο κύριος Παπαδόπουλος με προσέγγισε πολύ ανθρώπινα και μου εξήγησε τις θέσεις του ΔΗ.ΚΟ από τις οποίες ταυτίζομαι με τις περισσότερες. Αυτό όμως που με κέρδισε περισσότερο και με έκανε να πω το ναι είναι ότι άκουσε τις ανησυχίες μου, τις κατέγραψε και απ’ εκεί και πέρα προσπαθούμε όλοι μαζί ομαδικά με υλοποιήσιμες προτάσεις και ιδέες να βρούμε λύσεις.

Σκοπός της υποψηφιότητας μου είναι να περάσω και το μήνυμα της συμμετοχής. Όλοι πρέπει να συμμετέχουμε ενεργά στις εκλογικές διαδικασίες. Είτε μέσα από το εκλέγειν είτε μέσα από το εκλέγεσθε. Εμένα, μου δίδεται η ευκαιρία να προσφέρω στην κοινωνία μέσα από την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ και αυτό κάνω. Τόσο απλά. Χωρίς αγκυλώσεις και κολλήματα.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το διακύβευμα των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών;

Η agenda των εκλογών αυτών είναι τεράστια. Διαφθορά, Σκάνδαλα, Εκκλησία, Παιδεία, Υγεία, Οικονομία, Κυπριακό και η λίστα είναι ατέλειωτη. Η πανδημία την οποία βιώνουμε, σε συνδυασμό με μια δυσλειτουργική κυβέρνηση κάνουν αυτή την λίστα να μεγαλώνει μέρα με την μέρα.

Για μένα όμως, ως νέο, το βασικότερο διακύβευμα είναι οι πολίτες αυτού του τόπου, νέοι και μεγαλύτεροι σε ηλικία, να ξαναπιστέψουν σε αυτό που ονομάζουμε πολιτική και να συμμετάσχουν στις εκλογικές διαδικασίες. Όταν βλέπουμε έρευνες που μας δείχνουν την αποχή να μεγαλώνει καθημερινά, τότε οφείλουμε να παλέψουμε για να ξαναδώσουμε όραμα στον κόσμο μέσω της πολιτικής. Γιατί η πολιτική, είναι η μόνη ρεαλιστική οδός προκειμένου να φτιάξουμε την κοινωνία που επιθυμούμε !!!

Αυτές οι εκλογές θα είναι σίγουρα διαφορετικές, εξαιτίας των συνθηκών της πανδημίας υπό το βάρος της οποίας θα διεξαχθούν. Συνιστά αυτό έναν επιπλέον βαθμό δυσκολίας σε επίπεδο προεκλογικής εκστρατείας;

Προφανώς, η πανδημία και όλη αυτή η νέα πραγματικότητα που ζούμε ανεβάζουν τον βαθμό δυσκολίας. Όμως κάθε κρίση γεννά και μια ευκαιρία. Καλώς ή κακώς, μπήκε στην ζωή μας η τεχνολογία. Η ομάδα μου, προσάρμοσε την καμπάνια μας βάσει των νέων τάσεων όπως επιτάσσει η πανδημία και έχουμε συνεχή επικοινωνία με τους πολίτες, αναπτύσσοντας έναν κοινωνικό διάλογο όπως ήταν η αρχική μας πρόθεση.

Παράλληλα, χτίσαμε όλα εκείνα τα κανάλια επικοινωνίας προκειμένου να επικοινωνούμε τα μηνύματα μας και ευελπιστούμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα προκειμένου να χτίσουμε και την προσωπική επαφή, τόσο με τους πολίτες όσο και με τους επιχειρηματίες.

Θεωρείτε ότι αυτό ενδέχεται να ευνοήσει τους υφιστάμενους βουλευτές;

Σίγουρα κάνει πιο δύσκολο το έργο για εμάς τους νέους. Άλλο να γνωρίσεις τους πολίτες αυτού του τόπου από κοντά, να ακούσεις τους προβληματισμούς τους, τις ανησυχίες τους, να τους σφίξεις το χέρι και άλλο να μιλήσεις μαζί τους μέσω τηλεδιασκέψεων. Δυστυχώς μια μεγάλη μερίδα από ανθρώπους πιο μεγάλης ηλικίας δεν είναι και αρκετά εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και αυτό καθιστά το έργο μας ακόμη πιο δύσκολο.

Το θετικό για εμάς τους νέους είναι ότι είμαστε καθαροί, δεν είμαστε μπλεγμένοι σε οποιοδήποτε πολιτικό σκάνδαλο και η πολιτεία πιστεύω χρειάζεται πολιτικούς τους οποίους να εμπιστεύεται. Αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η εμπιστοσύνη προς το πολιτικό σύστημα. Ένας εκλεγμένος βουλευτής έχει μια πιο άμεση επαφή με τα media αλλά με ένα σωστό πλάνο αλλά και με προτάσεις ουσίας, γιατί αυτό λείπει από την πολιτική σήμερα, ξεκινάμε όλοι από την ίδια αφετηρία.

Οι πολίτες είναι κουρασμένοι από τους συνεχιζόμενους περιορισμούς και πολλοί εξ αυτών αγανακτισμένοι. Έχετε ήδη εκφράσει την άποψη ότι έγιναν λάθος χειρισμοί από πλευράς Κυβέρνησης. Σε τι αναφέρεστε;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ναι, ζούμε μια υγειονομική κρίση. Ναι, αυτός ο ιός είναι επικίνδυνος (για κάποιους) και πρέπει ΟΛΟΙ να τηρούμε τα μέτρα προστασίας σε συνδυασμό με την ατομική ευθύνη.

Στην αρχή της κρίσης, η κυβέρνηση ενεργοποιήθηκε γρήγορα και πραγματικά, είδαμε ένα σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος που φαινόταν ότι απέδιδε και στα νούμερα. Μετά τους πρώτους 2 -3 μήνες της πανδημίας τα πράγματα άλλαξαν. Είδαμε ότι προωθήθηκαν μέτρα που όχι μόνο δεν βοηθούσαν αλλά δημιούργησαν ατελείωτα προβλήματα σε πολίτες και επιχειρήσεις. Εκεί μπαίνει και ο κλάδος της εστίασης, από τον οποίο προέρχομαι. Οδήγησαν τις επιχειρήσεις του κλάδου στον θάνατο.

Το χειρότερο όμως είναι ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση, δεν είχε κανένα πραγματικό σχέδιο. Καμία στρατηγική. Ήταν όλα ένα κακό κακέκτυπο από άλλες κυβερνήσεις με άλλα μεγέθη και προβλήματα. Πείτε ότι τα μέτρα δεν πέτυχαν γιατί δεν υπήρχε προηγούμενο σε αυτή την κρίση και όχι γιατί προωθήθηκαν προσωπικές ατζέντες και ότι φταίει ο κόσμος που δεν τήρησε τα μέτρα. Αυτό ξέρουμε όλοι πως είναι ένα μεγάλο ψέμα. Πάμε ένα βήμα παρακάτω.

Με τα μέτρα στήριξης τι γίνεται κύριοι; Είδατε κάποιο ουσιαστικό μέτρο στήριξης σε πολίτες και επιχειρηματίες; Γιατί εγώ προσωπικά δεν είδα κανένα παρά μόνο αερολογίες. Κανένα μέτρο στήριξης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική οικονομία.

Προχωράμε και με αυτό και πάμε στο ανέκδοτο των εμβολίων. Ο πληθυσμός στην Κύπρο αυτή τη στιγμή είναι γύρω στις 890,000. Στις 27 Δεκέμβριου ξεκίνησε εμβολιασμός για το COVID-19 και σε διάστημα ενός μήνα εμβολιάστηκαν περίπου 11,000 συμπολίτες μας, κάτι που στατιστικά σημαίνει πως λίγο περισσότερο από 1,23% του πληθυσμού της Κύπρου έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου!! Από την άλλη οι επιδημιολόγοι μας λένε πως μια χώρα για να θεωρηθεί ασφαλής από το COVID-19 πρέπει να εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού που αν θέλετε να μιλήσουμε με αριθμούς, αναλογεί με 534,000 πολίτες. Με βάση αυτών των αριθμών και βάση τα όσα λένε οι επιδημιολόγοι, θα θέλουμε πάνω από 4 χρόνια να εμβολιασθεί το 60% των πολιτών με την πρώτη δόση.

Άρα αυτό είναι το πλάνο του κράτους; Λυπάμαι που το λέω, γιατί είμαι περήφανος που γεννήθηκα και ζω στην Κύπρο, αλλά δυστυχώς, έχουμε μια κυβέρνηση όπου είναι πιο επικίνδυνη και από την πανδημία.

Ο χώρος της εστίασης -χώρος από τον οποίο προέρχεστε- έχει πληγεί σημαντικά από τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ λόγω της πανδημίας. Ίσως ακόμα περισσότερo αυτός ο τομέας στη Λεμεσό, όπου κατέρχεστε ως υποψήφιος. Τι πρέπει να γίνει για να αποφευχθούν τα χειρότερα;

Επιτρέψτε μου να ανασκευάσω λίγο την ερώτηση σας. Ο χώρος της εστίασης έχει πληγεί ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ. Αυτή είναι η μόνη και η ωμή αλήθεια. Στο όνομα του Covid θυσιάστηκε μια ολόκληρη βιομηχανία και οδήγησε τον κόσμο να μαζεύεται σε σπίτια, να συνωστίζεται καλύτερα, θέτοντας τον εαυτό σου σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο.

Πρώτη φορά, κυβέρνηση, αντί να προστατεύει οδηγεί η ίδια τους πολίτες της σε νευρική κρίση. Οι προτάσεις είναι ξεκάθαρες και χιλιοειπωμένες από την 1η κιόλας μέρα, απλά λόγω επέκτασης των περιοριστικών μέτρων, μεταλλάσσονται ή επεκτείνονται οι προτάσεις.

 1. Επιδότηση ενοικίων
 2. Αναστολή (3) Δόσεων
 3. Επέκταση του 5% του ΦΠΑ μέχρι τον Δεκέμβρη του 2021
 4. Κάλυψη στο 100% των μισθών όσων κλείνουν βάσει του διατάγματος και έχουν μηδενικό κύκλο εργασιών
 5. Επαναφορά των κρατικών εγγυήσεων
 6. Ουσιαστική επιδότηση ενοικίου.

Είναι μερικές από τις προτάσεις που κατατέθηκαν από την 1η κιόλας μέρα αλλά φωνή βοώντας εν τη ερήμω. Ο χρόνος, απέδειξε ότι μόνο οι επιχειρήσεις εστίασης δεν έφταιγαν για την διάδοση του κορωνοϊού. Απλά, θυσιάστηκαν επειδή έχουμε μια ανίκανη κυβέρνηση. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως η πραγματική έκταση του προβλήματος ακόμα να διαφανεί πλήρως. Δηλαδή, αν τώρα είχαμε τα μέτρα της κυβέρνησης που υποχρέωναν εργοδότες να μην απολύουν προσωπικό για ένα ορισμένο διάστημα τώρα με τα lockdowns, να είμαστε σίγουροι πως θα έχουμε αφενός μαζικές απολύσεις όταν τελειώσουν αυτές οι προθεσμίες προστασίας των εργαζομένων, κι αφετέρου ο ιδιωτικός τομέας θα κάνει πάρτι με μισθούς πείνας στο όνομα της κρίσης που προκλήθηκε.

Οι πολίτες που ζητούν άμεσα αλλαγή στον τρόπο διακυβέρνησης είναι πολλοί. Τι πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει πρώτα;

Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να μπουν νέα πρόσωπα στη βουλή με φρέσκιες ιδέες και όρεξη για δουλειά. Αυτό είναι κάτι που οι πολίτες πρέπει να κάνουν. Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να πάνε να ψηφίσουν. Βέβαια πριν ψηφίσουν πρέπει να ακούσουν όλους τους υποψηφίους και να θέσουν συγκεκριμένα κριτήρια για το ποιοι θέλουν να βρίσκονται στα κέντρα λήψης αποφάσεων και να παίρνουν τις αποφάσεις που θα διαμορφώνουν το μέλλον το δικό τους αλλά και των παιδιών τους.

Αν θέλουμε ως κοινωνία και ως χώρα να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον πρέπει να αλλάξουμε την νοοτροπία μας και τον τρόπο σκέψης μας.

Το ΔΗΚΟ έχει εστιάσει το τελευταίο διάστημα την πολιτική του σε ζητήματα διαφθοράς. Μεγαλύτερο παράδειγμα η στάση που τήρησε το κόμμα στο θέμα του προϋπολογισμού. Θεωρείτε ότι αυτό βρίσκει απήχηση στην κοινωνία;

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η διαφθορά αποτελεί μια μάστιγα, διαχρονικά, του κράτους μας. Το ΔΗΚΟ, ως αντιπολίτευση, θέτει μια σειρά προβληματισμών-ερωτήσεων και η κυβέρνηση οφείλει να απαντά και να αιτιολογεί τις πράξεις της. Έτσι λειτουργούν οι δημοκρατίες. Δυστυχώς, όμως, η παρούσα Κυβέρνηση, έχει δείξει ότι δεν της αρέσει και πολύ αυτό το σύστημα. Γι΄ αυτό έχει υιοθετήσει πρακτικές που είναι σε κόντρα με τις αρχές της δημοκρατίας και ειδικά σε θέματα που αφορούν τον κυβερνητικό έλεγχο.

Η κοινωνία, επιζητά αγωνιωδώς την κάθαρση, τα ξεκάθαρα λόγια και τις πράξεις. Αυτό προτίθεμαι να κάνω μέσα από την δικιά μου υποψηφιότητα. Αυτό ήταν και το σύνθημα της καμπάνιας μας. Η Λεμεσός Ψηλά – Η Κύπρος Ψηλότερα !!!

Ποια ζητήματα που αφορούν τη Λεμεσό αποτελούν για εσάς προτεραιότητα;

Για να καταφέρουμε να ανεβάσουμε την Λεμεσό ψηλά, θα πρέπει να τρέξουμε μια σειρά θεμάτων που μειώνουν την εικόνα της πόλης μας. Η Λεμεσός, μέσα από συντονισμένες προσπάθειες θα πρέπει να γίνει και πάλι ένας από τους οικονομικούς πνεύμονες της Κύπρου.

Παράλληλα, μαζί με την πράσινη ανάπτυξη πρέπει να τρέξουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα, πάρκα, πρέπει να αναβαθμιστούν τα σχολεία ή ακόμα και να χτιστούν σύγχρονα σχολεία σε περιοχές της Λεμεσού που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Για τις πλημμύρες θέλω να σταθώ λίγο και να σχολιάσω κάποια πράγματα.

Ως πολίτες αυτής της πόλης, απαιτούμε ΑΜΕΣΑ να δράσουν οι αρμόδιοι όποιοι και αν είναι. Είναι ντροπή, η Λεμεσός, μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, να ταλαιπωρείται από αυτά τα φαινόμενα και από ανθρώπους που δεν μπορούν να την διοικήσουν.

Σας είδαμε στις τοποθετήσεις σας αρκετά δυναμικό. Αποτελεί στάση ζωής;

Ναι, δεν θέλω να δείξω κάτι συγκεκριμένο. Αυτός είναι ο Μάριος και όσοι με γνωρίζουν πραγματικά, καταλαβαίνουν πως αυτός είναι ο χαρακτήρας μου, ειλικρινής, δίκαιος και δεν φοβάται να πει την αλήθεια. Ένας νέος που διεκδικεί για τους γύρω του. Αυτό έκανα πάντοτε, αυτό θα κάνω και τώρα. Με τις ιδέες και τα επιχειρήματα μου αλλά και με το πείσμα που με διακρίνει ως χαρακτήρα, θα προσπαθήσω να αλλάξω, όσο μπορώ, αυτά που μας χαλάνε.

Χωρίς αγκυλώσεις και με ξεκάθαρες κουβέντες να φέρω αποτελέσματα και λύσεις. Για το καλό των παιδιών μας. Γιατί αξίζουμε το καλύτερο και πρέπει να το διεκδικήσουμε!!!

gallery

Μία τυχαία βόλτα… έσωσε μία ζωή! Η Παυλίνα με τη δωρεά μυελού έδωσε ελπίδα. «Λίγος ο πόνος σε σχέση με τη χαρά»

Όσοι γνωρίζουν την Παυλίνα νιώθουν περήφανοι για την πράξη της. Όσοι επιχείρησαν να την αποτρέψουν σίγουρα είναι πλέον μετανιωμένοι

Νίκος Νουρής στη CT: Οι θεσμοί οφείλουν να σταθούν στο ύψος τους

Σε συνέντευξη στη Cyprus Times ο ΥΠΕΣ αναφέρει ότι είναι ενθαρρυντικό το ενδιαφέρον πολιτών για τα νέα στεγαστικά σχέδια για αναζωογόνηση της υπαίθρου

Χειροπέδες σε 71χρονο στη Λεμεσό για παιδική πορνογραφία. Έστειλε υλικό σε 2ο πρόσωπο και τον εντόπισε η Europol

Έρευνα στην οικία του και εντοπισμός αρχείων βίντεο και φωτογραφίας με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων #cyprustimes

Τι θα ισχύει από 1η Μαρτίου για γυμναστήρια και αθλητικές δραστηριότητες. Διευκρινίσεις από ΚΟΑ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε - Γυμναστήρια, σχολές χορού και όλες τις αθλητικές δραστηριότητες #cyprustimes

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

MC MEDIA NETWORK

Η μαύρη Ferrari του Μαραντόνα με τα δύο κιλά κοκαΐνης

Αξέχαστη έχει μείνει στους Ιταλούς η εποχή που ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα κυκλοφορούσε με μια μαύρη Ferrari Testarossa. Το «κυκλοφορούσε», βέβαια, είναι σχετικό, γιατί ο...

Αλέξια Βασιλείου για Eurovision: «Ντροπή στους ιθύνοντες στο ΡΙΚ…» (video)

Η μακροσκελής ανάρτηση της Αλέξιας Βασιλείου με αφορμή τον διαγωνισμό της Eurovision και την επιλογή των καλλιτεχνών της Κύπρου από το ΡΙΚ Πολλές αντιδράσεις έχει...

Βερόνα – Γιουβέντους 1-1: Οι «Έλληνες» την ξεγράφουν απ’ τον τίτλο

Βερόνα – Γιουβέντους 1-1: Οι «Έλληνες» την ξεγράφουν απ’ τον τίτλο

Battle of the Couples: Πόσα λεφτά κερδίζουν οι παίκτες και ο Βασιλάκος; Δείτε!

Παγωμένα νερά, ο αγώνας λάσπης, ο άγνωστος Snik και ο αγχωμένος Παναγιώτης Βασιλάκος στην πρεμιέρα του «Battle of the Couples» Πρεμιέρα έκανε το νέο ριάλιτι...

MC MEDIA NETWORK

Η μαύρη Ferrari του Μαραντόνα με τα δύο κιλά κοκαΐνης

Αξέχαστη έχει μείνει στους Ιταλούς η εποχή που ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα κυκλοφορούσε με μια μαύρη Ferrari Testarossa. Το «κυκλοφορούσε», βέβαια, είναι σχετικό, γιατί ο...

Αλέξια Βασιλείου για Eurovision: «Ντροπή στους ιθύνοντες στο ΡΙΚ…» (video)

Η μακροσκελής ανάρτηση της Αλέξιας Βασιλείου με αφορμή τον διαγωνισμό της Eurovision και την επιλογή των καλλιτεχνών της Κύπρου από το ΡΙΚ Πολλές αντιδράσεις έχει...

Βερόνα – Γιουβέντους 1-1: Οι «Έλληνες» την ξεγράφουν απ’ τον τίτλο

Βερόνα – Γιουβέντους 1-1: Οι «Έλληνες» την ξεγράφουν απ’ τον τίτλο

Battle of the Couples: Πόσα λεφτά κερδίζουν οι παίκτες και ο Βασιλάκος; Δείτε!

Παγωμένα νερά, ο αγώνας λάσπης, ο άγνωστος Snik και ο αγχωμένος Παναγιώτης Βασιλάκος στην πρεμιέρα του «Battle of the Couples» Πρεμιέρα έκανε το νέο ριάλιτι...

Lifestyle

gallery

15 χρόνια χωρίς τη Χριστίνα. 15 χρόνια με το Ίδρυμα Χριστίνα Αποστόλου… Έγινε μάνα για εκατοντάδες

«Ευχαριστούμε Χριστίνα για τη βοήθεια…», έγραφε το σημείωμα που συνόδευε το αρκουδάκι που είχε αφεθεί στον τάφο της 44χρονης μητέρας. Η ίδια «έφυγε» ενώ πάλευε με τον καρκίνο ωστόσο μέσα από τις πράξεις των αγαπημένων της ανθρώπων προστατεύει και αγκαλιάζει οικογένειες με παιδιά που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις

Lifestyle

gallery

Μία τυχαία βόλτα… έσωσε μία ζωή! Η Παυλίνα με τη δωρεά μυελού έδωσε ελπίδα. «Λίγος ο πόνος σε σχέση με τη χαρά»

Όσοι γνωρίζουν την Παυλίνα νιώθουν περήφανοι για την πράξη της. Όσοι επιχείρησαν να την αποτρέψουν σίγουρα είναι πλέον μετανιωμένοι

Που θα γίνονται οι έλεγχοι rapid test σήμερα Κυριακή 28/2. Όλες οι πληροφορίες (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Σημεία δειγματοληψίας για τα προγράμματα ελέγχου με rapid test του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων - Όλες οι πληροφορίες ανά επαρχία και ώρα -...

Νίκος Νουρής στη CT: Οι θεσμοί οφείλουν να σταθούν στο ύψος τους

Σε συνέντευξη στη Cyprus Times ο ΥΠΕΣ αναφέρει ότι είναι ενθαρρυντικό το ενδιαφέρον πολιτών για τα νέα στεγαστικά σχέδια για αναζωογόνηση της υπαίθρου

Βερόνα – Γιουβέντους 1-1: Οι «Έλληνες» την ξεγράφουν απ’ τον τίτλο

Βερόνα – Γιουβέντους 1-1: Οι «Έλληνες» την ξεγράφουν απ’ τον τίτλο

Advertorials