MC MEDIA NETWORK

June 15, 2021 Tuesday 10:19:17

Εγγραφή στο
Newsletter

Μηνύματα από Τούσκ, Βέμπερ και Ιστουρίζ στην προεκλογική συγκέντρωση του ΔΗΣΥ (video)

Μηνύματα από Ντόναλτ Τούσκ, Μάνφρεντ Βέμπερ και Αντόνιο Ιστουρίζ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΔΗΣΥ

Κατέβασε το APP της CYPRUS TIMES! ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS

Τα δικά τους μηνύματα για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Δημοκρατικού Συναγερμού έστειλαν ο Πρόεδρος ΕΛΚ κ. Ντόναλτ Τουσκ, ο επικεφαλής του ΕΛΚ στην Ευρωβουλή κ. Μάνφρεντ Βέμπερ και ο Γενικός Γραμματέας κ. Αντόνιο Λόπεζ Ιστουρίζ.

Ο κ. Τουσκ σημείωσε τα εξής:

«Αγαπητέ Πρόεδρε Νίκο Αναστασιάδη, αγαπητέ Πρόεδρε Αβέρωφ Νεοφύτου, αγαπητοί αξιωματούχοι, αγαπητοί φίλοι του Δημοκρατικού Συναγερμού. Πρωτίστως, θα ήθελα να συγχαρώ την κυβέρνησή σας, αγαπητέ Νίκο, και το κόμμα σας, αγαπητέ Αβέρωφ, για την πολύ καλή διαχείριση της πανδημίας, παρέχοντας στους πολίτες σας ένα από τα πιο γενναιόδωρα προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης στην Ευρώπη. Τώρα ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες, μετά τους τελευταίους δύσκολους μήνες που ήταν μια τεράστια πρόκληση για όλους μας. Αγαπητοί φίλοι, ο ΔΗΣΥ είναι ένα κόμμα της πολιτικής μας οικογένειας για το οποίο είμαστε πραγματικά περήφανοι. Το πιο φιλοευρωπαϊκό κόμμα της Κύπρου! Εντάξατε τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διαχειριστήκατε την οικονομική κρίση με εξαιρετικό τρόπο. Πριν την πανδημία, καταφέρατε να μειώσετε σημαντικά την ανεργία, διαχειριστήκατε τα δημόσια οικονομικά με πολύ συνετό τρόπο,  απολαμβάνοντας πλεονάσματα και ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης. Είμαι πεπεισμένος ότι μετά την πανδημία και με ένα ισχυρό αποτέλεσμα του ΔΗΣΥ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, δεν θα συνεχίσετε μόνο την εξαίρετη δουλεία που επιτελείτε αλλά θα συνεχίσετε επίσης να μεταμορφώνετε περαιτέρω την Κύπρο. Θέλω επίσης να σημειώσω το σημαντικό έργο που επιτελεί η κυβέρνηση και το κόμμα σας σχετικά με την περιφερειακή συνεργασία, παίρνοντας το προβάδισμα στην εξωτερική πολιτική και δημιουργώντας ένα μοντέλο συνεργασίας μεταξύ των γειτονικών χωρών της Ανατολικής Μεσογείου με τριμερείς συνεργασίες. Μ’ αυτές τις κινήσεις, η Κύπρος καθιερώνει σταδιακά το ρόλο της, αυξάνοντας παράλληλα τη γεωπολιτική αξία της χώρας σας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ΕΛΚ καλωσορίζει την πρόθεση του Γενικού Γραμματεία του ΟΗΕ να καλέσει μια νέα διάσκεψη για την Κύπρο. Το μοντέλο λύσης θα πρέπει να βασίζεται στην επανένωση του νησιού στο πλαίσιο μιας Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, όπως ορίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τις παραμέτρους που καθορίστηκαν από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, κ. Antonio Guterres στο Crans-Montana.

Αγαπητέ Νίκο, αγαπητέ Αβέρωφ, αγαπητοί φίλοι, θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στην παράταξή σας και στους υποψήφιους στις επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές».

Ο κ. Μάνφρεντ Βέμπερ σημείωσε τα εξής:

«Αγαπητοί φίλοι του Δημοκρατικού Συναγερμού, αγαπητέ Πρόεδρε Νεοφύτου, αγαπητέ Αβέρωφ. Σας εύχομαι ό, τι καλύτερο για το συνέδριο του κόμματός σας στις 22 Μαΐου και επίσης για τις κοινοβουλευτικές εκλογές στο τέλος του μήνα. Είχα τη χαρά να συναντηθώ ξανά με τον Πρόεδρο Νεοφύτου, όταν ήρθε στις Βρυξέλλες πριν από ένα μήνα. Ξέρετε ότι μπορείτε να βασιστείτε στη στήριξη της πολιτικής σας οικογένειας στην Ευρώπη, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει ανατρέψει τις ζωές μας. Σε περιόδους κρίσης, αυτό που χρειαζόμαστε είναι ισχυρή ηγεσία και μπορείτε να είστε περήφανοι για τα όσα η Κυβέρνηση της Κύπρου έχει πετύχει με επικεφαλής τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Δημοκρατικό Συναγερμό σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές. Καταρχήν, η διάθεση εμβολίων είναι από τις υψηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή επιτυχία. Η Κύπρος μπορεί τώρα να προσβλέπει σε μια επιτυχημένη τουριστική περίοδο. Για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, προτεραιότητα μας τώρα είναι η επένδυση σε θέσεις εργασίας για το μέλλον. Πρέπει να αξιοποιήσουμε σωστά τα 750 δις ευρώ του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η Κύπρος κατέθεσε πρόσφατα το σχέδιό της για την αξιοποίηση των χρημάτων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Υποδεικνύοντας ότι αυτή η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επενδύσει στο μέλλον, προς όφελος των πολιτών της.

Τέλος, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω για άλλη μια φορά ότι για το ΕΛΚ ήταν πάντοτε ξεκάθαρο ότι τα προβλήματα της Κύπρου είναι ευρωπαϊκά προβλήματα. Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε την τουρκική επιθετικότητα, είμαστε στο πλευρό σας. Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας. Η λύση των δύο κρατών, στην οποία επιμένει η τουρκική πλευρά, είναι απαράδεκτη για εμάς ως ΕΛΚ και για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της. Αυτό που χρειαζόμαστε, είναι μια λύση που βασίζεται στο ευρωπαϊκό και στο διεθνές δίκαιο. Είμαστε αποφασισμένοι για την εξεύρεση λύσης, στο πλαίσιο της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, όπως ορίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.  Όμως, καθώς η Τουρκία κινείται σαφώς προς την λάθος κατεύθυνση, πρέπει επίσης να ξεκαθαρίσουμε και στον Ερντογάν, ότι δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτές τις προκλήσεις.

Σας εύχομαι ό, τι καλύτερο, καλή επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές και κάθε επιτυχία στο συνέδριό σας».

Ο κ. Αντόνιο Λόπεζ Ιστουρίζ σημείωσε τα εξής:

«Αγαπητέ Πρόεδρε Νίκο Αναστασιάδη, αγαπητέ Πρόεδρε Αβέρωφ Νεοφύτου, αγαπητοί Υπουργοί, βουλευτές, αξιωματούχοι του κόμματος και φίλοι του Δημοκρατικού Συναγερμού. Είμαι καλεσμένος σ’ αυτή την εκδήλωση του κόμματος υπό την ιδιότητα μου ως Γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ, είναι όμως επίσης με μεγάλη χαρά που απευθύνομαι σήμερα σε εσάς ως φίλος του Δημοκρατικού Συναγερμού και της Κύπρου.

Το ιστορικό σας κόμμα, έβαλε την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως υπεύθυνη κυβέρνηση καταφέρατε ν’ αποκαταστήσετε την ευρωστία της κυπριακής οικονομίας και να εξέλθετε από το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής,  νωρίτερα από ότι αναμενόταν. Μέχρι την πανδημία, ο ρυθμός ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας ήταν ένας από τους υψηλότερους στην Ευρώπη. Καταφέρατε να χειριστείτε την πανδημία με εξαιρετικό τρόπο και καταφέρατε να είστε μία από τις χώρες της Ευρώπης με τους λιγότερους θανάτους ενώ αυτή τη στιγμή πραγματοποιείτε ένα επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του COVID-19. Είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρετε και πάλι να πάρετε τη χώρα μπροστά -όπως κάνετε πάντα- όταν αυτή η έκτακτη κατάσταση που έχει επιφέρει η πανδημία αποτελέσει παρελθόν. Η λίστα με τα επιτεύγματα σας στην Κύπρο αλλά και στην Ευρώπη είναι μεγάλη και αυτό αναγνωρίζεται από όλους εμάς στις Βρυξέλλες. Αυτό που αναγνωρίζουμε επίσης είναι την ισχυρή θέληση που επιδεικνύει η κυβέρνηση και το κόμμα σας -αγαπητέ Νίκο, αγαπητέ Αβέρωφ – στη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η χώρα σας, που αποτελεί και ευρωπαϊκό ζήτημα: Να τερματιστούν τα 46 χρόνια κατοχής και διαίρεσης της χώρας σας από την Τουρκία. Η ηγεσία του ΕΛΚ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, όπως κάναμε και κατά την πρόσφατη άτυπη συνάντηση στη Γενεύη και θέλω να επαναλάβω ότι το ΕΛΚ παραμένει πλήρως προσηλωμένο στη στήριξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας για την εξεύρεση μιας βιώσιμης και συνολικής λύσης προς όφελος όλων των κατοίκων της Κύπρου. Χωρίς στρατούς κατοχής και εγγυήσεις τρίτων χωρών ή επεμβατικά δικαιώματα. Θέλω και πάλι να τονίσω ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία απόκλιση από τη συμφωνημένη βάση των διαπραγματεύσεων και το πλαίσιο που καθορίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Η λύση Ομοσπονδίας, είναι η μόνη μορφή λύσης που θα επιτρέψει μια συνολική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, καθώς και τους νόμους, τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πριν ολοκληρώσω, θα ήθελα να σας συγχαρώ αγαπητέ Αβέρωφ και φίλοι στην ηγεσία του κόμματος, για την εξαιρετική σας πρωτοβουλία να ανοίξετε το κόμμα στην κοινωνία, απευθύνοντας ανοικτή πρόσκληση σε κάθε πολίτη, σε κάθε νεαρό επαγγελματία και επιστήμονα για να συμμετέχουν στις νέες ομάδες εργασίας του κόμματος με σκοπό να παράγουν πολιτικές προσαρμοσμένες στις ανάγκες της κοινωνίας μας.

Αγαπητοί φίλοι, σύντομα, στις 30 Μαΐου, θα έχετε τις βουλευτικές εκλογές. Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες της Κύπρου θα δώσουν στον ΔΗΣΥ ένα ισχυρό αποτέλεσμα, το οποίο θα σας επιτρέψει να συνεχίσετε να εργάζεστε σκληρά προς όφελος της Κύπρου. Ένας ισχυρός ΔΗΣΥ σημαίνει μια ισχυρή Κύπρος και θα ήθελα να ευχηθώ καλή τύχη στο κόμμα, σ’ όλους τους υποψήφιους, σ’ όλους εσάς.

Ευχαριστώ πολύ και τις καλύτερες ευχές μου σ’ ένα τόσο σημαντικό κόμμα για το ΕΛΚ όπως ο ΔΗΣΥ. Στα δύσκολα μετρούν οι πράξεις!».

Μηνύματα από Ντόναλτ Τούσκ, Μάνφρεντ Βέμπερ και Αντόνιο Ιστουρίζ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΔΗΣΥ

Τα δικά τους μηνύματα για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Δημοκρατικού Συναγερμού έστειλαν ο Πρόεδρος ΕΛΚ κ. Ντόναλτ Τουσκ, ο επικεφαλής του ΕΛΚ στην Ευρωβουλή κ. Μάνφρεντ Βέμπερ και ο Γενικός Γραμματέας κ. Αντόνιο Λόπεζ Ιστουρίζ.

Ο κ. Τουσκ σημείωσε τα εξής:

«Αγαπητέ Πρόεδρε Νίκο Αναστασιάδη, αγαπητέ Πρόεδρε Αβέρωφ Νεοφύτου, αγαπητοί αξιωματούχοι, αγαπητοί φίλοι του Δημοκρατικού Συναγερμού. Πρωτίστως, θα ήθελα να συγχαρώ την κυβέρνησή σας, αγαπητέ Νίκο, και το κόμμα σας, αγαπητέ Αβέρωφ, για την πολύ καλή διαχείριση της πανδημίας, παρέχοντας στους πολίτες σας ένα από τα πιο γενναιόδωρα προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης στην Ευρώπη. Τώρα ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες, μετά τους τελευταίους δύσκολους μήνες που ήταν μια τεράστια πρόκληση για όλους μας. Αγαπητοί φίλοι, ο ΔΗΣΥ είναι ένα κόμμα της πολιτικής μας οικογένειας για το οποίο είμαστε πραγματικά περήφανοι. Το πιο φιλοευρωπαϊκό κόμμα της Κύπρου! Εντάξατε τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διαχειριστήκατε την οικονομική κρίση με εξαιρετικό τρόπο. Πριν την πανδημία, καταφέρατε να μειώσετε σημαντικά την ανεργία, διαχειριστήκατε τα δημόσια οικονομικά με πολύ συνετό τρόπο,  απολαμβάνοντας πλεονάσματα και ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης. Είμαι πεπεισμένος ότι μετά την πανδημία και με ένα ισχυρό αποτέλεσμα του ΔΗΣΥ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, δεν θα συνεχίσετε μόνο την εξαίρετη δουλεία που επιτελείτε αλλά θα συνεχίσετε επίσης να μεταμορφώνετε περαιτέρω την Κύπρο. Θέλω επίσης να σημειώσω το σημαντικό έργο που επιτελεί η κυβέρνηση και το κόμμα σας σχετικά με την περιφερειακή συνεργασία, παίρνοντας το προβάδισμα στην εξωτερική πολιτική και δημιουργώντας ένα μοντέλο συνεργασίας μεταξύ των γειτονικών χωρών της Ανατολικής Μεσογείου με τριμερείς συνεργασίες. Μ’ αυτές τις κινήσεις, η Κύπρος καθιερώνει σταδιακά το ρόλο της, αυξάνοντας παράλληλα τη γεωπολιτική αξία της χώρας σας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ΕΛΚ καλωσορίζει την πρόθεση του Γενικού Γραμματεία του ΟΗΕ να καλέσει μια νέα διάσκεψη για την Κύπρο. Το μοντέλο λύσης θα πρέπει να βασίζεται στην επανένωση του νησιού στο πλαίσιο μιας Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, όπως ορίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τις παραμέτρους που καθορίστηκαν από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, κ. Antonio Guterres στο Crans-Montana.

Αγαπητέ Νίκο, αγαπητέ Αβέρωφ, αγαπητοί φίλοι, θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στην παράταξή σας και στους υποψήφιους στις επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές».

Ο κ. Μάνφρεντ Βέμπερ σημείωσε τα εξής:

«Αγαπητοί φίλοι του Δημοκρατικού Συναγερμού, αγαπητέ Πρόεδρε Νεοφύτου, αγαπητέ Αβέρωφ. Σας εύχομαι ό, τι καλύτερο για το συνέδριο του κόμματός σας στις 22 Μαΐου και επίσης για τις κοινοβουλευτικές εκλογές στο τέλος του μήνα. Είχα τη χαρά να συναντηθώ ξανά με τον Πρόεδρο Νεοφύτου, όταν ήρθε στις Βρυξέλλες πριν από ένα μήνα. Ξέρετε ότι μπορείτε να βασιστείτε στη στήριξη της πολιτικής σας οικογένειας στην Ευρώπη, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει ανατρέψει τις ζωές μας. Σε περιόδους κρίσης, αυτό που χρειαζόμαστε είναι ισχυρή ηγεσία και μπορείτε να είστε περήφανοι για τα όσα η Κυβέρνηση της Κύπρου έχει πετύχει με επικεφαλής τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Δημοκρατικό Συναγερμό σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές. Καταρχήν, η διάθεση εμβολίων είναι από τις υψηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή επιτυχία. Η Κύπρος μπορεί τώρα να προσβλέπει σε μια επιτυχημένη τουριστική περίοδο. Για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, προτεραιότητα μας τώρα είναι η επένδυση σε θέσεις εργασίας για το μέλλον. Πρέπει να αξιοποιήσουμε σωστά τα 750 δις ευρώ του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η Κύπρος κατέθεσε πρόσφατα το σχέδιό της για την αξιοποίηση των χρημάτων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Υποδεικνύοντας ότι αυτή η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επενδύσει στο μέλλον, προς όφελος των πολιτών της.

Τέλος, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω για άλλη μια φορά ότι για το ΕΛΚ ήταν πάντοτε ξεκάθαρο ότι τα προβλήματα της Κύπρου είναι ευρωπαϊκά προβλήματα. Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε την τουρκική επιθετικότητα, είμαστε στο πλευρό σας. Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας. Η λύση των δύο κρατών, στην οποία επιμένει η τουρκική πλευρά, είναι απαράδεκτη για εμάς ως ΕΛΚ και για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της. Αυτό που χρειαζόμαστε, είναι μια λύση που βασίζεται στο ευρωπαϊκό και στο διεθνές δίκαιο. Είμαστε αποφασισμένοι για την εξεύρεση λύσης, στο πλαίσιο της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, όπως ορίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.  Όμως, καθώς η Τουρκία κινείται σαφώς προς την λάθος κατεύθυνση, πρέπει επίσης να ξεκαθαρίσουμε και στον Ερντογάν, ότι δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτές τις προκλήσεις.

Σας εύχομαι ό, τι καλύτερο, καλή επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές και κάθε επιτυχία στο συνέδριό σας».

Ο κ. Αντόνιο Λόπεζ Ιστουρίζ σημείωσε τα εξής:

«Αγαπητέ Πρόεδρε Νίκο Αναστασιάδη, αγαπητέ Πρόεδρε Αβέρωφ Νεοφύτου, αγαπητοί Υπουργοί, βουλευτές, αξιωματούχοι του κόμματος και φίλοι του Δημοκρατικού Συναγερμού. Είμαι καλεσμένος σ’ αυτή την εκδήλωση του κόμματος υπό την ιδιότητα μου ως Γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ, είναι όμως επίσης με μεγάλη χαρά που απευθύνομαι σήμερα σε εσάς ως φίλος του Δημοκρατικού Συναγερμού και της Κύπρου.

Το ιστορικό σας κόμμα, έβαλε την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως υπεύθυνη κυβέρνηση καταφέρατε ν’ αποκαταστήσετε την ευρωστία της κυπριακής οικονομίας και να εξέλθετε από το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής,  νωρίτερα από ότι αναμενόταν. Μέχρι την πανδημία, ο ρυθμός ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας ήταν ένας από τους υψηλότερους στην Ευρώπη. Καταφέρατε να χειριστείτε την πανδημία με εξαιρετικό τρόπο και καταφέρατε να είστε μία από τις χώρες της Ευρώπης με τους λιγότερους θανάτους ενώ αυτή τη στιγμή πραγματοποιείτε ένα επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του COVID-19. Είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρετε και πάλι να πάρετε τη χώρα μπροστά -όπως κάνετε πάντα- όταν αυτή η έκτακτη κατάσταση που έχει επιφέρει η πανδημία αποτελέσει παρελθόν. Η λίστα με τα επιτεύγματα σας στην Κύπρο αλλά και στην Ευρώπη είναι μεγάλη και αυτό αναγνωρίζεται από όλους εμάς στις Βρυξέλλες. Αυτό που αναγνωρίζουμε επίσης είναι την ισχυρή θέληση που επιδεικνύει η κυβέρνηση και το κόμμα σας -αγαπητέ Νίκο, αγαπητέ Αβέρωφ – στη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η χώρα σας, που αποτελεί και ευρωπαϊκό ζήτημα: Να τερματιστούν τα 46 χρόνια κατοχής και διαίρεσης της χώρας σας από την Τουρκία. Η ηγεσία του ΕΛΚ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, όπως κάναμε και κατά την πρόσφατη άτυπη συνάντηση στη Γενεύη και θέλω να επαναλάβω ότι το ΕΛΚ παραμένει πλήρως προσηλωμένο στη στήριξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας για την εξεύρεση μιας βιώσιμης και συνολικής λύσης προς όφελος όλων των κατοίκων της Κύπρου. Χωρίς στρατούς κατοχής και εγγυήσεις τρίτων χωρών ή επεμβατικά δικαιώματα. Θέλω και πάλι να τονίσω ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία απόκλιση από τη συμφωνημένη βάση των διαπραγματεύσεων και το πλαίσιο που καθορίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Η λύση Ομοσπονδίας, είναι η μόνη μορφή λύσης που θα επιτρέψει μια συνολική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, καθώς και τους νόμους, τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πριν ολοκληρώσω, θα ήθελα να σας συγχαρώ αγαπητέ Αβέρωφ και φίλοι στην ηγεσία του κόμματος, για την εξαιρετική σας πρωτοβουλία να ανοίξετε το κόμμα στην κοινωνία, απευθύνοντας ανοικτή πρόσκληση σε κάθε πολίτη, σε κάθε νεαρό επαγγελματία και επιστήμονα για να συμμετέχουν στις νέες ομάδες εργασίας του κόμματος με σκοπό να παράγουν πολιτικές προσαρμοσμένες στις ανάγκες της κοινωνίας μας.

Αγαπητοί φίλοι, σύντομα, στις 30 Μαΐου, θα έχετε τις βουλευτικές εκλογές. Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες της Κύπρου θα δώσουν στον ΔΗΣΥ ένα ισχυρό αποτέλεσμα, το οποίο θα σας επιτρέψει να συνεχίσετε να εργάζεστε σκληρά προς όφελος της Κύπρου. Ένας ισχυρός ΔΗΣΥ σημαίνει μια ισχυρή Κύπρος και θα ήθελα να ευχηθώ καλή τύχη στο κόμμα, σ’ όλους τους υποψήφιους, σ’ όλους εσάς.

Ευχαριστώ πολύ και τις καλύτερες ευχές μου σ’ ένα τόσο σημαντικό κόμμα για το ΕΛΚ όπως ο ΔΗΣΥ. Στα δύσκολα μετρούν οι πράξεις!».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

Χειροπέδες σε 24χρονο για βιασμό νεαρής σε προαύλιο παρεκκλησιού στην Πάφο

Η νεαρή εξετάστηκε από ιατροδικαστή - Αξιολόγησε υλικό από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης η Αστυνομία #cyprustimes

Τρίτωσε το… «όχι» στον Πρόεδρο η ΕΔΕΚ. Ολοκληρώνει σήμερα επαφές και αποφασίζει

Συναντήσεις με Παπαδόπουλο, Καρογιάν και Θεοπέμπτου - Μετά καλείται να λάβει αποφάσεις για τον επικείμενο ανασχηματισμό ο Πρόεδρος

MC MEDIA NETWORK

Εμβολιάστηκαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ και του Απόλλωνα (pics)

Το πρωί τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος του Απόλλωνα, αλλά και της ΑΕΛ, πήγαν στο παλιό Νοσοκομείο Λεμεσού και εμβολιάστηκαν με Johnson & Johnson. Οι...

Ευγένια Δημητροπούλου: Παντρεύτηκε υπό άκρα μυστικότητα τον αγαπημένο της (video)

Νέος «μυστικός» γάμος στην ελληνική showbiz Μετά την Παναγιώτη Βλαντή, άλλη μία δημοφιλής Ελληνίδα ηθοποιός παντρεύτηκε υπό άκρα μυστικότητα τον αγαπημένο της. Παναγιώτα Βλαντή: Παντρεύτηκε υπό...

Ερωτευμένη η Ελευθερία Ελευθερίου! Αυτός είναι ο 20χρονος ποδοσφαιριστής σύντροφος της (Photos)

Η Κύπρια τραγουδίστρια και πρώην παίκτρια του «Survivor 4» σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι ξανά ερωτευμένη. Μπορεί να πέρασε 4 μήνες κακουχίας στο reality επιβίωσης του...

MC MEDIA NETWORK

Εμβολιάστηκαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ και του Απόλλωνα (pics)

Το πρωί τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος του Απόλλωνα, αλλά και της ΑΕΛ, πήγαν στο παλιό Νοσοκομείο Λεμεσού και εμβολιάστηκαν με Johnson & Johnson. Οι...

Ευγένια Δημητροπούλου: Παντρεύτηκε υπό άκρα μυστικότητα τον αγαπημένο της (video)

Νέος «μυστικός» γάμος στην ελληνική showbiz Μετά την Παναγιώτη Βλαντή, άλλη μία δημοφιλής Ελληνίδα ηθοποιός παντρεύτηκε υπό άκρα μυστικότητα τον αγαπημένο της. Παναγιώτα Βλαντή: Παντρεύτηκε υπό...

Ερωτευμένη η Ελευθερία Ελευθερίου! Αυτός είναι ο 20χρονος ποδοσφαιριστής σύντροφος της (Photos)

Η Κύπρια τραγουδίστρια και πρώην παίκτρια του «Survivor 4» σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι ξανά ερωτευμένη. Μπορεί να πέρασε 4 μήνες κακουχίας στο reality επιβίωσης του...

Lifestyle

H Cyprus Times σας προτείνει τις κυριότερες θέσεις εργασίας της ημέρας (15/06/2021)

H Cyprus Τimes και η γνωστή πλατφόρμα Cyprusjobs.com.cy, που αποτελεί μια από τις κορυφαίες πύλες ανεύρεσης εργασίας, σας ενημερώνει σήμερα για τις top 5 διαθέσιμες...

Lifestyle

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια-Χριστοδουλίδη για Κυπριακό-ευρωτουρκικά

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια-Χριστοδουλίδη για Κυπριακό-ευρωτουρκικά Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το πρωί της Τρίτης οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου. Όπως αναφέρει ο Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή...

Εμβολιάστηκαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ και του Απόλλωνα (pics)

Το πρωί τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος του Απόλλωνα, αλλά και της ΑΕΛ, πήγαν στο παλιό Νοσοκομείο Λεμεσού και εμβολιάστηκαν με Johnson & Johnson. Οι...

Ερωτευμένη η Ελευθερία Ελευθερίου! Αυτός είναι ο 20χρονος ποδοσφαιριστής σύντροφος της (Photos)

Η Κύπρια τραγουδίστρια και πρώην παίκτρια του «Survivor 4» σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι ξανά ερωτευμένη. Μπορεί να πέρασε 4 μήνες κακουχίας στο reality επιβίωσης του...

Advertorials