MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Μεγάλο νομικό κενό» η μη ποινικοποίηση των απειλών στο διαδίκτυο

Advertisement

Sponsored by exness

Η αναπληρώτρια πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, Φωτεινή Τσιρίδου για την αύξηση των ποινών για επιθέσεις κατά υπαλλήλων-αστυνομικών και νομοθέτηση ως αδίκημα των απειλών από χρήστες  στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης – Κάνει λόγο για μεγάλο νομικό κενό

Για τις προσπάθειες που καταβάλει η Επιτροπή Νομικών της Βουλής για τροποποίηση του ποινικού κώδικα και αύξηση των ποινών για επιθέσεις κατά υπαλλήλων-αστυνομικών και νομοθέτηση ως αδίκημα των απειλών από χρήστες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μίλησε η αναπληρώτρια πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών της Βουλής.

Advertisement

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις της στην μεσημβρινή εκπομπή τoυ «Alpha», η Φωτεινή Τσιρίδου ανέφερε: «Θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να πω στον κόσμο και τα μέλη της Επιτροπής Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, να μπορέσει να υλοποιήσει επιτέλους την πολυπόθητη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης. Θα το πράξουμε και υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να μπορέσει να υλοποιηθεί τους επόμενους μήνες, όπως επίσης και η ίδρυση της ανεξάρτητης αρχής κατά της διαφθοράς αλλά και η μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου».

«Βεβαίως», σημείωσε, «ξεκινήσαμε χθες με δύο ζητήματα που αφορούν την κοινωνία μας. Δύο νομοσχέδια πάρα πολύ σημαντικά».

«Το πρώτο νομοσχέδιο είναι να καλύψουμε συμπεριφορές και επιθέσεις δημόσιων λειτουργών και ποινές για αδικήματα, όχι μόνο για θέματα τήρησης της τάξης, δηλαδή των αστυνομικών, αλλά να συμπεριλάβουμε και αδικήματα εναντίον των δημόσιων λειτουργών σε ώρα που ασκούν τα καθήκοντα τους», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα αν δεν υπάρχουν ποινές γι’ αυτά τα αδικήματα, η κυρία Τσιρίδου απάντησε πως πιθανώς οι ποινές να μην είναι τόσο αποτρεπτικές, όπως φαίνεται από τις έρευνες που έγιναν και την παρουσίαση της Νομικής Υπηρεσίας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, χθες στην Επιτροπή Νομικών.

Η κυρία Τσιρίδου επεσήμανε πως «είναι χρέος της πολιτείας να παρέχει προστασία στους ανθρώπους που εργάζονται για να μπορέσουν να κάνουν καλύτερα τη δουλεία τους. Το αίσθημα ασφάλειας στον εργασιακό χώρο είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα. Πρέπει οι δημόσιοι λειτουργοί, όχι μόνο οι αστυνομικοί, να νιώθουν ασφαλής στον χώρο εργασίας τους».

Κληθείσα να σχολιάσει πώς προέκυψε αυτή η ανάγκη για τροποποίηση, η βουλευτής Λεμεσού είπε πως «αυτό το νομοσχέδιο καθυστέρησε πάρα πολύ να έρθει στην Βουλή και να τροποποιηθεί. Και θα εξηγήσω τον λόγο: δεν πρόκειται για νέα αδικήματα, σε καμία περίπτωση. Πρόκειται για αδικήματα τα οποία υπήρχαν μέσα στη νομοθεσία μας, υπήρχαν μέσα στη νομοθεσία του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών. Βεβαίως είναι αδικήματα τα οποία υπάρχουν είτε στον ποινικό μας κώδικα εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

«Είναι συμπεριφορές οι οποίες αποτελούν ποινικά αδικήματα εάν, για παράδειγμα, διαπραχθούν στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στους δρόμους, σε καφετέριες, αλλά δεν αποτελούσαν αδικήματα εάν διαπράττονταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», εξήγησε, ενώ παράλληλα τόνισε: «αντιλαμβάνεστε ότι ήταν ένα μεγάλο Νομικό κενό».

«Τα Μ.Κ.Δ είναι πλέον ένας καινούργιος τρόπος έκφρασης και είναι ένα κυρίαρχο μέσο δημόσιου λόγου… και ως τέτοια θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε και θα θέσουμε κανόνες προστασίας της κοινωνίας απέναντι σε κακόβουλες πράξεις», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ

ShootandGoal