MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κυβέρνηση στη δίνη μιας πρόσληψης, γίνονται δεύτερες σκέψεις

Advertisement

Sponsored by exness

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται για μια ακόμη φορά μέσα σε λίγες μέρες η κυβέρνηση, η οποία δέχεται πολιτικά πυρά αλλά και έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την αδιαφανή διαδικασία πρόσληψης μιας 19χρονης φοιτήτριας ως συμβούλου/συνεργάτιδας του υφυπουργού Τουρισμού, Κώστα Κουμή.

Το γεγονός ότι η εν λόγω κοπέλα ήταν εθελόντρια στο εκλογικό επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη φούντωσε τις διαμαρτυρίες καθότι ουσιαστικά θεωρήθηκε ως το μοναδικό της προσόν για τη θέση του διαχειριστή των λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης του υφυπουργού.

Advertisement

Η καθυστερημένη αντίδραση της κυβέρνησης άφησε το θέμα να πάρει διαστάσεις και ούτε η δήλωση στην οποία προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φαίνεται να κλείνει το θέμα. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι η κριτική πρέπει να ασκείται στην κυβέρνηση και να μην γίνεται κανιβαλισμός εναντίον ατόμων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει οτιδήποτε που να ξεφεύγει του πλαισίου της νομιμότητας. Επί της ουσίας, όπως πληροφορείται η Cyprus Times, οι απολαβές και οι όροι απασχόλησης της 19χρονης θα είναι τέτοιοι που θα επιχειρούν να υποβαθμίζουν τις αντιδράσεις και θα διαλύουν, στο βαθμό που είναι δυνατόν, τις σκιές περί βολέματος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν αποκλείεται τελικώς η πρόσληψη να ματαιωθεί, υπό το βάρος των αντιδράσεων που προκλήθηκαν ακόμη και εντός του υφυπουργείου, ενώ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης συνεχίζεται το «πάρτι» μετά τον χαμό που προκλήθηκε τις προάλλες με την ανάρτηση του happy birthday του υφυπουργού Πολιτισμού Μιχάλη Χατζηγιάννη στο πάρτι του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Επιμένει η Ελεγκτική

Η Ελεγκτική Υπηρεσία ασκεί έντονη κριτική στην απελθούσα κυβέρνηση γιατί τον Νοέμβριο του 2019 αναίρεσε προηγούμενη απόφαση με την οποία καθόριζε το πλαίσιο για τα προσόντα των συμβούλων-συνεργατών που επιλέγει η προεδρία της Δημοκρατίας και οι υπουργοί, όπως έγινε και με τους κοινοβουλευτικούς συνεργάτες των κομμάτων. Ωστόσο η Ελεγκτική Υπηρεσία στρέφει τα πυρά της και προς τη νυν κυβέρνηση, την οποία εγκαλεί για πρόδηλα παράνομη και καταχρηστική πρόσληψη, αφού όπως τονίζει, η έλλειψη νομοθετικής ρύθμισης δεν συνιστά δικαιολογία ώστε να μην γίνονται σεβαστές οι ελάχιστες προϋποθέσεις για την απασχόληση στο δημόσιο, δηλαδή η συμπλήρωση του 21ου έτους ηλικίας και η κατοχή πτυχίου πανεπιστημιακού επιπέδου.

Σε πολιτικό επίπεδο έντονες αντιδράσεις προήλθαν από πλευράς ΑΚΕΛ και Κινήματος Οικολόγων, ενώ πιο χλιαρή ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΔΗΣΥ, ο οποίος έκανε λόγο για άκομψους χειρισμούς, προχειρότητα και άγνοια των νόμων. Τα συνεργαζόμενα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ απέφυγαν να τοποθετηθούν. Το θέμα των συμβούλων-συνεργατών του προέδρου και των υπουργών απασχολεί την πολιτική συζήτηση και το δημόσιο διάλογο τα τελευταία χρόνια, χωρίς μέχρι τώρα να γίνει μια οριστική ρύθμιση.

Τελευταία φορά ήταν επί προηγούμενης διακυβέρνησης, περίπτωση των τεσσάρων συνεργάτιδων του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, οι οποίες μάλιστα προσελήφθησαν στο δημόσιο. Τρεις εξ αυτών εργάζονταν στον ΔΗΣΥ ενώ η τέταρτη είχε συγγενική σχέση με την τότε προεδρική οικογένεια. Η ανακίνηση του θέματος δεν αποκλείεται να πάρει εκ νέου το δρόμο της Βουλής, για έλεγχο ενδεχομένως και για άσκηση πίεσης προς την εκτελεστική εξουσία για ρύθμιση της επιλογής και απασχόλησης συνεργατών της προεδρίας και των υπουργών.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

Πολύ πίσω…

Protathlima