MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Γενικός Διευθυντής ΥΠΑΜ: Η ΚΔ θα ενισχύει και θα αναβαθμίζει τις αποτρεπτικές δυνατότητες της ΕΦ

Advertisement

Sponsored by exness

Η ΚΔ θα ενισχύει και θα αναβαθμίζει τις αποτρεπτικές δυνατότητες της ΕΦ, είπε ο ΓΔ του Υπουργείου Άμυνας – «Αυτό έχουμε την ευθύνη και το καθήκον να πράττουμε για όσο καιρό ο απαράδεκτος αυτός αναχρονισμός συνεχίσει να υφίσταται»

Η Κυπριακή Δημοκρατία, για όσο οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται, ενδυναμώνοντας και αξιοποιώντας τα ισχυρά πλέγματα συμμαχιών και συνεργασιών που έχει αναπτύξει τόσο σε περιφερειακό αλλά και σε διεθνές επίπεδο, θα ενισχύει και θα αναβαθμίζει τις αποτρεπτικές δυνατότητες της Εθνικής Φρουράς, είπε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας, Ανδρέας Π. Λουκά, σε επιμνημόσυνο του λόγο στο Εθνικό Μνημόσυνο των πεσόντων της Λακατάμιας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Λακατάμια, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας.

Advertisement

«Αυτό έχουμε την ευθύνη και το καθήκον να πράττουμε για όσο καιρό ο απαράδεκτος αυτός αναχρονισμός συνεχίσει να υφίσταται», πρόσθεσε.

Είπε, παράλληλα, ότι η Λακατάμια «πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος στους αγώνες της πατρίδας μας».

«Σαράντα ένας συνάνθρωποί μας έπεσαν μαχόμενοι υπέρ πίστεως και πατρίδος ή κατά την εκτέλεση του καθήκοντος εν καιρώ ειρήνης. Κατά τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 1955 – 59 τρεις λεβέντες προσέφεραν τα σώματά τους θυσία για την απελευθέρωση από τον αγγλικό ζυγό. Τρία χρόνια μετά την ανεξαρτησία της Κύπρου, στην Αμπελικού, στον Άγιο Σωζόμενο, στον Τράχωνα, στην Τρυπημένη και στην Τυλληρία 5 ήρωες θυσιάστηκαν στις μάχες που διεξήχθησαν κατά τις διακοινοτικές ταραχές και αντιπαραθέσεις του 1963 – 64», συμπλήρωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι κατά τη βάρβαρη τουρκική εισβολή του 1974, τριάντα ήρωες και ηρωίδες έδωσαν το αίμα τους στον βωμό της ελευθερίας, «ενώ για 23 αδελφούς μας δεν έχει ακόμα διακριβωθεί η τύχη και συνεχίζουν να βρίσκονται στον κατάλογο των αγνοουμένων».

«Αναλογιζόμενοι το μεγαλείο της θυσίας των πεσόντων της Λακατάμιας, των ανθρώπων που μνημονεύουμε, καλούμαστε να αντιληφθούμε και το δικό μας χρέος έναντι της πατρίδας μας. Έχουμε ιστορικό καθήκον και ευθύνη απέναντι στους ήρωες και τους νεκρούς μας να αγωνιστούμε γι’ αυτό που πραγματικά αξίζει στον τόπο μας. Έχουμε υποχρέωση να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να καταστήσουμε την πατρίδα μας ένα κράτος ελευθερίας και ειρήνης, το οποίο, θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα του συνόλου του λαού του, μέσα σε συνθήκες συνεργασίας, αλληλοκατανόησης, αλληλοσεβασμού και αλληλεγγύης», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «είμαστε αποφασισμένοι να συμμετάσχουμε σε ένα διάλογο επίλυσης του Κυπριακού, που θα εδράζεται σε βασικές και κοινώς αποδεκτές προϋποθέσεις. Που θα εδράζεται στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης και στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και όχι στις αδιανόητες αξιώσεις της Τουρκίας για βάση λύσης δυο κρατών ως προϋπόθεση για επανέναρξη του διαλόγου».

Μόνο υπό αυτές τις συνθήκες, συνέχισε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας, η διαδικασία διαλόγου δεν θα είναι εξαρχής καταδικασμένη να οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Σημείωσε ότι οι κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις σε συνδυασμό με τις ενέργειες παραβίασης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, τις απαράδεκτες τουρκικές βλέψεις στην ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδος και στο Αιγαίο, αλλά και την πλήρη απαξίωση του Διεθνούς Δικαίου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network