MC MEDIA NETWORK

Όλες οι Ειδήσεις

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ

Advertisement

Επικρίσεις κατά της Τουρκίας από τα αριστερά μικρά κόμματα στα κατεχόμενα

Advertisement

Sponsored by exness

Επικρίσεις κατά της Τουρκίας από τα αριστερά μικρά κόμματα στα κατεχόμενα – Η «χώρα» τελεί υπό κατοχή και ο «πρόεδρος» και ο «πρωθυπουργός» είναι διορισμένοι από την Άγκυρα, ανέφερε σε διαδικτυακή εκπομπή ο Αμπντουλάχ Κορκμαζχάν

Η «χώρα» τελεί υπό κατοχή και ο «πρόεδρος» και ο «πρωθυπουργός» είναι διορισμένοι από την Άγκυρα, ανέφερε σε διαδικτυακή εκπομπή ο Αμπντουλάχ Κορκμαζχάν, γενικός γραμματέας του Αριστερού Κινήματος. «Είμαστε υπό κατοχή, αυτή η χώρα τελεί υπό κατοχή».

Advertisement

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Αβρούπα γράφει ότι ο κ. Κορκμαζχάν είπε ότι όταν οι «εκλογές» γίνουν σκοπός και όχι μέσο για την εκλογή «αξιωματούχων», τότε απλά μετατρέπονται σε μέσο διατήρησης του στάτους κβο.

Υποστήριξε επίσης ότι δεν ζουν στη Νορβηγία, ούτε υπάρχει πραγματική δημοκρατία, οπότε να μην σκέφτεται κανείς ότι θα διαχειριστούν τα πάντα με τις εκλογές και ανέφερε: «Ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας με παρεμβάσεις απομακρύνθηκε από το αξίωμα και διορίστηκε ένας επίτροπος. Πρόεδρος κόμματος αυτής της χώρας που εκλέχθηκε με το 60% (Φαΐζ Σουτσούογλου, UBP) απομακρύνθηκε με απειλές και όρισαν έναν επίτροπο. Αυτή η χώρα διόριζε τον δικό της επικεφαλής θρησκευτικών υποθέσεων, τώρα τον διορίζει η Τουρκία».

Πρόσθεσε ότι στα κατεχόμενα επικρατεί μια δομή που αποτελεί υποδιοίκηση του πολιτικού Ισλάμ που βρίσκεται στην εξουσία στην Τουρκία και για αυτό ο «επικεφαλής θρησκευτικών υποθέσεων» Αχμέτ Ουνσάλ αποτελεί εκφραστή του καθεστώτος του πολιτικού Ισλάμ. Ως εκ τούτου, συνέχισε, ο Ουνσάλ έχει πιο πολλή εξουσία από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ και τον «πρωθυπουργό», Ουνάλ Ουστέλ, οι οποίοι είναι «διορισμένοι επίτροποι», όπως τους χαρακτήρισε.

Εξάλου, σε συνέντευξή του σε άλλη διαδικτυακή εκπομπή, ο πρόεδρος του ΚΕΚ, Ιζέτ Ιζτζιάν είπε ότι η επίλυση του Κυπριακού αποτελεί την μόνη διέξοδο για την «χώρα» και την κοινότητα και προειδοποίησε για την πλήρη αλλαγή της δομής της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ενόσω δεν μπορεί να επιλυθεί το Κυπριακό.

Υπογραμμίζοντας ότι στο «βόρειο τμήμα» της Κύπρου εφαρμόζεται μια ελεγχόμενη πολιτική απεδαφοποίησης, υπέδειξε το παράδειγμα της Παλαιστίνης και σημείωσε ότι το «κράτος» παραμένει παρατηρητής σε αυτή την κατάσταση.

«Θα αναπτυχθεί ένας νέος πληθυσμός στην τδβκ, νέοι πολίτες, νέα περιουσιακή δομή, στη βάση των πολιτικών που ακολουθούν οι κυβερνήσεις της Άγκυρας. Αυτή τη στιγμή, η πολιτική που εφαρμόζεται είναι η πολιτική της προσάρτησης. Αυτή τη στιγμή, τη χώρα κυβερνά η διακυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) που αυξάνει τη δύναμη της», ανέφερε. Για παράδειγμα, πρόσθεσε, «λένε στο Κόμμα Εθνικής Ενότητας (UBP), αυτό το όνομα να ορίσετε στο συνέδριο σας για πρόεδρο σας, και λένε επίσης ότι εμείς θα καθορίσουμε τη λίστα του υπουργικού συμβουλίου. Να σας θυμίσω ότι ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου δεν ήταν στη λίστα, όμως είπαν ‘όχι αυτός θα είναι ο υπουργός εξωτερικών’».

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, ο κ. Ιζτζιάν είπε ότι εξαιτίας της «κακής διακυβέρνησης» που υπάρχει, συνεχίζεται το ρουσφέτι, οι παρατυπίες και το «βόρειο τμήμα της Κύπρου έχει καταστεί κέντρο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καζίνο, νυκτερινά κέντρα και ηλεκτρονικό τζόγο».

Υποστηρίζοντας ότι το αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης που επικρατεί στη «χώρα» θα είναι ο πλήρης αφανισμός της τουρκοκυπριακής ταυτότητας και του πολιτισμού της σε 10 χρόνια, ο Ιζέτ Ιζτζιάν αναφέρθηκε και στο περιουσιακό, λέγοντας ότι υπάρχει ένα σημαντικό «ταβάνι» σε αυτό το θέμα. «Από την Αμμόχωστο μέχρι την Καρπασία, δεν έχει τόπος άδειος», δήλωσε, εξηγώντας ότι όλα πωλούνται πλέον σε ξένους και το ξένο κεφάλαιο εισρέει πλέον στη «χώρα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network