MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εγκαινίασε το Μεταλυκειακό Ινστιτούτο Επαγγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη Λεμεσό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Advertisement

Sponsored by exness

Θεσμός απολύτως απαραίτητος το ΜΙΕΕΚ δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Νιώθω ιδιαίτερα ευτυχής σήμερα, διότι το κτήριο που εγκαινιάζουμε αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στα εκπαιδευτικά δρώμενα του τόπου μας, αφού έρχεται να ενισχύσει με τον πιο κατάλληλο τρόπο τον θεσμό της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Κύπρο, ήταν τα λόγια με τα οποία άρχισε τον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης,στα εγκαίνια του Μεταλυκεικού Ινστιτούτου Επαγγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, στη Λεμεσό.

Advertisement

Πρόσθεσε πως πρόκειται για έναν θεσμό απολύτως απαραίτητο που πρέπει να συνδυάζει την εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς. «Ένα θεσμό που ήταν απαραίτητος για να αναγεννήσει αυτό που, δυστυχώς, με την κατάργηση του προγράμματος του ΑΤΙ είχε δημιουργήσει κάποια κενά στην ανώτερη εκπαίδευση σε σχέση με τις ανάγκες της αγοράς».

«Αυτό το υπερσύγχρονο, εντυπωσιακό κτήριο», συμπλήρωσε, «που εγκαινιάζουμε τόσο ως διοικητική έδρα των ΜΙΕΕΚ όσο και για τη διδασκαλία προγραμμάτων τους έχει κτιστεί μετά από την ευγενή δωρεά, ύψους 10 εκ, μέχρι στιγμής έχουν δαπανηθεί μόνο 8.5 εκ., του οργανισμού absolute charitable trust, τον οποίον θερμά ευχαριστώ εκ μέρους του ιδίου και του κράτους».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπενθύμισε πως, «όταν προ έξι χρόνων ο δωρητής, και ιδρυτής του οργανισμού με πλησίασε εκφράζοντας τον θαυμασμό του για το τι ως Κυπριακή Δημοκρατία, ως Κυβέρνηση επιτύχαμε στην αντιμετώπιση της κρίσης, και μου είπε ότι ήταν έτοιμος να κάνει μια δωρεά 10 εκ., προκειμένου να επιλέξει η Κυβέρνηση σε τι θα απέδιδε προσοχή, είπα ότι για μένα ανέκαθεν η κατάργηση του ΑΤΙ ήταν ένα λάθος. Ως εκ τούτου δίδεται η ευκαιρία να ανεγερθεί μια σχολή ανωτέρας τεχνικής εκπαίδευσης που να μπορεί ανταποκριθεί στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας». «Έτσι», συμπλήρωσε, «και με τη δική του συγκατάθεση αποφασίστηκε η δωρεά του στην Κυπριακή Δημοκρατία για την ανέγερση αυτής της υπερσύγχρονης σχολής που σχεδιάστηκε από τους διαχειριστές του trust με μόνη παραχώρηση από το κράτος τη γη. Αντιμετωπίστηκαν κάποια προβλήματα στην εξεύρεση γης, αλλά χάρη στη συνεργασία με τον Δήμο Γερμασόγειας και τα αρμόδια κυβερνητικά Τμήματα έγινε κατορθωτό σήμερα να είμαστε μάρτυρες μιας νέας θεμελίωσης όσον αφορά την ανώτερη τεχνική εκπαίδευση».

Συνέχισε, λέγοντας πως δεν μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής διότι «υλοποιούμε ένα όραμα που αφορά τους νέους μας, την τεχνική τους εκπαίδευση, την ευκαιρία που θα τους δοθεί κατά καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς και αυτό είναι που πρόσφερε μέσα από τη δωρεά του το absolute charitable trust, για αυτό και θεωρώ πως ορθώς ονομάζεται πλέον absolute institute of technical education».

Αναφερόμενος στα ΜΙΕΕΚ, είπε ότι «με την πληθώρα προγραμμάτων που προσφέρουν συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της ανεργίας μέσα από την προσφορά ποιοτικών, αλλά και ευέλικτων προγραμμάτων σπουδών σε τομείς τους οποίους υπάρχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας. Δεν ξέρω αν υπάρχει μεγαλύτερη ή πιο αναγκαία προσφορά προς τους νέους να τους έχουμε επιστημονικά καταρτισμένους, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις πραγματικές ανάγκες της σύγχρονης αγοράς. Θεωρώ ένα έργο υψίστης σημασίας αυτό που σήμερα εγκαινιάζουμε και εύχομαι και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί ακριβώς στις ανάγκες των νέων μας. Δίδει μια άλλη διάσταση στην τεχνική εκπαίδευση».

«Προηγουμένως βρισκόμουν στη θεμελίωση της Β’ Τεχνικής Σχολής και δεν είναι τυχαίο ότι η πόλη μας φιλοξενεί και το ΤΕΠΑΚ, τα προγράμματα του οποίου έχουν να κάνουν ακριβώς με την τεχνική εκπαίδευση ή μέρος αυτών και με την τεχνική εκπαίδευση», ανέφερε, ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τον Νίκο Αναστασιάδη, «αυτό που σήμερα εγκαινιάζουμε είναι ο προθάλαμος όσων επιθυμούν να συνεχίσουν, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι οι απόφοιτοι του Ινστιτούτου θα έχουν όλη την άνεση της άμεσης εργοδότησης».

Καταληκτικά, εξέφρασε την ιδιαίτερή του χαρά «διότι εγώ είμαι εκείνος που εγκαινιάζει, εκείνος που δέχθηκε την πρόταση και εκείνος που υλοποίησε την πρόταση».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network