MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δίπλαρος: Αρκετοί από εμάς επέλεξαν τον δρόμο της πόλωσης

Advertisement

Sponsored by exness

Ομιλία Δίπλαρου ενώπιον της Ολομέλειας στα πλαίσια της συζήτησης για προϋπολογισμό

Με αναφορές στις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες λαμβάνει χώρα η συζήτηση για ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού, η ομιλία του βουλευτή του ΔΗΣΥ Ευθύμιου Δίπλαρου ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.

Advertisement

Η ομιλία του Ευθύμιου Δίπλαρου:

Η παρουσία μας εδώ δυστυχώς δεν γίνεται υπό τις καλύτερες συνθήκες. Κατά τη διάρκεια μιας πρωτόγνωρης πανδημίας η Βουλή των Αντιπροσώπων έπρεπε να ήταν ενωμένη γύρω από ένα και μόνο σκοπό: Να εξέλθουμε από όλο αυτό το κακό με τις μικρότερες αρνητικές συνέπειες. Αντ’ αυτού αρκετοί από εμάς επέλεξαν τον δρόμο της πόλωσης και του οπορτουνισμού. Επέλεξαν να τραβήξουν γραμμές και να ορίσουν εχθρούς αντί να βάλουν πάνω από όλα το καλό της πατρίδας και να ενώσουν δυνάμεις μαζί μας.

Μετά το βίντεο της ντροπής που μας έκανε όλους να εξοργιστούμε, οφείλαμε αγαπητοί συνάδελφοι, να δώσουμε το σωστό παράδειγμα θωρακίζοντας τον θεσμό τον οποίο υπηρετούμε από ένα τεράστιο τσουνάμι απαξίωσης.

Να προχωρήσουμε με τη σύσταση της ανεξάρτητης αρχής κατά της Διαφθοράς αλλά και την προστασία προσώπων που καταγγέλλουν πράξεις διαφθοράς.

Να προχωρήσουμε στη ρύθμιση για το ασυμβίβαστο των βουλευτών αλλά και την οριζόντια ψηφοφορία. Να κάνουμε αποδοτικότερη τη δημόσια υπηρεσία προς όφελος των πολιτών. Οι πολίτες που μας παρακολουθούν ζητούν από εμάς να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να βρούμε λύσεις. Να κάνουμε εκείνες τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Τώρα όμως… Όχι αύριο. Αύριο θα είναι πολύ αργά, η απαξίωση θα έχει ήδη διογκωθεί δραματικά.

Ο ΔΗΣΥ, ταγμένος στις αξίες και ιδέες του Γλαύκου Κληρίδη, μαθήματα ηθικής δεν δέχεται από κανένα. Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε με κάθε τρόπο για την διασφάλιση της έννομης τάξης, να είμαστε η φωνή του ρεαλισμού, η φωνή της λογικής! Να παραδεχόμαστε τα λάθη μας όταν και όπου πρέπει.

Θα πρέπει όμως να είμαστε και ειλικρινείς με τους εαυτού μας. Βήματα προόδου, έχουν γίνει στον τομέα πάταξης της διαφθοράς. Κανένας απολύτως δείκτης διαφθοράς δεν παρουσιάζει αύξηση. Αντίθετα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Moneyval και η Greco επισημαίνουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Κύπρο, στα θέματα πάταξης της διαφθοράς.

Η μοναδική αύξηση που καταγράφεται, αναφέρεται στο αίσθημα του λαού για τη διαφθορά και αφορά τους δείκτες που μετρούν την αντίληψη για τη διαφθορά.

Αυτό είναι αναμενόμενο λόγω των πολλών ποινικών υποθέσεων που καταχωρήθηκαν στα Δικαστήρια και τις καταδίκες που καταγράφηκαν εναντίον πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων επί διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη. Κανένα σκάνδαλο δεν έχει συγκαλυφθεί.

Κύριε Πρόεδρε της Βουλής, αγαπητοί συνάδελφοι,

Τούτη την ώρα οι σκέψεις μας είναι με αυτούς που πάλεψαν με τον αόρατο εχθρό και δεν τα κατάφεραν. Με τις οικογένειες που φέτος δεν θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα. Που δεν κατάφεραν να σφιχταγκαλιάσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να τους πουν το αντίο που ήθελαν. Πιστέψτε με το βιώσαμε και εμείς.

Οι σκέψεις μας είναι και με αυτούς που αγωνίζονται με κίνδυνο την ζωή τους για να μην έχουμε άλλους νεκρούς. Τους γιατρούς, τους νοσηλευτές μας και όλους τους επαγγελματίες υγείας. Τους εργαζόμενους και τους εκπαιδευτικούς μας.

Σε όλους αυτούς που με αφοσίωση στο καθήκον αποδεικνύουν καθημερινά την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό τους… Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

Αγαπητοί συνάδελφοι, όπως γνωρίζετε,

Η τουριστική βιομηχανία πλήγηκε ανεπανόρθωτα. Η εστίαση τραυματίστηκε βαριά. Το εμπόριο επίσης. Οι μεταφορές, η ψυχαγωγία και ο πολιτισμός δέχθηκαν βαρύ πλήγμα. Γυμναστήρια, σχολές χορού, έχουν κατεβάσει ρολά και η ζημιά είναι ανεπανόρθωτη για τους ιδιοκτήτες. Με τα ενοίκια να τρέχουν, την ώρα που τα έσοδα είναι μηδενικά.

Ιδιαίτερα και δυσανάλογα υποφέρουν οι εργαζόμενοι, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, οι αυτοεργοδοτούμενοι. Οι νέες οικογένειες που δανείστηκαν για να κάνουν ένα σπίτι, μια επιχείρηση. Βλέπουν τα σχέδια και τις ζωές τους να πηγαίνουν πίσω, το εμπόρευμά τους να μένει αναξιοποίητο, τα χρέη τους να διογκώνονται. Και δυστυχώς η κρίση χτυπά περισσότερο τους πιο ευάλωτους από εμάς.

Άδειασαν οι Εκκλησίες μας. Σίγησαν οι καμπάνες. Οι πιστοί αρκέστηκαν στην προσευχή από το σπίτι. Ναι μπορεί να μην κινδυνεύει η πίστη, αλλά οι πιστοί έχουν ανάγκη τον θείο λόγο Του Κυρίου. Έχουν ανάγκη να νιώσουν την κατάνυξη στους ιερούς μας ναούς, αυτές τις άγιες μέρες.

Είναι για αυτό τον λόγο που πρέπει η επιστημονική ομάδα να εξετάσει τις εισηγήσεις τόσο της Ιεράς Συνόδου για άνοιγμα των εκκλησιών, όσο και άλλων φορέων για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων και χώρων εστίασης ενόψει των Χριστουγέννων. Να γίνει επαναξιολόγηση με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Προτάσεις και εισηγήσεις που ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας ανέφερε πως κατέθεσε ενώπιον της επιστημονικής ομάδας.

Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση μας ήταν πολύ καλή. Αυτό μαρτυρούν άλλωστε και τα ίδια τα νούμερα. Η Κύπρος είναι η δεύτερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους λιγότερους θανάτους σε αναλογία πληθυσμού. Είναι η τέταρτη χώρα σε διαγνωστικούς ελέγχους του ιού στην Ευρώπη. Δεν πρέπει να μηδενίζεται η προσπάθεια που γίνεται σε όλους τους τομείς. Είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που δεν εφάρμοσε δεύτερο καθολικό lockdown.

Φυσικά έγιναν λάθη. Ήταν επόμενο, στη διαχείριση μιας πρωτοφανούς πανδημίας. Λάθη όμως που δεν στοίχησαν ανθρώπινες ζωές, από αμέλεια ή από ολιγωρία.

Και αυτό είναι το διακύβευμα, αγαπητοί συνάδελφοι, η ανθρώπινη ζωή. Αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι όλοι έχουμε κουραστεί, όλοι είμαστε στα όρια μας, όλοι νιώθουμε ότι οι δυνάμεις μας, μας εγκαταλείπουν. Όμως βρισκόμαστε σχεδόν στο τέλος και στηριζόμενοι ο ένας στον άλλο, θα τα καταφέρουμε, θα αντέξουμε!

Πρέπει να αντέξουμε, για τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας, για τους γονείς μας, για τα παιδιά μας, για όλα τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Και ειδικότερα εμείς, οι αντιπρόσωποί του λαού, έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη να παλέψουμε για να τα καταφέρουμε!

Φίλε Πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι,

Σήμερα είμαστε εδώ για να δώσουμε με την ψήφο μας την απαιτούμενη έγκριση που χρειάζεται ο προϋπολογισμός. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας. Είμαστε εδώ για να σιγουρευτούμε πως η ορθολογιστική διαχείριση δεν θα εκτροχιαστεί λόγω του λαϊκισμού και του τυχοδιωκτισμού.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

AEK Player Escorts!

Protathlima