MC MEDIA NETWORK

May 16, 2021 Sunday 06:54:17

Εγγραφή στο
Newsletter

Χρίστος Χρίστου στη CT: Το ΕΛΑΜ είναι η εναλλακτική επιλογή κατά του κατεστημένου

«Το ΕΛΑΜ προχωρά με καθαρά χέρια, ενάντια στο κατεστημένο, ζητώντας την στήριξη του λαού» δηλώνει ο Πρόεδρός του, Χρίστος Χρίστου, ο οποίος σε συνέντευξη στη Cyprus Times υποστηρίζει ότι το διακύβευμα των βουλευτικών εκλογών είναι κατά πόσον ο κόσμος θα στηρίξει την διαφθορά και θα δείξει ανοχή με την αποχή, ή αν θα αντιταχθεί στα σκάνδαλα, την διαφθορά και σε όσα συμβαίνουν, γυρίζοντας πλάτη σε όσους έχουν καταστρέψει την πατρίδα μας». Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ τονίζει ότι στόχος της Τουρκίας είναι να γίνει ένα αυτόνομος διεθνής παίκτης και ηγεμονική δύναμη στην περιοχή.

Κατέβασε το APP της CYPRUS TIMES! ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS

Γιατί να μην συνοδεύσετε τον Πρόεδρο στην άτυπη πενταμερή; Ο αντίλογος λέει να πάτε και να προσπαθήσετε να τον επηρεάσετε.

Οφείλω να σας υπενθυμίσω ότι η Πενταμερής, όπως επιβεβαιώνει άλλωστε ο τουρκικός Tύπος, καθώς και ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, αποτελούσε πάγια τουρκική επιδίωξη. Φαντάζομαι πως όλοι θυμούνται, όταν τέθηκε για πρώτη φορά στο τραπέζι η πενταμερής, η κυπριακή κυβέρνηση δήλωνε ότι πρόκειται για διεθνή διάσκεψη, με την τουρκική πλευρά να διαψεύδει λέγοντας ότι αποτελεί Πενταμερή διάσκεψη. Εν τέλει η τουρκική πλευρά είχε δίκαιο. Για να έρθω όμως στον χαρακτήρα της «πενταμερούς», όπως λέει και η ίδια η λέξη, αποτελείται από 5 μέρη, τα οποία είναι ως γνωστόν η Ελλάδα, η Τουρκία, η Βρετανία, η ελληνοκυπριακή κοινότητα και η τουρκοκυπριακή. Άρα υποβαθμίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε επίπεδο αρχηγού κοινότητας, καθώς και την ίδια την φύση του Κυπριακού Προβλήματος, σε μια εσωτερική διαφορά μεταξύ δύο κοινοτήτων.

Ακόμα και η βάση πάνω στην οποία θα πραγματοποιηθεί η Πενταμερής είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, ως εκ τούτου το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ως το μοναδικό πολιτικό κόμμα που πραγματικά διαφωνεί με την ΔΔΟ, δεν θα μπορούσε να συγκατανεύσει σε συνομιλίες που γίνονται στην βάση των τουρκικών επιδιώξεων. Αναφορικά με το επιχείρημα, ότι όσοι παρευρεθούν θα προσπαθήσουν να επηρεάσουν, να θυμίσω ότι κατά την προηγούμενη πενταμερή διάσκεψη, όσοι συνόδεψαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τελικά έκαναν πανάκριβες διακοπές σε πολυτελή θέρετρα, μακριά από τον χώρο των διαπραγματεύσεων. Άλλωστε, ποτέ στις διαπραγματεύσεις δεν συμμετέχουν αντιπροσωπείες κομμάτων, αλλά οι επίσημοι εκπρόσωποι των «ενδιαφερόμενων μερών». Ως εκ τούτου, τίποτα δεν μπορεί να προσφέρει η παρουσία των υπολοίπων κομμάτων στην Ελβετία, αντίθετα δίνουν νομιμοποίηση και μονιμοποίηση στις τουρκικές επιδίωξεις.

Πώς θα λυθεί το Κυπριακό, αν όχι με διάλογο;

Το κυπριακό δεν θα λυθεί από την μια μέρα στην άλλη, αυτό είναι σίγουρο. Γι’ αυτό χρειάζεται μακρόπνοη πολιτική με ξεκάθαρο στόχο, όχι τον συμβιβασμό με την κατοχή, αλλά την απελευθέρωση. Θα πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα μέσα που έχουμε στην φαρέτρα μας, ως αναγνωρισμένο κράτος του ΟΗΕ, ως κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μια χώρα με σημαντική γεωστρατηγική θέση και πλούσιο ενεργειακό μέλλον. Κυρίως όμως, θα πρέπει να επανατοποθετηθεί το Κυπριακό πάνω στις ορθές του βάσεις ως διεθνές πρόβλημα, δηλαδή ως πρόβλημα παράνομης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής. Πρέπει να χαραχθεί μια νέα εθνική στρατηγική, με την δημιουργία ενός «ελληνικού τόξου» αποτροπής που θα ξεκινά από τον Έβρο και θα καταλήγει στον Απόστολο Ανδρέα. Την ίδια στιγμή, θα πρέπει να εγκαταλειφθεί η πολιτική των συμβιβασμών και του κατευνασμού, ορθώνοντας επιτέλους ανάστημα διεκδικώντας τα αναφαίρετα ιστορικά και νόμιμα δικαιώματα της πατρίδας μας και του λαού μας.

Ποιος νομίζετε ότι είναι ο στόχος της Τουρκίας; Η προσάρτηση της Κύπρου ή ο πολιτικός της έλεγχος μέσα από τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία;

Ο στόχος της Τουρκίας, αναφορικά με την εξωτερική της πολιτική, είναι να γίνει ένα αυτόνομος διεθνής παίκτης και ηγεμονική δύναμη στην περιοχή. Αναφορικά με το Κυπριακό, το λέει ξεκάθαρα μέσα στο βιβλίο του ο Νταβούτογλου, ότι «Μια χώρα που αγνοεί την Κύπρο δεν μπορεί να είναι ενεργός στις παγκόσμιες και περιφερειακές πολιτικές. Στις παγκόσμιες πολιτικές δεν μπορεί να είναι ενεργός διότι αυτό το μικρό νησί κατέχει μια θέση που (μπορεί να) επηρεάζει ευθέως τις στρατηγικές συνδέσεις μεταξύ Ασίας – Αφρικής, Ευρώπης – Αφρικής και Ευρώπης-Ασίας.». Στόχος της Τουρκίας δεν είναι η προσάρτηση, ούτε τα δύο κράτη, αλλά ο έλεγχος ολόκληρου του νησιού, ούτως ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί τις επιδιώξεις της. Ως εκ τούτου, τα όσα ακούγονται τελευταία δια στόματος τούρκων αξιωματούχων, είναι τεχνάσματα για να μας οδηγήσουν σε μια χαλαρή – αποκεντρωμένη ομοσπονδία, όπως θα την ονομάσει η Κυβέρνηση, ή σε μια συνομοσπονδία, όπως θα την ονομάσει η τουρκική πλευρά.

Ποιες είναι οι στοχεύσεις του ΕΛΑΜ για τις βουλευτικές;

Το ΕΛΑΜ, όπως και σε κάθε εκλογική διαδικασία, έχει ξεκάθαρες στοχεύσεις που δεν είναι άλλες από την αύξηση των ψηφοφόρων και των ποσοστών που λαμβάνει. Είναι όμως και το μοναδικό πολιτικό κόμμα που το επιτυγχάνει, σε κάθε εκλογική διαδικασία. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι από τους 663 ψήφους σε διάστημα μόλις μια δεκαετίας σχεδόν, έχει αναρριχηθεί στις 23 χιλιάδες ψηφοφόρους. Στις επερχόμενες εκλογές, στόχος μας είναι να καταστεί το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο ρυθμιστής.

Ποιο θεωρείτε ως το διακύβευμα αυτής της αναμέτρησης; Τι θα κριθεί; Είναι κατά τη γνώμη σας δημοψήφισμα για επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία της κυβέρνησης;

Το διακύβευμα της αναμέτρησης είναι κατά πόσο ο κόσμος θα στηρίξει την διαφθορά, ψηφίζοντας για πολλοστή φορά το πολιτικό κατεστημένο, ή θα δείξει ανοχή με την αποχή, ή αν θα αντιταχθεί στα σκάνδαλα, την διαφθορά και σε όσα συμβαίνουν, γυρίζοντας πλάτη σε όσους έχουν καταστρέψει την πατρίδα μας. Ως εκ τούτου οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, δεν είναι δημοψήφισμα επιδοκιμασίας ή αποδοκιμασίας της Κυβέρνησης, αλλά του πολιτικού συστήματος, των κομμάτων της διαφθοράς και της ασυδοσίας.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο προχωρά με καθαρά χέρια, ενάντια στο κατεστημένο, ζητώντας την στήριξη του λαού. Όπως όλοι γνωρίζουν, αυτό που ενοχλεί το πολιτικό κατεστημένο, είναι η άνοδος του ΕΛΑΜ, άρα ο λαός γνωρίζει τι επιλογή έχει και τι πρέπει να πράξει.

Η πάταξη της διαφθοράς κυριαρχεί στην πολιτική ατζέντα και έχει προτεραιότητα στις προεκλογικές σας θέσεις. Επί της ουσίας όμως, πώς αντιμετωπίζεται αυτό το πρόβλημα;

Μηδενική ανοχή σε υποθέσεις διαφθοράς, σκανδάλων, αναξιοκρατίας και ρουσφετιού είναι η δική μας προσέγγιση. Δηλαδή όλα αυτά που καλλιέργησαν επί δεκαετίες τα κόμματα του κατεστημένου. Είναι αυτό που αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στο πόρισμα για τον Συνεργατισμό, όπου ξεκάθαρα αναφέρει ως υπαίτιους για την κατάρρευση του τα τέσσερα παραδοσιακά κόμματα. ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ. Πάγια θέση του ΕΛΑΜ είναι να οδηγηθούν στη φυλακή όσοι διασπάθισαν δημόσιο χρήμα, να δημευτεί η περιουσία όσων έχουν κλέψει και η επιστροφή των χρημάτων πίσω στα κρατικά ταμεία, προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας και του λαού.

Σε προσωπικό επίπεδο αν σας ζητούσαμε μια αποτίμηση της βουλευτικής σας θητείας, τι θα προτάσσατε ως το σημαντικότερο που έχετε να επιδείξετε;

Αναμφίβολα η παρουσία του ΕΛΑΜ στην πρώτη του πενταετία κρίνεται επιτυχημένη. Δεν μπορώ όμως να επιλέξω πιο θέμα είναι το σημαντικότερο που έχουμε αναδείξει. Σίγουρα όμως, όλοι θα θυμούνται ότι το ΕΛΑΜ ήταν το μόνο πολιτικό κόμμα που μίλησε για το σκάνδαλο του Συνεργατισμού, με ονόματα, αποδείξεις και αριθμούς, όταν όλοι οι υπόλοιποι κρύβοντας πίσω από μια ένοχη σιωπή.

Την ίδια στιγμή όμως θυμίζω και μερικές από τις πιο σημαντικές προτάσεις καταθέσαμε ως ΕΛΑΜ:

– κατάργηση του φόρου ακίνητης περιουσίας

– κατάργηση του τέλους των 350 ευρώ για τις εταιρείες

– θέσπιση κατώτατου μισθού στα 1200 ευρώ

– αιτηθήκαμε αποκοπή των επιδομάτων που δίνονται σε λαθρομετανάστες

– πρόταση για τους κουρεμένους καταθέτες και κατόχους αξιογράφων

– η διδασκαλία της επετείου του Ενωτικού Δημοψηφίσματος, το οποίο εν συνεχεία καταργήθηκε με τον νόμο Ακιντζί που έφερε το ΔΗΣΥ και στήριξε το ΑΚΕΛ

– καταψηφίσαμε τις εκποιήσεις, ενώ με νέα πρόταση νόμου ζητήσαμε την ακύρωση τους

– πρόωρη συνταξιοδότηση για βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα στα 58 αντί στα 65

– Καταθέσαμε πρόταση για την πλήρη κατάργηση της κάρτας φιλάθλου

– εισηγηθήκαμε εξ ολοκλήρου μετατροπή του ΡΙΚ2 σε κανάλι για τα ΑμεΑ

– άμεση κατάργηση του 12% για τις συντάξεις στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα

– τροπολογία για την λήψη σύνταξης χηρείας για όλους τους άνδρες και όχι μόνο για αυτούς που χήρεψαν μετά την 1/1/18

– Μείωση στο 5% η φορολογία του ειδικού προστατευτικού εξοπλισμού μοτοσυκλέτας που περιλαμβάνει κράνος, μπουφάν, γάντια και μπότες μηχανής

– το μόνο πολιτικό κόμμα που τάχθηκε ξεκάθαρα εναντίον των εκτρώσεων.

– Προτείναμε την αντιμετώπιση Ελλάδας και Κύπρου ως ενιαίου τουριστικού χώρου μέσω ακτοπλοϊκής σύνδεσης και απάλειψης φόρων αεροδρομίου

– Ζητήσαμε μηδενικό φόρο διαγραφή φορολόγησης στα τροχοκαθίσματα και στον ιατρικό εξοπλισμό για τα άτομα με αναπηρία

Πέραν όμως από τις προτάσεις και τις εισηγήσεις μας, υπάρχουν και οι πράξεις μας όπως η εθελοντική συμμετοχή στελεχών και μελών του ΕΛΑΜ σε κατασβέσεις πυρκαγιών, η παραχώρηση πυροσβεστικών συστημάτων σε κοινότητες που το έχουν ανάγκη, η αποτροπή εκατοντάδων εκποιήσεων με την φυσική μας παρουσία, η επιστροφή της κομματικής χορηγίας μέσω του κοινωνικού – φιλανθρωπικού μας έργου, καθώς και η πολύτιμη συνεισφορά σε καταφύγια σκύλων.

Και τι σας ενοχλεί πιο πολύ και θα θέλατε να αλλάξει;

Πολλά είναι αυτά που με απασχολούν, άλλωστε και γι’ αυτό έχω εμπλακεί με την πολιτική και παρά τον λυσσαλέο πόλεμο που δεχόμαστε ως Παράταξη, δεν σιωπήσαμε, ούτε συμβιβαστήκαμε. Αντίθετα έχουμε πεισμώσει περισσότερο. Μπορεί πολλοί, κατά καιρούς να μας παρότρυναν να σταματήσουμε, να θεωρούσαν ότι είναι ουτοπία να τα βάλουμε με το κατεστημένο, λέγοντας μας ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα. Όμως εμείς καταφέραμε και κάναμε το πρώτο βήμα, μπήκαμε στην Βουλή. Τώρα ευελπιστούμε στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές να κάνουμε το επόμενο βήμα, όχι για να αλλάξουμε κάτι, αλλά για να αλλάξουμε την Κύπρο προς το καλύτερο, να βελτιώσουμε την Κύπρο προς όφελος των πολιτών, γιατί το χρωστάμε στις επόμενες γενεές.

Οι πολιτικές των προηγούμενων χρόνων, όπως αυτές ακολουθήθηκαν από τα κόμματα του κατεστημένου, διέλυσαν την μικρομεσαία τάξη, κινήθηκαν με γνώμονα αποκλειστικά την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τραπεζών, στρεφόμενοι κατά του λαού, που τον φόρτωσαν με υπέρογκες υπερχρεώσεις στα δάνεια του. Διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό της χώρας, ενώ έχουν πλημμυρήσει την Κύπρο με χιλιάδες λαθρομετανάστες και δήθεν αιτητές ασύλου, που οδήγησαν στην γκετοποίηση συγκεκριμένων περιοχών, δημιουργώντας την ανασφάλεια, μέσω της ραγδαίας αύξησης της εγκληματικότητας.

Το ΕΛΑΜ είναι η εναλλακτική επιλογή απέναντι στα κόμματα του κατεστημένου, αν ο λαός θέλει να κάνει την αλλαγή. Έχουμε όραμα για τον τόπο και στρατηγική για το μέλλον.

«Το ΕΛΑΜ προχωρά με καθαρά χέρια, ενάντια στο κατεστημένο, ζητώντας την στήριξη του λαού» δηλώνει ο Πρόεδρός του, Χρίστος Χρίστου, ο οποίος σε συνέντευξη στη Cyprus Times υποστηρίζει ότι το διακύβευμα των βουλευτικών εκλογών είναι κατά πόσον ο κόσμος θα στηρίξει την διαφθορά και θα δείξει ανοχή με την αποχή, ή αν θα αντιταχθεί στα σκάνδαλα, την διαφθορά και σε όσα συμβαίνουν, γυρίζοντας πλάτη σε όσους έχουν καταστρέψει την πατρίδα μας». Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ τονίζει ότι στόχος της Τουρκίας είναι να γίνει ένα αυτόνομος διεθνής παίκτης και ηγεμονική δύναμη στην περιοχή.

Γιατί να μην συνοδεύσετε τον Πρόεδρο στην άτυπη πενταμερή; Ο αντίλογος λέει να πάτε και να προσπαθήσετε να τον επηρεάσετε.

Οφείλω να σας υπενθυμίσω ότι η Πενταμερής, όπως επιβεβαιώνει άλλωστε ο τουρκικός Tύπος, καθώς και ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, αποτελούσε πάγια τουρκική επιδίωξη. Φαντάζομαι πως όλοι θυμούνται, όταν τέθηκε για πρώτη φορά στο τραπέζι η πενταμερής, η κυπριακή κυβέρνηση δήλωνε ότι πρόκειται για διεθνή διάσκεψη, με την τουρκική πλευρά να διαψεύδει λέγοντας ότι αποτελεί Πενταμερή διάσκεψη. Εν τέλει η τουρκική πλευρά είχε δίκαιο. Για να έρθω όμως στον χαρακτήρα της «πενταμερούς», όπως λέει και η ίδια η λέξη, αποτελείται από 5 μέρη, τα οποία είναι ως γνωστόν η Ελλάδα, η Τουρκία, η Βρετανία, η ελληνοκυπριακή κοινότητα και η τουρκοκυπριακή. Άρα υποβαθμίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε επίπεδο αρχηγού κοινότητας, καθώς και την ίδια την φύση του Κυπριακού Προβλήματος, σε μια εσωτερική διαφορά μεταξύ δύο κοινοτήτων.

Ακόμα και η βάση πάνω στην οποία θα πραγματοποιηθεί η Πενταμερής είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, ως εκ τούτου το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ως το μοναδικό πολιτικό κόμμα που πραγματικά διαφωνεί με την ΔΔΟ, δεν θα μπορούσε να συγκατανεύσει σε συνομιλίες που γίνονται στην βάση των τουρκικών επιδιώξεων. Αναφορικά με το επιχείρημα, ότι όσοι παρευρεθούν θα προσπαθήσουν να επηρεάσουν, να θυμίσω ότι κατά την προηγούμενη πενταμερή διάσκεψη, όσοι συνόδεψαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τελικά έκαναν πανάκριβες διακοπές σε πολυτελή θέρετρα, μακριά από τον χώρο των διαπραγματεύσεων. Άλλωστε, ποτέ στις διαπραγματεύσεις δεν συμμετέχουν αντιπροσωπείες κομμάτων, αλλά οι επίσημοι εκπρόσωποι των «ενδιαφερόμενων μερών». Ως εκ τούτου, τίποτα δεν μπορεί να προσφέρει η παρουσία των υπολοίπων κομμάτων στην Ελβετία, αντίθετα δίνουν νομιμοποίηση και μονιμοποίηση στις τουρκικές επιδίωξεις.

Πώς θα λυθεί το Κυπριακό, αν όχι με διάλογο;

Το κυπριακό δεν θα λυθεί από την μια μέρα στην άλλη, αυτό είναι σίγουρο. Γι’ αυτό χρειάζεται μακρόπνοη πολιτική με ξεκάθαρο στόχο, όχι τον συμβιβασμό με την κατοχή, αλλά την απελευθέρωση. Θα πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα μέσα που έχουμε στην φαρέτρα μας, ως αναγνωρισμένο κράτος του ΟΗΕ, ως κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μια χώρα με σημαντική γεωστρατηγική θέση και πλούσιο ενεργειακό μέλλον. Κυρίως όμως, θα πρέπει να επανατοποθετηθεί το Κυπριακό πάνω στις ορθές του βάσεις ως διεθνές πρόβλημα, δηλαδή ως πρόβλημα παράνομης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής. Πρέπει να χαραχθεί μια νέα εθνική στρατηγική, με την δημιουργία ενός «ελληνικού τόξου» αποτροπής που θα ξεκινά από τον Έβρο και θα καταλήγει στον Απόστολο Ανδρέα. Την ίδια στιγμή, θα πρέπει να εγκαταλειφθεί η πολιτική των συμβιβασμών και του κατευνασμού, ορθώνοντας επιτέλους ανάστημα διεκδικώντας τα αναφαίρετα ιστορικά και νόμιμα δικαιώματα της πατρίδας μας και του λαού μας.

Ποιος νομίζετε ότι είναι ο στόχος της Τουρκίας; Η προσάρτηση της Κύπρου ή ο πολιτικός της έλεγχος μέσα από τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία;

Ο στόχος της Τουρκίας, αναφορικά με την εξωτερική της πολιτική, είναι να γίνει ένα αυτόνομος διεθνής παίκτης και ηγεμονική δύναμη στην περιοχή. Αναφορικά με το Κυπριακό, το λέει ξεκάθαρα μέσα στο βιβλίο του ο Νταβούτογλου, ότι «Μια χώρα που αγνοεί την Κύπρο δεν μπορεί να είναι ενεργός στις παγκόσμιες και περιφερειακές πολιτικές. Στις παγκόσμιες πολιτικές δεν μπορεί να είναι ενεργός διότι αυτό το μικρό νησί κατέχει μια θέση που (μπορεί να) επηρεάζει ευθέως τις στρατηγικές συνδέσεις μεταξύ Ασίας – Αφρικής, Ευρώπης – Αφρικής και Ευρώπης-Ασίας.». Στόχος της Τουρκίας δεν είναι η προσάρτηση, ούτε τα δύο κράτη, αλλά ο έλεγχος ολόκληρου του νησιού, ούτως ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί τις επιδιώξεις της. Ως εκ τούτου, τα όσα ακούγονται τελευταία δια στόματος τούρκων αξιωματούχων, είναι τεχνάσματα για να μας οδηγήσουν σε μια χαλαρή – αποκεντρωμένη ομοσπονδία, όπως θα την ονομάσει η Κυβέρνηση, ή σε μια συνομοσπονδία, όπως θα την ονομάσει η τουρκική πλευρά.

Ποιες είναι οι στοχεύσεις του ΕΛΑΜ για τις βουλευτικές;

Το ΕΛΑΜ, όπως και σε κάθε εκλογική διαδικασία, έχει ξεκάθαρες στοχεύσεις που δεν είναι άλλες από την αύξηση των ψηφοφόρων και των ποσοστών που λαμβάνει. Είναι όμως και το μοναδικό πολιτικό κόμμα που το επιτυγχάνει, σε κάθε εκλογική διαδικασία. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι από τους 663 ψήφους σε διάστημα μόλις μια δεκαετίας σχεδόν, έχει αναρριχηθεί στις 23 χιλιάδες ψηφοφόρους. Στις επερχόμενες εκλογές, στόχος μας είναι να καταστεί το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο ρυθμιστής.

Ποιο θεωρείτε ως το διακύβευμα αυτής της αναμέτρησης; Τι θα κριθεί; Είναι κατά τη γνώμη σας δημοψήφισμα για επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία της κυβέρνησης;

Το διακύβευμα της αναμέτρησης είναι κατά πόσο ο κόσμος θα στηρίξει την διαφθορά, ψηφίζοντας για πολλοστή φορά το πολιτικό κατεστημένο, ή θα δείξει ανοχή με την αποχή, ή αν θα αντιταχθεί στα σκάνδαλα, την διαφθορά και σε όσα συμβαίνουν, γυρίζοντας πλάτη σε όσους έχουν καταστρέψει την πατρίδα μας. Ως εκ τούτου οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, δεν είναι δημοψήφισμα επιδοκιμασίας ή αποδοκιμασίας της Κυβέρνησης, αλλά του πολιτικού συστήματος, των κομμάτων της διαφθοράς και της ασυδοσίας.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο προχωρά με καθαρά χέρια, ενάντια στο κατεστημένο, ζητώντας την στήριξη του λαού. Όπως όλοι γνωρίζουν, αυτό που ενοχλεί το πολιτικό κατεστημένο, είναι η άνοδος του ΕΛΑΜ, άρα ο λαός γνωρίζει τι επιλογή έχει και τι πρέπει να πράξει.

Η πάταξη της διαφθοράς κυριαρχεί στην πολιτική ατζέντα και έχει προτεραιότητα στις προεκλογικές σας θέσεις. Επί της ουσίας όμως, πώς αντιμετωπίζεται αυτό το πρόβλημα;

Μηδενική ανοχή σε υποθέσεις διαφθοράς, σκανδάλων, αναξιοκρατίας και ρουσφετιού είναι η δική μας προσέγγιση. Δηλαδή όλα αυτά που καλλιέργησαν επί δεκαετίες τα κόμματα του κατεστημένου. Είναι αυτό που αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στο πόρισμα για τον Συνεργατισμό, όπου ξεκάθαρα αναφέρει ως υπαίτιους για την κατάρρευση του τα τέσσερα παραδοσιακά κόμματα. ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ. Πάγια θέση του ΕΛΑΜ είναι να οδηγηθούν στη φυλακή όσοι διασπάθισαν δημόσιο χρήμα, να δημευτεί η περιουσία όσων έχουν κλέψει και η επιστροφή των χρημάτων πίσω στα κρατικά ταμεία, προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας και του λαού.

Σε προσωπικό επίπεδο αν σας ζητούσαμε μια αποτίμηση της βουλευτικής σας θητείας, τι θα προτάσσατε ως το σημαντικότερο που έχετε να επιδείξετε;

Αναμφίβολα η παρουσία του ΕΛΑΜ στην πρώτη του πενταετία κρίνεται επιτυχημένη. Δεν μπορώ όμως να επιλέξω πιο θέμα είναι το σημαντικότερο που έχουμε αναδείξει. Σίγουρα όμως, όλοι θα θυμούνται ότι το ΕΛΑΜ ήταν το μόνο πολιτικό κόμμα που μίλησε για το σκάνδαλο του Συνεργατισμού, με ονόματα, αποδείξεις και αριθμούς, όταν όλοι οι υπόλοιποι κρύβοντας πίσω από μια ένοχη σιωπή.

Την ίδια στιγμή όμως θυμίζω και μερικές από τις πιο σημαντικές προτάσεις καταθέσαμε ως ΕΛΑΜ:

– κατάργηση του φόρου ακίνητης περιουσίας

– κατάργηση του τέλους των 350 ευρώ για τις εταιρείες

– θέσπιση κατώτατου μισθού στα 1200 ευρώ

– αιτηθήκαμε αποκοπή των επιδομάτων που δίνονται σε λαθρομετανάστες

– πρόταση για τους κουρεμένους καταθέτες και κατόχους αξιογράφων

– η διδασκαλία της επετείου του Ενωτικού Δημοψηφίσματος, το οποίο εν συνεχεία καταργήθηκε με τον νόμο Ακιντζί που έφερε το ΔΗΣΥ και στήριξε το ΑΚΕΛ

– καταψηφίσαμε τις εκποιήσεις, ενώ με νέα πρόταση νόμου ζητήσαμε την ακύρωση τους

– πρόωρη συνταξιοδότηση για βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα στα 58 αντί στα 65

– Καταθέσαμε πρόταση για την πλήρη κατάργηση της κάρτας φιλάθλου

– εισηγηθήκαμε εξ ολοκλήρου μετατροπή του ΡΙΚ2 σε κανάλι για τα ΑμεΑ

– άμεση κατάργηση του 12% για τις συντάξεις στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα

– τροπολογία για την λήψη σύνταξης χηρείας για όλους τους άνδρες και όχι μόνο για αυτούς που χήρεψαν μετά την 1/1/18

– Μείωση στο 5% η φορολογία του ειδικού προστατευτικού εξοπλισμού μοτοσυκλέτας που περιλαμβάνει κράνος, μπουφάν, γάντια και μπότες μηχανής

– το μόνο πολιτικό κόμμα που τάχθηκε ξεκάθαρα εναντίον των εκτρώσεων.

– Προτείναμε την αντιμετώπιση Ελλάδας και Κύπρου ως ενιαίου τουριστικού χώρου μέσω ακτοπλοϊκής σύνδεσης και απάλειψης φόρων αεροδρομίου

– Ζητήσαμε μηδενικό φόρο διαγραφή φορολόγησης στα τροχοκαθίσματα και στον ιατρικό εξοπλισμό για τα άτομα με αναπηρία

Πέραν όμως από τις προτάσεις και τις εισηγήσεις μας, υπάρχουν και οι πράξεις μας όπως η εθελοντική συμμετοχή στελεχών και μελών του ΕΛΑΜ σε κατασβέσεις πυρκαγιών, η παραχώρηση πυροσβεστικών συστημάτων σε κοινότητες που το έχουν ανάγκη, η αποτροπή εκατοντάδων εκποιήσεων με την φυσική μας παρουσία, η επιστροφή της κομματικής χορηγίας μέσω του κοινωνικού – φιλανθρωπικού μας έργου, καθώς και η πολύτιμη συνεισφορά σε καταφύγια σκύλων.

Και τι σας ενοχλεί πιο πολύ και θα θέλατε να αλλάξει;

Πολλά είναι αυτά που με απασχολούν, άλλωστε και γι’ αυτό έχω εμπλακεί με την πολιτική και παρά τον λυσσαλέο πόλεμο που δεχόμαστε ως Παράταξη, δεν σιωπήσαμε, ούτε συμβιβαστήκαμε. Αντίθετα έχουμε πεισμώσει περισσότερο. Μπορεί πολλοί, κατά καιρούς να μας παρότρυναν να σταματήσουμε, να θεωρούσαν ότι είναι ουτοπία να τα βάλουμε με το κατεστημένο, λέγοντας μας ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα. Όμως εμείς καταφέραμε και κάναμε το πρώτο βήμα, μπήκαμε στην Βουλή. Τώρα ευελπιστούμε στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές να κάνουμε το επόμενο βήμα, όχι για να αλλάξουμε κάτι, αλλά για να αλλάξουμε την Κύπρο προς το καλύτερο, να βελτιώσουμε την Κύπρο προς όφελος των πολιτών, γιατί το χρωστάμε στις επόμενες γενεές.

Οι πολιτικές των προηγούμενων χρόνων, όπως αυτές ακολουθήθηκαν από τα κόμματα του κατεστημένου, διέλυσαν την μικρομεσαία τάξη, κινήθηκαν με γνώμονα αποκλειστικά την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τραπεζών, στρεφόμενοι κατά του λαού, που τον φόρτωσαν με υπέρογκες υπερχρεώσεις στα δάνεια του. Διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό της χώρας, ενώ έχουν πλημμυρήσει την Κύπρο με χιλιάδες λαθρομετανάστες και δήθεν αιτητές ασύλου, που οδήγησαν στην γκετοποίηση συγκεκριμένων περιοχών, δημιουργώντας την ανασφάλεια, μέσω της ραγδαίας αύξησης της εγκληματικότητας.

Το ΕΛΑΜ είναι η εναλλακτική επιλογή απέναντι στα κόμματα του κατεστημένου, αν ο λαός θέλει να κάνει την αλλαγή. Έχουμε όραμα για τον τόπο και στρατηγική για το μέλλον.

gallery

Δημοσκόπηση Cyprus Times: Μάχες σε τρία μέτωπα στις βουλευτικές

Δημοσκόπηση της Cyprus Times δύο εβδομάδες πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 30ής Μαΐου

Μεσανατολικό: Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Αμπάς. «Ήταν σημαντική» αναφέρουν οι Παλαιστίνιοι

Ο Μπάιντεν έστειλε απεσταλμένο στην περιοχή την Παρασκευή για να βοηθήσει στις προσπάθειες για κατευνασμό της έντασης #cyprustimes

Σταθερή η κατάσταση στα νοσηλευτήρια… Που εντοπίστηκαν τα 95 θετικά rapid test (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των θετικών rapid test - Ποια η κατάσταση που επικρατεί με τους ασθενείς με κορωνοϊό #cyprustimes

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

MC MEDIA NETWORK

(ΒΙΝΤΕΟ) Τραγούδησαν το «Χώμα που περπάτησα…» για την Αμμόχωστο

Συνεχίζονται οι πανηγυρισμοί των κυπελλούχων με τον κόσμο να αποθεώνει τους πρωταγωνιστές. Οι παίκτες της «Κυρίας» βρίσκονται στα boxes του «Αντώηνης Παπαδόπουλος» με τον κόσμο...

Friends Reunion: David Beckham, Lady Gaga και άλλοι celebrities θα κάνουν guest εμφανίσεις

Τα αγαπημένα μας «Φιλαράκια» επιστρέφουν! Η σειρά «Friends» που εκατομμύρια τηλεθεατών αγάπησαν, τελείωσε το 2004 και έκτοτε δεν σταμάτησαν να κυκλοφορούν φήμες για comeback, για...

ΔΗΛΩΣΗ Πουλλαΐδη: «Ο Τιμούρ θα παραμείνει»

ΔΗΛΩΣΗ Πουλλαΐδη: «Ο Τιμούρ θα παραμείνει»

Άντρη Χατζηχριστοδούλου: «Κάθε χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος»

Η Άντρη Χατζηχριστοδούλου αποκλειστικά στη ShowBiz! Η ταλαντούχα ηθοποιός στην πιο αποκαλυπτική της συνέντευξη! H παρουσιάστρια της τηλεόρασης του Σίγμα κάνει τον απολογισμό της και μιλά...

MC MEDIA NETWORK

(ΒΙΝΤΕΟ) Τραγούδησαν το «Χώμα που περπάτησα…» για την Αμμόχωστο

Συνεχίζονται οι πανηγυρισμοί των κυπελλούχων με τον κόσμο να αποθεώνει τους πρωταγωνιστές. Οι παίκτες της «Κυρίας» βρίσκονται στα boxes του «Αντώηνης Παπαδόπουλος» με τον κόσμο...

Friends Reunion: David Beckham, Lady Gaga και άλλοι celebrities θα κάνουν guest εμφανίσεις

Τα αγαπημένα μας «Φιλαράκια» επιστρέφουν! Η σειρά «Friends» που εκατομμύρια τηλεθεατών αγάπησαν, τελείωσε το 2004 και έκτοτε δεν σταμάτησαν να κυκλοφορούν φήμες για comeback, για...

ΔΗΛΩΣΗ Πουλλαΐδη: «Ο Τιμούρ θα παραμείνει»

ΔΗΛΩΣΗ Πουλλαΐδη: «Ο Τιμούρ θα παραμείνει»

Άντρη Χατζηχριστοδούλου: «Κάθε χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος»

Η Άντρη Χατζηχριστοδούλου αποκλειστικά στη ShowBiz! Η ταλαντούχα ηθοποιός στην πιο αποκαλυπτική της συνέντευξη! H παρουσιάστρια της τηλεόρασης του Σίγμα κάνει τον απολογισμό της και μιλά...

Lifestyle

ΔΗΛΩΣΗ Πουλλαΐδη: «Ο Τιμούρ θα παραμείνει»

ΔΗΛΩΣΗ Πουλλαΐδη: «Ο Τιμούρ θα παραμείνει»

Lifestyle

(ΒΙΝΤΕΟ) Έκαναν τη νύχτα – μέρα και… σηκωτό

Ο κακός χαμός μέσα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του κυπέλλου. Οι οπαδοί της «Κυρίας» δεν θα μπορούσαν να μην τραγουδήσουν...

(ΒΙΝΤΕΟ) Τραγούδησαν το «Χώμα που περπάτησα…» για την Αμμόχωστο

Συνεχίζονται οι πανηγυρισμοί των κυπελλούχων με τον κόσμο να αποθεώνει τους πρωταγωνιστές. Οι παίκτες της «Κυρίας» βρίσκονται στα boxes του «Αντώηνης Παπαδόπουλος» με τον κόσμο...

(ΦΩΤΟΣ / ΒΙΝΤΕΟ) Άνοιξαν οι πόρτες στο «ΠΑΠ» / ΜΕΣΑ κόσμος και παίκτες

Οι οπαδοί της Ανόρθωσης συνεχίζουν να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του κυπέλλου. Μάλιστα δεν έμειναν έξω από το γήπεδο, αλλά μπήκαν μέσα και βρίσκονται στις κερκίδες...

ΔΗΛΩΣΗ Πουλλαΐδη: «Ο Τιμούρ θα παραμείνει»

Οι δηλώσεις του μεγαλομέτοχου της Ανόρθωσης Χρήστου Πουλλαίδη, κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών στο «Παπαδόπουλος». https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2021/05/video-1621120130.mp4

Advertorials