MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Διπλή διάκριση για μαθητές της Τεχνικής Σχολής Λάρνακας

Advertisement

Sponsored by exness

Διπλή διάκριση, ένα 3ο Βραβείο και Β’ Επαινο, έλαβαν μαθητές της Τεχνικής Σχολής Λάρνακας στο Διαγωνισμό «Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση – ΤΕΚΕ», παρουσιάζοντας δύο κατασκευές, οι οποίες βοηθούν και ευκολύνουν τη ζωή των ανθρώπων.

Advertisement

Όπως εξήγησε στο ΚΥΠΕ ο Υπεύθυνος Καθηγητής-Συντονιστής των μαθητών καθηγητής Ηλεκτρολογίας Χρήστος Παππάς, «οι μαθητές του Κλάδου Ηλεκτρολογίας/Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων και Αυτοματισμών της Τεχνικής Σχολής Λάρνακας, διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό «Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση – ΤΕΚΕ» για το Σχολικό Έτος 2017-2018, που προκηρύχθηκε τον Οκτώβριο του 2017 από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ), σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού».

Πρόσθεσε ότι «οι μαθητές προέβησαν σε τεχνικές μελέτες και προχώρησαν στην υλοποίηση δύο κατασκευών, οι οποίες υποβλήθηκαν στο Ιδρυμα Προώθησης Ερευνας και αξιολογήθηκαν από ειδική Επιτροπή».

Όπως εξήγησε ο κ. Παππάς, « καθημερινά ο κόσμος μπαίνει στο σούπερ μάρκετ για να ψωνίσει λίγα πράγματα και βγαίνει με ένα γεμάτο καρότσι, ξοδεύοντας και αρκετά χρήματα. Αυτό γίνεται επειδή συνήθως ο πελάτης πρέπει να διανύσει μεγάλη απόσταση για να βρει τα προϊόντα που θέλει, με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμο χρόνο και να αγοράσει αγαθά, τα οποία ενδεχομένως να μην χρειάζεται”.

Πρόσθεσε ότι «για τη λύση του συγκεκριμένου προβλήματος, οι μαθητές του τμήματος ΗΕ2 της Σχολής,  προχώρησαν στην κατασκευή ενός «αυτοματοποιημένου Super Market της γειτονιάς», με σκοπό την αυτόματη πώληση προϊόντων στους πελάτες μέσω εύκολων και κατανοητών εντολών που θα δίνονται στον ειδικό χώρο του καταστήματος από το σπίτι τους, μέσω διαδικτύου και με ένα ειδικό αρκετά εύχρηστο πρόγραμμα από τα κινητά τους τηλέφωνα. Ουσιαστικά ο πελάτης θα υποβάλλει και θα πληρώνει την παραγγελία του στο κατάστημα και είτε θα πηγαίνει να παίρνει ο ίδιος τα προϊόντα είτε θα του αποστέλλονται στο σπίτι».

Ανέφερε ακόμα  ότι «για τους πελάτες το έξυπνα σχεδιασμένο Super Market αποτελεί μεγάλη διευκόλυνση, γιατί οι καταναλωτές μέσα σε λίγα λεπτά θα παραγγέλλουν τα προϊόντα που  θέλουν, θα τα πληρώνουν με ασφαλείς τρόπους πληρωμής χωρίς να ξοδέψουν άσκοπα επιπλέον χρήματα. «Το αυτοματοποιημένο Super Market της γειτονιάς» θα είναι σχεδιασμένο να διαθέτει πληθώρα προϊόντων στους καταναλωτές σε 24ωρη βάση χωρίς να χρειάζεται υπαλλήλους για να λειτουργήσει».

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, “το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ θα αποφέρει κέρδη στον επιχειρηματία, μειώνοντας τα έξοδά του, αφού δεν θα πληρώνει θέρμανση, ψύξη, φωτισμό, καθαριότητα και έξοδα από εργοδότηση υπαλλήλων. Επιπλέον δεν θα απαιτείται μεγάλη έκταση για να λειτουργήσει μια υπεραγορά αφού δεν θα χρειάζεται χώρος στάθμευσης, ενώ οι τιμές των προϊόντων θα είναι πιο ανταγωνιστικές σε σχέση με τα υπόλοιπα καταστήματα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «στο κατάστημα θα εισέρχεται μόνο ο ιδιοκτήτης και ο προμηθευτής, ο οποίος θα τοποθετεί τα προϊόντα του στα ράφια και στη συνέχεια ρομπότ θα ετοιμάζουν τις παραγγελίες των πελατών. Οταν τελειώνουν τα προϊόντα στα ράφια, ο προμηθευτής θα ειδοποιείται μέσω τηλεφώνου για να τα αντικαταστήσει”.

Οσον αφορά τη δεύτερη διάκριση ο κ. Παππάς είπε ότι «οι μαθητές πήραν Β Επαινο για τη κατασκευή μιας καινοτόμου εφεύρεσης στη μεταποίηση γεωργικού προϊόντος (ελιές). Οι μαθητές του τμήματος ΗΕ3 παρατήρησαν ότι δεν υπάρχει κάποιο εργαλείο αυτοματοποιημένο στη βιομηχανία για την παρασκευή τσακιστών ελιών και εάν υπάρχει τέτοιο μηχάνημα, αυτό σπάει το κουκούτσι, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ποιότητα του προϊόντος».

Σημείωσε ότι «οι μαθητές προχώρησαν στην κατασκευή μιας καινοτόμου εφεύρεσης στη μεταποίηση γεωργικού προϊόντος και ουσιαστικά ο ελαιοπαραγωγός τοποθετεί τις ελιές του στον ειδικό υποδοχέα του μηχανήματος, το οποίο δουλεύει αδιάκοπα, τσακίζοντας τις ελιές, εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο».

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, «η κατασκευή είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και όταν τεθεί σε λειτουργία, θα οδηγήσει στη βιομηχανοποίηση του προϊόντος και στην ευκολότερη προώθησή του στην αγορά, μειώνοντας αισθητά το κόστος παραγωγής σε εργατοώρες. Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα προϊόν που παράγεται κυρίως στην Κύπρο, η βιομηχανοποίησή του θα ενισχύσει την οικονομία του νησιού, καθώς θα βοηθήσει στην εξαγωγή του προϊόντος, με αποτέλεσμα το προϊόν να διατίθεται στην αγορά πιο εύκολα και πιο φθηνά».

Σημειώνεται ότι τα βραβεία του Διαγωνισμού «Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση» θα δοθούν στις 13 Ιουνίου στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network