MC MEDIA NETWORK

July 5, 2022 Tuesday 01:08:43

Εγγραφή στο
Newsletter


Ολοκληρώνεται η πολύκροτη δίκη του Τζόνι Ντεπ εναντίον της Άμπερ Χερντ


Ολοκληρώνεται η πολύκροτη δίκη του Τζόνι Ντεπ εναντίον της Άμπερ Χερντ – Τι δήλωσαν οι δικηγόροι των δύο πλευρών

Κατέβασε το APP της CYPRUS TIMES! ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS

Στο τέλος της φτάνει η δίκη του Τζόνι Ντεπ με την Άμπερ Χερντ, με τους δικηγόρους του ηθοποιού να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να αποκαταστήσουν την καλή φήμη του ονόματός του, μετά τις κατηγορίες της πρώην συζύγου του για ενδοοικογενειακή βία, λεκτική κακοποίηση και πρόκληση συναισθηματικής βλάβης.

Το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία για μία ώρα, για μεσημεριανό γεύμα. Πριν ολοκληρωθεί η δίκη, κάθε πλευρά έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει τα τελικά της επιχειρήματα. Στην ομάδα του Ντεπ απομένουν 39 λεπτά, ενώ στην ομάδα της Χερντ μόνο 6 λεπτά.

Πρώτη στο βήμα ανέβηκε η Καμίλα Βασκέζ, προκειμένου να αντικρούσει τα λεγόμενα της νομικής ομάδας της Άμπερ Χερντ, προηγουμένως. Τόνισε αρχικά, πως η ίδια η ηθοποιός χαρακτήριζε τον γάμο της με τον Ντεπ «μαγικό και ονειρεμένο» και ξαφνικά, «τα γύρισε όλα». «Ήρθε η ώρα να σταματήσουν αυτά τα ψέματα εναντίον ενός ανθρώπου αθώου», δήλωσε.

«Είναι μια φάρσα. Όσο κι αν δεν θέλει να το παραδεχτεί η κυρία Χερντ, είναι φάρσα. Όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται εδώ μέσα έχουν καταθέσει και ήταν υπέρ του Ντεπ. Θέλετε να μας πείτε πως όλοι οι άνθρωποι από τη ζωή του κυρίου Ντεπ είναι ψεύτες κι εσείς, κυρία Χερντ λέτε την αλήθεια;», αναφέρει και συμπληρώνει: «Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν λέγοντας ψέματα, όμως μπορούν να χάσουν τα πάντα».

«Έχει φτάσει πολύ μακριά και τώρα, δεν μπορεί να κάνει πίσω. Έχει πει ψέματα πάρα πολλές φορές σε πάρα πολλούς ανθρώπους. Έτσι, όταν ο κύριος Ντεπ αποφάσισε τελικά να συμμετάσχει σε αυτη τη διαμάχη, για να καθαρίσει το όνομά του, η κα Χερντ απάντησε φτιάχνοντας όλο και περισσότερες ιστορίες, μιλώντας για ακραία κακοποίηση», δηλώνει η Καμίλα Βασκέζ.

Όσο για την κατηγορία της Χερντ ότι ο Ντεπ τη βίασε με ένα μπουκάλι στην Αυστραλία ανεφερε πως ήταν ένας νέος ισχυρισμός, που δεν είχε προβάλλει ποτέ ξανά στο πλαίσιο της δίκης η ηθοποιός.

«Συνεχίζει να προβάλλει νέους ισχυρισμούς ακόμα και τώρα. Δεν μπορεί να αναλάβει καμία ευθύνη για όσα έχει κάνει η ίδια. Ας τελειώσουν τα ψέματα. Έχετε δει την ερμηνεία της, όταν ανέβηκε στο εδώλιο», τονίζει η δικηγόρος.

Στη συνέχεια υποστήριξε πως συμφωνεί με τον δικηγόρο της κυρίας Χερντ, Μπεν Ρότενμπερν σχετικά με τη σημασία της ελευθερίας του λόγου: «Είμαι δικηγόρος, φυσικά συμφωνώ με αυτό. Αλλά η Πρώτη Τροποποίηση δεν προστατεύει τα ψέματα που πληγώνουν και δυσφημούν τους ανθρώπους. Η Χερντ δεν έχει το δικαίωμα να πει στον κόσμο ότι ο Ντεπ της επιτέθηκε σωματικά ή σεξουαλικά όταν αυτό δεν είναι αλήθεια».

Υποστήριξε ακόμα ότι αυτή είναι η «βασική αξία της αμερικανικής κοινωνίας». Είσαι αθώος μέχρι να αποδειχθεί ότι είσαι ένοχος.

«Η ζωή ενός ατόμου δεν μπορεί και θα έπρεπε να καταστραφεί από μια αβάσιμη κατηγορία… γι’ αυτό ο κος Ντεπ έπρεπε να απαντήσει σε αυτόν τον ισχυρισμό. Η κυρία Χερντ δεν θα έπαυε ποτέ να τον αποκαλεί κακοποιητή. Αυτή η δίκη ήταν ο μόνος τρόπος για να “καθαρίσει το όνομά του” και να αποκαλυφθούν τα “ψέματα” της Χερντ», αναφέρει η Βασκέζ.

Δείτε τη δίκη σε ζωντανή μετάδοση:

Ακριβώς έξι χρόνια μετά τη δημοσιοποίηση του άρθρου της Άμπερ Χερντ στην Washington Post, όπου κατηγορεί τον Ντεπ για ενδοοικογενειακή βία, η νομική ομάδα του ηθοποιού έκανε την τελική προσπάθεια για «να του δώσουν πίσω τη ζωή του». Υποστηρίζουν πως η δική του εικόνα έχει αμαυρωθεί από τους ισχυρισμούς της πρώην συζύγου του και πως η ίδια κάνει τα αδύνατα δυνατά για να κερδίσει δόξα και χρήματα. Και φυσικά, υπάρχουν αποδείξεις, όπου μπορούν να στηρίξουν αυτή την κατηγορία.

Αμέσως μετά το διαζύγιο του ζευγαριού το 2016, η Χερντ είχε ξεκαθαρίσει ότι «δεν επιθυμούσε ποτέ τα λεφτά του Τζόνι» και είχε υποσχεθεί πως σε περίπτωση που κερδίσει τη δίκη, θα έδινε και τα 7 εκατομμύρια δολάρια που θα έπαιρνε, σε φιλανθρωπίες.

Η Χερντ είχε τάξει τα μισά χρήματα στην Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών και τα υπόλοιπα στο Νοσοκομείο Παίδων του Λος Άντζελες, δύο σπουδαίους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν μια μεγάλη δωρεά όπως αυτή. Το θέμα είναι, ότι δεν τους έδωσε ποτέ ολόκληρο το ποσό, όπως είχε καταθέσει στην πρώτη δίκη το 2020, στο ανώτατο δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όσα δήλωσε η νομική ομάδα του Ντεπ

Νωριτερα σήμερα ο Μπεν Τσου, δικηγόρος του Τζόνι Ντεπ, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η Άμπερ Χερντ «λέει συνεχώς ψέματα» και «έχει μια δικαιολογία για όλα».

«Ενώ το όνομα του κυρίου Ντεπ θα αμαυρωθεί για πάντα από αυτούς τους φρικτούς και ψευδείς ισχυρισμούς, αυτή η υπόθεση είναι για να σας πει την ιστορία του και την αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη. Πρόκειται για την αποκατάσταση της χαμένης του φήμης. Έχει να κάνει με το να δείξουμε στα παιδιά του κυρίου Ντεπ, τη Λίλι-Ρόουζ και τον Τζακ, ότι αξίζει να παλέψουμε για την αλήθεια. Σας είπε την αλήθεια, την ακριβή αλήθεια, ακόμη και αν είναι αρκετά ενοχλητική, ακόμα και για τον ίδιο. Ήξερε ότι αυτό θα συνέβαινε, όταν έφερε αυτή την υπόθεση στην επιφάνεια. Σας παρακαλούμε να του δώσετε πίσω το όνομά του, τη φήμη του και την καριέρα του», πρόσθεσε ο κύριος Τσου.

«Σε αυτή τη δίκη η κυρία Χερντ έχει βρεθεί αντιμέτωπη με τα στοιχεία, οπότε δεν μπορεί να ξεφύγει ούτε από τα δικά της λόγια», ανέφερε ο δικηγόρος. Αμέσως μόλις παρουσίασε τα επιχειρήματά του, επέστρεψε στη θέση του και αγκάλιασε σφιχτά τον ηθοποιό.

«Φανταστείτε έναν ισχυρό άνδρα ως πλοίο, όπως ο Τιτανικός. Αυτό το πλοίο είναι μια τεράστια επιχείρηση. Όταν χτυπά ένα παγόβουνο, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στο πλοίο που θέλουν απελπισμένα να βουλώσουν τις τρύπες – όχι επειδή πιστεύουν ή ακόμη και νοιάζονται για το πλοίο, αλλά επειδή η μοίρα τους εξαρτάται από την επιχείρηση», έγραφε η Χερντ, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να αποποιηθεί κάθε ευθύνη, υποστηρίζοντας ότι δεν κατονόμασε πουθενά τον ηθοποιό, προκειμένου να μην κατηγορηθεί για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η δικηγόρος του Τζόνι Ντεπ, Καμίλα Βάσκεζ απευθύνθηκε στους ενόρκους, διεκδικώντας μία δίκαιη αντιμετώπιση για τον πελάτη της. Όπως είπε, δεν είναι θέμα χρημάτων ή τιμωρίας, αλλά πρόκειται για τη ζωή ενός ανθρώπου, η οποία έχει πλέον, καταστραφεί.

«Με αυτόν τον τρόπο κατέστρεψε τη ζωή του λέγοντας ψευδώς στον κόσμο ότι επέζησε, μετά από την ενδοοικογενειακή κακοποίηση που έζησε στα χέρια του κυρίου Ντεπ. Σας ζητάμε να επιστρέψετε στον κ. Ντεπ τη ζωή του λέγοντας στον κόσμο ότι δεν είναι ο κακοποιός που είπε η κ. Χερντ ότι είναι και να ζητήσετε από την κ. Χερντ να πάρει την ευθύνη για τα ψέματά της. Αυτό που διακυβεύεται σε αυτή τη δίκη είναι το καλό όνομα ενός ανθρώπου, ακόμη περισσότερο, αυτό που διακυβεύεται σε αυτή τη δίκη είναι η ζωή ενός ανθρώπου. Η ζωή που έχασε, όταν κατηγορήθηκε για ένα αποτρόπαιο έγκλημα και η ζωή που θα μπορούσε να ζήσει, όταν τελικά δικαιωθεί», δήλωσε η Καμίλα Βασκέζ.

Τόνισε μάλιστα, πως «εντελώς τυχαία» τα σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπο της Άμπερ Χερντ εμφανίστηκαν στο πρόσωπό της, έξι ημέρες από την τελευταία φορά που είδε τον Τζόνι Ντεπ. «Όταν η Χερντ υπέβαλε την αίτηση για περιοριστικά μέτρα, έδωσε πληροφορίες στους παπαράτσι και τους έδωσε να απαθανατίσουν «αυτό που ήθελαν να δουν – την εικόνα μιας κακοποιημένης γυναίκας»

Όσα δήλωσε η νομική ομάδα της Χερντ

Από την άλλη μεριά, ο δικηγόρος της Άμπερ Χερντ, Μπεν Ρότενμπερν ακολούθησε την ίδια υπερασπιστική γραμμή, έδειξε για άλλη μία φορά τα «οργισμένα» μηνύματα που είχε στείλει ο Ντεπ στην ηθοποιό -για τα οποία ο ίδιος είχε παραδεχτεί πως μετάνιωσε- και ζήτησε από τους ενόρκους «να σκεφτούν προσεκτικά» το μήνυμα που θέλει να στείλει ο ηθοποιός και να μην του το επιτρέψουν.

«Εφόσον δεν τραβήξατε φωτογραφίες, δεν συνέβη. Κι αν τραβήξατε φωτογραφίες, είναι ψεύτικες. Αν δεν το είπατε στους φίλους σας, λέτε ψέματα. Και αν το είπατε στους φίλους σας, είναι μέρος της φάρσας. Αν δεν ζήτησες ιατρική περίθαλψη, δεν τραυματίστηκες. Αν ζήτησες ιατρική περίθαλψη, είσαι τρελός. Αν κάνεις ό,τι μπορείς για να βοηθήσεις τον σύζυγό σου, το άτομο που αγαπάς, να απαλλαγεί από τη συντριπτική κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ που τον μετατρέπει σε ένα καταχρηστικό, γεμάτο οργή τέρας, είσαι μια γκρίνια. Κι αν τελικά αποφασίσεις ότι φτάνει… και πρέπει να φύγεις για να σωθείς, είσαι φασίστας. Στον κόσμο του κυρίου Ντεπ, δεν αφήνεις τον κύριο Ντεπ. Και αν τον αφήσεις, θα ξεκινήσει μια εκστρατεία παγκόσμιας ταπείνωσης εναντίον σου. Μια εκστρατεία συκοφαντίας.Θα κάνει ό,τι μπορεί για να καταστρέψει τη ζωή σου, να καταστρέψει την καριέρα σου», δήλωσε ο δικηγόρος της, χωρίς ίσως να αναλογιστεί ποιανού η καριέρα έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά, μετά από αυτή τη δικαστική διαμάχη.

Στη συνέχεια «πάτησε» πάνω στο δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και δήλωσε πως η πελάτισσά του δεν θα έπρεπε να κατηγορείται, επειδή εκφράστηκε ελεύθερα.

«Δεν μπορείς να προστατεύεις και να υποστηρίζεις ταυτόχρονα την Πρώτη Τροποποίηση (για την ελευθερία του λόγου) και να μην τη δέχεται, όταν είναι κατά του Τζόνι Ντεπ», αναφέρει.

Παρουσίασε μάλιστα, τις τρεις φερόμενες συκοφαντικές δηλώσεις στο άρθρο της Χερντ και εξήγησε πως οι ένορκοι δεν χρειάζεται να αποφασίσουν εάν ο Ντεπ διέπραξε κακοποίηση ή όχι, αλλά εάν η Άμπερ Χερντ είναι ένοχη, επειδή έγραψε το εν λόγω κομμάτι.

Τα συγκεκριμένα αποσπάσματα είναι τα εξής: «Πριν από δύο χρόνια, έγινα δημόσιο πρόσωπο που εκπροσωπεί την ενδοοικογενειακή κακοποίηση και ένιωσα την οργή του πολιτισμού μας για τις γυναίκες που μιλούν ανοιχτά», «Είχα τη σπάνια πλεονεκτική θέση να δω, σε πραγματικό χρόνο, πώς τα ιδρύματα προστατεύουν τους άνδρες που κατηγορούνται για κακοποίηση», «Μίλησα κατά της σεξουαλικής βίας — και αντιμετώπισα την οργή του πολιτισμού μας. Αυτό πρέπει να αλλάξει».

Τέλος, ο δικηγόρος της έκλεισε υποστηρίζοντας ξανά πως η Χερντ δεν κατονόμασε τον Τζόνι Ντεπ πουθενά στο άρθρο της. «Όσο κι αν θέλει ο Τζόνι Ντεπ να κάνει δικό του αυτό το άρθρο, δεν αναφέρεται πουθενά», είπε αγνοώντας για ακόμα μία φορά, πως η ηθοποιός τον είχε σκιαγραφήσει και ήταν ξεκάθαρο ότι αναφέρεται σε εκείνον.

Παρά το γεγονός ότι προηγουμένως ζήτησε από τους ενόρκους να επικεντρωθούν στην αθωότητα της Χερντ, στη συνέχεια τόνισε ξανά πως η ηθοποιός πάσχει από διαταραχή μετατραυματικού στρες ως αποτέλεσμα κακοποίησης.

«Δεν έχει να κάνει με το ποιος είναι ο καλύτερος σύζυγος. Δεν έχει να κάνει με το αν πιστεύετε ότι η κα Χερντ μπορεί να ήταν καταχρηστική με τον κ. Ντεπ», είπε αρχικά και υπενθύμισε πως ένας θεραπευτής ζευγαριών είχε δηλώσει ότι το ζευγάρι είχε εμπλακεί σε «αμοιβαία κακοποίηση».

«Προσπαθούν να σας ξεγελάσουν, ώστε να πιστεύετε ότι η Άμπερ προσποιείται ότι ήταν η “τέλεια” για να κερδίσει κι αγνοούν τα πολλά ελαττώματα του κυρίου Ντεπ. Αλλά μην πέφτετε σε αυτό το κόλπο. Η Άμπερ δεν είναι τέλεια, κανένας από εμάς δεν είναι. Ποτέ δεν προσποιήθηκε ότι είναι. Και δεν είναι αυτό που σας ζητείται να αποφασίσετε. Αν την κακοποίησε έστω και μια φορά, η Άμπερ κερδίζει. Στην πραγματικότητα, αν αποτύχει να αποδείξει ότι δεν την κακοποίησε ποτέ, ούτε μια φορά, η Άμπερ κερδίζει», είπε ο δικηγόρος της Άμπερ Χερντ.

Τόνισε μάλιστα πως «οτιδήποτε έχει χάσει ο κύριος Ντεπ είναι αποτέλεσμα των δικών του επιλογών». «Είχε τις ευκαιρίες του. Κυρίες και κύριοι, ήρθε η ώρα να πούμε στον Ντεπ ότι αυτή ήταν η τελευταία του ευκαιρία. Πείτε του να συνεχίσει τη ζωή του. Πείτε του να αφήσει την Άμπερ να συνεχίσει με τη δική της», συμπλήρωσε.

Λίγο πριν διακοπεί η δίκη για διάλειμμα, η δικηγόρος της Άμπερ Χερντ, Ελέιν Μπρέντεχοφτ ανέβηκε στο βήμα και παρακάλεσε τη δικαστή να την αφήσει να στείλει ένα μήνυμα στον κύριο Ντεπ.

«Κάθε φορά που την αποκαλούν ψεύτρα, την αναγκάζουν να τα ξαναζεί όλα αυτά τα τραγικά περιστατικά. Κατέστρεψαν τη ζωή της. Αυτός ο άνθρωπος την έκανε να αναλωθεί. Δέχεται απειλές θανάτου από τους θαυμαστές του. Απειλούν να βάλουν την κόρη της στο φούρνο μικροκυμάτων για όνομα του Θεού. Δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτό.. Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να υποστεί κάτι τέτοιο. Οκ, τη μήνυσες για 50 εκατ. δολάρια. Κοίτα όμως, τι της έχεις κάνει», είπε η δικηγόρος κοιτώντας προς το μέρος του ηθοποιού.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ολοκληρώνεται η πολύκροτη δίκη του Τζόνι Ντεπ εναντίον της Άμπερ Χερντ – Τι δήλωσαν οι δικηγόροι των δύο πλευρών

Στο τέλος της φτάνει η δίκη του Τζόνι Ντεπ με την Άμπερ Χερντ, με τους δικηγόρους του ηθοποιού να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να αποκαταστήσουν την καλή φήμη του ονόματός του, μετά τις κατηγορίες της πρώην συζύγου του για ενδοοικογενειακή βία, λεκτική κακοποίηση και πρόκληση συναισθηματικής βλάβης.

Το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία για μία ώρα, για μεσημεριανό γεύμα. Πριν ολοκληρωθεί η δίκη, κάθε πλευρά έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει τα τελικά της επιχειρήματα. Στην ομάδα του Ντεπ απομένουν 39 λεπτά, ενώ στην ομάδα της Χερντ μόνο 6 λεπτά.

Πρώτη στο βήμα ανέβηκε η Καμίλα Βασκέζ, προκειμένου να αντικρούσει τα λεγόμενα της νομικής ομάδας της Άμπερ Χερντ, προηγουμένως. Τόνισε αρχικά, πως η ίδια η ηθοποιός χαρακτήριζε τον γάμο της με τον Ντεπ «μαγικό και ονειρεμένο» και ξαφνικά, «τα γύρισε όλα». «Ήρθε η ώρα να σταματήσουν αυτά τα ψέματα εναντίον ενός ανθρώπου αθώου», δήλωσε.

«Είναι μια φάρσα. Όσο κι αν δεν θέλει να το παραδεχτεί η κυρία Χερντ, είναι φάρσα. Όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται εδώ μέσα έχουν καταθέσει και ήταν υπέρ του Ντεπ. Θέλετε να μας πείτε πως όλοι οι άνθρωποι από τη ζωή του κυρίου Ντεπ είναι ψεύτες κι εσείς, κυρία Χερντ λέτε την αλήθεια;», αναφέρει και συμπληρώνει: «Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν λέγοντας ψέματα, όμως μπορούν να χάσουν τα πάντα».

«Έχει φτάσει πολύ μακριά και τώρα, δεν μπορεί να κάνει πίσω. Έχει πει ψέματα πάρα πολλές φορές σε πάρα πολλούς ανθρώπους. Έτσι, όταν ο κύριος Ντεπ αποφάσισε τελικά να συμμετάσχει σε αυτη τη διαμάχη, για να καθαρίσει το όνομά του, η κα Χερντ απάντησε φτιάχνοντας όλο και περισσότερες ιστορίες, μιλώντας για ακραία κακοποίηση», δηλώνει η Καμίλα Βασκέζ.

Όσο για την κατηγορία της Χερντ ότι ο Ντεπ τη βίασε με ένα μπουκάλι στην Αυστραλία ανεφερε πως ήταν ένας νέος ισχυρισμός, που δεν είχε προβάλλει ποτέ ξανά στο πλαίσιο της δίκης η ηθοποιός.

«Συνεχίζει να προβάλλει νέους ισχυρισμούς ακόμα και τώρα. Δεν μπορεί να αναλάβει καμία ευθύνη για όσα έχει κάνει η ίδια. Ας τελειώσουν τα ψέματα. Έχετε δει την ερμηνεία της, όταν ανέβηκε στο εδώλιο», τονίζει η δικηγόρος.

Στη συνέχεια υποστήριξε πως συμφωνεί με τον δικηγόρο της κυρίας Χερντ, Μπεν Ρότενμπερν σχετικά με τη σημασία της ελευθερίας του λόγου: «Είμαι δικηγόρος, φυσικά συμφωνώ με αυτό. Αλλά η Πρώτη Τροποποίηση δεν προστατεύει τα ψέματα που πληγώνουν και δυσφημούν τους ανθρώπους. Η Χερντ δεν έχει το δικαίωμα να πει στον κόσμο ότι ο Ντεπ της επιτέθηκε σωματικά ή σεξουαλικά όταν αυτό δεν είναι αλήθεια».

Υποστήριξε ακόμα ότι αυτή είναι η «βασική αξία της αμερικανικής κοινωνίας». Είσαι αθώος μέχρι να αποδειχθεί ότι είσαι ένοχος.

«Η ζωή ενός ατόμου δεν μπορεί και θα έπρεπε να καταστραφεί από μια αβάσιμη κατηγορία… γι’ αυτό ο κος Ντεπ έπρεπε να απαντήσει σε αυτόν τον ισχυρισμό. Η κυρία Χερντ δεν θα έπαυε ποτέ να τον αποκαλεί κακοποιητή. Αυτή η δίκη ήταν ο μόνος τρόπος για να “καθαρίσει το όνομά του” και να αποκαλυφθούν τα “ψέματα” της Χερντ», αναφέρει η Βασκέζ.

Δείτε τη δίκη σε ζωντανή μετάδοση:

Ακριβώς έξι χρόνια μετά τη δημοσιοποίηση του άρθρου της Άμπερ Χερντ στην Washington Post, όπου κατηγορεί τον Ντεπ για ενδοοικογενειακή βία, η νομική ομάδα του ηθοποιού έκανε την τελική προσπάθεια για «να του δώσουν πίσω τη ζωή του». Υποστηρίζουν πως η δική του εικόνα έχει αμαυρωθεί από τους ισχυρισμούς της πρώην συζύγου του και πως η ίδια κάνει τα αδύνατα δυνατά για να κερδίσει δόξα και χρήματα. Και φυσικά, υπάρχουν αποδείξεις, όπου μπορούν να στηρίξουν αυτή την κατηγορία.

Αμέσως μετά το διαζύγιο του ζευγαριού το 2016, η Χερντ είχε ξεκαθαρίσει ότι «δεν επιθυμούσε ποτέ τα λεφτά του Τζόνι» και είχε υποσχεθεί πως σε περίπτωση που κερδίσει τη δίκη, θα έδινε και τα 7 εκατομμύρια δολάρια που θα έπαιρνε, σε φιλανθρωπίες.

Η Χερντ είχε τάξει τα μισά χρήματα στην Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών και τα υπόλοιπα στο Νοσοκομείο Παίδων του Λος Άντζελες, δύο σπουδαίους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν μια μεγάλη δωρεά όπως αυτή. Το θέμα είναι, ότι δεν τους έδωσε ποτέ ολόκληρο το ποσό, όπως είχε καταθέσει στην πρώτη δίκη το 2020, στο ανώτατο δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όσα δήλωσε η νομική ομάδα του Ντεπ

Νωριτερα σήμερα ο Μπεν Τσου, δικηγόρος του Τζόνι Ντεπ, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η Άμπερ Χερντ «λέει συνεχώς ψέματα» και «έχει μια δικαιολογία για όλα».

«Ενώ το όνομα του κυρίου Ντεπ θα αμαυρωθεί για πάντα από αυτούς τους φρικτούς και ψευδείς ισχυρισμούς, αυτή η υπόθεση είναι για να σας πει την ιστορία του και την αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη. Πρόκειται για την αποκατάσταση της χαμένης του φήμης. Έχει να κάνει με το να δείξουμε στα παιδιά του κυρίου Ντεπ, τη Λίλι-Ρόουζ και τον Τζακ, ότι αξίζει να παλέψουμε για την αλήθεια. Σας είπε την αλήθεια, την ακριβή αλήθεια, ακόμη και αν είναι αρκετά ενοχλητική, ακόμα και για τον ίδιο. Ήξερε ότι αυτό θα συνέβαινε, όταν έφερε αυτή την υπόθεση στην επιφάνεια. Σας παρακαλούμε να του δώσετε πίσω το όνομά του, τη φήμη του και την καριέρα του», πρόσθεσε ο κύριος Τσου.

«Σε αυτή τη δίκη η κυρία Χερντ έχει βρεθεί αντιμέτωπη με τα στοιχεία, οπότε δεν μπορεί να ξεφύγει ούτε από τα δικά της λόγια», ανέφερε ο δικηγόρος. Αμέσως μόλις παρουσίασε τα επιχειρήματά του, επέστρεψε στη θέση του και αγκάλιασε σφιχτά τον ηθοποιό.

«Φανταστείτε έναν ισχυρό άνδρα ως πλοίο, όπως ο Τιτανικός. Αυτό το πλοίο είναι μια τεράστια επιχείρηση. Όταν χτυπά ένα παγόβουνο, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στο πλοίο που θέλουν απελπισμένα να βουλώσουν τις τρύπες – όχι επειδή πιστεύουν ή ακόμη και νοιάζονται για το πλοίο, αλλά επειδή η μοίρα τους εξαρτάται από την επιχείρηση», έγραφε η Χερντ, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να αποποιηθεί κάθε ευθύνη, υποστηρίζοντας ότι δεν κατονόμασε πουθενά τον ηθοποιό, προκειμένου να μην κατηγορηθεί για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η δικηγόρος του Τζόνι Ντεπ, Καμίλα Βάσκεζ απευθύνθηκε στους ενόρκους, διεκδικώντας μία δίκαιη αντιμετώπιση για τον πελάτη της. Όπως είπε, δεν είναι θέμα χρημάτων ή τιμωρίας, αλλά πρόκειται για τη ζωή ενός ανθρώπου, η οποία έχει πλέον, καταστραφεί.

«Με αυτόν τον τρόπο κατέστρεψε τη ζωή του λέγοντας ψευδώς στον κόσμο ότι επέζησε, μετά από την ενδοοικογενειακή κακοποίηση που έζησε στα χέρια του κυρίου Ντεπ. Σας ζητάμε να επιστρέψετε στον κ. Ντεπ τη ζωή του λέγοντας στον κόσμο ότι δεν είναι ο κακοποιός που είπε η κ. Χερντ ότι είναι και να ζητήσετε από την κ. Χερντ να πάρει την ευθύνη για τα ψέματά της. Αυτό που διακυβεύεται σε αυτή τη δίκη είναι το καλό όνομα ενός ανθρώπου, ακόμη περισσότερο, αυτό που διακυβεύεται σε αυτή τη δίκη είναι η ζωή ενός ανθρώπου. Η ζωή που έχασε, όταν κατηγορήθηκε για ένα αποτρόπαιο έγκλημα και η ζωή που θα μπορούσε να ζήσει, όταν τελικά δικαιωθεί», δήλωσε η Καμίλα Βασκέζ.

Τόνισε μάλιστα, πως «εντελώς τυχαία» τα σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπο της Άμπερ Χερντ εμφανίστηκαν στο πρόσωπό της, έξι ημέρες από την τελευταία φορά που είδε τον Τζόνι Ντεπ. «Όταν η Χερντ υπέβαλε την αίτηση για περιοριστικά μέτρα, έδωσε πληροφορίες στους παπαράτσι και τους έδωσε να απαθανατίσουν «αυτό που ήθελαν να δουν – την εικόνα μιας κακοποιημένης γυναίκας»

Όσα δήλωσε η νομική ομάδα της Χερντ

Από την άλλη μεριά, ο δικηγόρος της Άμπερ Χερντ, Μπεν Ρότενμπερν ακολούθησε την ίδια υπερασπιστική γραμμή, έδειξε για άλλη μία φορά τα «οργισμένα» μηνύματα που είχε στείλει ο Ντεπ στην ηθοποιό -για τα οποία ο ίδιος είχε παραδεχτεί πως μετάνιωσε- και ζήτησε από τους ενόρκους «να σκεφτούν προσεκτικά» το μήνυμα που θέλει να στείλει ο ηθοποιός και να μην του το επιτρέψουν.

«Εφόσον δεν τραβήξατε φωτογραφίες, δεν συνέβη. Κι αν τραβήξατε φωτογραφίες, είναι ψεύτικες. Αν δεν το είπατε στους φίλους σας, λέτε ψέματα. Και αν το είπατε στους φίλους σας, είναι μέρος της φάρσας. Αν δεν ζήτησες ιατρική περίθαλψη, δεν τραυματίστηκες. Αν ζήτησες ιατρική περίθαλψη, είσαι τρελός. Αν κάνεις ό,τι μπορείς για να βοηθήσεις τον σύζυγό σου, το άτομο που αγαπάς, να απαλλαγεί από τη συντριπτική κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ που τον μετατρέπει σε ένα καταχρηστικό, γεμάτο οργή τέρας, είσαι μια γκρίνια. Κι αν τελικά αποφασίσεις ότι φτάνει… και πρέπει να φύγεις για να σωθείς, είσαι φασίστας. Στον κόσμο του κυρίου Ντεπ, δεν αφήνεις τον κύριο Ντεπ. Και αν τον αφήσεις, θα ξεκινήσει μια εκστρατεία παγκόσμιας ταπείνωσης εναντίον σου. Μια εκστρατεία συκοφαντίας.Θα κάνει ό,τι μπορεί για να καταστρέψει τη ζωή σου, να καταστρέψει την καριέρα σου», δήλωσε ο δικηγόρος της, χωρίς ίσως να αναλογιστεί ποιανού η καριέρα έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά, μετά από αυτή τη δικαστική διαμάχη.

Στη συνέχεια «πάτησε» πάνω στο δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και δήλωσε πως η πελάτισσά του δεν θα έπρεπε να κατηγορείται, επειδή εκφράστηκε ελεύθερα.

«Δεν μπορείς να προστατεύεις και να υποστηρίζεις ταυτόχρονα την Πρώτη Τροποποίηση (για την ελευθερία του λόγου) και να μην τη δέχεται, όταν είναι κατά του Τζόνι Ντεπ», αναφέρει.

Παρουσίασε μάλιστα, τις τρεις φερόμενες συκοφαντικές δηλώσεις στο άρθρο της Χερντ και εξήγησε πως οι ένορκοι δεν χρειάζεται να αποφασίσουν εάν ο Ντεπ διέπραξε κακοποίηση ή όχι, αλλά εάν η Άμπερ Χερντ είναι ένοχη, επειδή έγραψε το εν λόγω κομμάτι.

Τα συγκεκριμένα αποσπάσματα είναι τα εξής: «Πριν από δύο χρόνια, έγινα δημόσιο πρόσωπο που εκπροσωπεί την ενδοοικογενειακή κακοποίηση και ένιωσα την οργή του πολιτισμού μας για τις γυναίκες που μιλούν ανοιχτά», «Είχα τη σπάνια πλεονεκτική θέση να δω, σε πραγματικό χρόνο, πώς τα ιδρύματα προστατεύουν τους άνδρες που κατηγορούνται για κακοποίηση», «Μίλησα κατά της σεξουαλικής βίας — και αντιμετώπισα την οργή του πολιτισμού μας. Αυτό πρέπει να αλλάξει».

Τέλος, ο δικηγόρος της έκλεισε υποστηρίζοντας ξανά πως η Χερντ δεν κατονόμασε τον Τζόνι Ντεπ πουθενά στο άρθρο της. «Όσο κι αν θέλει ο Τζόνι Ντεπ να κάνει δικό του αυτό το άρθρο, δεν αναφέρεται πουθενά», είπε αγνοώντας για ακόμα μία φορά, πως η ηθοποιός τον είχε σκιαγραφήσει και ήταν ξεκάθαρο ότι αναφέρεται σε εκείνον.

Παρά το γεγονός ότι προηγουμένως ζήτησε από τους ενόρκους να επικεντρωθούν στην αθωότητα της Χερντ, στη συνέχεια τόνισε ξανά πως η ηθοποιός πάσχει από διαταραχή μετατραυματικού στρες ως αποτέλεσμα κακοποίησης.

«Δεν έχει να κάνει με το ποιος είναι ο καλύτερος σύζυγος. Δεν έχει να κάνει με το αν πιστεύετε ότι η κα Χερντ μπορεί να ήταν καταχρηστική με τον κ. Ντεπ», είπε αρχικά και υπενθύμισε πως ένας θεραπευτής ζευγαριών είχε δηλώσει ότι το ζευγάρι είχε εμπλακεί σε «αμοιβαία κακοποίηση».

«Προσπαθούν να σας ξεγελάσουν, ώστε να πιστεύετε ότι η Άμπερ προσποιείται ότι ήταν η “τέλεια” για να κερδίσει κι αγνοούν τα πολλά ελαττώματα του κυρίου Ντεπ. Αλλά μην πέφτετε σε αυτό το κόλπο. Η Άμπερ δεν είναι τέλεια, κανένας από εμάς δεν είναι. Ποτέ δεν προσποιήθηκε ότι είναι. Και δεν είναι αυτό που σας ζητείται να αποφασίσετε. Αν την κακοποίησε έστω και μια φορά, η Άμπερ κερδίζει. Στην πραγματικότητα, αν αποτύχει να αποδείξει ότι δεν την κακοποίησε ποτέ, ούτε μια φορά, η Άμπερ κερδίζει», είπε ο δικηγόρος της Άμπερ Χερντ.

Τόνισε μάλιστα πως «οτιδήποτε έχει χάσει ο κύριος Ντεπ είναι αποτέλεσμα των δικών του επιλογών». «Είχε τις ευκαιρίες του. Κυρίες και κύριοι, ήρθε η ώρα να πούμε στον Ντεπ ότι αυτή ήταν η τελευταία του ευκαιρία. Πείτε του να συνεχίσει τη ζωή του. Πείτε του να αφήσει την Άμπερ να συνεχίσει με τη δική της», συμπλήρωσε.

Λίγο πριν διακοπεί η δίκη για διάλειμμα, η δικηγόρος της Άμπερ Χερντ, Ελέιν Μπρέντεχοφτ ανέβηκε στο βήμα και παρακάλεσε τη δικαστή να την αφήσει να στείλει ένα μήνυμα στον κύριο Ντεπ.

«Κάθε φορά που την αποκαλούν ψεύτρα, την αναγκάζουν να τα ξαναζεί όλα αυτά τα τραγικά περιστατικά. Κατέστρεψαν τη ζωή της. Αυτός ο άνθρωπος την έκανε να αναλωθεί. Δέχεται απειλές θανάτου από τους θαυμαστές του. Απειλούν να βάλουν την κόρη της στο φούρνο μικροκυμάτων για όνομα του Θεού. Δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτό.. Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να υποστεί κάτι τέτοιο. Οκ, τη μήνυσες για 50 εκατ. δολάρια. Κοίτα όμως, τι της έχεις κάνει», είπε η δικηγόρος κοιτώντας προς το μέρος του ηθοποιού.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Έξι οι νεκροί από τους πυροβολισμούς σε παρέλαση για την 4η Ιουλίου στο Ιλινόις (video)

Τουλάχιστον 20 οι τραυματίες - Εικόνες πανικού - Οι συγκεντρωμένοι έτρεχαν για να γλυτώσουν από τους πυροβολισμούς

ΠτΔ: Δεν χρειάζεται η πατρίδα μας πειράματα… Μην προδώσετε την παράταξη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην εκδήλωση του ΔΗΣΥ για τη συμπλήρωση 46 χρόνων από την ίδρυση - Υπόεδειξε ότι η πατρίδα δε χρειάζεται πειράματα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

Παρουσίασε τους 100 άξονες πολιτικής του ΔΗΣΥ ο Αβέρωφ. «Η Κύπρος να προτάξει θέμα ένταξης στο ΝΑΤΟ»

46 χρόνια Δημοκρατικού Συναγερμού - Δείτε live την ομιλία του Αβέρωφ Νεοφύτου #CyprusTimes

Πολλαπλά τα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα. Αναζωπυρώσεις και μηνύματα εκκένωσης (pics-video)

Πολλαπλά τα πύρινα μέτωπα - Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Άμφισσα#CyprusTimes
gallery

Με παρέμβαση του Δημάρχου έπεσαν υπογραφές στο Μνημόνιο Συνεργασίας για τον μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ

Στον ΓΣΟ και την εταιρεία DMC SAS Event Ltd βρίσκεται πλέον η μπάλα για την συνέχιση της συνεργασίας τους για τον επιτυχημένο θεσμό

MC MEDIA NETWORK

Η Μίλαν παρουσίασε τη νέα της φανέλα (vid)

Η Μίλαν παρουσίασε τη νέα της φανέλα για τη σεζόν 2022/23, η οποία την κουλτούρα του δρόμου και την ιστορία τη ομάδας. Η Μίλαν έκανε...

Άντρεα Κυριάκου: Αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζει στη δεύτερη εγκυμοσύνη της (pics)

Τα σημάδια στο σώμα της Η εγκυμοσύνη θεωρείται και είναι ανεπιφύλακτα μια από τις πιο ωραίες, ίσως και η καλύτερη περίοδος στη ζωή κάθε γυναίκας. Αν...

Αυτές είναι οι νέες εμφανίσεις της Ομόνοιας (pics)

Αυτές είναι οι νέες εμφανίσεις της Ομόνοιας (pics)

Σοφία Χατζηπαντελή: Η απίστευτη ομοιότητα με την μητέρα της! Μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό (Photos)

Η απίστευτη ομοιότητα μητέρας και κόρης! Η special κριτής του GNTM 5 είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα του φετινού κύκλου του ριάλιτι ομορφιάς. Ο...

MC MEDIA NETWORK

Η Μίλαν παρουσίασε τη νέα της φανέλα (vid)

Η Μίλαν παρουσίασε τη νέα της φανέλα για τη σεζόν 2022/23, η οποία την κουλτούρα του δρόμου και την ιστορία τη ομάδας. Η Μίλαν έκανε...

Άντρεα Κυριάκου: Αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζει στη δεύτερη εγκυμοσύνη της (pics)

Τα σημάδια στο σώμα της Η εγκυμοσύνη θεωρείται και είναι ανεπιφύλακτα μια από τις πιο ωραίες, ίσως και η καλύτερη περίοδος στη ζωή κάθε γυναίκας. Αν...

Αυτές είναι οι νέες εμφανίσεις της Ομόνοιας (pics)

Αυτές είναι οι νέες εμφανίσεις της Ομόνοιας (pics)

Σοφία Χατζηπαντελή: Η απίστευτη ομοιότητα με την μητέρα της! Μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό (Photos)

Η απίστευτη ομοιότητα μητέρας και κόρης! Η special κριτής του GNTM 5 είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα του φετινού κύκλου του ριάλιτι ομορφιάς. Ο...

Lifestyle

Η Μίλαν παρουσίασε τη νέα της φανέλα (vid)

Η Μίλαν παρουσίασε τη νέα της φανέλα για τη σεζόν 2022/23, η οποία την κουλτούρα του δρόμου και την ιστορία τη ομάδας. Η Μίλαν έκανε...

Lifestyle

Ψάχνει εναλλακτικές ο Λοβέρα

«Καίγεται» όπως όλα δείχνουν η πιθανότητα να ντυθεί στα «κίτρινα» του Άρη ο Μαξ Λοβέρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του sportfm.gr, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν δείχνει ιδιαίτερα «ζεστός»...

Συνάντηση Λαπόρτα-Μέντες, στο τραπέζι ο Κριστιάνο για την Μπαρτσελόνα!

Ζοάν Λαπόρτα και Ζόρζε Μέντες έχουν συνάντηση αυτή την ώρα στη Βαρκελώνη, με την πιθανότητα να μετακομίσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην Μπαρτσελόνα να πέφτει...

Αυτές είναι οι νέες εμφανίσεις της Ομόνοιας (pics)

Αυτές είναι οι νέες εμφανίσεις της Ομόνοιας (pics)

ΛΕΝΟΝ: «Να παλέψουμε για όλους τους τίτλους» (vid)

Δείτε τι δήλωσε ο Νιλ Λένον στην «Ημέρα Ομόνοιας»: «Προφανώς θέλουμε να βελτιωθούμε στο πρωτάθλημα, να παλέψουμε για το πρωτάθλημα, το κύπελλο, το σούπερ καπ...

Advertorials