MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τον Αύγουστο κολιός…

Advertisement

Sponsored by exness

Η παροιμία λέει «κάθε πράγμα στο καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο».

Του Μανώλη Καλατζή

Καθόλου τυχαίο το παράδειγμα, για την περίπτωση του πολυπράγμονα δικηγόρου, πρώην προέδρου της επιτροπής δεοντολογίας και προστασίας αθλητισμού, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, ο οποίος κατήγγειλε τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας για παρέμβαση του σε υπόθεση πιθανού στημένου αγώνα.

Advertisement

Δεν θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά ούτε για το Νίκο Αναστασιάδη ούτε για κανέναν, ο οποίος έχει εξουσία και μπορεί να επηρεάσει αποφάσεις θεσμικών οργάνων κάθε επιπέδου. Συνεπώς δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι συνέβη ή ότι δεν συνέβη, αυτό που είπε ο κ. Παπαχαραλάμπους.

Είναι ένας ισχυρισμός τον οποίο δεν τεκμηρίωσε, κάτι που ως νομικός θα έπρεπε να γνωρίζει δεν έχει καμία απολύτως αποδεικτική αξία.

Φαντάζομαι πως δεν θα πήγαινε ποτέ σε δικαστήριο, παρουσιάζοντας ως μαρτυρία τον ισχυρισμό κάποιου που μετά από κάποια χρόνια, θα ισχυριζόταν ότι είδε ένα έγκλημα, χωρίς να μπορεί να αποδείξει ότι όντως διαπράχθηκε το έγκλημα.

Ο κ. Παπαχαραλάμπους, για όσο χρόνο ήταν πρόεδρος αυτής της επιτροπής, δεν είχε διατυπώσει κανέναν απολύτως ισχυρισμό, για παρέμβαση του Νίκου Αναστασιάδη στο ίδιο ή σε μέλη της επιτροπής.

Το κάνει τώρα, που ο Νίκος Αναστασιάδης δεν είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο ίδιος δεν προΐσταται του συγκεκριμένου οργάνου.

Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει, αφορά τον ίδιο.

Γιατί δεν κατήγγειλε τότε την παρέμβαση;

Γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε και γιατί δεν υπέβαλλε τη παραίτηση του;

Γιατί μετά την ισχυριζόμενη παρέμβαση παρέμεινε στη θέση του και συνέχιζε να ασκεί καθήκοντα ως να μην συνέβη τίποτα;

Ακόμα και η απάντηση που έδωσε χθες στο Νίκο Αναστασιάδη, ήταν γενική αόριστη και εκτός πλαισίου. Έμπλεξε την ισχυριζόμενη παρέμβαση για έναν φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου, με τα «χρυσά διαβατήρια» και ότι άλλο θώρησε ο κ. Παπαχαραλάμπους, θα μπορούσε να πλήξει το κύρος του τέως Προέδρου.

Με απλούς ποδοσφαιρικού όρους πιάστηκε σε θέση οφσάιντ και απλώς διαμαρτύρεται.

Με επίσης ποδοσφαιρικούς όρους, δεν μπορεί να ζητάει να μετρήσει ένα «γκολ» το οποίο λέει πως πέτυχε μετά τη λήξη του αγώνα και δεν το είδε κανένας αφού οι κερκίδες ήταν άδειες.

Εν κατακλείδι, όπως κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, έτσι και καμία καταγγελία δεν έχει αξία όταν γίνεται ετεροχρονισμένα και χωρίς να συνοδεύεται από αποδεικτικά στοιχεία.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network