MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τέτοιο φιλοδώρημα ούτε στο Λας Βέγκας

Advertisement

Sponsored by exness

Είναι τουλάχιστον προκλητικό το σίριαλ που εκτυλίσσεται με τα τροποιητικά νομοσχέδια που προωθούνται για τις πολλαπλές συντάξεις.

Του Νικόλα Πέτρου Καπαρτή

Την ώρα που ο Kύπριος πολίτης μετρά τα κουκιά του για να δει πως θα βγάλει τον μήνα και βλέπει τις τιμές σε καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης να εκτοξεύονται μέρα με τη μέρα, η κυβέρνηση προσπαθεί να μας ταΐσει κουτόχορτο, για δήθεν προσπάθεια αποκατάστασης της αδικίας για τις πολλαπλές συντάξεις που λαμβάνουν οι κρατικοί αξιωματούχοι.

Advertisement

Δεν θα επιχειρήσω καν να μπω στα επιμέρους ζητήματα των εν λόγω τροποιητικών νομοσχεδίων, ούτε θα σχολιάσω τη δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών και της Προέδρου της Βουλής, διότι σε αντίθεση με τον κ. Κεραυνό, εγώ σέβομαι τη νοημοσύνη των πολιτών που θα μπουν στον κόπο να διαβάσουν το συγκεκριμένο άρθρο. Η ουσία της όλης υπόθεσης είναι ότι η εκτελεστική εξουσία τη στιγμή που προσπαθεί να μας πείσει ότι υπάρχει πρόθεση από μέρους της για κατάργηση των πολλαπλών συντάξεων, επιχειρεί με τεχνάσματα να αυξήσει το φιλοδώρημα για τους Προέδρους της Δημοκρατίας και Βουλής, και τους Υπουργούς που θα διατελέσουν δύο θητείες. Θα μου πείτε σιγά το νέο! Το θλιβερό της όλης υπόθεσης είναι με το νομοσχέδιο που προωθεί ο Υπουργός Οικονομικών επιχειρεί να υπερδιπλασιάσει το φιλοδώρημα των πιο πάνω αξιωματούχων. Ουσιαστικά η κυβέρνηση επιχειρεί να μας πει ότι «θα καταργήσω τις πολλαπλές συντάξεις» για τους κρατικούς αξιωματούχους αλλά στην ουσία εμβολιάζει τα εφάπαξ ποσά που λαμβάνουν. Συνεπώς αντί για πολλαπλές συντάξεις θα λαμβάνουν ένα παχουλό φιλοδώρημα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Τέτοιο φιλοδώρημα δεν παίρνει ούτε κρουπιέρης σε καζίνο του Λας Βέγκας. Μάλλον και να του το πρόσφεραν, ενδεχομένως να ντρεπόταν να το πάρει.

Βέβαια να πούμε ότι για τους βουλευτές δεν παρουσιάζεται το ίδιο large ο Υπουργός μας στο τροποποιητικό νομοσχέδιο, καθώς σε αντίθεση με τους πιο πάνω αξιωματούχους, αντί να τους δώσει κι αυτούς υπερδιπλάσια εφάπαξ, θα τους τα μειώσει κατά κάποιες χιλιάδες. Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να είσαι και ο Μάντης Τειρεσίας για να αντιληφθείς πως με βάση τα πιο πάνω δεδομένα η Ολομέλεια της Βουλής το πιο πιθανόν θα καταψηφίσει το εν λόγω τροποιητικό νομοσχέδιο, όταν έρθει ενώπιον της.

Το εξοργιστικό δε της όλης υπόθεσης είναι ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να αγγίξει ένα τόσο καυτό ζήτημα, για το οποίο η κυπριακή κοινωνία φωνάζει εδώ και χρόνια, και αντί να επιχειρήσει να το επιλύσει, προσπαθήσει να το μετακυλήσει αλλού χρησιμοποιώντας επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Το ακόμη πιο τραγικό είναι ότι ο Κύπριος πολίτης είναι θεατής αυτού του φιάσκου τη στιγμή που δυσκολεύεται να βγάλει το μήνα και η ακρίβεια γονατίζει τους συνταξιούχους μας. Βέβαια, για τους συνταξιούχους δεν φαίνεται να κόπτεται ιδιαίτερα η παρούσα κυβέρνηση καθώς εδώ και αρκετό διάστημα η ΕΚΥΣΥ ζητά συναντήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς και Υφυπουργούς, για να θέσει τα προβλήματα που ταλανίζουν αυτή την ευάλωτη ομάδα συμπολιτών μας, αλλά το μόνο που βρίσκει είναι κλειστές πόρτες. Είναι για να διερωτάται κανείς πώς ο Πρόεδρος ενός κράτους εξαγγέλλει μέτρα ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ με γνώμονα την «ενίσχυση του δικτύου κοινωνικής προστασίας των ευάλωτων συμπατριωτών μας και τη στήριξη της μεσαίας τάξης», αλλά αφήνει στην απ’ έξω την πιο ευάλωτη ομάδα πολιτών που είναι οι συνταξιούχοι. Και όχι κύριε Πρόεδρε, η αύξηση κατά 2,5 και 5 ευρώ στην μικρή επιταγή των δικαιούχων συνταξιούχων δεν θεωρείται στήριξη, αλλά κοροϊδία.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network